Сељак - непријатељ број један

Seljanke odavno znaju da treba da napuste selo i da dodju u Beograd.
Sad koja završi fakultet koja za frizerku.
Ova sa fakultetom posle bude trgovački putnik a ova sa frizerajom ako nadje salon...
Samo da ne rmbaju kod sebe, za drugog može
Malo živiš sa cimerkom, delite troškove stanarine
Žive za letovanje i provod... kupuju na akcijama i srećne su (tako kažu za javnost)

...
...
...

e jedino seljaci neće da se opamete...
njih treba svim državnim silama!
treba izazvati novi rat na Balkanu i poslati jedinog naslednika sa njive!

...
...
...
Pa šta će nam učeni, visokoobrazovani uvoznički lobi ako će neki selja tamo da proizvodi domaće proizvode???

Srbiji će krenuti kada nam dodje iz dupeta u glavu a to je da smo zemljoradnička država
Atribut koji moramo da iskoristimo u našu korist
Radiš za sebe proizvodiš za sve...
Niko te ne kljuca u mozak zbog 20.000 dinara mesećno
Sam odredjuješ svoje klizno radno vreme

I na kraju jedno pitanje: da li se na njivi radi svaki dan istim tempom ili vam lepše da radite u supermarketu?
Naravno znam da je jako lepo biti administracija u budžetskoj firmi al mesta popunjena za sada...

Srbiji će krenuti kada nam dodje iz dupeta u glavu a to je da smo zemljoradnička država
Atribut koji moramo da iskoristimo u našu korist
Radiš za sebe proizvodiš za sve...
Niko te ne kljuca u mozak zbog 20.000 dinara mesećno
Sam odredjuješ svoje klizno radno vreme

I na kraju jedno pitanje: da li se na njivi radi svaki dan istim tempom ili vam lepše da radite u supermarketu?
Naravno znam da je jako lepo biti administracija u budžetskoj firmi al mesta popunjena za sada...

Хебига, некоме је пало на памет да тај сељак неће имати довољно револуционарног капацитета, па га је требало намамити да сиђе под светла велеграда. Овај Украјинац каже да је Украјина била житница за 15 СССР република, а сад себе не могу да прехране.

Тема се више односи на тренд, очигледно присутан и другде а не само код нас, да се село напушта зарад “бољег“ живота у граду. А у граду људи постају робови, без могућности неког посебног избора.

Da li je neko primetio u koliko restorana možemo da naručimo roštilj, ali onaj pravi, sa ćumura ili drveta? Nema toga više, kažnjavaju one koji tako spremaju hranu. Polako od nas prave poslušnike bez želje za razmišljanjem.
Selo sve manje liči na selo. da li ste probali u nekom selu da stanete i kupite bilo koji poljoprivredni proizvod? Može, ali u supermarketu... ima kineskog luka i jabuka...

Selo nije potrebno svetu jer nameravaju da proizvode vestacku hranu, pogotovu zele u tom pogledu da iskoriste slabe zemlje kao sto smo mi.

Medjutim,itekako ce prava hrana bitina ceni, ali samo za one sa dubokim dzepom i "povlascene".
Hoce. Prica mi kum: u Kaliforniji je kupio za Dan zahvalnosti curku tesku 5kg za 5$. Ista ta curka u drugom marketu kosta 70$ ali ima nalepnicu "organik".
Da li je to samo mazanje ociju i kradja ili je curka zaista odgojena po standardima za organik - ne znam. A opet, ko garantuje da je hrana za curke organska? I tako do unedogled...
Kako se stvari odvijaju, hrane i vode ce biti sve manje. Razmislja li se o tome?
EU vapi za "zdravom hranom" a mi ne vidimo to, niti se trudimo da se ista preduzme, inicira... Svetli primeri su samo kap u moru. Zamislite da Srbija snabdeva zdravom hranom samo jedan veliki grad....duplo veci od sebe?

Hoce. Prica mi kum: u kaliforniji je kupio za Dan zahvalnosti curku tesku 5kg za 5$. Ista ta curka u drugom marketu kosta 70$ ali ima nalepnicu "organik".
Da li je to samo mazanje ociju i kradja ili je curka zaista odgojena po standardima za organik - ne znam. A opet, ko garantuje da je hrana za curke organska? i tako do unedogled...
Kako se stvari odvijaju, hrane i vode ce biti sve manje. Razmislja li se o tome?
EU vapi za "zdravom hranom" a mi ne vidimo to, niti se trudimo da se ista preduzme, inicira... Svetli primeri su samo kap u moru. Zamislite da Srbija snabdeva zdravom hranom samo jedan veliki grad....duplo veci od sebe?

Upravo tako. Mogli bismo da "hranimo" bar sve skandinavske zemlje, ali ne, bitnoje je biti "IN" i ulagati u nekakvu nerentabilnu industriju i usluge, umesto preorjentisati se najsavremenijom tehnologijomna proizvodnju hrane.

Da li je neko primetio u koliko restorana možemo da naručimo roštilj, ali onaj pravi, sa ćumura ili drveta? Nema toga više, kažnjavaju one koji tako spremaju hranu. Polako od nas prave poslušnike bez želje za razmišljanjem.
Selo sve manje liči na selo. da li ste probali u nekom selu da stanete i kupite bilo koji poljoprivredni proizvod? Može, ali u supermarketu... ima kineskog luka i jabuka...

Ако икада уђемо у Европску унију,има затвори да нам буду пуни сељака,због печења ракије.

У мом крају има новопазарско кафанче, тамо можеш наћи роштиљ са ћумура. На пијаци се још увек може купити домаћи производ, мислим највише на млечне производе. Што се воћа тиче, осим кајсија и брескви, не купујем ништа јер гајим своје.

Чиме ли се тови,онај Ненад Чанак да ми је знати?

Ма и он конзумира ГМО... Ситна је он риба.

Ако икада уђемо у Европску унију,има затвори да нам буду пуни сељака,због печења ракије.

Румуни су то већ искусили на својо кожи.

Dobro, ali i u tu proizvodnju treba da se vec jednom uvede red, a ne da se ljudi truju na pijacama.

Слажем се, доста је било Гуслара. :)

У мом крају има новопазарско кафанче, тамо можеш наћи роштиљ са ћумура. На пијаци се још увек може купити домаћи производ, мислим највише на млечне производе. Што се воћа тиче, осим кајсија и брескви, не купујем ништа јер гајим своје.

Ма и он конзумира ГМО... Ситна је он риба.

To kafanče će da radi dok mu prvi put ne dođe inspekcija, a onda ćao zdravo. Dozvoljen je plin i struja, ostalo je nezdravo za sve nas i EU.

Back