Iran spreman na razgovore?

Marin55

Domaćin
Banovan
Poruka
3.091
Iranska državna televizija je saopštila da je Iran spreman da održi "odlučujuće i detaljne" razgovore o predloženoj razmeni nuklearnog goriva koju podržavaju Ujedinjene nacije.

Iranski ministar inostranih poslova Manučer Motaki je u Beču, gde do kraja dana treba da se sastane sa Jukijom Amanom, direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Motaki je za iransku televiziju izjavio da bi dogovor o razmeni goriva mogao "da stvori multilateralno poverenje“. Na osnovu tog predloga, od Irana se traži da uputi svoj osiromašeni uranijum u inostranstvo, na preradu u gorivo za nuklearni reaktor u Teheranu koji se koristi za medicinska istraživanja.

Iran je do sada odbijao da prihvati neke od uslova predloga koji je sastavljen uz posredovanje Ujedinjenih nacija. Motaki je početkom ovog meseca rekao da se njegova vlada i dalje nada da će sklopiti dogovor o obezbeđivanju goriva za nuklearni reaktor u Teheranu.

VOA News
 
Dobro je sto Iran zeli da pristane na razgovor pod okriljem Ujedinjenih Nacija jer time dokazuje da je zrela drzava i da tezi uspostavljanju mira i stabilnosti u regionu i time dokazuje da ne zeli iskoristiti uranijum za proizvodnju nuklearne bombe.Iranski stav je od pocetka isti i oni tvrde da uranijum ne koriste za izradu nuklearnog oruzja nego za mirnodopske svrhe za proizvodnju struje i evo sada vec Iran zeli da posalje uranijum na preradu u inostranstvo kako bi se uranijum preradio u gorivo za centar za medicinska istrazivanja i time jasno pokazuje Iran da zeli biti u miru sa ostalim dijelom svijeta.Nek Iran dugo zivi i nek islamska revolucija zivi u svakom gradjaninu Irana.
 
Iran naravno da zeli pregovore i mir u centralnoj aziji ali prevashodno mu treba garancija postovanja njegovog suvereniteta kako bi Iran imao povjerenja da sa UNom suradjuje oko znacajnih projekata.Iran je jaka drzava u regionu i oni su Siiti i oni su posebni po mnogo cemu zato sto imaju Siitski pravac Islama.Iran je za muslimane znacajan autoritet koji se treba postovati jer za svakog muslimana Iran znaci puno i kao da je druga Saudijska Arabija.Iran se do sada pokazao da osudjuje Al Kaidu jer je pokazao da postuje Hamita Karzaija i priznaje njegovu vlast a takodjer priznaje i Nur Al Malikija za predsjednika Iraka ali Iran ima politicki stav da se NATOve trupe moraju povuci iz Iraka i Afganistana kako bi te zemlje mogle same rukovoditi zemljom.
Zato Iran nije pripadnik Al Kaide ali ima neka neslaganja koja ce se prevazici sa Amerikom i UNom i nadam se da ce se ubrzo ukinuti sakncije Iranu kako bi mogao slobodno vrsiti trgovinu.
 
Nste u pravu.Iran nije Al kaida i on se bori za opce interse muslimana u sijetu.Oni se vladaju islamskoj Revoluciji iz 1979 godine i njihova licnost je Ajatollah Homeini.Iran je specificna drzava koja treba biti model svim islamskim drzavama kako se treba urediti jedna drzava po principu Serijatskog prava.muslimani bez Serijata ne mogu racunati drzavu islamskom.Samo Islamska demokracija dolazi u obzir za muslimansku drzavu.
 
Iran je jedna pravilna drzava koja vlada na prinicipima islamske revolucije vec trideset godina i kod njih je sistem pravde zastupljen na jednak nacin i moral se nadgleda od serijatske policije na pravilan i svrsishodan nacin.Iran svima daje do znanja da treba postati uzor ostalim islamskim zemljama koje jos nisu uvele Serijatsko pravo.Iran je stabilna drzava i jaka drzava i ona ima puno ljubavi od ostalih muslimana koji joj se dive i vole je zato sto je muslimanska drzava i prvenac islama koji oni njeguju a to je njeguju Poslanikovu s.a.v.s. porodicu.Iran zbog toga nije dobro da ima rat jer rat ce joj unistiti mali vrijedan kamen ili travu jer svaka trava iz Irana je vrijednija od druge trave jer to je tako da iran treba biti djevojka medju muslimanskim zemljama i da je vole svi muslimani i da je blagosilijaju zato sto ima stabilno drzavno uredenje i Serijat.
 
E, molim te. Tebe sam provalila da si neki zesci mundzos. Meni su svi muslimani isti. Oni su oprganizovali Markale, Srebrenicu, 11. septembar, ono tamo u onoj skoli u Rusiji i u pozoristu Dubrovka. Ne mozes tu da pricas da je ovo ovako, kad je onako. Svi su muslimani isti. Napadaju Izrael, incestoidni su prljavi i veoma podli. Jedva cekam da se Husein skine sa cela Amerike, pa da dodje neki Bili i da im pokaze njihovog Boga.
 
E, molim te. Tebe sam provalila da si neki zesci mundzos. Meni su svi muslimani isti. Oni su oprganizovali Markale, Srebrenicu, 11. septembar, ono tamo u onoj skoli u Rusiji i u pozoristu Dubrovka. Ne mozes tu da pricas da je ovo ovako, kad je onako. Svi su muslimani isti. Napadaju Izrael, incestoidni su prljavi i veoma podli. Jedva cekam da se Husein skine sa cela Amerike, pa da dodje neki Bili i da im pokaze njihovog Boga.

Наравно да муслимани имају свој део прљавог образа и то се показује овде на Балкану и односу према Србији и Србима.Али,те твоје жеље да дође неки нови Буш и да започне рат су крајње смешне(да не кажем нешто друго).

Лицемерно је укоравати једне,а подржавати друге који су небројено пута гори од ових првих.Искрено религиозни муслимани су појам честитости за Америку и Европу.
 
da, spremni su
x4is9l.jpg
 

Back
Top