DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za niga ucenika Smeska.

Leksij broj 4:

"Hristos je dosao da pobije sotonina tvrdjenja. Kao Sin coveciji On je ostao veran Bogu
i pokazao time da sotona nije apsolutni gospodar ljudskog roda.
Svi koji zele da se oslobode sotonine moci bice oslobodjeni." Isusov zivot, str. 32.

Je li spoznaja Boga samo za povlaštenu manjinu ?
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
U Sali Palais des Congrès u Francuskoj jedne julske večeri 1987. zbio se čudan događaj. Laserske zrake prošarale su zidovima dvorane, a duboki, svečani elektronski zvuci prošarani zvukom gonga i zvonjavom zvona ispunili su veliki prostor. Na pozornici su dva muškarca s crnim maskama nježno ljuljala viseći plamenik koji je bio u obliku čamca, dok je obojeni dim sukljao sa strana pozornice. U isto vrijeme su se pred publikom od 4000 ljudi pojavili u bijelo odjeveni muškarci i žene. To je bila ceremonija inicijacije rosenkreuzera, pokreta koji je posvećen esoteričkoj (teško razumljivoj) i tajnoj mudrosti. Međutim, za novoobraćenike ovog reda svjetskog bratstva ova je ceremonija bila samo prvi korak u nizu stupnjeva inicijacije. Na neki način je tajno udruženje rozenkreuzera slično sekti gnostika koja je cvjetala tokom drugog stoljeća naše ere i bila suparnik kršćanstvu. Gnostici su vjerovali da spasenje dolazi putem mistične spoznaje i da je tim tajnim znanjem obdarena samo odabrana manjina.

No, je li spoznaja Boga samo za povlaštenu manjinu ? Je li ograničena samo na malu skupinu iniciranih ?

Je li kršćanstvo tajno bratstvo ?
---------------------------------------------
Neki autori smatraju da je kršćanstvo u određenoj mjeri esoteričko, tj. namijenjeno samo za manjinu. U svojoj knjizi L’éstoérisme, Luc Benoist, honorarni kurator Muzeja Francuske, piše: ”Drugi primjer namijenjenog poučavanja nalazi se u poslanicama Svetog Pavla: ’Dao sam vam mlijeka a ne tvrde hrane... Tko god živi samo na mlijeku ne razumije ništa od saopćenja mudrosti‘. Tekstovi ranih (crkvenih) otaca odnose se na ’istinu koju ni jedan novoobraćenik ne može shvatiti.‘“

No, je li apostol Pavao pisao o esoteričkoj spoznaji ?

Ne, povezanost Pavlovih riječi pokazuje da je on ustvari prekorio svoje sukršćane koji nisu bili novoobraćenici. Pavao je pisao kršćanima koji nisu duhovno napredovali i koji su ’trebali biti učitelji‘ drugih obzirom na to koliko su već bili u vjeri. Na taj način, Pavao nije govorio o istinama koje je želio zadržati tajnima, nego o objašnjenjima koje je želio prenijeti njima, no to je bilo izvan moći njihovog duhovnog razumijevanja jer nisu napredovali u biblijskoj spoznaji, što su trebali. Pavlovu situaciju među tim kršćanima mogli bismo usporediti s učiteljem matematike koji od svojih učenika očekuje da napreduju. Ako učenici nisu dobro napisali svoju domaću zadaću i stoga nisu potpuno shvatili jednostavna načela zbrajanja i oduzimanja, učitelju bi bilo teško pomoći im shvatiti algebarske jednadžbe.

Spoznaja za sve
------------------------
Mora se priznati da biblijska spoznaja nije statična. Vremenom i trudom moguće je steći bolje razumijevanje istine i dublje shvaćanje duhovnih stvari. Štoviše, Biblija pokazuje da je Jehova postepeno otkrivao svoje namjere svojim slugama, ali nikad se ne spominju nikakve ’skrivene istine‘ koje bi bile dostupne nekima, a sakrivene od drugih koji iskreno traže istinu, a žive u istom vremenskom razdoblju Božjega postupanja s nacijom Izrael, nego i kad je njegov Sin Isus Krist polagao temelj kršćanstva. Tokom svoje troipolgodišnje službe Isus je obradio velik dio teritorija Izraela.

Je li on to činio na tajni način ili je posjetio samo odabranu skupinu iniciranih (upućenih u tajnu) ?

Ne. On je svoju vijest propovijedao javno, često pred mnoštvom. U vrijeme neposredno pred njegovu smrt, kad su ga židovski religiozni vođe pitali o načinu poučavanja, on je objasnio: ”Ja sam javno govorio svijetu. Ja sam uvijek učio u sinagogi i u hramu gdje se skupljaju svi Židovi. Ništa nisam rekao tajno“.

Zapažamo li da je Isusova vijest upućena daleko većem slušateljstvu nego je to samo Palestina ?

Upućena je cijelom svijetu! Isus nije rekao: ’Govorio sam riječ svim ljudima, to jest, svim Židovima, nego je govorio u proročanstvenom smislu, izabravši posebnu riječ za izraz ”svijet“. Tako Isus nije propovijedao nikakvu esoteričku nauku; to je bilo za svakoga i na svakom mjestu. Isus nije koristio izraz (panti’ toi laoi) ”svim ljudima“, to jest svima okupljenim ili svima istog roda; rekao je (toi ko’smoi) ”svijetu“ to jest, ljudskom rodu, čovječanstvu. Zanimljivo je da se u djelu A Critical and Exegetical Commentary on the Gospel According to St. John kaže: ”Najveći prijekor tajnom ili esoteričkom učenju pružaju riječi Isusa u evanđelju po Ivanu.“ Istina, Isus je upotrijebio simboličan jezik, posebno kad je poučavao u usporedbama, ili prispodobama. Ali, ta mu je metoda jedina omogućila da napravi selekciju među svojim slušateljima. Oni koji nisu bili istinski zainteresirani za Isusovo poučavanje samo su slušali njegove usporedbe i otišli a da nisu dublje sagledali stvar. Oni koji su žeđali za spoznajom ostali su da dobiju daljnje razjašnjenje. Tako je spoznaja bila dostupna svima koji su je iskreno tražili. Činjenica da je kršćanstvo otvoreno svima očita je i iz naglaska kakav se daje i u ostalim dijelovima Biblije. Naprimjer, jedan od posljednjih stihova/redaka Biblije sadrži Božji poziv da se ’dođe i uzme voda živata badava.‘ Tamo stoji: ”I tko je god žedan neka dođe; tko god želi neka uzme vodu života zabadava.“ Ponovo, dakle, biblijsku spoznaju treba učiniti dostupnom svima. Iako je spoznaja o Bogu otvorena svima, ipak je potreban napor da je se stekne. Biblija nas ohrabruje da je ’neprestano tražimo kao srebro i skriveno blago‘. Stoga se spoznaja treba steći iz Božje riječi, Biblije, a zatim će mudrost postati vidljiva onda kad se primijene njena načela i zapovijedi.

IZVOR : http://www.watchtower.org/c/index.html

Za niga ucenika Smeska.

Leksij broj 4:

"Hristos je dosao da pobije sotonina tvrdjenja. Kao Sin coveciji On je ostao veran Bogu
Svi koji zele da se oslobode sotonine moci bice oslobodjeni." Isusov zivot, str. 32.

Pozdrav dragi moj subotarski pastore usvojeni DUHOVNIČE MISO

Polako sa tom tvojom duhovnošću! moliću lepo ponovi mi lekcije iz početka nisam ja napredni SUBOTARSKI pionir da preletim tvoje lekcije stignem do završnog ispita da me rukopoložiš i budem šta? kao ovaj Glasnik olajavač braće svoje, ISPRAN MOZAK, A!

POOOOGREEEŠŠŠNOOOOO! tako neće moći. Dakle moj prisvojeni DUHOVNIČE ja zamoljavam za dopunske časove koje ti tražim iz te prve lekcije. Šta je bila prva lekcija, o čemu si ti fantazirao u toj prvoj lekciji i da mi lepo pojasniš šta je pouka iz te prve lekci? Šta ti misliš MOJ DUHOVNIČE da li je to kako se radi u svim normalnim DUHONIM ŠKOLAMA ili tvoja duhovnost radi nekim drugim KANALOM, A!

Još jednom moliću lepo kada imaš vremena ako može i nije teško za dopunske časove, dobro? Hajd sad polako i na tanane o čemu si ti ti fantazirao u prvoj lekciji, šta si i koga si citirao i naravno da mi pojasniš kojim KANALOM ta tvoja DUHOVNOST DOLAZI,

Reko li ti ja MOJ DUHOVNIČE da ćeš se ti češati tamo i gde tebe ne svrbi, izvolte slušam pokaži nam šta ume može i zna jedan rukopoloženi subotarski pastor kojeg sam ja prisvojio za svog DUHOVNIKA, ali molim bez fantaziranja.

Dragi moj MISO subotarski prisvojeni DUHOVNIČE vidiš li ti kako to jedan JEHOVIN SVEDOK radi A!
Gledaj samo, pročitaj ga i da vidimo možeš li i ti sito tako trezveno poučno i naravno konstruktivno?
nije čudo što te svi preko noge kada si umislio da si kadar i za pastora i za duhovnika a ti fantaziraš bez ikakve veze.

Poslednja izmena:
Za niga ucenika Smeska.

Leksij broj 4:

E moj DUHOVNIČE pa gdi sam ja to bio kada si ti držo lekciju 2,3 a gdi sam bio kada si držo ovu četvrtu lekciju?
Dok mi ne repetiraš stare lekcije da ja tebe priupitam iz ove ono što mi nije jasno, može A!

Dobro ovako:
Ko je taj tvoj Hristos?
Kako je došo taj tvoj Hristos(kojim KANALOM po lancu bez i jedne jeresne rečenice)?
Zašto pišeš sotona malim slovom?
Ko ti je taj Sin coveciji i naravno kome je "ON" mislim na tog Sina "covecija" dakle kome je on bio veran?

Ko je taj što je napisao "Isusov zivot" jel to neka edukovana ali možda normalna ličnost? ili je to samo neki drugi subotarski bolesnik (šizofreničar) pa ovde fantazira.

Hajd sad duboko diši i sve lepo jasno glasno izjasniš da te ja prvo pa onda i svi ostali možemo razumeti, De de slušam izvolte dragi moj subotarski pastore a prisvojeni DUHOVNIČE da mi vidimo šta ti umeš i znaš.

Miso MOJ DUHOVNIČE vidiš li ti šta piše jedan JEHOVIN SVEDOK?

Šta piše i kako piše? De De pročitaj ovo:

Upućena je cijelom svijetu! Isus nije rekao: ’Govorio sam riječ svim ljudima, to jest, svim Židovima, nego je govorio u proročanstvenom smislu, izabravši posebnu riječ za izraz ”svijet“. Tako Isus nije propovijedao nikakvu esoteričku nauku; to je bilo za svakoga i na svakom mjestu. Isus nije koristio izraz (panti’ toi laoi) ”svim ljudima“, to jest svima okupljenim ili svima istog roda; rekao je (toi ko’smoi) ”svijetu“ to jest, ljudskom rodu, čovječanstvu. Zanimljivo je da se u djelu A Critical and Exegetical Commentary on the Gospel According to St. John kaže: ”Najveći prijekor tajnom ili esoteričkom učenju pružaju riječi Isusa u evanđelju po Ivanu.“ Istina, Isus je upotrijebio simboličan jezik, posebno kad je poučavao u usporedbama, ili prispodobama. Ali, ta mu je metoda jedina omogućila da napravi selekciju među svojim slušateljima. Oni koji nisu bili istinski zainteresirani za Isusovo poučavanje samo su slušali njegove usporedbe i otišli a da nisu dublje sagledali stvar. Oni koji su žeđali za spoznajom ostali su da dobiju daljnje razjašnjenje. Tako je spoznaja bila dostupna svima koji su je iskreno tražili. Činjenica da je kršćanstvo otvoreno svima očita je i iz naglaska kakav se daje i u ostalim dijelovima Biblije. Naprimjer, jedan od posljednjih stihova/redaka Biblije sadrži Božji poziv da se ’dođe i uzme voda živata badava.‘ Tamo stoji: ”I tko je god žedan neka dođe; tko god želi neka uzme vodu života zabadava.“ Ponovo, dakle, biblijsku spoznaju treba učiniti dostupnom svima. Iako je spoznaja o Bogu otvorena svima, ipak je potreban napor da je se stekne. Biblija nas ohrabruje da je ’neprestano tražimo kao srebro i skriveno blago‘. Stoga se spoznaja treba steći iz Božje riječi, Biblije, a zatim će mudrost postati vidljiva onda kad se primijene njena načela i zapovijedi.

Što ti onda dišeš na škrge a tvoja jedna lekcija jednu ipo rečenice? Gdi ti je sada ta škola o kojoj govoriš i debelo si me slagao da on nema nikakve škole! Bez škole piše samo onaj NE Edukovan kao i ti MOJ subotarski posvećeni pastore a prisvojeni DUHOVNIČE.
Nemoj da me brukaš pred forumom, prestani da fantaziraš i počni da pišeš povezano i ne zaboravi da potkrepiš sa nečim sve ono što manifestiraš ovde, dogovoreno?

Leksija kaže MOJ subotarski posvećeni pastor a prisvojeni DUHOVNIK MISO! Super

Evo jedne LEKSIJE za tebe moj uvaženi i naravno poštovani duhovniče, dobro obrati pažnju i da me ne slažeš DA"

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21653347&viewfull=1#post21653347

Da li si lažno svedočio?
Da li u srcu kuješ zle misli?
Da li imaš brze noge koje treče na zlo?
Da li zamećeš svađu među ljudima?

I dopunsko pitanje:
Zašto mrziš sve one koji drugačije misle?

Poslednja izmena:

Zašto pišeš sotona malim slovom?

I dopunsko pitanje:
Zašto mrziš sve one koji drugačije misle?

Koliko ljudi će pročitati tvoje postove ne znam.
Zato znam da sve ovo što mi pišemo Bog vidi i zna sve što napišemo.A njemu ćemo polagati račune.
Koliko kulturno i uljudno ti diskutuješ to može svako ko pročita nekoliko tvojih postova da se uveri.
Mislim da ti po broju uvreda nema ravnog.

Pitaš Miku zašto piše sotona malim slovom?
Zašto ti pišeš velikim slovom kada se po pravopisu piše malim?
I zašto ti je baš to zapalo za oko ,zašto ti toliko smeta ?
Zar misliš da sotona treba da se piše velikim slovom?

I drugo,kažeš Miki a i meni si već mnogo puta rekao da mi mrzimo sve one koji drugačije misle.
Nije tako prijatelju.
Mi diskutujemo i pokušavamo da te namolimo da sagledaš šta Kula stražara čini Jehovinim svedocima koji su prave žrtve.

I zbog te diskusije nas ti nazivaš opsednutima Kulom stražarom i mrziteljima Jehovinih svedoka?

Vidiš na primer Mika i ja mislimo potpuno drugačije i pripadamo različitim grupama ali to nije razlog da se ne poštujemo.
Zamoli nekog tvog prijatelja da pročita postove sa ove diskusije( ali mu nemoj reči ko je ko) i da ti kaže šta misli o ljudima koji tu pišu.Verujem da će te komentar o Smešku veoma iznenaditi.Ti sebe i svoj način diskusije smatraš uljudnim ali kao što rekoh zamoli nekog neutralnog da ti kaže šta misli o tvom načinu ophođenja s ljudima.

I jedna molba,da li bih mogao da dođem u tvoj grad i skupštinu Jehovinih svedoka.Da me upoznaš sa njima?

Koliko ljudi će pročitati tvoje postove ne znam.
Zato znam da sve ovo što mi pišemo Bog vidi i zna sve što napišemo.A njemu ćemo polagati račune.
Koliko kulturno i uljudno ti diskutuješ to može svako ko pročita nekoliko tvojih postova da se uveri.
Mislim da ti po broju uvreda nema ravnog.

I drugo,kažeš Miki a i meni si već mnogo puta rekao da mi mrzimo sve one koji drugačije misle.
Nije tako prijatelju.
Mi diskutujemo i pokušavamo da te namolimo da sagledaš šta Kula stražara čini Jehovinim svedocima koji su prave žrtve.

I zbog te diskusije nas ti nazivaš opsednutima Kulom stražarom i mrziteljima Jehovinih svedoka?

Vidiš na primer Mika i ja mislimo potpuno drugačije i pripadamo različitim grupama ali to nije razlog da se ne poštujemo.
Zamoli nekog tvog prijatelja da pročita postove sa ove diskusije( ali mu nemoj reči ko je ko) i da ti kaže šta misli o ljudima koji tu pišu.Verujem da će te komentar o Smešku veoma iznenaditi.Ti sebe i svoj način diskusije smatraš uljudnim ali kao što rekoh zamoli nekog neutralnog da ti kaže šta misli o tvom načinu ophođenja s ljudima.

I jedna molba,da li bih mogao da dođem u tvoj grad i skupštinu Jehovinih svedoka.Da me upoznaš sa njima?

Super
Hajd onda diskutiraj a ne da mlaviš ovde na personalnoj bazi jer i sam vidiš gde to vodi. Dakle o čemu ćeš ti kao da diskutiraš biraj temu.

Koliko moždanih ćelija neko treba imati da razume kada mu se jednom kaže da ja nisam član SKUPŠTINE JEHOVINIH SVEDOKA? ja sam stao na njihovu stranu zato što svi ostali su kao ti i MISO DUHOVNICI a ne znaju ni šta govore ni šta naučavaju.
Tebe sam ja upoznao odavno čim si me slago prvi put oma mi je bilo jasno o kakvom karakteru se radi, a moje ophođenje sa čim? gde ti vidiš išta ljudsko u tvom i MISINOM ponašanju pluc, pljuc.

Hteli ste da se personalno vređate i šta sad nećete više, zašto? Da nećete slučajno da mi izjasnite šta ste svatili iz Marka 12,29 ili da mi citirate posvećenu bibliju koju studirate u subotnjim školama A!

Hajd reko sam ja da ćete se češati i tamo gde vas i ne svrbi, samo nastavite da misionirate taj vaš blog sa tom vašom mržnjom.

Polebusteru personalno nisam ti odobrio da mi se obratiš, ne odobravam nikome pa ni posvećenom pastoru koga sam usvojio za DUHOVNIKA zašto? Zato što ste za cirkuz i samo fantazirate da vređanjem ponižavate sagovornika.
Imaš šta DUHOVNO da mi napišeš onda napiši kao čovek što čoveku teba napisati.

Pokušavam da vas namolim da pročitate šta sam ovde napisao da bi proverili dal je to tačno? pa da vidimo ko je onda zaveden i u zabludi jer je žrtva destruktivne i pogubne institucije i opsednut pa pravi blogove da širi mržnju prema drugoj verskoj organizaciji.

EGW: YES "As soon as the long fast of Christ commenced in the wilderness, Satan was at hand with his temptations. He ... tried to make Christ believe that God did not require Him to pass through self-denial and the sufferings He anticipated. ... He (Satan) also stated he was the angel that stayed the hand of Abraham as the knife was raised to slay Isaac" (Selected Messages) vol. 1, p. 273)

Quote from EG White:

"There is one straight chain of truth without one heretical sentence in that which I have written."
E.G. White Letter 329a, 1905

http://www.whiteestate.org/books/books.asp

The Acts of the Apostles is volume 4 in the "Conflict of the Ages" series. It presents the amazing story of the early Christian church through the rest of New Testament times. After Jesus was victorious over Satan and returned to heaven, the enemy turned his attention to Jesus’ church on earth. Here are thrilling stories of fierce persecutions and unswerving loyalty to God. Peter, Paul, James, John, Luke, Barnabas, Stephen, Mark, and the other early apostles carried the wonderful news of the gospel to all of the then-known world. Unwilling to surrender their faith, many gave their lives.

http://www.whiteestate.org/books/gc/gc32.html

The great controversy between Christ and Satan, that has been carried forward for nearly six thousand years, is soon to close; and the wicked one redoubles his efforts to defeat the work of Christ in man's behalf and to fasten souls in his snares. To hold the people in darkness and impenitence till the Saviour's mediation is ended, and there is no longer a sacrifice for sin, is the object which he seeks to accomplish.

When there is no special effort made to resist his power, when indifference prevails in the church and the world, Satan is not concerned; for he is in no danger of losing those whom he is leading captive at his will. But when the attention is called to eternal things, and souls are inquiring, "What must I do to be saved?" he is on the ground, seeking to match his power against the power of Christ and to counteract the influence of the Holy Spirit.

The Scriptures declare that upon one occasion, when the angels of God came to present themselves before the Lord, Satan came also among them (Job 1:6), not to bow before the Eternal King, but to further his own malicious designs against the righteous. With the same object he is in attendance when men assemble for the worship of God. Though hidden from sight, he is working with all diligence to control the minds of the worshipers. Like a skillful general he lays his plans beforehand. As he sees the messenger of God searching the Scriptures, he takes note of the subject to be

http://www.ellenwhite.info/jesusandsatan.htm

Ellen White had some profound insights into the life and work of Christ and the counterworkings of Satan, including his masterful impersonation of Christ in the time of the end. We have attempted to cover some of the highlights that relate the pivotal events and issues involved in Mrs. White’s “Great Controversy” theme. We hope you will find it helpful as you investigate the works of Ellen White for yourself.

http://www.cqbiblestudy.org/article...g-up-august-2011/growing-up-love-your-enemies
We have an enemy and his name is Satan. But Jesus came and defeated him so that we can live forever. Satan influences people to do evil things. Period. The devil is busy wreaking havoc around the world. He will stop at nothing to bring devastation, pain, sorrow, and confusion to every person on this planet because he knows his time is short. But the Bible says, “For our struggle is not against flesh and blood, but against the rulers, against the authorities, against the powers of this dark world and against the spiritual forces of evil in the heavenly realms” (Eph. 6:12, NIV).

http://www.cqbiblestudy.org/article...-up-my-guiding-light/growing-up-december-2011
A guest speaker at church once told our Sabbath School class that he’s learned that when he’s really angry at someone, it’s not the actual person that he should be angry at, but the force behind the person. That force is Satan, and he’ll stop at nothing to bring us down, even influencing people through whatever avenue he can in order to get us off track.

http://absg.adventist.org/2012/1Q/ER/PDFs/ERQ112_04.pdf
Lesson 4 The God of Grace and Judgment
and judgment arise because of our sin at the Fall.
Read Genesis 3, the story of the Fall. In what ways are both themes, that of judgment and grace, shown here?
Satan succeeded in bringing sin into the world. It changed everything as a result. And as soon as Adam and Eve fell, the Lord came looking for them. He called out, “Where are you?” This question does not mean that the Lord came to accuse them. Instead, it is an invitation from the Lord to the fallen couple to come back to Him as the One who created and loved them. It was a call to them to turn away from Satan and return to their Maker.
Notice, too, what happens. The first few lines from the mouth of God in this fallen world are questions (read Genesis 3:9, 11, 13). Then the first thing God does after He is finished with His questioning is to announce His judgment against Satan. But next, even with His judgment against the serpent, what does God say in verse 15?
Verse 15 is the first gospel promise. As soon as God declares His judgment against Satan, He gives the first message of grace and salvation for sinners. And only then, only after that gospel promise, does God announce His judgments against the woman and the man. Adam and Eve might have fallen, but the first things God gives them are hope and grace. Even before judgment, the promise of grace is given for those who will accept it.
It is too late for Satan. His destruc

Ima još! ali ima li potrebe da vam povredim osećanja, NE nema potrebe i nisam ja potencirao da li treba ili ne treba da se piše velikim ili malim slovom, ta primedba dolazi jedinim KANALOM po lancu iz SDA i šta sad nije meni baš to zapalo za oko ali zapalo mi je to što olajavate druge a sami to isto radite, dakle LICEMERA samopravednih ništa više. nego fantazirate pravednog.

Ako imate argumente iznesite ih ako nemate očekujem vaše izvinjenje naravno ako vam ta gordost dozvoljava.

Ista pitanja:
Da li si lažno svedočio?

Pozdrav dragi moj subotarski pastore usvojeni DUHOVNIČE MISO

Polako sa tom tvojom duhovnošću! moliću lepo ponovi mi lekcije iz početka nisam ja napredni SUBOTARSKI pionir da preletim tvoje lekcije stignem do završnog ispita da me rukopoložiš i budem šta? kao ovaj Glasnik olajavač braće svoje, ISPRAN MOZAK, A!

POOOOGREEEŠŠŠNOOOOO! tako neće moći. Dakle moj prisvojeni DUHOVNIČE ja zamoljavam za dopunske časove koje ti tražim iz te prve lekcije. Šta je bila prva lekcija, o čemu si ti fantazirao u toj prvoj lekciji i da mi lepo pojasniš šta je pouka iz te prve lekci? Šta ti misliš MOJ DUHOVNIČE da li je to kako se radi u svim normalnim DUHONIM ŠKOLAMA ili tvoja duhovnost radi nekim drugim KANALOM, A!

Još jednom moliću lepo kada imaš vremena ako može i nije teško za dopunske časove, dobro? Hajd sad polako i na tanane o čemu si ti ti fantazirao u prvoj lekciji, šta si i koga si citirao i naravno da mi pojasniš kojim KANALOM ta tvoja DUHOVNOST DOLAZI,

Reko li ti ja MOJ DUHOVNIČE da ćeš se ti češati tamo i gde tebe ne svrbi, izvolte slušam pokaži nam šta ume može i zna jedan rukopoloženi subotarski pastor kojeg sam ja prisvojio za svog DUHOVNIKA, ali molim bez fantaziranja.

Dragi moj MISO subotarski prisvojeni DUHOVNIČE vidiš li ti kako to jedan JEHOVIN SVEDOK radi A!
Gledaj samo, pročitaj ga i da vidimo možeš li i ti sito tako trezveno poučno i naravno konstruktivno?
nije čudo što te svi preko noge kada si umislio da si kadar i za pastora i za duhovnika a ti fantaziraš bez ikakve veze.

Smesko, ucenice moj,

znao sam ja da ces ti mene ceo dan traziti danas, ali bio sam na putu i nisam mogao da ti se javim.

Lekcije su kratke i tekst je sam po sebi jasan, samo treba da o tome razmisljas i delujes.

Upozorenje: Mislim da je dovoljno sto si me od Mika prekrstio na Mico, a ti sada dade mi jos jedno ime, Miso. Nije li to mnogo i neozbiljno?

Drugo, ja tebi nisma obican duhovnik, nego dusebriznik.

Sada idi, lepo se odmori pa cemo sutra, ako Bog da, nastaviti.

Tvoj dusebriznik ?

Postovanje Smesko,
dobro si postavio pitanje, zasto si "sotona" napisao malim slovom?

Nemoj mesati zabe i babe.

Engleski pravopis nije isti kao srpski.

U nasem jeziko, kad se pise Lucifer, to je njegovo licno ime, pise se velikim slovom.
A Poelbuster ti je dobro odgovorio, sotona, sto znaci suparnik, pise se malim slovom.
Ako neko napise Sotona, velikim slovom znaci da ga uzdize ravnoga Bogu,

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21659547&viewfull=1#post21659547

E ne ide to tako, Ti si mene izabrao bez ikakvog testa.
To si objavio forumu.
Nekoliko puta sam te pitao da li je tako i ti si to potvrdio.

Zato sto si izabrao to ces imati, pod uslovom ako anketa to odobri.

TVOJ duhovnik, Miso

Olajavač braće svoje rasipa svoj "OTROV" opada ih dan i noć!
icon1.png
Re: DUHOVNI RAT

Postovanje Smesko,

U nasem jeziko, kad se pise Lucifer, to je njegovo licno ime, pise se velikim slovom.
A Poelbuster ti je dobro odgovorio, sotona, sto znaci suparnik, pise se malim slovom.
Ako neko napise Sotona, velikim slovom znaci da ga uzdize ravnoga Bogu,​

http://www.adventist.org/beliefs/fundamental/
http://palmer.adventistnw.org/what-we-believe
8. Great Controversy:
All humanity is now involved in a great controversy between Christ and Satan regarding the character of God, His law, and His sovereignty over the universe. This conflict originated in heaven when a created being, endowed with freedom of choice, in self-exaltation became Satan, God's adversary, and led into rebellion a portion of the angels. He introduced the spirit of rebellion into this world when he led Adam and Eve into sin. This human sin resulted in the distortion of the image of God in humanity, the disordering of the created world, and its eventual devastation at the time of the worldwide flood. Observed by the whole creation, this world became the arena of the universal conflict, out of which the God of love will ultimately be vindicated. To assist His people in this controversy, Christ sends the Holy Spirit and the loyal angels to guide, protect, and sustain them in the way of salvation. (Rev. 12:4-9; Isa. 14:12-14; Eze. 28:12-18; Gen. 3; Rom. 1:19-32; 5:12-21; 8:19-22; Gen. 6-8; 2 Peter 3:6; 1 Cor. 4:9; Heb. 1:14.)

http://www.amazingfacts.org/radio/b...-archive/ctl/playmedia/mid/731/mdid/2523.aspx
Caller: My question is: is there any place in the Bible that says Satan will impersonate Jesus towards the end?

Pastor Doug: Well you have in Matthew 24, when the Disciples asked Jesus to give them the signs of the end, the first thing He said was that ‘Beware, many will come in My name saying I’m Christ’ and ‘There will arise false christs’. So it may be Satan appearing in multiple ways through different individuals. But you can also look in 2nd Corinthians 11:14: ‘And no marvel; for Satan himself is transformed into an angel of light.’ And then of course 2nd Thessalonians 2:4, it tells us about the devil sitting in the Temple of God showing himself that he is God.

Ista pitanja:
Da li si lažno svedočio?

Postovanje Smesko,

Super dragi moj subotarski pastore usvojeni ... a šta znači dusebriznik? Olajavati, ismejavati ili izrugivati ali prosipač otrova?
Kako kod se kod vas to piše mene ne tangira mnogo, Svi mi vidimo iz toga šta sam postirao a što je SDA "bez kontrole" ili destruktivna i pogubna NE DOSLEDNA institucija vaš je problem.
Poelbuster i svoje ime piše malim slovom, daj mi jedan dobra razlog zašto Sotona ne bi napisao malim slovima?

Jedva čekam tvoje kekcije, baš me zanima kako komentarišeš ono što fantaziraš?

Smesko, ucenice moj,

znao sam ja da ces ti mene ceo dan traziti danas, ali bio sam na putu i nisam mogao da ti se javim.

Lekcije su kratke i tekst je sam po sebi jasan, samo treba da o tome razmisljas i delujes.

Upozorenje: Mislim da je dovoljno sto si me od Mika prekrstio na Mico, a ti sada dade mi jos jedno ime, Miso. Nije li to mnogo i neozbiljno?

Drugo, ja tebi nisma obican duhovnik, nego dusebriznik.

Sada idi, lepo se odmori pa cemo sutra, ako Bog da, nastaviti.

Tvoj dusebriznik ?

Miso si se sam prekrstio eto svi mi ovde vidimo ali šta češ to je taj subotarski karakter i ne ponavljam ja ista pitanja u vetar.

Ista pitanja:
Da li si lažno svedočio?

icon1.png
Re: DUHOVNI RAT

http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post21659547

quote_icon.png
Original postavio Mika1932
E ne ide to tako, Ti si mene izabrao bez ikakvog testa.
To si objavio forumu.
Nekoliko puta sam te pitao da li je tako i ti si to potvrdio.

Zato sto si izabrao to ces imati, pod uslovom ako anketa to odobri.

TVOJ duhovnik, Miso

Je li Bogu stalo do životinja ?
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Životinjski svijet ozbiljno je ugrožen. Mnogi znanstvenici smatraju da izumiranje životinjskih vrsta poprima zabrinjavajuće razmjere. Mnoge životinje stradavaju zbog toga što ljudi zaposjedaju ili uništavaju njihova prirodna staništa. Stradavanju životinja doprinosi i industrijska proizvodnja hrane te činjenica da se mnogi ljudi zabavljaju gledajući krvave borbe životinja i da svoje kućne ljubimce bezdušno ostavljaju na ulici. Neki smatraju da je sve to neizbježna posljedica napretka ljudske civilizacije.

No je li Bog htio da ljudi tako postupaju sa životinjama ?
Je li prestao mariti za ta svoja stvorenja te ih prepustio na milost i nemilost ljudima ?
Kako znamo da je Bogu ipak stalo do životinja ?

Bogu je od samog početka bilo stalo do životinja
----------------------------------------------------------------------
Kad je stvorio ribe, ptice i kopnene životinje, Bog je bio zadovoljan onim što je načinio. Biblija kaže: “Vidio je Bog da je to dobro”. Stvoritelj se s ljubavlju brinuo za sva ta stvorenja — od onih najvećih pa sve do najmanjih. Stvorio ih je tako da budu “po prirodi mudra”, a usto im je pružio i obilje hrane te sve drugo što je potrebno da bi mogla lijepo živjeti u svojim prirodnim staništima. Jedan pisac Biblije slikovito je to opisao sljedećim riječima: “Svi oni čekaju tebe da im hranu daš na vrijeme. Što im daješ, uzimaju. Otvaraš ruku svoju i site se darovima dobrim”. Istina, Bog je prvog čovjeka, Adama, postavio da bude gospodar svim životinjama. One nisu bile stvorene s razumom ni s duhovnim potrebama. Za razliku od njih, Adam je bio stvoren “na Božju sliku” te je stoga bio uzvišenije biće. On je mogao pokazivati iste osobine kao i njegov Stvoritelj, Jehova. No čovjek time nije dobio pravo da postupa sa životinjama na način koji se protivi Stvoriteljevom naumu. Adam je počeo davati imena životinjama zato što mu je Jehova povjerio taj lijep i zanimljiv zadatak. Jehova je pritom pomagao Adamu tako što je životinje “dovodio pred čovjeka da vidi kako će koje stvorenje nazvati”. Čovjek je trebao slušati upute svog Stvoritelja jer je jedino tako mogao dobro gospodariti životinjama koje su mu bile povjerene na brigu.

Bog doista voli životinje!
----------------------------------
Nažalost, Adam se pobunio protiv svog Stvoritelja. Njegova je pobuna nanijela ogromnu štetu ljudskom rodu i svim ostalim živim bićima na Zemlji. No Stvoritelj je ljudima jasno dao do znanja kako trebaju postupati sa životinjama. Premda je s vremenom dopustio ljudima da jedu životinjsko meso te da koriste životinje u neke druge svrhe, nikad im nije dozvolio da s njima okrutno postupaju. Biblija kaže: “Pravednik se brine za dušu životinje svoje, a milosrđe zloga zapravo je okrutnost”. Bog je u drevno doba Izraelcima čak dao zakone kojima je pokazao da misli na dobrobit životinja. Svetkovanje šabata, odnosno tjednog dana počinka, koristilo je i njihovim životinjama jer su i one mogle otpočinuti od napornog rada. Zanimljivo je da su ljudi trebali priskočiti u pomoć ozlijeđenoj životinji premda na taj sveti dan nisu smjeli ništa raditi. Nadalje, Bog je kazao da se biku ne smije uskratiti hrana dok vrši žito te da se na tegleću stoku ne smije stavljati pretežak teret. Bilo je zabranjeno upregnuti bika i magarca u isti jaram kako se nijedna od tih životinja ne bi ozlijedila. Biblija jasno pokazuje da su ljudi bili dužni cijeniti životinje te postupati s njima obzirno i samilosno. Mnogi ljudi misle samo na sebe i ne mare za to kako će ono što rade utjecati na životinje, no Bog je samilostan prema tim svojim stvorenjima. Kad je prorok Jona nemilosrdno reagirao na to što su se stanovnici drevne Ninive pokajali i bili pošteđeni Božje kazne, Jehova je rekao: “Meni da ne bude žao Ninive, grada velikoga, u kojem ima više od sto i dvadeset tisuća ljudi koji ne znaju što je desno, a što lijevo, a usto i mnogo stoke?”. Te riječi jasno pokazuju da se Stvoritelj sažalio čak i na životinje!

Briga za životinje u budućnosti
--------------------------------------------
Sasvim je jasno da Bogu nije svejedno kako ljudi postupaju sa životinjama. Njegov ljubljeni Sin, Isus, čak je rekao da niti jedan vrabac ne padne na zemlju, a da naš nebeski Otac ne zna za to. Za razliku od Boga, ljudi puno toga ne znaju. Čak i kad se iskreno trude paziti na okoliš, ne razumiju u potpunosti kako ono što rade utječe na planet na kojem žive. Da bi ljudi bolje gospodarili Zemljom i vodili brigu o životinjama, trebaju promijeniti svoj način razmišljanja. Lijepo je znati da će pod vlašću Božjeg Kraljevstva “zemlja biti puna znanja o Jehovi”, kako to Biblija kaže u Izaiji 11:9. Tada će ljudi koji su poslušni Bogu biti poučeni svemu što trebaju znati da bi mogli ispravno gospodariti Zemljom. Stvoritelj će se pobrinuti da između ljudi i životinja vlada mir, pa će Zemlja i jednima i drugima ponovno biti divan rajski dom, kao što je to Bog u početku i naumio. Opisujući promjene koje će se tada dogoditi, Biblija kaže: “Vuk će boraviti s janjetom, leopard će ležati s jaretom, tele i lav mladi i životinja uhranjena zajedno će biti, a malen dječak vodit će ih. Krava i medvjedica zajedno će jesti, a mladunčad će njihova skupa ležati. Lav će jesti slamu kao bik. Dijete koje sisa igrat će se nad rupom kobrinom, dijete od prsa odbijeno stavljat će ruku na rupu zmije otrovnice”.

IZVOR : http://www.watchtower.org/c/index.html

Super dragi moj subotarski pastore usvojeni ... a šta znači dusebriznik? Olajavati, ismejavati ili izrugivati ali prosipač otrova?
Kako kod se kod vas to piše mene ne tangira mnogo, Svi mi vidimo iz toga šta sam postirao a što je SDA "bez kontrole" ili destruktivna i pogubna NE DOSLEDNA institucija vaš je problem.
Poelbuster i svoje ime piše malim slovom, daj mi jedan dobra razlog zašto Sotona ne bi napisao malim slovima?

Jedva čekam tvoje kekcije, baš me zanima kako komentarišeš ono što fantaziraš?

Dobar dan Smesko,

izvinjavam se ponovo sam se kasno javio.

Poelbuster i ja smo ti lepo objasnili da se u SRPSKOM jeziku rec sotona pise MALIM SLOVOM.

Evo ti primer: "Bog u svojoj mudrosti dopustio je sotoni da nastavi svoje delo dok se duh nezadovoljstva nije pretvorio u otvorenu pobunu...
Cak kad je odlucio da sotona ne moze vise ostati na nebu, neizmerna Bozja mudrost nije sotonu unistilja." Verlika borba stra. 406-407

Kao sto vidis rec sotona pise se malim slovom. Medjutim, ako recenica pocinje imenicoma sotona, onda ce biti veliko slov zato sto je na pocetku recenice.

Primeri iz Biblije:

"I kad se svrsi hiljadu godina, pustice se sotona iz tamnice svoje.? Otkrivenje 20,7. Karadzic

"I kad se svrsi hioljadu godina, satana ce biti oslobodjen iz svoje tremnice." Carnic

" I kad prodje tisucu godina, sotona ce biti pusten iz svoje tamnice." Stvarnost

Isus je rekao:

"Ja videh sotonu gde pade s neba kao munja." Luka 10,18. Karadzic

"Gledao sam sotonu gde pade kao munja s njeba" Stvarnost

"Gledao sam sotonu kako je pao s neba kao munja." Carnic

Napomena:

U nekim straim prevodima moze se naci ime sotona velikim slovom, jer neki prevodioci Biblije nisu bili i teolozi nego samo jezicki strucnjaci pa za njih je moglo da izgleda da je rec sotona kao vlastita imenica.

Drugo, svakako da satanisti koji priznaju sotono kao boga, oni ga pisu velikim slovom.

Trerce, u savremeno vreme vecina teologa i zamenice koje se odnose na Boga pisu velikim slovoma: On. Njega ili GA, Njemu itd.

Hoće li 21.12.2012. doći kraj svijeta ?

“Bugarach — utočište od smaka svijeta”, bio je naslov jednog članka objavljenog na stranici BBC News. U njemu je stajalo da u to selo na jugu Francuske pristiže sve više posjetitelja koji smatraju da će 21. prosinca 2012. doći kraj svijeta jer tog dana prema drevnom majanskom kalendaru završava ciklus od 5 125 godina. Mnogi zloguki proroci današnjice, primjerice vjerski vođe, nazoviznanstvenici i drugi, predviđaju da će Zemlja biti uništena. No njihova se predviđanja neće ostvariti. Naš će planet postojati još nebrojeno mnogo godina. Štoviše, postojat će zauvijek. To potvrđuje i Biblija. U njoj piše: “Jedan naraštaj odlazi, drugi naraštaj dolazi, a zemlja ostaje zauvijek”. Zanimljivo je i što stoji u Izaiji 45:18: “Ovako kaže Jehova, (...) onaj koji je oblikovao i načinio zemlju, onaj koji ju je učvrstio i nije ju stvorio uzalud, koji ju je oblikovao tako da bude nastanjena: ‘Ja sam Jehova, i nema drugoga.’” Ipak, neki tvrde da će Zemlja biti uništena.

Je li razumno zaključiti takvo što ?

Bi li otac pun ljubavi svom djetetu dao igračku, na čiju je izradu utrošio sate i sate, a potom mu je samo nekoliko trenutaka kasnije istrgnuo iz ruke i uništio ?

To bi bilo vrlo okrutno. Bog je stvorio prekrasnu Zemlju i dao je ljudima da na njoj žive. Prvim ljudima, Adamu i Evi, rekao je: “Rađajte se i množite, napunite zemlju i sebi je podložite.” Zatim je “pogledao sve što je načinio, i gle, bilo je vrlo dobro”. Bog nije odustao od svoje prvobitne namjere sa Zemljom. On neće dozvoliti da ona bude uništena. O svojim je obećanjima kazao: “Ispunit će se riječ moja što izlazi iz usta mojih. Neće se vratiti k meni bez ploda, nego će učiniti ono što želim i izvršit će ono zbog čega sam je poslao”. Dakle Jehovina je volja da Zemlja postoji zauvijek i stoga će on “uništiti one koji zemlju uništavaju”. U svojoj je Riječi obećao: “Čestiti će živjeti na zemlji i neporočni će ostati na njoj. A zli će biti istrijebljeni sa zemlje i oni koji nevjerno postupaju bit će iščupani iz nje”.

Kada će se to dogoditi ?

To ne zna nijedan čovjek. Isus je rekao: “O tom danu ili času nitko ne zna, ni anđeli na nebu ni Sin, nego samo Otac”. Jehovini svjedoci ne pokušavaju predvidjeti kada će Bog uništiti zle. Iako su svjesni toga da se pred njima odvijaju događaji koji, prema biblijskim proročanstvima, pokazuju da živimo u “posljednjim danima” ovoga zlog svijeta, ne mogu znati kada će se to dogoditi. Oni vjeruju da samo njihov nebeski Otac, Jehova, i Isus Krist znaju kada će doći kraj. Budući da su uvjereni da će se biblijska proročanstva obistiniti, Jehovini svjedoci propovijedaju dobru vijest o Božjem Kraljevstvu, nebeskoj vlasti koja će zavladati Zemljom i pretvoriti je u raj. Tada će se ispuniti riječi: “Pravednici će posjedovati zemlju i živjet će na njoj zauvijek”.

Bilo bi zaista interesantno da su priče Biblije (Tore) stvarno se dešavale...Osim toga da je taj bog (JHVE ?)stvarao svet i imao tu moć (svemoć!),
zar bi napravio toliko gafova?Ako je on stvaralac sveta-ili je nesvemoćan te i delimićno nesposoban ili zlonameran namestivši sto hiljada sranja da vidi
kako će ljudi izaći s njima na kraj...Gleda poizdalje i kliberi se?
A ako je stvorio i vanzeme i oni samo što nisu banuli? Ko je onda na tim planetama bio Đezuz Krajst.Muhamed i Budha...?Neki šestooki češljozubi amfioksus?
Nisam siguran u sve te teze,ali meni lično baš i nije od naročite pomoći,čak me i onaj njegov kreten popadani zaobilazi...:mrgreen:

Napomena:

U nekim straim prevodima moze se naci ime sotona velikim slovom, jer neki prevodioci Biblije nisu bili i teolozi nego samo jezicki strucnjaci pa za njih je moglo da izgleda da je rec sotona kao vlastita imenica.

Drugo, svakako da satanisti koji priznaju sotono kao boga, oni ga pisu velikim slovom.

Trerce, u savremeno vreme vecina teologa i zamenice koje se odnose na Boga pisu velikim slovoma: On. Njega ili GA, Njemu itd.

Dragi MOJ subotarski DUHOVNIČE MISO znam ja to i ne trebaju mi naočari da vidim kako posvećeni subotarski pastor (družebrižnik) ovaj DOG kako Sotona piše velikim slovom, A ša je sa ostalim subotarima što pišu Sotona velikim slovom dal su i oni tebi isto tako Satanisti zato što priznaju "SOTONO" za boga?

Napomena forumu: Da se potsetimo.

The SDA's are away thinking about how to rply to each question!!
Here's my TOP 5 answers that i believe some replies will be from EGW lovers/followers>>
You LIAR.
You are of the DEVIL.
You are like your father the DEVIL.
You have the spirit of SATAN.
You will BURN & rot in HELL

"It's interesting you posted this message, because when I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?"

"Whenever I used to ask a valid and fair question, I never got an answer, just insults that I am Satan or a demon follower."

But I am asking these questions here on topix because I am still hopefully there exists a single Adventist who is mature enough to stay away from insulting me and just directly answer my questions instead. Is there any Adventist here like that who can just answer me maturely and avoid the insults?

Kako svi vidimo ja sam priložio mnogo primera kao i izvor odakle ili ko su ti što Sotona pišu velikim slovom a ti dragi MOJ subotarski prisvojeni pastore šta si ti ovde priložio osim toga što fantaziraš i prosipaš taj tvoj otrov? Dakle "NA NASEM JEZIKO" kako subotari pišu Sotona, velikim ili malim slovom? i naravno kojim kanalom dolaziš do te informacije mislim po čijem lancu?
Po tvom pisanju se može zaključiti da samo ti i tvoj brat poelbuster niste SATANISTI zašto? zato što ne pišete Sotono velikim slovom, a ako imaš koju referencu navedi ovde izvor da svi mi vidimo ko još ne piše Sotona velikim slovom jer ne sledi i nije pod vlašćju Sotone?
Nego šta je bilo sa leksijama? dal si zaključio da sam već spreman i možeš da me rukopoložiš za subotarskog pastora? jedva čekam da ja budem Glsniku "družebrzžnik" pa mu ja dam par leksija kao ti meni.

Šta je bilo i gde je tvoj komentar na moje pitanje, ja ga ne vidim a ti ili pokazuješ forumu taj subotarski karakter a i kakvo mu je dužno poštovanje?

E a sada dragi moj subotarski pastore Mico moliću lepo da mi ti nabrojoš koliko sablazi si počinio u tvom gornjem postu?
Da li si lažno svedočio?

Izvoli, čekamo tvoj odgovor cenjenog i naravno uvaženog pastora da vidimo šta umeš, znaš i možeš.

Zar u toj tvojoj subotnjoj posvećenoj subotarskoj školi ni jedan napredni pionir ne sme da ti postavi ni jedno jedino pitanje?
Šta je sa DUHOVNIM dopunskim pitanjima a šta sa dodatnim pitanjima a šta je sa vanrednim časovima ima nema?
Prelistaj moje postove pa daj argumente vidiš da to tvoje fantaziranje nema Biblijku podlogu i naravno jedva čekam kada ćeš mi citirati iz te posvećene biblije koju studiraš u subotnjim školama recimo Jovana 1,1 do pet(5)

Ugledaj se na JEHOVINE SVEDOKE a ne na poelbustera pa da ovde prosipate taj vaš otrov zbog opsednutosti i opseseije onima što niste crno pod nokat. Hvalim te BOŽE štosi se pobrinuo da imaš tvoj narod koji trezveno iznosi konstruktive edukativne radosne vesti.

Smesko,

kakvu koristi imas ti od toga sto neprestano postavljas ista pitanja na koja ti je stotinu puta odgovorino i kakve koristi od toga ima forum?

Kad ti se da odgovor, mozes postaviti dopunsko pitanje ako odgovor nisi razumeo i idemo dalje. NPR. Jovan 1,1-14. smo ti objasnili najmanje 50 puta.

Izvini prijatelju, ali ja nemam vremena za tracanje, ako hoces da ozbiljno razgovaramo, moze, a pricati samo da nas dan prodje, ja toga vremena nemam,
jer imam mnogo poslova koje treba da uradim a koji su za mene vazni.

Drugo, vec sam ti odgovrio da strani jezeici nisu isti kao Srpski. Mi raspravljamo kako mi u nasem jeziku pisemo,

Gore sam napravio gresku nisma jasno napisao reci: u nekim STARIM prevodima Biblije, moze se pronaci da su prevodioci smatrali imenicu sotona vlastitimj imenom i zato mozda su ga neki pisali velikim slovom, jer neki od tih prevodilaca nisu bili teolosi nego strucnjaci pojedinih jezika, a mi govorimo o tome kako se danas pravilno pise u nasem jeziku.

Za razmisljanje:

"Svestenici su (u vreme Hristovog rodjenja) ponavljali svoje uobicajne obrede.
Hvalili su svoju religiju i svoju poboznost, dok su Grke i Rimljane prezirali kao
neznabosce i najgore gresnike. Mudraci sa Istoka nisu bili idolopoklonici;
u Bozjim ocima oni su bili bolji od onih toboznjih vernika, a ipak su Jevreji
gledali na njih kao na neznabosce. Njihova ozbiljna pitanja nisu probudila
naklonost cak ni kod cuvara svetih prorocanstava." Isusov zivot, str, 12.

Sotona je ime kao i Djavo sto je ime, a imena se pisu velikim slovom.... kao i imena Bogova demona ljudi, svejedno...

evo i primera u Srpskim prevodima Sotona je napisano velikim slovom....

Stih/odeljak: Jov 1:6-7

Daničić-Karadžić (RDK):

6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona. 7 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

6 A dogodi se jednoga dana, te dođoše sinovi Božji i stupiše pred Gospoda. I Sotona se pojavi među njima. 7 I Gospod upita Sotonu: "Odakle dolaziš?" Sotona odgovori Gospodu: "Prohodio sam zemljom i putovao po njoj."

Bible in Basic English (BBE):

6 And there was a day when the sons of the gods came together before the Lord, and the Satan came with them. 7 And the Lord said to the Satan, Where do you come from? And the Satan said in answer, From wandering this way and that on the earth, and walking about on it.

http://siont.net/biblija/paralel/index.php?O=/Jov/1/6-7

Poslednja izmena:
Smesko,

kakvu koristi imas ti od toga sto neprestano postavljas ista pitanja na koja ti je stotinu puta odgovorino i kakve koristi od toga ima forum?

Kad ti se da odgovor, mozes postaviti dopunsko pitanje ako odgovor nisi razumeo i idemo dalje. NPR. Jovan 1,1-14. smo ti objasnili najmanje 50 puta.

Izvini prijatelju, ali ja nemam vremena za tracanje, ako hoces da ozbiljno razgovaramo, moze, a pricati samo da nas dan prodje, ja toga vremena nemam,

Drugo, vec sam ti odgovrio da strani jezeici nisu isti kao Srpski. Mi raspravljamo kako mi u nasem jeziku pisemo,

Gore sam napravio gresku nisma jasno napisao reci: u nekim STARIM prevodima Biblije, moze se pronaci da su prevodioci smatrali imenicu sotona vlastitimj imenom i zato mozda su ga neki pisali velikim slovom, jer neki od tih prevodilaca nisu bili teolosi nego strucnjaci pojedinih jezika, a mi govorimo o tome kako se danas pravilno pise u nasem jeziku.

Ima koristi dragi MOJ DRUŽEBRIŽNIČE ima još kako ima, neka forum sam izvuče zaključak zašto ni posle više od 6 meseci nisi citirao Jovana 1,1 do pet(5) iz te posvećene biblije koju studiraš u subotnjim školama.
Ima tu više pouka nego što ti misliš, no hajd da ti ja držim malko teologije pa da svi vidimo šta kriješ i zašto kriješ?

Ne čitaš zato što te je i Stid i sramota!
Ne čitaš zato što sam znaš da je to fantazija, nebuloza i velika jereština!
Kada bi to citirao sam bi sebi rušio veru!

Posvećeni DRUŽEBRIŽNIK kaže:

POOOOGREEEEŠNOOOOOOOO! ti si samo fantazirao nebuloze koje nisu bazirane na REČ jedinog premudroga Boga i spasitelja našega preko Isusa, zašto? zato što si bez karaktera pa debelo lažeš dok gledaš čoveka u oči, primer.

Sotona velikom slovom pišu subotari kako sam ja ovde pred forumom dokazao kada sam dao mnogo primera da svi to vidimo i šta? ti i dalje mlaviš to jedno te isto da samo Satanisti pišu Sotona velikim slovom jer oni prihvatili Sotonu za boga. Da te sada 100 puta pitam ti nećeš dati tvoj komentar i odgovoriti, Eto mi izvukli zaključak da ti Sataniziraš i samoga sebe ili ti i tvoj brat poelbuster niste satanisti jer satana pišete malim slovom ali svi ostali subotari jesu. Super onda baš mi je drago, eto ima jedan posvećeni subotar koji sebe ne smatra satanistom jer ne piše sotona velikim slovom i tako nije prihvatio sotonu za boga.

SUUUPPEEEEEEEEEEEEERR! pa šta onda čekaš koliko puta sam te pitao da mi protumačiš Marka 12,29 a ti umesto toga crveniš u lice, pobesniš i prosipaš subotarski otrov na personalnoj bazi da ismejavaš, izrugivaš i ponižavaš tim posvećenim subotarskim ljubaznim rečima.
Hajd da vidimo o čemu si ti kadar diskutirati osim što si opsednut JEHOVINIM SVEDOCIMA a ja ti opsesija jer ti ne dam da ovde NEKONTROLISANO FANTAZIRAŠ.
Znam ja da ti imaš mnogo poslova kako da nemaš kada si pastor i duhovnik još i DRUŽEBRIŽNIK! mnogo je onih koji ti pospremaju ručak pa torte i ostale đakonije jelda jer sigurno ne putuješ okolo tek tako i promotiraš da prodaješ te usisivače.

Ama dragi MOJ DRUŽEBRIŽNIČE i ja sam tebi isto reko da ćeš se ti češati i tamo gde tebe i ne svrbi pa šta? Ti i dalje fantaziraš kako KANALOM ti došla sveta vizija da svi oni što pišu Sotona velikim slovom jesu Satanisti jer služe Sotoni kao bogu. Baš mi je drago što tu tvoju braću kao što je i taj pastor DOG Batchelor koga prozivaš slugom Sotone, Super.

Ama ne zanima mene tvoj pravopis pa se ovde sam krštavaš ali nije u redu da fantaziraš da te neko drugi krštava, nije u redu ni to što sam sebe sataniziraš to je dokaz da si u senilu i imaš veliki problem, dokaz lošeg karaktera i po glavi ti se motaju mamone Sotone baba roge i ostale buba švabe.
Tvoja duhovnost je na niskom levelu, JAAKKKKOOOOOOOOOO NNIIIISSKKKKKKKKOOOOOOOOOOO! vidiš li ti kako to jedan JEHOVIN SVEDOK radi? milina ga je čitati.

To ću ti ja dokazati onda kada se uljudiš pa da smogneš snage da diskutiraš kao čovek ako se ikada odazvaš pameti i budeš uljudio, zabrazdio si duboko i teško ti je da se poniziš. Iskreno rečeno ako ti ne vidiš da nešto kod tebe nije u najboljem redu ti moj kolega imaš veliki problem.

Hajd sad se malo odmori pa promisli šta sam ti ovde napisao ima još malo vremena i treba da se preobratiš da ne sramotiš Gospoda našega Hristosa, ako si već tu onda diskutiraj sa čovekom kao čovek, vidiš da ni ti ne voliš kada te neko uzme onako preko nogu i dribla.

Bog s tobom.

Poslednja izmena:
Sotona je ime kao i Djavo sto je ime, a imena se pisu velikim slovom.... kao i imena Bogova demona ljudi, svejedno...

evo i primera u Srpskim prevodima Sotona je napisano velikim slovom....

Stih/odeljak: Jov 1:6-7

Daničić-Karadžić (RDK):

6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona. 7 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

6 A dogodi se jednoga dana, te dođoše sinovi Božji i stupiše pred Gospoda. I Sotona se pojavi među njima. 7 I Gospod upita Sotonu: "Odakle dolaziš?" Sotona odgovori Gospodu: "Prohodio sam zemljom i putovao po njoj."

Bible in Basic English (BBE):

6 And there was a day when the sons of the gods came together before the Lord, and the Satan came with them. 7 And the Lord said to the Satan, Where do you come from? And the Satan said in answer, From wandering this way and that on the earth, and walking about on it.

http://siont.net/biblija/paralel/index.php?O=/Jov/1/6-7

Postovanje Mona, odavno te nisam video na forumu.
Hvala ti sto si se javila.

Sotona ni djavo nisu vlastita imena, nego je vlastito ime sotone Lucifer i ime Lucifer se pise velikim slovom a sotona i djavo, obe reci se pisu malim slovom.

Mona, upravo sad sam pogledao pravopis. na stranici 50, pod broje 60/a djavo je napisan malim slovom

Isto tako na str 275. pod slovom DJ pise davao, davola, mn. davoli, gen. davola.
davo, davoli, davola it. (Pravopis Srpskohrvatskoga knjizevnog jezika)

U Hrvatski ili Srpsko Engleski, recniku: satana, sotona, malim slovom,

Englesko Hrvatski recnik, ZORA: Engl, satan na nas jezik sotona, davo, vrag, sve pise se malim slovom
To je pravopis.

Vec sam ranije rekao da u nekim sarijim prevodima mozete naci imenicu sotona velikim slovom. ali to nije po pravopisu.
Lucifer se pise velikim slovom, a sotona sto znaci suparnik, malim.

Sve najbolje

;

Pastor DOG Batchelor taj tvoj brat po tebi je šta?
satanista malim ili sa velikim slovom

E i šta su ostali subotari kojie sam ja ovde citirao, jesu li i oni po tebi sotonine sluge jer sotona pišu velikim slovom?

Znam ja šta znači sotona a znam i kako se piše sotona i tu nema diskusije, nego hoću ti kao subotarski pastor i DUHOVNIK ili DRUŽEBRIŽNIK da mi kažeš ovde pred ovim forumom šta su oni subotari koje sam ja ovde ciitirao. Hajd da mi vidimo kakav si ti to karakter a da te potsetim šta si ti reko povodom ove tematike.

Dakle ko piše sotona velikim slovom da li je prihvatio sotonu za boga i potpitanje
Da li se onda sotona pravi bog sa velikim ili sa malim slovom?

Izvolte dragi moj DRUŽEBRIŽNIČE pitanja su ti postavljena a ti ako ti nije teško drži forumašima jedan čas subotnje škole da svi vidimo šta jedan posvećeni subotarski pastor ume zna i može, izvolte slušam.

Poslednja izmena:
Ima koristi dragi MOJ DRUŽEBRIŽNIČE ima još kako ima, neka forum sam izvuče zaključak zašto ni posle više od 6 meseci nisi citirao Jovana 1,1 do pet(5)

Smesko, forum je odavno video i doneo svoj zakljucak o tebi i tvojim pitanjima.
Koliko ljudi na forumu cita tvoje postove i koliko od njih ti odgovaraju?
Ti samo nastavi,
---------------------
I

I ti si samo fantazirao nebuloze koje nisu bazirane na REČ jedinog premudroga Boga i spasitelja našega preko Isusa, zašto? zato što si bez karaktera pa debelo lažeš dok gledaš čoveka u oči, primer.

Sotona velikom slovom pišu

SMESKO MONI SAM DAO ZVANICNE DOKAZE KAKO NAS PRAVOPIS ZAHTEBA DA SE PISE IME SOTONA, AKO SE TEBI TO NE SVIDJA, SLOBODNOGA PISI VELIKIM SLOVOM KAO I DO SADA STO SI PISAO.

DRUGO, TEBI SMO IZ BIBLIJE DOKAZALI DA JE HROSTOS BOG. AKO SU TO ZA TEBE "samo fantazirao nebuloze"' ONDA TI NE ZASLUZUJES DA TI SE ODGOVORI NI NA JEDNO OD TVOJIH PITANJA.
-----------------------------
koje nisu bazirane na REČ jedinog premudroga Boga i spasitelja našega preko Isusa, zašto? zato što si bez karaktera pa debelo lažeš dok gledaš čoveka u oči,

SMESKO, STETA JE TOLIKO DUGO UCESTVUJES NA RAZNIM FORUMIMA, A NIKAD NISI NAUCIO DA SA LJUDIMA RAZGOVARAS KAO COVEK, NEGO KAO NEKI ULICAR. TEBI NE FALI SAMO ZNANJE, NEGO TI NEDOSTAJE I KULTURA. ZAR KULA STRAZARA PROIZVODI TAKVE SVEDOKE?

OVIM SMO ZAVRSILI SVAKU DISKLUSIJU.

S moje strane sve najbolje.

Ima koristi dragi MOJ DRUŽEBRIŽNIČE ima još kako ima, neka forum sam izvuče zaključak zašto ni posle više od 6 meseci nisi citirao Jovana 1,1 do pet(5)

Smesko, forum je odavno video i doneo svoj zakljucak o tebi i tvojim pitanjima.
Koliko ljudi na forumu cita tvoje postove i koliko od njih ti odgovaraju?
Ti samo nastavi,
---------------------
I

I ti si samo fantazirao nebuloze koje nisu bazirane na REČ jedinog premudroga Boga i spasitelja našega preko Isusa, zašto? zato što si bez karaktera pa debelo lažeš dok gledaš čoveka u oči, primer.

Sotona velikom slovom pišu

SMESKO MONI SAM DAO ZVANICNE DOKAZE KAKO NAS PRAVOPIS ZAHTEBA DA SE PISE IME SOTONA, AKO SE TEBI TO NE SVIDJA, SLOBODNOGA PISI VELIKIM SLOVOM KAO I DO SADA STO SI PISAO.

DRUGO, TEBI SMO IZ BIBLIJE DOKAZALI DA JE HROSTOS BOG. AKO SU TO ZA TEBE "samo fantazirao nebuloze"' ONDA TI NE ZASLUZUJES DA TI SE ODGOVORI NI NA JEDNO OD TVOJIH PITANJA.
-----------------------------
koje nisu bazirane na REČ jedinog premudroga Boga i spasitelja našega preko Isusa, zašto? zato što si bez karaktera pa debelo lažeš dok gledaš čoveka u oči,

SMESKO, STETA JE TOLIKO DUGO UCESTVUJES NA RAZNIM FORUMIMA, A NIKAD NISI NAUCIO DA SA LJUDIMA RAZGOVARAS KAO COVEK, NEGO KAO NEKI ULICAR. TEBI NE FALI SAMO ZNANJE, NEGO TI NEDOSTAJE I KULTURA. ZAR KULA STRAZARA PROIZVODI TAKVE SVEDOKE?

OVIM SMO ZAVRSILI SVAKU DISKLUSIJU.

S moje strane sve najbolje.

Ama DRUŽEBRIŽNIČE MOJ ne radi si o tome dal se meni šta sviđa ili ne sviđa svataš? mene interesira šta ti "KAŽEŠ" za one subotare koje sam ja ovde naveo dal su oni satanisti jer su satanu ravnali sa bogom eto to mene zanima ali tebi nije jasno šta se od tebe traži pa vrdaš naokolo.

Ako fantaziraš da je Hristos Bog a kažeš da si to dokazao onda si veliki lažov i licemer zašto? zato što Biblija te karakteriše kao takvog a ne ja.

Da to potvrdim evo za tebe pitanje:
Koliko Bogova ti kažeš da ima i kako kažeš da se ti Bogovi nazivaju?

E licemeru jedan celo vreme prosipaš ovde taj tvoj subotarski otrov i ismejavaš one koji drugačije misle tim subotarskim ljubaznim rečima a ti još imaš obraza tražiti da se sa tobom razgovara kao sa čovekom, sram te bilo! no to je odraz i karakter adventizma i baš mi je drago što ga ovde manifestiraš u pravom sjaju.
Završio si ti dragi moj svaku diskuskusiju zato što mene ne možeš gledati u oči i da me lažeš, NE DOZVOLJAVAM TI TO eto zašto si ti završio svaku diskusiju, ali još nisi mi odgovorio šta je po tom tvom umovanju taj tvoj brat DOG Batchelor?

Pre nego što završiš diskusiju kaži forumu dal ti je brat satanista ili Satanista jer je uzvisio sotonu za boga kome služi?

Nemaš ti blage veze šta znači Isus a šta znači HRISTOS?
Nemaš pojma ni šta znači Bog a šta Božanstvo?

Destruktivna nastrojena institucija adentizma te ograničila da to svatiš po nalogu BOGA ovoga sveta su ti zamračili um i razum da ti ne osvetli Gospoda našega Isusa jevanđelje, zato na sve neistomišljenike prosipaš ovde taj vaš otrov i širiš mržnju među verskim zajednicama.
Drago mi je da si svatio da ti ta prljava rabota nikud ne vodi, drago mi je da si odustao od LAŽNE FANTAZIJE, vreme je da ne fantaziraš više i da se uljudiš a ne da manifestiraš forumu tvoj postakluk.

Vidi dragi MOJ subotarski pastore uvek kada si spreman za neku ozbiljnu DUHOVNU diskusiju i želiš da razmeniš svoja mišljenja kao čovek sa čovekom a ti slobodno mi se javi, znam ja da ti nisi loš čovek samo te ta destruktivna i pogubno nastrojena institucija zavela. ŽElim ti sa se što pre uljudiš i preobratiš da više ne sramotiš našega Gospoda Isusa.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back