Inspiracija

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Kao što sam već pisala, Tarot nam može poslužiti na razne načine... kao sredstvo divinacije.. kao obrazac za talismane.. kao predmet meditacije.. itd.
Ali ima još jedan interesantan vid upotrebe Tarota, a to je - sredstvo inspiracije :).

Interesuje me, da li vas Arkane inspirišu? Da li vas pokreću na određeni način?

Meni one predstavljaju neiscrpan izvor inspiracije..
Valjda zato smatram da je Zvezda "moja" karta (Arkana inspiracije i nadahnuća).

Vitez Pehara me podseti na suštinu, da moram težiti onome što je bitno.. baš kao što taj vitez teži svom peharu, odnosno svom Svetom Gralu..
Đavo me podseti da svaki materijalizam ima i svoje naličje.. o mi je poput nekog upozorenja..
Kula me inspiriše na radikalne promene. Nekad stvarno mora da se poruše stare stvari da bi se izgradile nove.
Dvojka Pehara me inspiriše da tražim iskreno i pravo prijateljstvo.. koje ne zavisi od spoljašnjih stvari, čija je esencija nedodirljiva :)...
Sunce me navodi da se radujem životu. Jeste, težak je, često je nepravedan.. ali sunce kad zasija, i kad nas oblije životnošću, sve izgleda blistavo i lako :)...

Hajde da razgovaramo o tome na koji način vas/nas inspirišu Arkane :).
 
Mene inspiriše karta 6. Pehara. Podseca me na mene, jer sam kao neko detešce. Neko ko je detinje naivan i neiskvarena osoba. Ta me karta inspiriše da negujem svoju lepršavost i poletnost. Karta Ljubavnici me inspirise koliko je vazno voleti uvek. Zvezda me uvek inspiriše na kreativnost, na umetnost. Snaga me uvek opomene kada su neke neprilike i nevolje, da se pripremim unapred psihički . Kraljica pehara, koliko je vazno negovati saosecajnost i ljudskost. Djavo me uvek uplasi da su neke mutne radnje u toku i da se pripazim. Iako ja jesam sunasce, moja karta je zaista 6.Pehara. :kiss:
 
Jeste, i mene ta karta baš na tebe podseća.... :)..6 Pehara.
Ako bih mogla da biram neku kartu za sebe koja me opisuje, to je Zvezda...a u ovom, svetovnom smislu - Kraljica Mačeva.. Queen of Swords :lol: .
Ona me baš lepo inspiriše kad treba nešto da secnem :lol: (ne bukvalno, nemojte me tako shvatiti :lol: ).
 

Back
Top