Moja prva torta

Msneki SVRSENA TORTA!!!!!!!!! ko bi rekaoda je prva, samo tako nastavi

i ja cu praviti brod i to vec za nedelju dana, mom sestiruc za 2. rodjendan. Njemu je za sada bitno samo da bude brod jos ne zna sta su gusari ali nasla sam u nekom od onih casopisa sa tortama uputstvo za izradu gusarskog broda i ne deluje previse komplikovano.....

Ako može da ti pomogne ili da ideju, ovo sam ja pravila pre par meseci svom lepotanu za rodjendan.

Prilozi

• BROD_1-600.jpg
    BROD_1-600.jpg
    25,5 KB · Pregleda: 190
  • BROD_2-600.jpg
    BROD_2-600.jpg
    23,5 KB · Pregleda: 164
bas je sladak brodic, u mojoj izvedbi nece izgledati bas pedantno ali nema veze. Koja ti je to torta? Ja ne znam sta da pravim tj. napravicu slem majstora od plazma torte, vatrogasni kamion od keks torte (mislim petit beurre i neki fil, verovatno od lesnika), i mislila sam da napravim auto od neke cokoladne tore. I sada ne znam od cega da pravim brod. Ovi su u casopisu dali neki recept samo za koru i onda se ona premaze puter kremom. Mislim da ce ispasti predebelakora u odnosu na kolicinu krema a i da ukus nece biti bas neki...

bas je sladak brodic, u mojoj izvedbi nece izgledati bas pedantno ali nema veze. Koja ti je to torta? Ja ne znam sta da pravim tj. napravicu slem majstora od plazma torte, vatrogasni kamion od keks torte (mislim petit beurre i neki fil, verovatno od lesnika), i mislila sam da napravim auto od neke cokoladne tore. I sada ne znam od cega da pravim brod. Ovi su u casopisu dali neki recept samo za koru i onda se ona premaze puter kremom. Mislim da ce ispasti predebelakora u odnosu na kolicinu krema a i da ukus nece biti bas neki...

Nemoj da odustajes. Vrlo je jednostavno. Ja sam u oktobru čačkala po internetu i našla šemu broda, koju ti šaljem. Obična okrugla torta koja se ispeče i podeli uzduž na pola i popreko da dobiješ 2 polutke koje možeš da filuješ. Figurice sam kupila i doradila papirom, napravila kape, pojaseve i pokrov za oko da bude bravi gusar. Jedra i zastavice sam prvo iscrtala na konpu (u wordu), zacrnela pozadinu i tako štampala, pa sekla. Jedra sam nanizala na štapiće za ražnjiće a zastavice zalepila na čačkalicu. Ograda je od kupovnog keksa - vafela, za topove sam morala da prelivam čokoladnom glazurom. Prvo ih nabodeš na čačkalicu pa onda zabodeš u već nafilovanu tortu. Prozorčiće sam izlivala od bele čokolade i sekla modlama za vanilice. Valjda je to sve, ako ti nesto treba pitaj slobodno. Sledi i recept

Prilozi

• Sema_broda.jpg
    Sema_broda.jpg
    16,8 KB · Pregleda: 108
Torta je najobičnija čokoladna torta. Evo ti recept:
ČOKOLADNA TORTA
Kora: 6 jaja, 6 kašika šećera u prahu, 3 kašike brašna, 3 kašike kakaoa. Peći u okruglom plehu na 180C oko 40 minuta.
Fil: 6 jaja, 6 kašika šećera, 300gr čokolade, 250gr putera. Žumanca i šećer skuvati na pari, odvojeno umutiti belanca kao i puter pa sve spojiti i dodati otopljenu čokoladu.

Torta je ukusna samo za ovu priliku malo više ukuvaj fil da bi stajala.

a sta je pridrzavalo tortu? Mislim na slici deluje kao da je izvrnuta na kruznu ivicu...
postavicu kasnije slike koje ce mi sluziti kao model pa da cujem sve savete, ali sada moram na posao

ne stigoh malo pre ni HVALA da kazem :)
ovo je bas dobra ideja i izgleda ipak jednostavnije od ove semice koju sam ja dobila (od cetvrtaste torte)
Moze li i slika gotovog broda? Ili mozda vec ima u albumu, nisam gledala?

evo i sta ja kod kuce imam od modela:
ova je malo laksa i nasla sam je u nasem casopisu decije torte. Jedino po njima je ovaj plavi sloj puter krem, i to onaj koji se pravi od putera secera i mleka. Nesto mislim da nema sanse da ga ja tako zaravnam

picture.php

A evo i jos jednog, taj se nalazi u jednoj podebljoj, vrlo dobro uradjenoj knjizi na engleskom (zaboravih naziv)

picture.php

Ipak mislim da mi se ova varijanta sa okruglom tortom od msneki najvise svidja. Da li imate ideju gde mogu da se kupe ove cokoladne ogradice na ovom prvom brodu?
A za gusare mislim da mogu da se nadju stikeri pa cu njih nakaciti na cackalice

evo i sta ja kod kuce imam od modela:
ova je malo laksa i nasla sam je u nasem casopisu decije torte. Jedino po njima je ovaj plavi sloj puter krem, i to onaj koji se pravi od putera secera i mleka. Nesto mislim da nema sanse da ga ja tako zaravnam

picture.php

.....

Da li imate ideju gde mogu da se kupe ove cokoladne ogradice na ovom prvom brodu?
A za gusare mislim da mogu da se nadju stikeri pa cu njih nakaciti na cackalice

Ako misliš na ovu ogradu, ne mora da bude čokoladna, može da ti posluži slano pecivo u obliku pereca, koje se prodaje u kesicama, samo ih okreni da ti osmica od pereca bude dole tako da gore dobiješ oblinu za ogradicu kaoja će biti lučna.

Princes Andjela, za tebe i ostale kojima ovo znaci ---- kako ja pravim rascvetalu tortu:

Na uglacanu tortu stavim okrugli komad masnog papira. Preko stavim parce mase u jednoj boji, iseceno u krug. Preko prekrijem normalno tortu masom druge boje i lagano izravnam. To ste se donja masa ocrtava ispod nije znacajno jer se to posle ne vidi

Kao sto se na slici vidi, rasecem masu do papira, pa i papir i onda izvlacim trouglove, prvo jedne pa onda i druge i na kraju lagano izvucem papir

Tortu ukrasim po zelji, sipam kokos, beli ili u boji po sredini, nalepim masnice, slova, kruzice, zvezdice, srca... zabodem figuricu i zvezdice ili srca na zicama i na kraju poprskam sedefom

Poslednja izmena:
Hvala, hvala na pohvalama.
Ja sam fondan kupila u 'Eriksonu'. Unchi mi je rekla da je za normalnu tortu dovoljan 1 kg, ali da ja za svaki slučaj uzmem 2 kg. Pošto sam ziheraš ja uzmem pakovanje od 3 kg. Moram da se pohvalim otišlo mi je samo 700 gr za celu tortu. Cena belog fondana od 1 kg je 450, a pakovanje od 3 kg je 1200 dinara (gotovo kao da se direktno naručuje). Ima ga u više boja, ali ja nisam bila zainteresovana pa osim bele znam da imaju šampanj.

Dva puta sam kupovala beli fondan i dva puta su mi naplaćivali po 550.00 din.Zato sam i naručila direktno od proizvodjača.Sledeći put, ako i odem još neki put u Erikson, tražiću da mi izda račun na kome su nacrtane magareće uši.Kad me već dere, da budem u kompletu.

Zlatna koko hvala u ime svih početnica, super je uputstvo. Čak se lepo vidi i debljina mase tako da je i to vrlo korisno da znamo koliko da razvlačimo masu a da se ne pocepa. z:kiss:
Ma i kod mene varira debljina...
A ono sto izgleda prljavo na prvoj slici, nije prljavo, nego mi je glacalica bila vlazna, pa je na onim uzvisenjima ostao trag, dok sam ja primetila :( Sto je najgore, onda je bilo i malo lepljivo z:cry: ali posle se osusilo i vise se nije ni primecivalo :D

Ma i kod mene varira debljina...
A ono sto izgleda prljavo na prvoj slici, nije prljavo, nego mi je glacalica bila vlazna, pa je na onim uzvisenjima ostao trag, dok sam ja primetila :( Sto je najgore, onda je bilo i malo lepljivo z:cry: ali posle se osusilo i vise se nije ni primecivalo :D

Koko, nemoj da si skromna, sve ti je perfektno, a gde je to prljavo? :cistinaocare: To vidiš samo ti, ili se osušilo i na fotograjama pošto su od juče.:cepanje:

Back