DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mudri logičar

Ističe se
Poruka
2.969
1. Mojsijeva 3:15 - I ja ću zametnuti neprijateljstvo između tebe i žene, i između potomstva tvojega i potomstva njezina. On će ti zdrobiti glavu, a ti ćeš mu raniti petu.”

U svom pismu kršćanima u Efezu apostol Pavao je rekao da Bog ima ’vječni naum‘. To ne znači da je Bog do u detalje unaprijed isplanirao sve što namjerava učiniti, već da je odlučio ostvariti svoju prvobitnu zamisao u vezi s ljudima i Zemljom, koja je zapisana u 1. Mojsijevoj 1:28. Obećanje iz 1. Mojsijeve 3:15 pokazuje da je Jehova odmah nakon što su Adam i Eva sagriješili odlučio da će njegova simbolična žena roditi sjeme, odnosno sina. Jehova je također predvidio ishod neprijateljstva između njegove žene i Sotone te između njihovih protivničkih sjemena. Iako je Jehova dozvolio da Sjeme Božje žene bude ranjeno u petu, ono će, u vrijeme koje je on odredio, zdrobiti glavu zmije, Sotone Ðavla. U međuvremenu Jehova je svoj naum postepeno ispunjavao tako što je izabirao ljude koji su bili Isusovi preci dok se na koncu on nije pojavio kao obećani Mesija.

Tko je ˝ ZMIJA˝ ? :evil:

Tko je ˝ ŽENA˝ ? :eek:

Tko sačinjava ˝ POTOMSTVO ZMIJE ˝ ? :sad2:

Tko sačinjava ˝ POTOMSTVO ŽENE ˝ ? :klap:

Po čemu znamo kojoj ˝ GRUPI ˝ pripadamo ? :think:

Luka 11:23 -Tko nije na mojoj strani, protiv mene je...( kaže Isus )

Poslednja izmena:
"Shvatate li vi šta to znači? Božiji rat za uništenje zla je već završen! Zlo je uništeno! Zli ljudi su uništeni u vatri Jehove Boga! Mi koji živimo u metrou smo Božiji narod! Neće više biti starosti ni smrti, a Zemlja će biti pretvorena u cvetni raj, u kojem ćemo mi, Božiji narod, živeti! To je raj kojeg nam je dao Jehova Bog!

-Artjom se seti razgovora koji su vodili Suhoj i Hanter, o tome kako se nivo radijacije na površini neće smanjiti još, bar pedeset godina, i požele da pita starešinu da li su i njegovi roditelji i deca spržena u nuklearnom ratu bila zla i zaslužila da umru. Oseti gorčinu i bol i zasuziše mu oči. Sabra se i uspe samo da kaže: Recite mi, šta misli Jehova Bog naš o bezglavim mutantima sa Suharevske i tronogim i četverorukim ljudima sa Pavelecke, koja je blizu površine...?

Starešina ga ne udostoji odgovora, ali se u publici začu zgroženo sašaptavanje, i dok je Artjom izlazio iz vagona zvanog Kraljevska dvorana, pokušaše da ga sapletu, i primi nekoliko bubotaka u leđa...Artjom oseti da je Kalašnjikov o njegoom ramenu sprečio ozbiljnije posleeice njegovog pitanja...

Dmitrij Gluhovski, "Metro 2033".

Čuo sam za neke verske organizacije koje mrze Hrista,mada pričaju da ga šatro vole.Držiš da su takvi potomstvo zmije?

Koje su to vjerske organizacije koje mrze Krista a pričaju da ga vole ?

Sve religije su dobre, kažu mnogi. To su jednostavno različiti putevi koji vode istom cilju. Ako je tako, nije važno kojoj religiji pripadaš jer su sve dopadljive Bogu.

No, jesu li ?

Ciji svedoci treba da budemo:

Joh 5:37 I Otac koji me posla sam svedoči za mene. Ni glas Njegov kad čuste ni lice Njegovo videste.

Apg 1:8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.

Ciji svedoci treba da budemo:

Joh 5:37 I Otac koji me posla sam svedoči za mene. Ni glas Njegov kad čuste ni lice Njegovo videste.

Apg 1:8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.

Treba da budemo i Kristovi i Jehovini svjedoci, jer ako svjedočis za Krista automatski svjedočiš i za Jehovu, pošto sam Isus kaže da ne radi ništa sam od sebe, nego samo ono što je naučio i vidio od Oca.

Ivan 5:19 - Isus im je nato rekao: “Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa učiniti sam od sebe, nego samo ono što vidi da čini Otac.

Isus je bio vjerni i istiniti svjedok koji je svjedočio za svoga Oca, a sam Otac je svjedočio za Isusa da je njegov Sin poslan od njega.

Otkrivenje 1:5 ...- i od Isusa Krista, koji je “Vjerni svjedok”, “Prvorođenac od mrtvih...

Kada je Pavao u 11. poglavlju poslanice Hebrejima nabrajao mnoge pojedince, jasno je naveo da su oni bili Jehovini svjedoci, u koje se kršćani trebaju ugledati.

Hebrejima 12:1 - Dakle, budući da smo okruženi tolikim oblakom svjedoka, skinimo i mi svaki teret i grijeh koji nas lako može namamiti u zamku i ustrajno trčimo trku koja je pred nama.

1. Mojsijeva 3:15 - I ja ću zametnuti neprijateljstvo između tebe i žene, i između potomstva tvojega i potomstva njezina. On će ti zdrobiti glavu, a ti ćeš mu raniti petu.”

U svom pismu kršćanima u Efezu apostol Pavao je rekao da Bog ima ’vječni naum‘. To ne znači da je Bog do u detalje unaprijed isplanirao sve što namjerava učiniti, već da je odlučio ostvariti svoju prvobitnu zamisao u vezi s ljudima i Zemljom, koja je zapisana u 1. Mojsijevoj 1:28. Obećanje iz 1. Mojsijeve 3:15 pokazuje da je Jehova odmah nakon što su Adam i Eva sagriješili odlučio da će njegova simbolična žena roditi sjeme, odnosno sina. Jehova je također predvidio ishod neprijateljstva između njegove žene i Sotone te između njihovih protivničkih sjemena. Iako je Jehova dozvolio da Sjeme Božje žene bude ranjeno u petu, ono će, u vrijeme koje je on odredio, zdrobiti glavu zmije, Sotone Ðavla. U međuvremenu Jehova je svoj naum postepeno ispunjavao tako što je izabirao ljude koji su bili Isusovi preci dok se na koncu on nije pojavio kao obećani Mesija.

Tko je ˝ ZMIJA˝ ? :evil:

Tko je ˝ ŽENA˝ ? :eek:

Tko sačinjava ˝ POTOMSTVO ZMIJE ˝ ? :sad2:

Tko sačinjava ˝ POTOMSTVO ŽENE ˝ ? :klap:

Po čemu znamo kojoj ˝ GRUPI ˝ pripadamo ? :think:

Luka 11:23 -Tko nije na mojoj strani, protiv mene je...( kaže Isus )

Raskrinkavanje zmije

Odakle potječe ime Sotona ? Što znači ?

U Bibliji ga nalazimo u obliku tri hebrejska slova (Sin), (Teth) i (Nun). Umetanjem odgovarajućih samoglasnika dobiva se riječ ”Sotona“; ta je riječ prema naučniku Edwardu Langtonu ”izvedena iz korijena riječi koja znači ’pružati otpor‘ ili ’biti protivnik, odnosno postupati kao takav‘“. Ime Sotona javlja se u Bibliji preko 50 puta, ali u Hebrejskim Spisima samo 18 puta, i to u 1. Dnevnika, Jobu i Zahariji.

To daje povoda za slijedeća pitanja: Kada je čovjek postao svjestan Sotonine pobune i njegove djelatnosti ? Kada je Sotona u Hebrejskim spisima jasno razotkriven ?

U Bibliji je jednostavnim ali značajnim riječima objašnjeno kako su se pobuna i grijeh pojavili na Zemlji u rajskom vrtu na Bliskom istoku. Onaj tko je naveo Adama i Evu na neposlušnost označen je zmijom, i u početku ne nalazimo neposrednu naznaku tko je ili što bila ta inteligentna sila koja je posudila zmiji svoj glas. Adam je u svakom slučaju imao puno vremena da razmišlja o događajima u Edenu, a koji su doveli do toga da je bio istjeran iz rajskog vrta.

Dakle, tko je izazvao njegovu ženu na neposlušnost prema Bogu ?

Pavao kaže da je zapravo bila prevarena Adamova žena, a ne on sam. Možda je Adam shvatio da neko nevidljivo stvorenje nudi alternativu poslušnosti prema Bogu. Premda on sam nije bio nagovoren od zmije, odlučio je pridružiti se svojoj ženi u njenoj neposlušnosti. Adamov namjerni, svjesni čin neposlušnosti uništio je kalup savršenosti, prouzročivši porok grijeha, što je vodilo do prorečene osude na smrt. I na taj je način Sotona posluživši se zmijom, postao praubojicom. Adamu je sigurno bilo jasno da životinje ne posjeduju sposobnost govora kao ljudi. Također je znao da u vrijeme prije nego što je Eva bila navedena na neposlušnost, Bog nije nikada razgovarao s njime preko neke životinje. Pobuna u Edenu navela je Boga na izricanje jedne proročanske osude, koja je sadržavala ”svetu tajnu“, a koja je trebala biti u potpunosti otkrivena tek nakon tisuća godina. Bog je rekao zmiji: ”I ja ću staviti neprijateljstvo između tebe i žene i između sjemena tvojega i sjemena njena. Ono će ti glavu zgnječiti, a ti ćeš mu zgnječiti petu“. Ovo važno proročanstvo sadržavalo je više zagonetki.

Na koga se mislilo ”ženom“ ?

Je li to bila Eva ili se radi o simboličnoj ženi, daleko značajnijoj od Eve ?

Osim toga, u kakvoj je to vezi sa ”sjemenom žene“ i ”sjemenom zmije“ ?

Onda daj nam stih gde kaze da budemo jehovini svedoci.

Zasto Isus ovako kaze?

Ivan 5:19 - Isus im je nato rekao: “Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa učiniti sam od sebe, nego samo ono što vidi da čini Otac.

Isus je bio vjerni i istiniti svjedok koji je svjedočio za svoga Oca, a sam Otac je svjedočio za Isusa da je njegov Sin poslan od njega.

Otkrivenje 1:5 ...- i od Isusa Krista, koji je “Vjerni svjedok”, “Prvorođenac od mrtvih...

Ne da bi rekao daj e on manji od Oca jer to nije cilj ovih reci..

Nego su ga krivili da dolazi od djavola i hteo je da im kaze da on dolazi od Oca.
Kada bi im rekao da je on Bog tek tada nebi razumeli kada mu znaju oca i majku.
Tek bi bio kamemovan.

Trebali su to sami da zakljuce.

Nisi mi odgvorio na mnoga pitanja na diskusiji o trojstvu.

Onda daj nam stih gde kaze da budemo jehovini svedoci.

Zasto Isus ovako kaze?

Ivan 5:19 - Isus im je nato rekao: “Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa učiniti sam od sebe, nego samo ono što vidi da čini Otac.

Otkrivenje 1:5 ...- i od Isusa Krista, koji je “Vjerni svjedok”, “Prvorođenac od mrtvih...

Ne da bi rekao daj e on manji od Oca jer to nije cilj ovih reci..

Nego su ga krivili da dolazi od djavola i hteo je da im kaze da on dolazi od Oca.
Kada bi im rekao da je on Bog tek tada nebi razumeli kada mu znaju oca i majku.
Tek bi bio kamemovan.

Trebali su to sami da zakljuce.

Nisi mi odgvorio na mnoga pitanja na diskusiji o trojstvu.

Odgovorio sam ti i dokazao sasvim dovoljno o tome da je Bog jedan, pod nazivom Jehova.

Bog je jedan, a ne tri

A L. L. Paine, profesor crkvene povijesti, ukazuje na to da monoteizam u svom najčišćem obliku ne dopušta nikakvo Trojstvo: ”Stari je zavjet strogo monoteističan. Bog je jedno jedino osobno biće. Shvaćanje da je u tome trojstvo... potpuno je bez ikakve podloge.”

Da li se, otkad je Isus bio na Zemlji, nešto u monoteističkoj vjeri promijenilo ?

Paine odgovara: ”Na ovom mjestu ne postoji prijelom između Starog i Novog zavjeta. Monoteistička tradicija se nastavlja. Isus je bio Židov, poučavan od židovskih roditelja o Starom zavjetu. Njegova su učenja bila skroz-naskroz židovska; dakako, donio je novo evanđelje, ali ne i novu teologiju... A ključni citat židovskog monoteizma bilo je i njegovo uvjerenje: ’Čuj, Izraele: Gospodin je Bog naš jedini Gospodin.’” Ove riječi zapisane su u 5. Mojsijevoj 6:4. Prijevod Stvarnost prevodi ovaj redak ovako: ”Čuj, Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!” U ovom retku riječ ”jedan” nema bližih gramatičkih definicija koje bi ukazivale na množinu, tako da bi mogla ukazivati na nešto drugo osim samo na jednu osobu.

Ni kršćanski apostol Pavao nije nagovijestio promjenu u prirodi Boga; u tome se nije ništa izmijenilo ni kad je Isus došao na Zemlju. Pavao piše: ”A Bog je jedan”.

Kroz čitavu Bibliju se na tisuće puta govori o Bogu kao o jednoj osobi. Kad on govori, govori kao nepodijeljena individua. Biblija u tom pogledu ne može biti jasnija. Tako Bog objašnjava: ”Ja sam Jehova. To je ime moje, i nikome drugome neću dati svoju slavu”. ”Ja sam Jahve, Bog tvoj... Nemoj imati drugih bogova uz mene”.

Zašto bi svi od Boga nadahnuti biblijski pisci govorili o Bogu kao o jednoj osobi, ako se on ustvari sastoji od tri osobe ?

Kojoj bi to svrsi služilo, osim što bi se ljude dovodilo u zabludu ?

Ako bi se Bog sastojao od tri osobe, zacijelo bi se pobrinuo da to biblijski pisci tako razjasne da o tome ne bi mogla postojati sumnja. Barem su pisci Kršćanskih grčkih spisa, koji su osobno bili u kontaktu sa Sinom Božjim, trebali to učiniti. Međutim, oni to nisu učinili. Ono što su pisci Biblije jasno razjasnili bilo je to da je Bog jedna Osoba, jedno jedino nerazdijeljeno Biće koje nema sebi ravnog: ”Ja sam Jahve i nema drugoga; osim mene Boga nema”. ”Ti si, kome je ime Jehova, jedini Najviši nad svom zemljom.

Pa nisi odgovirio nego so pobegao kada smo ilo toime razgovarali ne dgovorivsi na mnigs pitanja. Na moj poziv da idemo stih po stih si se oglusio. Navodis kulu strazaru kao dokaz a bibliju i nemozes.

Kula strazara uci dvojstvo. Tek je to nebiblijska nauka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back