Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Posto sam se u zadnjih pola gotine aktivno trudim da naucim programiranje,ali nazalost sprecilo me je to sto u mom mestu ima slabo knjiga za ono sto meni treba.

    Postavio sam pre par dana temu sa sledecim imenom Visua Basic 2008 ili Visual Studio 2008 ili pak NET EXPRESS COBOL SOFTWARE i na zalost niko mi nije odogovrio.Svi si nesto tamo vamo - niko nije konkretno odgovorio na temu.

    Sta meni treba :

    1.koja je litreatura najbolja za ucenje Visual Basica 2008 Exoress Edition i COBOL SOFTWERA ( navesti ime knjige ili autora )

    2.koji su programi najbolji za pravljenje baze podataka ( navesti ime knjige ili autora )
    e na ovo pitanje voleo bih neka malo strucnija mislenja.Ja sam nesto trazio o SQL ( bazi podataka i nista nisam razume sta je to ...) u nekoj knjigi koju sam ja procitao za VB samo je se na kraju spominjale baze podataka sa EXCELOM ali nista nije moglo da se iz toga nauci.

    Uglavnom neka svako na ovo pitanje postavi svoj odgovor koji bi treba da izgleda ovako :
    - sto krace da kaze zbog ceka misli da je taj program najbolji za pravljenje baze podataka ( ja sam cuo da se b.podataka prave u Excelu,Acessu i SQL-u ) ukoliko postoje jos neki programi vi navedite ime toga programa.

    4.Baze podataka preko interneta ( navesti ime knjige ili autora )
    na primer napravimo neki program i sada on sa nekoga racunara udaljenog povlaci neke podatke.

    3.Koja mi literatura treba za sledece : povezivanje nasih program sa bazom podataka

    Koliko ja znam baze podataka sluze samo da se tu cuvaju podatci a programi poput VISUAL BASICA , C++ ... sa njima pravimo porograme koji nam iz programa kao sto su programi za b.podataka Excelu,Acessu i SQL-u povlace odavde neke podatke )

    5. Baze podataka preko interneta na WEB STRANICI( navesti ime knjige ili autora )
    slicno kao i 3 pitanje samo sto ovde program postavljamo na web stranicu i on .... vracamo se na pitanje 3

    Rok za odgovor je najkasnije 24.oktobara.2008 ( ovo kazem zato sto je od 20 do 26.oktobra 2008 u Beogradi sajam knjiga pa idem tamo da kupim potrebnu literaturu )


    NAPOMENA br 1:
    iskreno bih vas zamolio ko ne moze da odgovori ni na jedno od ovih pitanje da ne lupa... dzabe i ne otezavaju citanje teme.
    NAPOMENA br 2:zamolio bih vas da pre svakoga odgovora prva recenica ima sledeci oblik : odgovor na pitanje ( pa sada broj ) i da to boldirate , onda ostavite jedan red prazan pa onda kucajte vas odgovor.
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 13.10.2008. u 03:07



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    21.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    2.200
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Citat Original postavio unisoft Pogledaj poruku
    Posto sam se u zadnjih pola gotine aktivno trudim da naucim programiranje,ali nazalost sprecilo me je to sto u mom mestu ima slabo knjiga za ono sto meni treba.

    Postavio sam pre par dana temu sa sledecim imenom Visua Basic 2008 ili Visual Studio 2008 ili pak NET EXPRESS COBOL SOFTWARE i na zalost niko mi nije odogovrio.Svi si nesto tamo vamo - niko nije konkretno odgovorio na temu.

    Sta meni treba :

    1.koja je litreatura najbolja za ucenje Visual Basica 2008 Exoress Edition i COBOL SOFTWERA ( navesti ime knjige ili autora )

    2.koji su programi najbolji za pravljenje baze podataka ( navesti ime knjige ili autora )
    e na ovo pitanje voleo bih neka malo strucnija mislenja.Ja sam nesto trazio o SQL ( bazi podataka i nista nisam razume sta je to ...) u nekoj knjigi koju sam ja procitao za VB samo je se na kraju spominjale baze podataka sa EXCELOM ali nista nije moglo da se iz toga nauci.

    Uglavnom neka svako na ovo pitanje postavi svoj odgovor koji bi treba da izgleda ovako :
    - sto krace da kaze zbog ceka misli da je taj program najbolji za pravljenje baze podataka ( ja sam cuo da se b.podataka prave u Excelu,Acessu i SQL-u ) ukoliko postoje jos neki programi vi navedite ime toga programa.

    4.Baze podataka preko interneta ( navesti ime knjige ili autora )
    na primer napravimo neki program i sada on sa nekoga racunara udaljenog povlaci neke podatke.

    3.Koja mi literatura treba za sledece : povezivanje nasih program sa bazom podataka

    Koliko ja znam baze podataka sluze samo da se tu cuvaju podatci a programi poput VISUAL BASICA , C++ ... sa njima pravimo porograme koji nam iz programa kao sto su programi za b.podataka Excelu,Acessu i SQL-u povlace odavde neke podatke )

    5. Baze podataka preko interneta na WEB STRANICI( navesti ime knjige ili autora )
    slicno kao i 3 pitanje samo sto ovde program postavljamo na web stranicu i on .... vracamo se na pitanje 3

    Rok za odgovor je najkasnije 24.oktobara.2008 ( ovo kazem zato sto je od 20 do 26.oktobra 2008 u Beogradi sajam knjiga pa idem tamo da kupim potrebnu literaturu )


    NAPOMENA br 1:
    iskreno bih vas zamolio ko ne moze da odgovori ni na jedno od ovih pitanje da ne lupa... dzabe i ne otezavaju citanje teme.
    NAPOMENA br 2:zamolio bih vas da pre svakoga odgovora prva recenica ima sledeci oblik : odgovor na pitanje ( pa sada broj ) i da to boldirate , onda ostavite jedan red prazan pa onda kucajte vas odgovor.
    prvo napisi u kom se mestu nalazis pa cu da ti kazem gde mozes da nabavis knjige..a iskreno da ti kazem ja ne znam mnogo o tome mada i ja pokusavam da naucim jer se bas dosta bavim time..cak planiram kad naucim neke osnovne stvari da idem da radim negde

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Citat Original postavio DMX|sHoNE Pogledaj poruku
    prvo napisi u kom se mestu nalazis pa cu da ti kazem gde mozes da nabavis knjige..a iskreno da ti kazem ja ne znam mnogo o tome mada i ja pokusavam da naucim jer se bas dosta bavim time..cak planiram kad naucim neke osnovne stvari da idem da radim negde
    Nalazim se u Sevojnu ( mesto pre Uzica ).Izvini ali nemoj da se ljutis rekao sam da ne popunjavamo temu ovakvim glupostima.Kakve veze gde se nalazim.Lepo sam napisao da idem na sajam KNJIGA U BEOGRAD da pokupjem sve sto mi treba.

  4. #4
    Legenda
    Učlanjen
    04.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    iza sedam brda i dolina u 3pm
    Poruke
    14.641
    Reputaciona moć
    367

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Moj savet je za tebe da kreneš da se interesuješ za izradu baze podataka kroz Oracle, na njega se kače i web-based aplikacije koje možeš koristiti i preko interneta za popunjavanje baze , izmene baze , kao i pravljenje novih modula za postojeće baze.
    Neznam dali ima knjiga na srpskom za njega ali ako imaš dovoljno dobar engleski onda se sve može naučiti.

  5. #5
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Ajd da probam da dam par korisnih odgovora

    1. Ne znam, ne bavim se basicom (uvek mi je bio odbojan) a ni cobolom (to je umrlo pre 20 godina)
    java, c, c++, php - sta ce ti vise? mada dobro, ne znam kakve su ti namere

    2. nasao sam knjigu za FON - "Baze podataka", 2003. god, B.Lazarevic, Z.Marjanovic,N.Anicic, S.Babarogic. Procitao sam uvod i deluje fino i sveobuhvatno, mada sumnjam u prakticnu korisnist iste
    sql sam naucio iz "PHP 4, od pocetka", velika crvena knjiga, izdaje CET (kosta oko 1000 i nesto dinara), u 3 poglavlja lepo objasnjeno kako se zadaju sql upiti i kako se to sve koristi sa php-om. Ako si pocetnik preporucujem

    4. auh...ovde mi se java cini najzgodnija (pravis desktop aplikaciju koja ce da se nakaci na net, ode na server i posalje sql upit, pa onda pokupi rezultate i radi nesto sa njima)

    3 Svaka knijga bi trebalo da sadrzi bar jedno poglavlje gde se opisuje kako programski jezik komunicira sa bazom. Prelistaj sadrzaj. Opet - PHP 4. "Java 2", Ivor Horton, isto nije losa, ima poprilicno materijala (trenutno je podeljena u dve knige, zbog obima strana, debela je ~10 cm)

    5. php, asp, jsp, sta god ti volja. php je zastupljeniji od ostalih i open-source je, asp je microsoftov i cini mi se da ga poprilicno ozbiljnih firmi koristi (sto nikako nije pokazatelj kvaliteta, nego poslovne inertnosti), a jsp ti je java za web ako znas javu ovo ces da zgruvas cas posla, mada podrska nije bas neka, cini mi se

    za php ubedljivo na prvom mestu (tri put pomenuta) PHP 4
    za asp jedino sto sam video (jer me ne interesuje) je Windows 2000 Razvoj web aplikacija, CET, ima jedno poglavlje o asp-u, gde ga na brzinu obuhvata (treba ti neko predznanje u programiranju, inace ti nece biti bas jasno), ali obuhvata html, javascript i css, i, naravno, iis. Fina knjiga, sve u svemu



    Eto, ovoliko mogu da ti pomognem nadam se da ces naci nesto, jer ima literature koliko hoces.

    Kompjuterska biblioteka i CET imaju, bar ja tako mislim, najbolju ponudu strucne literature

    Srecno! pa javi sta si kupio


  6. #6
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    e da, vrlo bitno pitanje - jel hoces da se bavis bazama, ili programiranjem pograma koji koriste baze?

    ako je ovo drugo - to sam ti odgovorio, za prvo - ne znam


  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Hovu i jednim i drugim.Pa samo programiranje i nije nesto.Svaki program koristi b.podataka.Hocu da kazem svaki program u kome nesto radimo odneklen povlaci neke poddatke a to je b.podataka.

    A to za COBOL da je izumro pre 20 god grdno se varas.Pa mozda je samo u Srbiji otisao u istoriju.Trenutno najnovija verzija COBOL SOFTWERA je 5.1.Samo da ti kazem zbog cega je COBLO najmocniji program od svih ( moje misljenje ) on radi sa c++,VB... i sa svim programskim jezicima.Prevodi program u svoj jezik...Samo cu jos ednom reci ovo je moje misljenje a nekim delom i zato sto moj otac radi u njemu.Ko hoce da diskutuje na ovaj moj odgovor neka otvori novu temu --> MOLIM vas nemojte ovde time da otezavate citanje teme

    Peruzi hvala.Ostali pogledajte kako sam mislo da treba da se odgovori.IZvini samo me je 1 stvar zbunila u tvom odgovoru.Rekako si --> sql sam naucio iz "PHP 4, od pocetka", velika crvena knjiga, izdaje CET (kosta oko 1000 i nesto dinara), u 3 poglavlja lepo objasnjeno kako se zadaju sql upiti i kako se to sve koristi sa php-om. Ako si pocetnik preporucujem

    ja koliko znam SQL je jedno a PHP je drugo ( dva razlicita programa ) ispravi me ako gresim.Molim te reci mi u kracim crtama koja je razlika izmedju ova 2 prgrama ili su to 1 te isti program.

    sta ti mislis --> .Koja knjiga treba za povezivanje b.podataka napravljene u SQL-u i programa napravljenoga u Visual Basicu.
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 13.10.2008. u 14:35

  8. #8
    Ističe se
    Učlanjen
    21.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    2.200
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Citat Original postavio unisoft Pogledaj poruku
    Nalazim se u Sevojnu ( mesto pre Uzica ).Izvini ali nemoj da se ljutis rekao sam da ne popunjavamo temu ovakvim glupostima.Kakve veze gde se nalazim.Lepo sam napisao da idem na sajam KNJIGA U BEOGRAD da pokupjem sve sto mi treba.
    dobro bate mojne da se ljutis...ince moj odg glasi: kupi knjigu "c++ za sve" to ti je najbolja knjiga i sa njom mozes da naucis da programiras ne samo u c++u nego i u nekim drugim programima...od mene toliko

  9. #9
    Ističe se
    Učlanjen
    04.01.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    localhost
    Poruke
    2.858
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Citat Original postavio unisoft Pogledaj poruku

    Rok za odgovor je najkasnije 24.oktobara.2008 ( ovo kazem zato sto je od 20 do 26.oktobra 2008 u Beogradi sajam knjiga pa idem tamo da kupim potrebnu literaturu )


    NAPOMENA br 1:
    iskreno bih vas zamolio ko ne moze da odgovori ni na jedno od ovih pitanje da ne lupa... dzabe i ne otezavaju citanje teme.
    NAPOMENA br 2:zamolio bih vas da pre svakoga odgovora prva recenica ima sledeci oblik : odgovor na pitanje ( pa sada broj ) i da to boldirate , onda ostavite jedan red prazan pa onda kucajte vas odgovor.
    Pa ti kao da si objavio neki konkurs ili postavljas pitanja u kvizu gde se moze zaraditi fina lova...pa onda kao strogo odredjujes pravila odgovaranja/javljanja.

    Opusti se bre malo,niko te ne tera da citas ono sto ti se ne svidja,a ako postoji nesto sto je za brisanje ili editovanje bice regulisano od stane moje malenkosti ili nekog od kolega. Mozes kao i sada da prijavis post...to je ok.

    A ubuduce da znas,ovakvi kilometarski postovi gde je akcenat na instrukcijama "kako odgovoriti" a ne na pitanju...to nece da moze Brines da neko neupropasti temu,a zapravo to ti uradis vec u prvom postu na svakoj temi koju otvoris.
    Poslednji put ažurirao/la mornar_popaj : 13.10.2008. u 20:08

  10. #10
    Zaslužan član Kad_LupimLupim (avatar)
    Učlanjen
    31.03.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BG
    Poruke
    19.977
    Reputaciona moć
    246

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    SQL (Structured Query Language) nije nikakav program, nego jezik. I nije programski jezik, nego jezik razvijen za postavljanje upita bazama. Razvio ga je IBM pre 30 godina i od tada je prakticno nezameljiva alatka u projektovanju baza i podrzava ga svaki softwareski paket za razvoj baza podataka. Na sta si ti ustvari i mislio: Access, MySQL, Oracle itd.
    Realno...

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Citat Original postavio Kad_LupimLupim Pogledaj poruku
    SQL (Structured Query Language) nije nikakav program, nego jezik. I nije programski jezik, nego jezik razvijen za postavljanje upita bazama. Razvio ga je IBM pre 30 godina i od tada je prakticno nezameljiva alatka u projektovanju baza i podrzava ga svaki softwareski paket za razvoj baza podataka. Na sta si ti ustvari i mislio: Access, MySQL, Oracle itd.
    Aha znaci SQL nije program.Znaci ja taj jezik mogu da pisem u bilo kom programu koji sluzi za programiranje.Ako ti nije problem aj mi daj kraci prikaz nekog SQL koda.Ja o SQL-u nema pojma nista sem ovoga sto sam sada procitao ( tvoj odgovor).I nije mi jasna ova tvoja recenica : sta si ti ustvari i mislio: Access, MySQL, Oracle itd

  12. #12
    Zaslužan član Kad_LupimLupim (avatar)
    Učlanjen
    31.03.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BG
    Poruke
    19.977
    Reputaciona moć
    246

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Zapravo: "Na sta si ti ustvario mislio..."
    U smislu, da su programi (tacnije programski paketi), poput Access, MySQL, Oracle i sl. ono sto si ti mislio kad si rekao "SQL program za pravljenje baza". Tamo ono sto si pisao u drugom pitanju

    A sto se samog SQL izgleda tice... evo mozda ovako najbolje, kucao sam u Googleu "sql example" i prvo sto izlete je ovo: http://www.1keydata.com/sql/sql.html
    Neki tutorijal i opsti pregled SQL i njegovih komandi. Cini mi se ovako sto sam video da je dosta prakticno i bez mnogo komplikacija objasnjeno. Pa prelistaj malo, mislim da ce ti vrlo brzo biti jasnije o cemu se radi.

    Inace, da SQL se koristi u okviru nekog programa da bazi postavi upit, na koji baza odgovara zahtevanim podacima, koje opet dalje tvoj program prikazuje kako si vec zamislio. I ovo kad kazem program, to ne mora da bude preveden kod u neki executable oblik, to moze biti i web aplikacija, pisana u PHP-u ili Javi, kako god vec vise voles.
    Realno...

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    http://www.1keydata.com/sql/sql-commands.html

    nije los sajt - ima dobrih stvari.Samo postoji li verzija na srpskom jeziku.Dobro znam engleski ne ekstra-znam osrednje ali malo se mucim ipak to su strucnije reci i dok kompletiram celu recenicu smori me.

  14. #14
    Zaslužan član Kad_LupimLupim (avatar)
    Učlanjen
    31.03.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BG
    Poruke
    19.977
    Reputaciona moć
    246

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Nope.

    Mada realno, ako mislis iole ozbiljnije da se bavis bazama, to bi prvo trebao da ucis iz neke literature za faxove. Ja recimo mogu da ti kazem da je knjiga za Visu Elektrotehnicku iz BG-a, od Slobodana Obradovica odlicina. Ali nju ne mozes naci na sajmu, samo na Visoj.
    Realno...

  15. #15
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Citat Original postavio Kad_LupimLupim Pogledaj poruku
    Nope.

    Mada realno, ako mislis iole ozbiljnije da se bavis bazama, to bi prvo trebao da ucis iz neke literature za faxove. Ja recimo mogu da ti kazem da je knjiga za Visu Elektrotehnicku iz BG-a, od Slobodana Obradovica odlicina. Ali nju ne mozes naci na sajmu, samo na Visoj.
    A mogu li ja kako da uzmem tu knjigu da iskopiram.Recimo da se uclanim u bibloteku fax-a iako nisam student.Dobro jesam student ali ne te skole.

  16. #16
    Zaslužan član Kad_LupimLupim (avatar)
    Učlanjen
    31.03.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BG
    Poruke
    19.977
    Reputaciona moć
    246

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Nema ta skola biblioteku
    Mozes jedino da cimas nekog odande, da ti pozajmi. Ili da proveris u jednoj kopirnici blizu skole, da nemaju vec gotove kopije
    Realno...

  17. #17
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    OK.Nemam ti pojma ja BG.Ja sam ti iz Sevojna.A to za knjigu ( idem sa jednim drugarom na sajam knjiga u BG - on studira u BG pa cu ga pitati zna li nekoga da uci ETF --> da mi pozajmi tu knjigu da iskopiram )

  18. #18
    Početnik
    Učlanjen
    17.10.2008.
    Poruke
    20
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Suludo bi bilo misliti da covek ne moze napraviti sam-svoj program za baze podataka.
    Naravno, za to je potrebno znati SAMO & OSNOVNE STVARI sto se tice nekog jezika, odnosno nekih biblioteka. Ko god zna da otvori fajl i pise u njemu (sto se mora priznati kao nesto SAMO & OSNOVNO) preko nekog programskog jezika preko njegovog koda - zna i da napravi baze podataka.

    Jednostavno, snimanje podataka u fajl, kao i citanje iz njega == baza podataka.

  19. #19
    Zaslužan član Kad_LupimLupim (avatar)
    Učlanjen
    31.03.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BG
    Poruke
    19.977
    Reputaciona moć
    246

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Da je isto, isto bi se zvalo. Ne lupaj.
    Realno...

  20. #20
    Početnik
    Učlanjen
    17.10.2008.
    Poruke
    20
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Citat Original postavio Kad_LupimLupim Pogledaj poruku
    Da je isto, isto bi se zvalo. Ne lupaj.
    (Predlazem ban za ovu izjavu koja je napisana samo da bi on nekoga uvredio i ako je glup pa ne zna o cemu pricam)

  21. #21
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    pa nisi bas u pravu

    baza podataka ne koristi fajl sistem, jer ne bi uspela da postigne toliku brzinu odziva

    a ovo na sta si mislio, tehnicki moze da se nazove bazom, jer cuva podatke, a postoji i neki interfejst preko kog podaci mogu da se upisuju/citaju, samo sto je pristup mega primitivan, tako da je Lupator u ovom slucaju u pravu - da je isto, isto bi se i zvalo.


  22. #22
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Necu ja od sebe da pravim nekod ADMINA ali ova tema nije otvorena da bi se svadjali vec da bi mi odgovorili na temu,vi ili neko drugi.Ako vas je neko uvredio vredjate ga preko p.poruka a ne da svi vide sta pisete.

    Pozdrav.

  23. #23
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.


    e ako si nam reko

    nego, jel treba ti se pojasni sta je sql i kako se koristi?


  24. #24
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Pa sve sto se tice ove teme je dobrodoslo.Ne bi bilo lose da neko postavi neku prostiju bazu podataka pisnau u SQL.Da je skinem i pogledam kako kod izgleda

  25. #25
    Nov član
    Učlanjen
    01.12.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    2
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Objektno programiranje,baze podataka,web programiranje.

    Citat Original postavio Peruzzi Pogledaj poruku
    Ajd da probam da dam par korisnih odgovora

    1. Ne znam, ne bavim se basicom (uvek mi je bio odbojan) a ni cobolom (to je umrlo pre 20 godina)
    java, c, c++, php - sta ce ti vise? mada dobro, ne znam kakve su ti namere

    2. nasao sam knjigu za FON - "Baze podataka", 2003. god, B.Lazarevic, Z.Marjanovic,N.Anicic, S.Babarogic. Procitao sam uvod i deluje fino i sveobuhvatno, mada sumnjam u prakticnu korisnist iste
    sql sam naucio iz "PHP 4, od pocetka", velika crvena knjiga, izdaje CET (kosta oko 1000 i nesto dinara), u 3 poglavlja lepo objasnjeno kako se zadaju sql upiti i kako se to sve koristi sa php-om. Ako si pocetnik preporucujem

    4. auh...ovde mi se java cini najzgodnija (pravis desktop aplikaciju koja ce da se nakaci na net, ode na server i posalje sql upit, pa onda pokupi rezultate i radi nesto sa njima)

    3 Svaka knijga bi trebalo da sadrzi bar jedno poglavlje gde se opisuje kako programski jezik komunicira sa bazom. Prelistaj sadrzaj. Opet - PHP 4. "Java 2", Ivor Horton, isto nije losa, ima poprilicno materijala (trenutno je podeljena u dve knige, zbog obima strana, debela je ~10 cm)

    5. php, asp, jsp, sta god ti volja. php je zastupljeniji od ostalih i open-source je, asp je microsoftov i cini mi se da ga poprilicno ozbiljnih firmi koristi (sto nikako nije pokazatelj kvaliteta, nego poslovne inertnosti), a jsp ti je java za web ako znas javu ovo ces da zgruvas cas posla, mada podrska nije bas neka, cini mi se

    za php ubedljivo na prvom mestu (tri put pomenuta) PHP 4
    za asp jedino sto sam video (jer me ne interesuje) je Windows 2000 Razvoj web aplikacija, CET, ima jedno poglavlje o asp-u, gde ga na brzinu obuhvata (treba ti neko predznanje u programiranju, inace ti nece biti bas jasno), ali obuhvata html, javascript i css, i, naravno, iis. Fina knjiga, sve u svemu



    Eto, ovoliko mogu da ti pomognem nadam se da ces naci nesto, jer ima literature koliko hoces.

    Kompjuterska biblioteka i CET imaju, bar ja tako mislim, najbolju ponudu strucne literature

    Srecno! pa javi sta si kupio

    Knjiga koju si naveo pod 2. je vise teorijske sadrzine nego prakticne. Ima korisnih stvari za pocetnike. To je jedna od 3 knjige koje sam zadrzao posle fakulteta.

Slične teme

  1. programiranje EXCEL programiranje
    Autor benitez u forumu Programiranje
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 26.11.2016., 18:38
  2. baze podataka
    Autor baza u forumu Programiranje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 29.09.2004., 17:19
  3. Delphi - Baze podataka
    Autor Freestyler u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 22.09.2004., 22:49
  4. BAZE PODATAKA
    Autor NO PROBLEM u forumu Programiranje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 13.07.2004., 18:17

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •