Pitanje u vezi C++ -a
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Pitanje u vezi C++ -a

  1. #1
    ModProbe
    Guest

    Podrazumevano Pitanje u vezi C++ -a

    Poceo sam da ucim C++ i eto vec sam naisao na problem u vezi klasa. U pitanju su konstruktori i destruktori. Inace koristim gcc sa ISO C++ standardom, i u sustini ako bi klasa imala ime proba, onda bi proba() i ~proba() trebalo da budu constructor i destructor. Tako pise i u svim tuorialima i knjigama koje imam. Medjutim, kompajler mi prijavljuje gresku da nije zadat tip funkcije kod konstruktora i destruktora, a koliko je meni poznato tip kod njih i ne treba da postoji. Probao sam sve uobicajene tipove kao sto su void, int itd. ali nista ne pali, a nigde ne mogu da nadjem resenje.
    Bio bih zahvalan da neko odgovori.



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2004.
    Lokacija
    BG
    Poruke
    7
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano ...

    Konstruktor i destruktor nisu klasicne funkcije u tom smislu da ne vracaju vrednosti(znaci nema return),i trebaju ti viticaste zagrade.Ako ih ne definises(con.i des.) kompajler ih definise da kazemo po "default"-u(barem na Borlandu).
    Evo ti prost primer:
    class m
    {
    public:
    int X;
    m() //default cons.
    {}
    m(int a):X(a) //koji ti odgovara
    {}
    };

  3. #3

    Podrazumevano Re: Pitanje u vezi C++ -a

    Citat Original postavio ModProbe
    u sustini ako bi klasa imala ime proba, onda bi proba() i ~proba() trebalo da budu constructor i destructor.
    Tačno tako. Imaj u vidu da je C++ case-sensitive jezik i da Proba i proba nije isto!

    Takođe, ako ti implementacija nije inline (unutar deklaracije klase), ne smeš da zaboraviš "domen":

    Kod:
    class Proba
    {
    public:
        Proba();
        ~Proba();
    };
    
    Proba::Proba()
    {
        // ovde ide kod za konstruktor.
    }
    
    Proba::~Proba()
    {
        // ovde ide kod za destruktor.
    }

Slične teme

  1. Pitanje u vezi UPS-a
    Autor ppeecca u forumu Hardver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 03.12.2007., 19:34
  2. Pitanje u vezi MP3
    Autor Johnny Ramone u forumu Softver
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 08.04.2006., 04:19
  3. pitanje u vezi sa HDD-om
    Autor sjjajj u forumu Softver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 28.12.2003., 16:13

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •