Kokosovo ulje :)

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Zene, jel ste koristile nekad kokosovo ulje u svrhu lepote,ili u ishrani ??

Ja sam ga kupila uz nagovor drugarice- radi pravljenja sopstvene paste za zube :mrgreen:
kao...necemo onu sa fluorom :sad2:

Onda sam malo guglala kako sve moze da se koristi, i upotrebljavam je i umesto mleka za telo ^^

Koza mi nikad nije bila lepsa i zategnutija :)

Imam ga. Malu teglicu 100g, nikad potrositi.
Korstim za kosu. Natrackam vece pred pranje kose (i jastucnice:) )
Za kožu isto, ali retko...posto sam konacno "ubola" odgovarajuci losion. (balea sa ureom)
Dobro je oralno uzimati-za krvnu sliku-zeljezo. Ne koristim, posto mi je to ok.

Recept za pastu za zube:

Pomesa se ista kolicina kokosovog ulja i sode bikarbone + nekoliko kapi etericnog ulja po zelji

( ja sam ovaj put stavila eukaliptusovo ulje )

Ostaje onaj egzoticni ukus kokosa u ustima ^^ - sjajna je :)

Soba bikarbona je sama po sebi veoma dobra stvar. Izbeljuje zube ( skida kamenac ), stvara takvu sredinu u telu da umanjuje sanse od pojave raka....

A kakosovo ulje se u nekim zemljama korisiti umesto onih cuda sto dobijas kada lezis u bolnici.

Ja sa vremena na vreme pazarim kokosov orah... Al nikada nisam nigde nasao da kupim sveze ulje....

nerafinisano-kokosovo-ulje-sa-mirisom-i-ukusom.jpg
Ja imam ovo... tj. nasla sam ga u prvoj "Zdravoj hrani"- 310g ^^

Moracu da isprobam za kosu - sto zena na video-u radi kod 4:30 ....

Imam ga. Malu teglicu 100g, nikad potrositi.
Korstim za kosu. Natrackam vece pred pranje kose (i jastucnice:) )
Za kožu isto, ali retko...posto sam konacno "ubola" odgovarajuci losion. (balea sa ureom)
Dobro je oralno uzimati-za krvnu sliku-zeljezo. Ne koristim, posto mi je to ok.

Soba bikarbona je sama po sebi veoma dobra stvar. Izbeljuje zube ( skida kamenac ), stvara takvu sredinu u telu da umanjuje sanse od pojave raka....

A kakosovo ulje se u nekim zemljama korisiti umesto onih cuda sto dobijas kada lezis u bolnici.

Ja sa vremena na vreme pazarim kokosov orah... Al nikada nisam nigde nasao da kupim sveze ulje....

Kokosovo ulje se prodaje ovako u teglicama...i na sobnoj temperaturi je vise kao mast ^^

Zato i stvara sa sodom bikarbonom smesu- kao pasta za zube .... Citala sam da je fluor strasno stetan :sad2: A unosimo ga svakodnevno - i u vodi, u neogranicenim kolicinama

Ja hocu da ga probam za spoljnu upotrebu, a za ishranu, jel gmo ???

E ne znam stvarno...valjda nije ^^

Mislim da nije problem da se nadje... u nekoj od prodavnica zdrave hrane hahaha

Mozda pokusam da napravim tati od kokosa - umesto pene za brijanje...
To mora da mirise predivno ^^ Ako ispadne dobro- mama ce mi biti zahvalna :lol:

- - - - - - - - - -

Kokos jos nisu genetski modifikovali, tako bar kazu. Peni li ova pasta za zube?

Planiram da napravim piling od njega pa cu i to.... drugarica kaze da je fantastican:

1/2 cup of coconut oil

1/2 cup of sugar

Zest of two lemons

Ne peni pasta za zube.. super je

Moze i nakon pranja da se ispere cajem od nane :)

Pravilnik nalaze izvor ka original stranici ukoliko se kopira sa interneta. Meni je nekoliko blogova izbrisano jer nisu bili moji, obrazlozenje: blog sluzi da se iskaze svojim mislima a ja da idem na politiku. Od tada i ne pisem tamo.

kokosovo ulje koristim za negu kose, usana, povremeno za skidanje sminke, pravljenje pilinga na prirodnoj bazi...na telo ga nanosim najcesce leti, koza dobije lep, zdrav sjaj, prelepo mirise, a za takav efekat potrebne su vrlo male kolicine, svega par kapi.
a otkad je pre par meseci utvrdjeno da imam hipotireozu redovno ga upotrebljavam i u ishrani - navodno pomaze radu stitne zlezde...

Adriana napravila i lotion butter bar od kokosovog ulja, shea i kakao butera + pcelinji vosak i etarsko ulje magnolije i pomorandze...mirise bozanstveno, koza meka kao svila.....suzdrzavam se da i njega pojedem.
12032014057-1.jpg

Nista vise ne stavljam na kozu sto ne mogu da stavim u usta :cool:

Poslednja izmena:
Samo da pohvalim pastu za zube od kokosovog ulja. Od kad je koristim zdrav zub koji me povremeno zaboli i osecam ga na hladno i toplo vise mi ne pravi probleme...moj tata koji ima problema sa desnima jednom oprao zube sa njom i kaze vise mu desni ne krvare. Sad je svi u kuci koristimo samo sam malo recept modifikovala....zubar kad je cuo nasa iskustva trazio recept :D

Back