Najbolje se živelo za vreme Tita

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
POSLE BROZA SVE SE SROZA: Crnogorci dižu Titu spomenik u Podgorici

- - - - - - - - - -

Inicijativa nailazi na odobravanje građana glavnog grada Crne Gore. Podgorica je nosila ime Titograd od 1946. godine, kada je postala glavni grad Crne Gore

- - - - - - - - - -

PODGORICA - Borci Narodno-oslobodilačkog rata i ljudi koji se politički deklarišu kao komunisti predložili su da se u centru Podgorice podigne spomenik Josipu Brozu Titu, predsedniku nekadašnje SFRJ.
Prema ranijim medijskim navodima, ta inicijativa nailazi na odobravanje građana glavnog grada Crne Gore.Podgorica je nosila ime Titograd od 1946. godine, kada je postala glavni grad Crne Gore.
Foto: Profimedia

Staro ime, koje se prvi put pominje 1326. godine, vraćeno je u martu 1992. godine.U Podgorici danas jedan bulevar nosi ime Josipa Broza Tita, a po Titogradu se zove i jedan gradski kafić. Podgorica je u Drugom svetskom ratu bila srušena do temelja. Ono što je Podgorica danas, najvećim delom je izgrađeno u Titovo vreme.

онда је мало нормалних ... пола Србије у некој странци .
Ја нисам ни онда ... било ми сумануто

Na sreću, normanih je u Srbiji još uvek više,

Crnogorijanci i treba od blata da ga prave jer im je izmislio nacionalnost.

Do tada su bili Srbi.

I Fruškogocijanci bi mu se klanjali da je od njih drezdenskoavnojevskom taktikom po uputstvima iz Vatikana napravio naciju i dao im republiki Frušku Goru

Poslednja izmena:
Povodom 35. godišnjice Titove smrti, u jednom podgoričkom mediju objavljena je čitulja s fotografijom Josipa Broza i zvezdom petokrakom. Ispod Titove fotografije piše "Posle Broza sve se sroza". Josip Broz Tito bio je vođa jugoslovenskih partizana u Drugom svetskom ratu i lider Komunističke partije Jugoslavije. Na čelu Jugoslavije bio je od 1945. do smrti 4. maja 1980.

Na sreću, normanih je u Srbiji još uvek više,

па јес... непријатно ми је :lol:

- - - - - - - - - -

Povodom 35. godišnjice Titove smrti, u jednom podgoričkom mediju objavljena je čitulja s fotografijom Josipa Broza i zvezdom petokrakom. Ispod Titove fotografije piše "Posle Broza sve se sroza". Josip Broz Tito bio je vođa jugoslovenskih partizana u Drugom svetskom ratu i lider Komunističke partije Jugoslavije. Na čelu Jugoslavije bio je od 1945. do smrti 4. maja 1980.

а ову мечку су му натерали да је упуца :lol:
проко, ти си прсо начисто :lol:

ZLATKO VUJOVIĆ: Ko nije plakao za Titom taj laže

- - - - - - - - - -

Svi smo znali da je Tito na samrti, ali nas je vest koju smo dočekali na terenu sve dotukla. Plakao sam kao kiša, kaže Boško Đurovski na godišnjicu smrti Josipa Broza i prekinutog derbija Hajduk - Crvena zvezda

- - - - - - - - - -

Derbi između Hajduka i Crvene zvezde prekinut je u 15.05, pri rezultatu 0:0, kad je spiker na stadionu objavio da je posle duže bolesti preminuo prvi čovek države. Ostalo je sećanje da je ta informacija doslovce pokosila braću Vujović (Zorana i Zlatka) koji su od tuge pali na travu.

„Ko kaže da nije plakao za Titom taj laže! Uostalom, postoje TV snimci, fotografije... Od istorije se ne može pobeći, niti ima razloga za nečim takvim. Moj brat Zoran je pao na kolena, ja sam ronio suze, oko srca me steglo. Uz rame su mi stajali i fudbaleriCrvene zvezde: Pižon, Šestić, Đurovski, Borovnica, Ljukovčan... I njima je bilo teško“, priseća se Zlatko.

Foto: Youtube printscreen
Plaču navijači, plaču igrači, plaču i sudije... Kolektivni jecaj se 4. maja 1980. prolomio tadašnjom Jugoslavijom, a kao jedno od svedočanstava koliko je smrt Josipa Broza Tita potresla nekada zajedničku državu uzima se prekinuta utakmica Hajduk - Crvena zvezda, u Splitu.
Tačno 35 godine kasnije akteri kultnog duela ističu da ih je vest o smrti Tita iskreno pogodila i da se na stadionu Poljud nisu pretvarali pred TV kamerama, već da je njihova reakcija bila prirodna.

„Jeziv trenutak. Svi smo znali da je Tito na samrti, ali nas je vest koju smo dočekali na terenu sve dotukla. Plakao sam kao kiša. Lepo se živelo u vreme Broza i nije se obraćala pažnjana to ko je Srbin, Hrvat, Makedonac, Slovenac ili Bosanac. Nikad više nećemo imati taj osećaj jedinstva. Zbog toga pamtim i ne stidim se suza zaTitom“, ističe Boško Đurovski, u to vreme prvotimac crveno-belih.
Derbi između Hajduka i Crvene zvezde prekinut je u 15.05, pri rezultatu 0:0, kad je spiker na stadionu objavio da je posle duže bolesti preminuo prvi čovek države. Ostalo je sećanje da je ta informacija doslovce pokosila braću Vujović (Zorana i Zlatka) koji su od tuge pali na travu.

„Ko kaže da nije plakao za Titom taj laže! Uostalom, postoje TV snimci, fotografije... Od istorije se ne može pobeći, niti ima razloga za nečim takvim. Moj brat Zoran je pao na kolena, ja sam ronio suze, oko srca me steglo. Uz rame su mi stajali i fudbaleriCrvene zvezde: Pižon, Šestić, Đurovski, Borovnica, Ljukovčan... I njima je bilo teško“, priseća se Zlatko.

Nekadašnji reprezentativac Juoslavije objašanjava i kako je reagova neposredno po prekidu derbija.

„Nikome više nije bilo do fudbala, utakmica je odložena. Kući sam krenuo peške, bio sam deo te ružne povorke od 50.000 mutavih ljudi. U toj gužvi nije se začula nijedna sirena automobila, bilo je kao u pozorištu. Vladala je jeziva atmosfera. Te noći nisam mogao da spavam. Svi smo se pitali: „Šta će biti sa našom državom posle Tita?“ i „Ko će nas voditi?“. Iz doba sreće prešlo se u veliku neizvesnost, iako raspad Jugoslavije tada nikome nije padao na pamet. Ni u ludilu. I evo dokle smo došli. Sve je razbucano. Kad vidim na šta liče hrvatska i srpska liga i sad mi dođe da zaplačem“, kaže Zlatko Vujović.

Jednoumlje jeste prava vrednost ako je to umlje ispravno.Kada vidim šta nam je donelo ovo višeumlje rado bi se vratio u jednoumlje i zabranio nekima da bistre politiku.

Jednoumlje krsi osnovno ljudsko pravo a to je sloboda govora. Jednoumlje postoji samo u fasizmu, komunizmu i drugim zlocinackim sistemima.

ебте., зар теби ово данас не личи исто на једноумље, само се мењају странке ,
а функционишу на истом принципу ...
учланиш се у странку, а да немаш никаквих квалитета и већ си авангарада :lol:

Danas nema jednoumlja jer je dozvoljeno zagovarati razlicite ideologije. Cak i komunizam http://www.kp.rs

Poslednja izmena:
Josip-Broz-Tito-1.jpg

- - - - - - - - - -

TITONOSTALGIJA Mediji u regionu preplavljeni čituljama posvećenim Titu

- - - - - - - - - -

Povodom 35 godina od smrti Josipa Broza Tita u nekoliko listova širom nekadašnje Jugoslavije izašle su čitulje posvećene bivšem predsedniku SFRJ.
607929_tito-citulje02-foto-bljesak-info_ff.jpg
FOTO: Bljesak.info

Čitulje su u lokalnim listovima objavili društvo "Josip Broz Tito" iz Sarajeva, ali i brojni poštovaoci iz gradova širom bivše Jugoslavije.
607931_tito-citulje04-foto-bljesak-info_f.jpg

Povodom 35. godišnjice Titove smrti, u jednom podgoričkom mediju objavljena je čitulja s fotografijom Josipa Broza i zvezdom petokrakom. Ispod Titove fotografije piše "Posle Broza sve se sroza".

607930_tito-citulje03-foto-bljesak-info_ff.jpg

"Neka nam ne objašnjavaju naše vrijeme s Tobom, mi smo to vrijeme živjeli i uživali. Neka nam ne objašnjavaju naše vrijeme bez Tebe, mi to vrijeme jedva preživljavamo i životarimo", piše u jednoj od čitulja koju potpisuje porodica Nurdže Kezman.
607933_tito-citulje05-foto-www-slobodnadalmacija-hr_ff.jpg

I na portalu Slobodne Dalmacije pojavila se čitulja Josipu Brozu koju potpisuje Udruga antifašističkih boraca i antifašista Trogir i Društvo Tito Trogir.
607928_tito-citulje01-foto-bljesak-info_ff.jpg

Tita su se na današnji dan setili i poštovaoci iz Mostara i Rogaške Slatine.
607915_citulja-foto-ana-beloti_ff.jpg

Čitulja jugoslovenskom maršalu izašla je danas i u jednom beogradskom dnevnom listu, a pitpisuje je UDP "Pavle Korčagin".

- - - - - - - - - -

Š A H - M A T

Jednoumlje krsi osnovno ljudsko pravo a to je sloboda govora. Jednoumlje postoji samo u fasizmu, komunizmu i drugim zlocinackim sistemima.

Danas nema jednomlja jer je dozvoljeno zagovarati razlicite ideologije. Cak i komunizam http://www.kp.rs
Sloboda govora jeste osnovno ljudsko pravo.Ali ako sloboda govora dovodi do toga da se zbog te slobode govora krše druge slobode i prava kao što su pravo na hranu,pravo na zdravstvenu zaštitu,pravo na rad,pravo na život,pravo na bezbednost,pravo na dostojanstvo onda ta sloboda govora po meni gubi pravo da bude slobodna.Danas svaka budala može da kaže šta god hoće i da ne odgovara za to a to može da dovede do katastrofalnih posledica kao što smo videli u zadnjih dvadeset pet godina.

biće veća poseta nego prošle godine, posebno iz razloga što je prošlo 70 godina od kada smo pobedili fašiste i domaće izdajnike...

- - - - - - - - - -

Stotine ljudi odale poštu Titu na godišnjicu njegove smrti

Beta | 04. 05. 2014. - 20:34h | Foto: FoNet | Komentara: 25

Kiša i rđavo vreme nisu sprečili stotine ljudi da odaju poštu predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu na grobu u Kući cveća u Beogradu, povodom 34. godišnjice njegove smrti.
465607_tito-godisnjica-6-foto-fonet-n-djordjevic_ff.jpg
Do 11.30 časova između 700 i 800 ljudi posetilo je Titov grob, a do kraja dana očekuje se poseta 2.000 do 2.500 ljudi, rečeno je agenciji Beta u Muzeju istorije Jugoslavije, u čijem se kompleksu nalazi Kuća cveća.

Vence na grob položili su bivši gardisti, udruženja SUBNOR-a, antifašista i boraca iz Drugog svetskog rata, delegacije ambasada Kube i Venecuele, kao i Brozov unuk Joška i ćerka Zlatica, s porodicama.
465613_tito-godisnjica-4-foto-fonet-n-djordjevic_ff.jpg

U prepunoj bioskopskoj sali Muzeja istorije Jugoslavije čitani su odlomci Titovih govora, prikazani medijski prilozi stranih medija o njemu i citirane izjave državnika i javnih ličnosti, Titovih savremenika. Sala je bila premala da primi sve posetioce, koji su stojali između sedišta i na stepenicama ispred vrata.

Poštovaoci Titovog lika i dela došli su autobusima iz Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a pošta je odata i supruzi bivšeg predsednika SFRJ Jovanki Broz, koja je preminula 20. oktobra 2013. godine.
465609_tito-godisnjica-8-foto-fonet-n-djordjevic_ff.jpg

- Jugoslavija je bila primer celom svetu kako jedna država može da bude uređena, ali i da bude humana, da ljudi imaju zaposlenje i zdravstveno osiguranje, i sve ono što im je neophodno - rekla je Mira Tokanović, predsednica Udruženja komunista Jugoslavije u Srbiji.

Njeno udruženje i Jugoslovenski centar "Tito", koji su zajedno organizovali današnji komemorativni skup, ne priznaju raspad Jugoslavije za koji su krivi "mangupi i neprijatelji iz naših redova".
465611_tito-godisnjica-2-foto-a-stankovic_ff.jpg

Među posetiocima je bilo je i dosta mladih iz bivših jugoslovenskih republika koji, po sopstvenim rečima, o životu u tadašnjoj socijalističkoj državi znaju od roditelja.
- Red je da i mi iskažemo poštovanje, da ne ispadne da su mlade generacije zaboravile sve ono što se godinama gradilo - rekla je Azra Tobudić (19).

Ona i njena prijateljica Sanela Muharemagić (19) došle su iz Tuzle, u Bosni i Hercegovini, gde su nezadovoljni radnici u nedavnim protestima zapalili zgrade opštine i kantonalne Vlade.
465606_tito-godisnjica-5-foto-fonet-n-djordjevic_ff.jpg

Josip Broz Tito (1892-1980) predvodio je partizanski pokret koji je oslobodio Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu i potom je bio na čelu države i vladajuće partije. Bio je doživotni predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Posle višemesečnog bolovanja, umro je 4. maja 1980. godine u 15.05 u bolnici u Ljubljani, a sahranjen je u staklenoj bašti kuće koja mu je bila zvanična rezidencija u naselju Dedinje, u Beogradu.

Njegov pogreb, po broju stranih državnika i drugih ličnosti, bio je najveći skup te vrste u 20. veku. Od 1980. godine Kuću cveća, u sklopu Muzeja istorije Jugoslavije, posetilo je više od 17 miliona ljudi. Broj posetilaca se 1990-tih
godina znatno smanjio, ali od tada ponovo raste.

607824_titov-grob-foto-mateja-beljan-9_f.jpg

Ovaj bizgov od svoje trideset i pete godine je u penziji.

Pantljičarski rekorder.

Zapravo je vrhunac bahatosti to što je takav penzionisan išao ko bela mečka po akcijama da jede i pije i glumi majmuna sve o državnom trošku.

Grozota jedna.

I posle se pitaju gde su fabrike.

Pojeli skakavci, bele mečke i pantljičare, eto gde.

:roll::roll::roll:Овај лик и сада МОЖЕ ВОЛУ РЕП ДА ИШЧУПА........ пеМзија је само доживотна награда за послушност банди црвеној...

Sloboda govora jeste osnovno ljudsko pravo.Ali ako sloboda govora dovodi do toga da se zbog te slobode govora krše druge slobode i prava kao što su pravo na hranu,pravo na zdravstvenu zaštitu,pravo na rad,pravo na život,pravo na bezbednost,pravo na dostojanstvo onda ta sloboda govora po meni gubi pravo da bude slobodna.Danas svaka budala može da kaže šta god hoće i da ne odgovara za to a to može da dovede do katastrofalnih posledica kao što smo videli u zadnjih dvadeset pet godina.

1. Ne može svako da kaže šta god hoće. Idi na Google pa upisi "dobio spor za klevetu" i videces koliko hoces primera...
2. U poslednjih 25 godina? Alo bre za vreme Milosevica nije postojala sloboda govora.

Poslednja izmena:
Uostalom kakva je to nesloboda u periodu kada su nastala najveća književna,filmska i druga umetnička dela,kada smo ostvarivali najveće sportske uspehe,kada smo putovali po svetu gde god smo hteli sa crvenim pasošem i bili cenjeni u čitavom svetu, kada si mogao da ostaviš nezaključan automobil ili kuću bez bojazni da ti to neko neće opljačkati,kada je napravljeno 80% kuća,stanova i infrastrukture koje danas koristimo,kada su napravljene fabrike koje su ovi danas koji imaju slobodu govora rasprodali da bi mogli oni lično da se obogate a nama su ostavili da imamo slobodu govora tj.da možemo slobodno ovako gladni i poniženi da pričamo šta god hoćemo.Radi slobode govora ovaj narod je za ovih dvadeset pet godina toliko osiromašio u svakom pogledu da se neće oporaviti u narednih sto godina.

Poslednja izmena:
1. Ne može svako da kaže šta god hoće. Idi na Google pa upisi "dobio spor za klevetu" i videces koliko hoces primera...
2. U poslednjih 25 godina? Alo bre za vreme Milosevica nije postojala sloboda govora.
I za vreme komunizma si mogao da kažeš šta god si hteo.Ali si takođe mogao da izgubiš spor zbog gluposti koju si rekao.I ja sam bio od onih koji su devedesetih zamerali komunizmu nepostojanja slobode govora.Posle ovih dvadeset pet godina sam ubeđen da su komunisti bili u pravu što se slobode govora tiče.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back