DVD ZA PC I TV

Au brate:
1. pa otvoris lepo Nero
2. izaberes cd ili dvd u zavisnosti koji disk imas
3. izaberes 'make data disk'
4. ubacis sve sto zelis narezati
5. burn
p.s.
Nemoj zaboraviti da prethodno ubacis disk.
 
Čini mi se da sam pogrešno postavio pitanje. Znam kako se narezuje za kućni plejer, ali kada na tako narezan disk pokušam da ubacim prezentaciju u PowerPoint-u ili drugi fajl, ne prima. Prethodno čekiram na disku takve mogućnosti, ali ne ide. Mislim da tu negdje griješim. Ako sam bio jasan, molim za pomoć.
 
Nisi jasan. Sta rezes, DVD ili DivX filmove.

DivX rezes kao data disk, a DVD kao DVD-Video (ne trpi nijedu fajlu, koja nije sastavni deo filma).

Power Point prezentaciju ne mozes da gledas na playeru. Moras da je konvertujes u avi ili neki drugi format, prepoznatljiv tvom playeru.
 
Ja iz tvog drugog posta kapiram da zelis na disk na kome su vec narezani filmovi da narezes i tu prezentaciju. To je moguce ako ti je ostalo mesta na disku, ali ako si prilikom narezivanja ostavio opciju da mozes jos da narezujes. Kod takve rabote se medjutim javlja problem da cesto ne mozes pristupiti prvobitno narezanim fajlovima, pa ti onda treba neki program za back up itd.
Moj savet ti je da ne skrtaris na diskovima. Kupi dva komada, te na jedan rezi filmove na drugi prezentaciju. Da ne mesas babe i zabe.
 
Da,cesto se desi da se prethono narezano nevidi. Program CD Roler odlicno resava stvar...no dobro to nije sada bitno.
Ono sto je bitno je da kada reses napunis dvd i nista posle nedodajes. psp fajlove konvertuj u avi i opusteno narezi zajedno sa filmovima. Ako si ih vec narezao,rezi na drugi disk...nisu skupi ;)
 
Ne radi se o škrtarenju u diskovima, nego o praktičnoj stvari. Želio bih da uz knjigu, koja treba da izađe iz štampe, u prilogu imam samo jedan disk, sa koga je moguće gledati filmove na kućnom plejeru, a prezentaciju PowerPoin na PS. Još bi bolje bilo ako bi i nju mogao da gledam na kućnom plejeru. Koristim PowerPoint 2007. Nadam se da sam, konačno, kako treba postavio pitanje.
 

Back
Top