Uporedjenje ds, gss vs radikali prema Srbima.

Mile sa Manjace

Obećava
Poruka
88
Uporedite radikale:
UPR:PAZOVA-IZBEGLICE-DABETIĆ
Dabetić:Za sada nema iseljavanja izbeglica iz objekata „Planuma”
14:10 BEOGRAD , 7. februara (Tanjug) - Komesar za izbeglice Srbije Dragiša Dabetić potvrdio je danas Tanjugu da su struja i voda priključeni kolektivnom centru „Planum” u Pazovi i da za sada neće biti iseljavanja preostalih šezdesetak izbeglica koje odbijaju da napuste taj centar, za čije je zatvaranje krajnji rok bio 31. decembar prošle godine.
„Ljudi za sad ostaju tamo i ne dolazi u obzir njihovo iseljavanje, ali ćemo sa svima nastaviti razgovore radi pronalaženja rešenja jer centar mora da bude zatvoren i prostor vratćen vlasniku - preduzeću 'Planum'”, rekao je Dabetić.


Sa ovim iz gss i ds:
„Kolektivni centar ”Poljoplod„ u Valjevu.I ako nam ništa nisu ponudili,osim 120000 dinara(da za to kupimo stan ili kucu),u junu 2003.godine su nam iskljucili vodu i struju.Od juna 2003. do maja 2004.godine bili smo i bez vode i bez struje(čitavu zimu nismo imali grijanje,a bilo je i -15).
Povjerenik za izbjeglice u Valjevu Jelica Simeunovic(clan GSS) nam je prijetila da ćemo biti protjerani u Hrvatsku ako ne napustimo kol.centar,bakama od 80 godina je prijetila samaranjem,optuzivala nas da smo poceli rat,govorila kako su Hrvati nasa braca,pobacala nam hranu iz frizidera(šta kažeš na ovo) i svaki Boziji dan nas pljuvala preko medija pod kontrolom DS(Radio Valjevo,Vujic televizija,novine Napred).Ti isti mediji nisu hteli da objave nijedno naše saopštenje,osim TV ”MARS„ koja je pojam za demokratiju.
Takođe i mnogi mediji iz Beograda su sve ovo precutkivali.
Na lokalnom nivou u Valjevu na vlasti je bila DS sa svojim satrapima.Kada smo tražili pomoć od njih oni su se sprdali i ismijavali sa nama i samo pitali-a što se ne vratite?
Umalo da zaboravim i onog lopova Ozrena Tosica koji nam je prijetio policijom i slao saopštenja u kojima piše da nam je nudio bolji smjestaj-e da Bog da mu njegova djeca zivjela u tom boljem smjestaju.”
 

Back
Top