Masoni i Jehovini avedoci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mika1932

Aktivan član
Poruka
1.323
MASONI I JEHOVINI SVEDOCI

U knjizi, Masonski i okultni simboli ilustrovani (Masonic and Occult Symbols Illustrades), dr Kati Brns (Catty Burns), dokazuje da postoji velika povezanost izmedju kultova Jehovinih svedoka, Hriscanskih sajantista i Masona. U knjizi, Kula Starzara i Masoni (The Watchtower & The Masons) Fric Springmejer (Fritz Springmeier) iznosi mnogobrojne dokaze koji nepobitno pokazuju vezu izmedju Jehovinh svedoka i Masonaca.
Ako neko cita knjige i propovedi Karla Tejz Rasla (Charles Taze Russell) ne moze, a da ne primeti redovnu upotrebu masonskih izraza kao sto su: misterija, tajna, kao i masonske lozinke za prepoznavanje kao sto su: Veliki Master, Veliki Arhitekt vasione, red, Svetlost, svestenstvo; kao i upotrebu masonskih simbola, svakako ce zakljuciti da je Rasli imao prisnije odnose sa njima nego obican posmatrac. Rasl je u svojim propovedima konstantno upotrebljavao masonske izraze.
"Kao sto u nekim tajnim drustvima postoje stepeni ili cinovi" Tvrdi Rasl, "naprimer, svi masoni su upoznati sa tajnama koje se odnose na prvi red, ipak nisu svi masoni upoznati sa tajnama 32. reda. Tako i u Bozjem tajnom drustvu postoji prvi principi Hristove doktrine koji moraju biti poznati svima koji pripadaju redu, a postoje takodje 'duboke Bozje tajne', koje mogu biti poznate samo onima koji su napredovali u milosti i poznavanju ljubavi." (Iz propovedi pastora Rasla) Iz ovoga se vidi da Rasl nije samo upotrebljavao masonske izraze, nego da je i njihove ideje mesao i uklapao u svoju doktrinu.
Sta mislita nije li Rasl javno piznao da su Jehovini svedoci tajno drustvo kao i masoni?

Po pitanju otkrivanja tajne drugima izvan reda, Rasl je ucio: "Ne bacaj bisera pred svinje", a to je masonski koncept.
Cesto je uporedjivao masonsko ucenje. "Pripremni mladi red bio je posvecen, Avram je od Boga izabran kao Veliki Master. Njemu sve tajne reda su bile saopstene i izrazene u nekoliko reci, 'u tvom ce semeni biti blagoslovena cela zemlja'." (Isto, str. 7) Ovde je definitivno za Avrama upotrebio masonsku tituli "Veliki Master".
"Zaista je cudno znati kako neposvecen umvi koji padaju u tako duboko sloepilo, pokusavaju da saznaju misteriju Bozju, koja je odredjena samo za clanove ovoga rede." (Isto str. 12) I ovo je masonsko ucenje koje uci da je misterija (tajna) odredjena samo za Bozji brastski red.
"Mi nismo obavezni da kazemo pravu svrhu ovog velikog tajnog reda, koji je nas Gospod organizovao." (Isto, str. 14) I to je masonsko ucenje da veliko tajno drustvo ima svoj poseban cilj i njegove tajne ne smeju se otkrivati onima koji su vani njega..
"Vi ste preuzeli izvesne stepene u redu, prelazeci iz milosti u milost i od znanja do znanja." (Isto, str. 14) Ponovo naglasava masonko ucenje o stepinima znanja. Iz ovog izvora je Rasl uzeo ideju, koju je pomesao sa Otkrivenjem, o posebnoj klasi 144.000, koji ce jedini otici na Nebo, a ne svi spaseni kao sto uci Sveto pismo. To je masonsko ucenje da je clanstvo rezervisano samo za elitu. Ovih nekoliko primera nedvosmislenop pokazuje da je Rasl bio opsednut masonskim ucenjem.

U svojim knjigama, Rasl je neprestano upotrebaqavao masonske simbole. Simbol koji masoni nazivaju "Knight Templar" kruna, a unutra nje je krst. Clanovi masonskog drustav pozvani su da nose taj logo gde god je to moguce. Rasl je isti logo godinama stavljao na casopis Kula strazara i neke svoje knjige. Da bi ironija bila veca, ovaj znak je stavljen na Raslov spomenik.
Jedan od nacina kako masoni jedan drugaga mogu prepoznati je tajni znak, stisak ruke pri pozdravu, ili izraze u stampanom obliku.
U svojoj knjizi, The Watchtower & the Masons, Fritz Springmejer tvrdi:
"Lider protiv masonske politicke partije godine 1830-1840. bio je mason. Oba, Karlo Rasl i njegov naslednik Josif J. Ruterford, stampali su materijal koji je bio protiv masona, pa ipak, sada znam da je Rasl bio mason, nosilac njihovog amblema. Isto tako dobro znamo da je Ruterfod saradjivao sa masonom, koji je bio njegov prisni prijate."
U casopisu Kula strazara od 15. februara 1915. Rasl je tvrdio "da ce Bog za vreme mileniuma upotrebit okultne sile u svojoj operaciji". (Kula strazara, str. 59) Nimalo nije razumno mesati okultne sile u Bozje planove.

Evo nekoliko zajednickih verovawa Karla Rasla i masona:
I jedni i drugi veruju da je pravo ime Boga Jehova.
I jedni i drugi veruju da je Bog svoju silu predao nizem Bogu.
I jedni i drugi upotrebljavaju masonski izraz "Veliki Arhitekt".
I jedni i drugi veruju da je Isus samo dobar coveka, a ne Bog.
Nijedni od njih ne razumeje u Hristovu posrednicku sluzbu i ne osecaju potrebu Hristovog posredstva za njih.
I jedan i drugi veruju da je Crkva tajno misticno telo ciji misticizam se daje samo onima koji napreduju u svom redu.
I jedan i drugi veruju da je Crkva piramida, a ne hram kome je temlj Hristos.
I jedni i drugi imaju svoju Bibliju.
I jedni i drugi misle da drugi teolozi ne znaju nista, a oni, pak, sve znaju.
I jedni i drugi veruju u buduci zivot za celo covecanstvo, i novi zlatni vek.
I jedni i drugi ce pod zakletvom lagati na sudu samo da zastite svoje prijatelje.
I jedni i drugi veruju da samo oni imaju istinu.
I jedni i drugi usvajaju misterije i sakriveno znanje.
I jedni i drugi veruju da Bog upotrebljava, stepene, cinove i zakletve.
I jedni i drugi veruju da Bog gradi velike piramide.
I jednie i druge zanima Egiptologija.
I jedni i drugi veruju u spasenje delima.
Nijedni od njih ne veruje da je novorodjenje neophodno.
I jedni i drugi upotrebljavaju masonke lozinke i simbole za raspoznavanje.
Pored tolikih slicnosti u ucewu i verovanju Jehovinih svedoka i masona, sami prosudite u kojoj meri je masonstvo uticalo na formirawe Raslove teologije i ucenje Jehovinih svedoka.

Sta mislite o sadašnjosti ?
Moje mišljenje. Samo mišljenje jer nisam dovoljno upućen u problematiku, samo neka iskustva i razmilšljanja:
1. Jehovini svedoci so bezopasni i za ljude i za sistem.
Oni propagiraju da će biti smak sveti i da će samo oni ostati. Čak su mi i smešno-simpatični. Kao i Amiši.
2. Masoni
Ne da postoje nego vladaju svetom iz senke.
Ako ima neko da poznaje nekog Masona, neka samo da mišljenje o njima, naravno bez pominjanja imena.
SVAKI MASON JE NA VRLO VISOKOM POLOŽAJU I IMA IH U SVIM DRŽAVAMA.

VOLEO BIH DA ČUJEM MIŠLJENJA, POSEBNO O MASONIMA.

Poslednja izmena:
Jehovini svedoci imaj takozvanu teokratsku ratnu strategiju. Oni su naucili svoje vernike da "nije laz prevariti onoga ko nije kvalifikovan da zna istinu. Slagati znaci reci ono sto nije istina osobi koja nije dostojna da zna istinu." Za njih su svi oni koji ne pripadaju njihovoj organizaciji zli ljudi, koji su protivnici istine, prema tome nisu kvalifikovani da im se kaze istina.
Rasl je na sudu pod zakletvom stiteci svog prijatelja, koji je obavljao neposten posao u svom biznisu, tvrdio da nista ne zna ni o biznisu niti o nepostenju. Medjutim, svedoci su dokazali da je znao za neposteno poslovanje, cak je i pomagao okrivljenog. (The Moneymakers, p. 111-136)
Od koga su Jehovini svedoci ovo naucili? Svakako ne iz Biblije, nego od svoje brace masona. Masoni uce: "Morate pokriti svaki prestup svoje brace masona... i ako biste bili pozvani da svedocite protiv brta masona, budi siguran da ga uvek zastitis. Moze biti krivokletva ako tako ucinite, to je istina, ali vi cete izvrsiti svoju obavezu." (Handbook of Masonery, p. 183)
"Ispravo je lagati, ako je neophodno da zastotite tajne (masonske) loze, ili zaatititi drugog masona sakrivanjem njegovih prestupa. Cak moze biti ispravno namerno prevariti i iskrenog masona, ako nastoji da dozna tajne masonaca." (The Deadly Deceit, p. 137) Ako uporedite ove dve izjave, izjavu Jehovinih svedoka s jedne strane i izjavu masonaca s druge strane, jasno cete videti iz kog izvora Kula strazara crpi ideje. Pa nije nikakvo cudo sto sve najlepse govore jedni o drugima.
Kad ovo znamo, pitamo se, da li Kula strazara jos uvek zasluzuje nase poverenje i da li je jos uvek ona kanal istine ili potok kroz koji tece mutna voda.

Sta mislite o sadašnjosti ?
Moje mišljenje. Samo mišljenje jer nisam dovoljno upućen u problematiku, samo neka iskustva i razmilšljanja:
1. Jehovini svedoci so bezopasni i za ljude i za sistem.

Postovanje prijatelju skura,
Slazem se sa tobom da su vecinom JS dobri ljudi, cak imam dobre prijatelje medju njima.
Medjutim, vecina od njih ni ne zna sta se muti u Upravnom telu u Brooklynu.
Vernici su toliko zaposleni i zauzeti; treba da prisustvuju pet veceri na sastancima, a po danu su pozvani da idu od vrata do vrata.
Tako oni nemaju vremena za sebe, svoju porodicu niti bilo kakav poduhvat izvan organizacije.
Oni nemaju vremena da licno proucavaju i istrazuju ni Bibliju.
To umesto njih cini Upravno telo. U Kuli strazari je tekst, pitanja i odgovori.
Sve je unapred pripremljeno kao nekad u komunizmu i centralnom komitetu.
Oni obicno idu po dvoje u posete zato da jedno drugo cuvju.
Ne postoji privatno, nezavisnmo, mjisljenje kao u svim Crkva sto postoji.

Ova tema ima za cilj da ukaze na slicnost izmedju masona i JS, a trebalo bi otvoriti posebnu temo samo o masonima.

Ajde ne lazi nije lepo :cao:;
izrekao si najvecu laz na svetu kada kazes : Oni nemaju vremena da licno proucavaju i istrazuju ni Bibliju."
Upravo je to sto razlikuje JS od drugih hriscana sto sami istrazuju Bibliju i sto je poznaju dobro, jel ti krivo :)

zatim kazes : "Slazem se sa tobom da su vecinom JS dobri ljudi, cak imam dobre prijatelje medju njima."

Kakvi su to masoni koji ne znaju da su masoni nego su dobri ljudi :confused:

nelogicnosti... takodje zna se da su JS registrovani kao hriscani svugde u svetu i nemas pravo da ti svojim lazima blatis neciju veru... toliko od mene...

a i sve ostalo sto si napisao su lazi....

a sa tobom necu diskutovati jer si zlonameran cao

Poslednja izmena:
Ajde ne lazi nije lepo :cao:;

Postovanje Mona,
A zar je od tebe lepo da kaze onome koga uopte ne poznajes da "laze"?
Jesi li i ti diplomirala u skoli Kule strazare?
---------------------
izrekao si najvecu laz na svetu kada kazes : Oni nemaju vremena da licno proucavaju i istrazuju ni Bibliju."

Mislim da poznajem JS mnogo bolje od tebe, jer ih poznajem decenijama i toliko proucavam nji9hovo ucenje i organizaciju.
Znam da im se savetuje da ne rade stabilne pozlove, nego gde god je moguce da rade skraceno radno vreme, a ostalo da posecuju ljude.
Bio sam vise puta na studijama Kule strazare.
Tacno je, oni proucavaju Kulu strazaru u kojoj je sve sazvakano i usmereno jednom cilju, ali zaista i nemaju vremena da
nezavisno proucavaju Bibliju.
A oni poznaju Bibliju za one koji je nikad nisu videli niti otvorili, a cim se sretnu sa onima koji znaju sta govore, beze od njih kao djavo od krsta.
------------------------

Upravo je to sto razlikuje JS od drugih hriscana sto sami istrazuju Bibliju i sto je poznaju dobro, jel ti krivo :)

Vidis, moje dugogodisnje iskustvo sa prijateljima JS to ne moze potvrditi. Oni su naucili napamet neke tekstove i kako da s njima manevrisu, a cim malo skrene sa odredjene staze odmah je izgubljen.
----------------------

zatim kazes : "Slazem se sa tobom da su vecinom JS dobri ljudi, cak imam dobre prijatelje medju njima."

Kakvi su to masoni koji ne znaju da su masoni nego su dobri ljudi :confused:

Pa zaista jesi konfuzna,
Ko je rekao da su JS masoni? Ja nisam, ali ti kazes.
Ja samo dokazujem argumentima da je Rasl uneo mnoge ideje u uicenje JS od masona. To je dokazano, ako ti to ne znas to je tvoj problem.
---------------------

takodje zna se da su JS registrovani kao hriscani svugde u svetu i nemas pravo da ti svojim lazima blatis neciju veru... toliko od mene...

Pa ako hoces da znas i masoni su registrovani kao hriscani, pa slazes li se sa njihovim verovanjem?

Iznenadjujuce je da vas Kula strazara nije naucila da se lepo ophodite sa ljudima i kulturno izrazavate.
--------------------------

a i sve ostalo sto si napisao su lazi....

I ti mislis da si Jehovin svedok?
Ako su lazi, to su lazi iz Kule atrazare ili propovedi vaseg predsednika Rasla.
Pa i Ruterford je izjavio d aje on iznosio neistine zato je odbacio njegovih sedam knjiga.
Ako to mislis u pravu si, slazem se sa tobom.
"Po rodovima poznacete ih".
-----------------------

a sa tobom necu diskutovati jer si zlonameran cao

Ma ti ni niznas kako se diskutuje, ti samo znas kako se svadja i napadas druge nekulturnim izrazima.

Gde su ti argumeti koji pobijaju moju tvrdnju? Nemas ih zato se toliko srdis.
Smiri se pa daj argumente ako ih imas, ako nemas i jeste bolje da cutis.

Ti si nekulturan...

Ja sam JS a ne ti a ti pises lazi o JS bye :cao:
argumenti su na zvanicnom sajtu, a ti pises lazi...

sta ce ve4ci argumenti nego ja sam JS i znam istinu a ti pises lazi o JS...
To je i problem sto NE MOZES IMATI ARGUMENTE za te tvoje nebuloze...
Takodje JS izucavaju Bibliju i to je znaju dobro...

tako da.... tvoja rec je plitka... neargumentovana osim sto je obojena mrznjom...

i necu komentarisati vise

MOLIM MODERATORE DA ZAKLJUCAJU OVU TEMU

DOTICNI BLATI TUDJU VERU, PISUCI LAZI NEARGUMENTOVANO

HVALA

Poslednja izmena:
Nisu to lazi nego je Mika rrjso istinu.
Js. Su mnogo opasniji nego sto nilo ko moze da predpostavi.

Eto mona za sve sti se argumentovano napise protiv svedoja ona principijelno kaze to je laz.

I to svedno radi bez argumenata.
Istinu svesno nazove laz.
Upravo je Mika gore ibjasnio ksko svedici to zovu , Teokratija.
A u stvari rec je o svesnoj , namernoj lazi u korist organizacije.
Primetno je da ti sve vise itvoreno rade
Oraganizacijs im je to odobrila u jiridt njene zastite.
Alu Bog ne odobrava laz i sve sto koristi laz nece naslediti carstva Bozjeg.

Ti si nekulturan...

Ja sam JS a ne ti a ti pises lazi o JS bye :cao:
argumenti su na zvanicnom sajtu, a ti pises lazi...

sta ce ve4ci argumenti nego ja sam JS i znam istinu a ti pises lazi o JS...
To je i problem sto NE MOZES IMATI ARGUMENTE za te tvoje nebuloze...
Takodje JS izucavaju Bibliju i to je znaju dobro...

tako da.... tvoja rec je plitka... neargumentovana osim sto je obojena mrznjom...

i necu komentarisati vise

MOLIM MODERATORE DA ZAKLJUCAJU OVU TEMU

DOTICNI BLATI TUDJU VERU, PISUCI LAZI NEARGUMENTOVANO

HVALA

Svi znaju istinu o JS sem samih članova JS.

Dobro jutro Mona,

mnogo si mi se tako rano iznervirala. Zasto? Sto se nerviras bez razloga?

Za mene si vrlo zanimljiva pa cak i sipaticna, kad od nekakvog besa, a bez razloga, toliko
puta u jenom komenaru ponovis rec "LAZ".
Pa sinko znasli ti ista drugo?
Dokazi ako sam rekao neistinu ja se uopste necu ljutiti na argumente.
Nego problem je sto nemas cime da pobijes istiju.

Molim te, da li si ti procitala temu?
Ja navodim izjave tvoga prvog predsednika, a ti kazes to su lazi, pa ako su lazi onda su njegove nisu moje.

Znam da su te ubedili kako vi JS najbolje poznajete Bibliju. Ja bih se radovao da je tako, ali nije.
Vi ste obuceni kako da manipulistete sa biblijskim tekstovima, a cim se neko pokaze ko zna i druge
metode proucavanja, vi se izgubite i bezite od njega.

Nego, imas li ti ijedan dokaz, ili ti je jedini i najveci koji ponavljas da su to "LAZI"?

Ja sam studirao pokret JS pre nego si ti rodjena i dobro sam upoznat sa ucenjem i organizacijom,
a da si i ti dobor upoznata drugacije bi reagovala.

Zelim ti sve najbolje

Upotreba masonskih amblema
Rasl je na svoju knjig, The Finished Mystery stavio mnogobozacki amblem zvani Ploca Krila Sunca sa dve zmije. Ovaj amblem uzet je iz Egipatke mitologije. Kada je Karlo Rasl osnovao novu religiju, ideje do kojih je dosao nisu dosle iz vakuma. On ih je svakako pokupio iz postojecih jeresi njegovog doba.

Mnogobozacki amblem
Istrazivanja dela Karla Rasla pokazuju da je isti bio usko povezan sa masonim. Da li je Karl Rasl bio mason? Vec je pokazano da je bio povezan sa njima. U knjizi SPECIJALNI IZVESTAJ SA KONVENCIJE BIBLIJSKIH STUDENATA 1913. GODINE, POD NASLOVOM BOZJI hram, Rasl je objasnjavao: "Da li nasi prijatelji masoni razumeju nesta o Hramu, i sta znaci biti "Night Templar"?... Mi imamo slicne ideje, ali bez da trazimo gresku bilo na kome, drago nam je da dolazimo da vidimo logican i harmonican nacin... Drago mi je da imam priliku da kzem nesto o stvarima u kojima se slazemo sa nasim prijateljima masonima, jer govorimo o gradnji posvecenoj masonstvu I MI SMO MASONI. JA SAM SLOBODNI ZIDAR. JA SAM SLOBODNI I PRIMLJENI MASON... VERUJEM DA SMO SVI TO. Ali ne po stilu nese MASONSKE BRACE. Nemamo nikakvog spora sa njima. NECU DA KAZEM NI JENDU REC PROTIV MASONA I JA SAM ZAHVALAN DA POSTOJI CENTRALNA ISTINA KOJU VERUJU NASI PRIJETELJO MASONI. Razgovarao sam s njima jedno vreme i rekli su mi, 'Kako ti znas sve ove stvari? Mi smo mislili da niko ne zna o ovome osim onih koji imaju pristup najvisoj lozi'. Sada ja sam slobodni i primljeni mason."
Iako Rasl tvrdi da je mason, po svemu izgleda da on to msli u prenosnom, simbolicnom smislu. Medjutim, istrazivanja su pokazala da je u svakom slucaju usvojio mnoga masonka verovanja. Masoni ne priznaju Isusa Hrista kao drugo lice Bozanstva, a to misljenje je i Rasl usvojio.

Pitanje za nasu sestru Monu:

Zasto bi ti zelela da ova tema bude zakljucana?
Ako iznosim lazi, pa zar nije to prilika za tebe da, ne samo meni, nego i celome forum dokazes da su to lazi.

Evo pokusacu da ti pomognem. Potrazi Raslove izjave koje sam naveo i proveri da li su istinite ili nisu,
ako pak nisu istinite, meni ce biti drago da doznam istinu, zato daj protu dokaze umesto da bezis od istine.

Pitanje za nasu sestru Monu:

Zasto bi ti zelela da ova tema bude zakljucana?
Ako iznosim lazi, pa zar nije to prilika za tebe da, ne samo meni, nego i celome forum dokazes da su to lazi.

Evo pokusacu da ti pomognem. Potrazi Raslove izjave koje sam naveo i proveri da li su istinite ili nisu,
ako pak nisu istinite, meni ce biti drago da doznam istinu, zato daj protu dokaze umesto da bezis od istine.

dzaba ti je to druze. tu na forumu je jedan od najjacih argumenata ponavljanje istoga i optuzivanje sagovornika za sirenje lazi bez osnova
nemoj da ocekujes logiku ili neko obrazlozenje ;)

Upotreba masonskih amblema
Rasl je na svoju knjig, The Finished Mystery stavio mnogobozacki amblem zvani Ploca Krila Sunca sa dve zmije. Ovaj amblem uzet je iz Egipatke mitologije. Kada je Karlo Rasl osnovao novu religiju, ideje do kojih je dosao nisu dosle iz vakuma. On ih je svakako pokupio iz postojecih jeresi njegovog doba.

Mnogobozacki amblem
Istrazivanja dela Karla Rasla pokazuju da je isti bio usko povezan sa masonim. Da li je Karl Rasl bio mason? Vec je pokazano da je bio povezan sa njima. U knjizi SPECIJALNI IZVESTAJ SA KONVENCIJE BIBLIJSKIH STUDENATA 1913. GODINE, POD NASLOVOM BOZJI hram, Rasl je objasnjavao: "Da li nasi prijatelji masoni razumeju nesta o Hramu, i sta znaci biti "Night Templar"?... Mi imamo slicne ideje, ali bez da trazimo gresku bilo na kome, drago nam je da dolazimo da vidimo logican i harmonican nacin... Drago mi je da imam priliku da kzem nesto o stvarima u kojima se slazemo sa nasim prijateljima masonima, jer govorimo o gradnji posvecenoj masonstvu I MI SMO MASONI. JA SAM SLOBODNI ZIDAR. JA SAM SLOBODNI I PRIMLJENI MASON... VERUJEM DA SMO SVI TO. Ali ne po stilu nase MASONSKE BRACE. Nemamo nikakvog spora sa njima. NECU DA KAZEM NI JENDU REC PROTIV MASONA I JA SAM ZAHVALAN DA POSTOJI CENTRALNA ISTINA KOJU VERUJU NASI PRIJETELJO MASONI. Razgovarao sam s njima jedno vreme i rekli su mi, 'Kako ti znas sve ove stvari? Mi smo mislili da niko ne zna o ovome osim onih koji imaju pristup najvisoj lozi'. Sada ja sam slobodni i primljeni mason."
Iako Rasl tvrdi da je mason, po svemu izgleda da on to msli u prenosnom, simbolicnom smislu. Medjutim, istrazivanja su pokazala da je u svakom slucaju usvojio mnoga masonka verovanja. Masoni ne priznaju Isusa Hrista kao drugo lice Bozanstva, a to misljenje je i Rasl usvojio.

Poslednja izmena:
Prve stranice Biblije koje je prevela kula Novi svet prevod, baziraju na pogresnom ucenju kule.

Prve stranice tog prevoda baziraju na nebiblijskom ucenju, da je Bog stvorio svet za 7000 godina po danu. puta 6 dana = 42000 godina + subota koja po tom ucenju jos uvek traje jos uvek, 7000 godina. Ukupno 49000 godina stvaranje sveta koje je Bogu bilo potrebno.
To ucenje su odbacili ali prevod Novi svet koji je preveden na osnovu tog ucenja je ostao.

Zbog tog ucenja kula je svuda gde u originali kaze i Stvori Bog.

Kula je prevela: I poce Bog da stvara.

Jer treba da asocira na 7000 godina stvaranja.

Ili kada kaze i pocinu Bog sedmoga dana.

Kula prevodi i poce Bog da se odmara da bi poduprli to nebiblijsko ucenje.

UCENJE JE ODBACENO A NOVI SVET PREVOD OSTAO?

ZA OVO UCENJE KULE MUDRI LOGICAR KAZE DA NIJE KULINO.

EVO DOKAZA DA JESTE:

DIREKTNO IZ KULINE KNJIGE POD NASLOVOM: BOG OSTAJE ISTINIT:

Ovo su korice te knjige, misevi je malo nagrizli jer su ranije u knjigama u stampariji kule stavljali poseban prijatan misris u papir da bi knjiga delovala pozitivno po mirisu na citaoca ali posebno privlaci i miseve i pacove:

Na ovoj stranici knjige imamo opis tog ucenja kako subota jos uvek traje, jer je njeno trajanje 7000 godina kao i ostalih dana stvaranja, a posto je Bog stvorio svet pre 6000 godina subota je u sestoj hiljaditi a sedma hiljadata godina ce biti ona koja je opisana u otrkivenju.
To je Jehovino carstvo tada, gde svedoci obucavaju gresnike?

Sledeca slika pokazuje kulino ucenje o stvaranju sveta za 42000 godina. Svaki dan stvaranja je trajao po 7000 godina + subota koja jos uvek traje ukupno 49000 godina.

Treba li jos dokaza M.L.

Kula je uvek ucila nebiblijsku nauku kao i ovu.

Iako je ovo ucen je odbacila, ono se jos uvek prikriveno nalazi u novom svet prevodu, cije su prve stranice koje govore o stvaranju, nastale na osnovu ovog ucenja.

Na ovoj slici se jasno vidi naslov knjige i ko je izdao knjigu. Kula strazara.

Na njima se ispunjavaju sledece reci:

Mt 13:15 Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.

Kontradiktornosti u trenutnim ucenjima svedoka:

Da vidimo kakvo je trenutno razumevanje istine kod svedoka?

Knjiga koja predstavlja uvod i upoznavanje sa učenjem Jehovinih svedoka je trenutno
"Šta Biblija zaista uči"

Dugo godina je to bila knjiga pod anslovom: " I ti možeš večno živeti u raju na Zemlji" ali pošto u toj knjizi ima nekoliko stvari koje su u međuvremenu Jehovini svedoci promenuli i izbacili tako su i knjigu povukli i ne dele je više .O tim stvarima ću naravno pisati kad dođu na red.
Knjigu "Šta Biblija zaista uči" možete skinuti u PDF sa zvaničnog sajta Jehovinih svedoka na našem jeziku.
I nju toplo preporučujem svakom ko želi da se bolje upozna sa ovom organizacijom.

Naslov ovog posta se zove kontradiktornost,pa da objasnim i zašto.
Kao što rekoh ,ova knjiga je uvod u učenje Jehovinih svedoka ,a kao priprema za krštenje se koristi knjiga
"Spoznaja koja vodi do večnog života"

Da bi vam dočarao kolikih teškoća imaju članovi ove organizacije i zašto tako često dolazi do psihičkih poremećaja daću vam ovaj primer sa čim mora jedan Jehovin svedok da se bori u svojoj glavi.
Imamo dve aktuelne knjige koje se podjednako čitaju i koje bi trebalo da budu u skladu ako već predstavljaju jedno učenje.
Ali kao i mnoge druge stvari kod Jehovinih svedoka i ove knjige su u kontradiktornosti.

Svima je poznat problem transfuzije krvi i pozivanje na Bibliju.
S čim mora Jehovin svedok da se izbori i da prihvati istovremeno dve kontradiktorne tvrdnje .
Zamislite šta se dešava s tim ljudima dok pokušavaju ovo da prihvate.

Pozivaju se na Mojsijev zakon i citiram
"Budući da smo mi njihovi potomci,taj zakon obavezuje sve nas"

Dok u drugoj knjizi pišu:
"Pravi hrišćani nisu pod Mojsijevim zakonom..."

OVO JE SAMO JEDAN OD STOTINE PRIMERA.

Ne da svedoci non stop stancaju nova ucenja dok jedna odbacuju, nego i trenutna ucenja su u kontradiktornosti jedna sa drugima.

Sto pokazuje da u tom ucenju nema linija istine ili nekog principa i nikako Bozjeg vodstva ili kanala koji je povezan sa Bogom

Vec cista prevara.

Biblija takva ucenja naziva vavilon.

NASTAVICE SE

B]Bivsi Jehovini Svjedoci iz Brooklyna, N.Y.,pa cak i koji su bili u rukovodstvu, pricaju o svojim iskustvima u centrali "Kule Strazare" [/B]

!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Razdvojeni svetovi (To verdener)je naslov danskog filma snimljenog po istinitim događajima.
Pogledajte ovaj zanimljiv film ako želite da upoznate Jehovine svedoke.
Veoma dobro prikazan život i nedoumice Jehovinih svedoka.Problemi krvi ,kontrole i odbačenih.

Linkovi za skidanje filma:
http://www.megaupload.com/?d=8BYB0KOY
Torent
http://www.kat.ph/to-verdener-dansk-drama-2008-t459646.html
Ovde možete da skinete titlove:
http://titlovi.com/titlovi/to-verdener-aka-worlds-apart-93997/

Pogledajte film i upoznajte bolje Jehovine svedoke.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B]Staro i novo svetlo[/B]

Sve promene doktrine Kule stražare koje su rađene se smatraju starim svetlom.
Novo svetlo je učenje koje je aktuelno.
Tih promena je bilo više,neki put su neka učenja menjana pa opet vraćana.Staro svetlo je opet bilo novo .
Jehovini svedoci te promene pravdaju da je do tog "novog svetla"došlo pomnim izučavanjem Biblije.
Svako ko čita Bibliju zna da se Bog ne menja,drži reč koju je dao.
Obećanja koja je dao ispunjava i nikad se ne predomišlja .

Za apsolutnu potčinjenost Jehovinih svedoka Kuli stražari je najvažnija činjenica da oni veruju da "verni i mudri sluga" sva ta svetla dobija direktno od Boga.

Pročitajte pažljivo jedan od mnogih primera gde se Jehovinim svedocima ponavlja da :

"Stavio je svoju riječ,svoju vijest sata,u usta članova duhovnog ostatka da bi mogli javno,pred svim ljudima,priznati šta uvjetuje njihovo vlastito spasenje i spasenje prihvatljivih slušatelja.
>>Veliko mnoštvo<<,koje se sastoji iz >>drugih ovaca,povoljno je reagiralo na čuto,te i samo objavljuje Božju riječ."

Članovi duhovnog ostatka su "verni i mudru sluga",a druge ovce su obični Jehovini svedoci.
Obratite pažnju na to da "verni i mudri sluga"tvrdi da samo prenosi aktuelne vesti koje mu Bog stavlja u usta.

Razmislite malo,znamo da Bog što obeća i održi.
Sam kaže:"Ne menjam se!"
Da li možete da zamislite da Bog svakih par godina promeni svoje mišljenje?
Da li možete da zamislite da je Bog stavio reči tim ljudima u usta?
Da li znate ko je otac laži?
On stavlja "vernom i mudrom sluzi"reči u usta i još se podsmeva naivnim i dobrim "drugim ovcama".

Počnite da čitate Bibliju

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sledi kulin Trik sa navođenjem drugih prevoda Biblije [/B][/U]

Mnogima desilo da im Jehovin svedok dokazuje verodostojnost i tačnost prevoda "Novi svet " poređenjem sa mnogim drugim svetskim prevodima.
Cesto smo ovde na forumu imali takve primere.
Nažalost situacija je sasvim drugačija ,ali članovi Jehovinih svedoka toga naravno nisu ni svesni.

Organizacija Jehovinih svedoka je kupila štamparska prava za mnoge Biblije i to naravno zloupotrebljava time što u svim tim kupljenim prevodima izmeni sve kljične reči koje su im potrebne za njihovo učenje.
Sve u svemu prave kopije "Novog sveta" samo pod drugim imenom.
Ili klonovi kao ovaj Novi savremeni prevod

Evo nekoliko prevoda koje štampaju Jehovini svedoci.
Ako vam neko od njih kaže da pogledate u te prevode jer i u njima isto piše kao i u njihovoj Bibliji opomenite ga da pogleda ko te knjige štampa.

The Bible in Living English (1972) - by Steven T. Byington
American Standard Version (1944)
King James Version of the Bible (1942)
The Emphatic Diaglott (1926)
The Concordant New Testament - Revelation only (1919)

Na našem jeziku je to prevod Luja Bakotića .

Verovatno ima još mnogo prevoda na drugim jezicima čija su štamparska prava kupili Jehovini svedoci i zato OPREZ!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back