Davis Cup

Evo sta kazu sami hrvati :)

Teniska lekcija profesora Novaka Čiliću: Srbija pobijedila Hrvatsku
davis_cup14-110710novak_djokovic.jpg

SRBIJA je pobijedila Hrvatsku u četvrtfinalnom susretu Davis cupa koji se protekla tri dana igrao u Splitu. Odlučujući im je poen donio drugi tenisač svijeta Novak Đoković koji je sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:2) pobijedio naš prvi reket - Marina Čilića za 2 sata i 24 minute. Posljednji pet meč samo je stvar formalnosti i pitanje je koje će igrače izbornici poslati na teren Spaladium Arene.

U najavama se govorilo da bi susret mogle odlučiti nijanse i pokoji poen, no pokazalo se kako je razlika između Đokovića i Čilića u ovom trenutku puno veća. Prvi pratitelj Rafaela Nadala danas je najboljem hrvatskom tenisaču očitao pravu tenisku bukvicu. Doduše, nije ovo bilo Čilićevo reprezentativno izdanje. Možda je lošijoj igri kumovao pritisak, možda jednostavno nije bio njegov dan. No, s toliko neprisiljenih grešaka koliko je Marin danas napravio apsolutno je nemoguće i parirati Đokoviću, a kamoli ga pobijediti. Hrvatski je tenisač na momente igrao sjajno, no puno je više vremena kaskao za srpskim teniskim asom.

Nije pomogla niti splitska publika

Čiliću nije pomogla niti raspoložena splitska publika. Spaladium je i danas, nažalost, ostao poluprazan (došlo je oko 6 tisuća gledatelja), no i oni su uspjeli napraviti vatrenu atmosferu. Sudac je nebrojeno puta smirivao gledatelje, molio ih da ne stvaraju buku u trenucima odigravanja poena i da ne provociraju srpskog tenisača. Ipak, navijanje se s obzirom na okolnosti može nazvati korektnim i sportskim.

Od samog je starta susreta bilo sasvim jasno da je ispred Čilića vrlo teška misija. Đoković je krenuo autoritativno i vrlo sigurno, dok se Međugorac prvih 20 minuta tražio. Nažalost, Đoković je u tom periodu već otišao na nedostižnih 5:0 s dva breaka prednosti. Gotovo je svaka duža izmjena odlazila na njegovu stranu, a uz sad već tradicionalno mlak Čilićev servis koji mu nije donosio previše jeftinih poena, rezultat je bio realan. Prvi hrvatski reket se tada ipak budi i s tri uzastopna gema vraća nekakvu nadu da ćemo barem u nastavku meča gledati izjednačeniju borbu. To se nažalost nije dogodilo.

Tračak nade u trećem setu

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:3, Đoković je nastavio u istom tonu, ali je isto napravio i Čilić. Osamo poena u nizu za Đokovića i šest neprisiljenih pogrešaka za Čilića. Tako je izgledao start druge dionice. S breakom već u ranoj fazi, Novak je sigurno grabio i prema drugom setu. Potvrda je stigla kod 3:1, kada srpski tenisač još jednom uzima Čiliću servis. I na kraju drugog seta smo imali prilike vidjeti reanimiranog Marina koji je breakom kod 1:5 vratio tračak nade. No, Đoković nije dao da se set zakomplicira pa je i druga dionica završila sa 6:3.

U trećem setu Čilić svoj servis gubi kod 1:2. Ipak, niti s dva seta u minusu i s breakom zaostatka, hrvatski se tenisač nije predavao. Kod 1:3 je odigrao vjerojatno najbolji gem susreta vrativši izgubljeni servis. Spaladium je u tim trenucima proključao i činilo se da bi se možda mogao dogoditi nevjerojatni prekoret. On se nažalost nije dogodio. Ponovila se priča cijelog meča i sve dobro napraviljeno u prošlom gemu, Međugorac je prosuo već u sljedećem. Đoković ovaj put nije propustio potvrditi break i to je značilo kraj meča, ali i kraj cijelog susreta. Na koncu je još jednom "brejknuo" Čilića za konačnih 6:2.

100 - 64 u poenima

Kolika je razlika danas bila između dvojice tenisača najbolje može dočarati statistika. Đoković je osvojio točno 100 poena za razliku od samo 64 koja su otišla na stranu našeg tenisača. I dok su u rubrici winneri bili podjednaki (26 - 23 za Đokovića) drastična razlika se može primijetiti kod neprisiljenih pogrešaka. Čilić ih je napravio gotovo dvostruko od svog protivnika (59 - 30)

Srbija na koncu zasluženo odlazi u polufinale gdje ih čeka reprezentacija Češke.

Svaka čast majstori :D
A sad neka se teniske svetske glavešine "pozabave" zapadno-balkancima za "gostoprimstvo" i red bi bio da ih već neko kazni :rtfm:
Da se su sva ta neviđena sr.nja dešavala kod nas,odavno bi nas izbrisali sa teniske mape!!!

Dejvis Kup: Srbija nosilac 2011

Nakon pobede nad Hrvatskom u četvrtfinalu Dejvis Kupa, reprezentacija Srbije se u novom poretku najboljih timova sveta našla na rekordnom šestom mestu.

Ovaj uspeh teniserima Srbije garantuje i mesto nosioca u žrebu za Dejvis Kup za 2011, što znači da će naredne godine u prvom kolu igrati sa timovima ispod 8. mesta.

ITF TOP 20:

1. (1) Španija 37.331‚26 bodova
2. (3) Češka Republika 21.570,63
3. (5) Argentina 18.847,5
4. (2) Rusija 15.000
5. (4) SAD 14.197,5
6. (10) Srbija 9.889,06
7. (11) Francuska 9.175
8. (6) Izrael 6.667,81
9. (7) Hrvatska 6.117,5
10. (8) Nemačka 4.538,13

74651_dejvissrbpredcesku_f.jpg

Borba za finale
Dejvis kup: Đoković na startu sa Štepanekom, potom Janko na Berdiha

Duel Novaka Đokovića i Radeka Štepaneka otvoriće u petak od 15 časova polufinalni meč Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Srbije i Češke.
Žrebom obavljenim u Beogradskoj areni, u kojoj će se i odvijati ovaj spektakl čija je ceremonija otvaranja predviđena za 14:45h, predviđeno je da u drugom meču snage odmere Janko Tipsarević i sedmi teniser svetaTomaš Berdih. Njihov susret će početi čim Nole i njegov prvi rival, 35. igra na ATP listi, završe svoj meč.

U subotu će od 15 časova na teren izaći dublovi, sa jedne strane Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, sa druge češki tandem Jan Hajek – Ivo Minar.

Žrebom je odlučeno da se u nedelju, sa početkom u 14 časova, igraju Đoković – Berdih, a posle njih Tipsarević – Štepanek. :D:super::D
33wv3v4-1.gif

Poslednja izmena:
Zvanicno kazu zdravstveni problemi u toku noci, gastroenteritis. Hm nadajmo se da je neka blaza forma, inace vec i ovako iscrpljen tesko ce se oporaviti za ozbiljan mec protiv berdiha u nedelju

Nole bio intervjuisan pred pocetak meca troicki stepanek i ocito je da su gastroenteritis izmislili. Nole je samo premoren, pa zakljucujem da je rec samo o taktici, jer racunaju da stepanek lezi troickom, te da ga relativno lako moze pobediti, a da noleta sacuvaju maksimalno svezeg za nedeljni mec sa berdihom.

Nole bio intervjuisan pred pocetak meca troicki stepanek i ocito je da su gastroenteritis izmislili. Nole je samo premoren, pa zakljucujem da je rec samo o taktici, jer racunaju da stepanek lezi troickom, te da ga relativno lako moze pobediti, a da noleta sacuvaju maksimalno svezeg za nedeljni mec sa berdihom.

I meni se tako cini, ali sta ima da izmisljaju sad neku bolest. Malo mi je krivo sto Novak ne ogra, ali verujem da ce Trociki ovoga da pobedi.

Viktor je dao sve od sebe, ali danas protiv ovako raspolozenog Stepaneka nije mogao.
Stvarno steta.
Zao mi je sto Nole danas nije igrao, ali ako je dosao iz Amerike pre dva dana, onda zaista nije za igru... igranje u finalu US Opena, pa vrlo malo vremena za odmor, pa jos vremenska razlika... ali nadam se da ce do nedelje da se oporavi...

Novak je premoren i bolest je izmišljena. A uopšte mu nije zor da dodatno troši snagu na Davis kup, nego ono čisto kad mogu igram, kad ne mogu ne trošim se brezveze. I potpino ga podržavam. Ova zemlja za njega ništa nije učinila da dođe do pozicije na kojoj sada jeste, tako da je i to što je uopšte pristao da igra za reprezentaciju onda kad mu "prdne na dupe" je i previše od njega.

Ako neko zeli da gleda drugi i treci dan iz loze (ulaz 102, red B), imam po jednu kartu za oba dana. Menjao bih je za po dve za nivo 200, ili ustupio po ceni dve karte za nivo 200.

Joj, bas mi je bilo tuzno da gledam dubl. Bas im nista nije uspevalo.
Nisu se njih dvojica nasli. Nije bilo zajednistva kao kod Ceha.
Ipak je Nole singl igrac. Trudili su se, ali nije se moglo.
Sad, sta ce biti danas, zavisi od Noleta i Berdiha.
Berdih je vise vremena proveo na terenu, valjda ce ga to malo usporiti... mada... moze svasta da bude.
Uglavnom, svojim srcem i svim bicem ako je to uopste moguce bicu uz Noleta danas i daj Boze isto tako i uz Tipsu.

Joj, bas mi je bilo tuzno da gledam dubl. Bas im nista nije uspevalo.
Nisu se njih dvojica nasli. Nije bilo zajednistva kao kod Ceha.
Ipak je Nole singl igrac. Trudili su se, ali nije se moglo.
Sad, sta ce biti danas, zavisi od Noleta i Berdiha.
Berdih je vise vremena proveo na terenu, valjda ce ga to malo usporiti... mada... moze svasta da bude.
Uglavnom, svojim srcem i svim bicem ako je to uopste moguce bicu uz Noleta danas i daj Boze isto tako i uz Tipsu.

Da, bilo je tuzno, u pravu si!
Al' ne moze danas da bude svasta, il ce pobediti il' izgubiti, ma nista strasno, kako god da bude:D
Hvala na poenima, uzvracam cim mognem:D

v183314p0.jpg

Teniseri obećali "nularicu" za "salataru"
Ako Dejvis kup tim Srbije osvoji to takmičenje - svi će se ošišati na ćelavo: igrači, Bogdan Obradović, Boba Živojinović, Nikola Pillić, Tipsarevićevi roditelji... Tako je rekao Pilić, a ostali ga podržali.
Novak Đoković, Viktor Troicki i Ilija Bozoljac su utrčali u konferencijsku salu pevajući Ja te volim Srbijo.

Za njima su mirno išli Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević.

A onda su seli svi za sto. Redom: Novak Đoković, Ilija Bozoljac (ogrnut srpskom zastavom), Nikola Pilić, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Bogdan Obradović.

Ovi mlađi su najpre lupali rukama o sto. Malo su se primirili i onda je počela zvanična konferencija, mada je delovala vrlo nezvanično.

"Uopšte nisi loše odigrao", pohvalio je Đoković Tipsarevića, koji je uzvratio sasvim ozbiljno:

"Ovu reprezentaciju su svi ovi momci vadili iz mrtvih. Drago mi je što sam i ja došao na red".

"Ma nije ti bolo prvi put", našalio se Zimonjić.

Janko Tipsarević je poznat po maratonskim mečevima. Zato su mu se novinari zahvalili najpre na pobedi, a potom i što je ovaj odigrao u tri.

"Da je bio četvrti i peti mislim da bih počeo da padam, pre svega fizički", priznao je 26-godišnji Janko zabavljajići se mobilnim telefonom.

Savetnik Dejvis kup tima Srbije Nikola Pilić bio je upitan da li će posle Nemačke i Hrvatske uspeti i sa našom reprezentacijom da osvoji salataru.

"Odavno sam rekao da nisam došao ovde da prođemo prvo kolo. Verujem u ove momke i njihov potencijal, to sam već nekoliko puta rekao. Gore da igraju za svoju zemlju", rekao je Pilić i istakao:

"Bio bi to Mont Everest kada bi finalu napravili tri poena! Zadovoljan sam. Igrali su fenomenalan tenis. Nije bilo jednostavno dobiti dva meča pod pritiskom. Ako bude salatara svi se šišamo na nulu, izrekao je vremešni Pilić, a njegove reči zabeležilo je više kamera.

Prvi ga je podržao Nenad Zimonjić.

"I Boba i Niki, i moji ćale i keva i svi će se šišati", dodao je Janko.

Onda smo malo uozbiljili. Finalni meč sa Francuzima je tek za mesec i po dana, ali moramo da pitamo i o tome.

"Prerano je razgovarati o Francuzima. Ko dođe u Beograd nije favorit, pa makar imao najbolje singl igrače na svetu. Opet smo dokazali da i sa 1:2 i pod pritiskom možemo da dobijemo. Najbolje u celoj priči je da imamo mladu reprezentaciju, na čelu sa mladićem Nenadom Zimonjićem", našalio se i Novak Đoković.

Vi se nalazite ovde: Mondo > Sport > Tenis
POLUFINALE DEJVIS KUPA: SRBIJA - ČEŠKA 3:2
Teniseri obećali "nularicu" za "salataru"

* 0 komentara
* Odštampaj
* Make font size smaller Make font size default Make font size larger

19. septembar 2010. 21:52 > 22:41

Ako Dejvis kup tim Srbije osvoji to takmičenje - svi će se ošišati na ćelavo: igrači, Bogdan Obradović, Boba Živojinović, Nikola Pillić, Tipsarevićevi roditelji... Tako je rekao Pilić, a ostali ga podržali.
POLUFINALE DEJVIS KUPA: SRBIJA - ČEŠKA 3:2

(Beta)

Novak Đoković, Viktor Troicki i Ilija Bozoljac su utrčali u konferencijsku salu pevajući Ja te volim Srbijo.

Za njima su mirno išli Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević.

A onda su seli svi za sto. Redom: Novak Đoković, Ilija Bozoljac (ogrnut srpskom zastavom), Nikola Pilić, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Bogdan Obradović.

Ovi mlađi su najpre lupali rukama o sto. Malo su se primirili i onda je počela zvanična konferencija, mada je delovala vrlo nezvanično.

"Uopšte nisi loše odigrao", pohvalio je Đoković Tipsarevića, koji je uzvratio sasvim ozbiljno:

"Ovu reprezentaciju su svi ovi momci vadili iz mrtvih. Drago mi je što sam i ja došao na red".

"Ma nije ti bolo prvi put", našalio se Zimonjić.

Janko Tipsarević je poznat po maratonskim mečevima. Zato su mu se novinari zahvalili najpre na pobedi, a potom i što je ovaj odigrao u tri.

"Da je bio četvrti i peti mislim da bih počeo da padam, pre svega fizički", priznao je 26-godišnji Janko zabavljajići se mobilnim telefonom.

Savetnik Dejvis kup tima Srbije Nikola Pilić bio je upitan da li će posle Nemačke i Hrvatske uspeti i sa našom reprezentacijom da osvoji salataru.

"Odavno sam rekao da nisam došao ovde da prođemo prvo kolo. Verujem u ove momke i njihov potencijal, to sam već nekoliko puta rekao. Gore da igraju za svoju zemlju", rekao je Pilić i istakao:

"Bio bi to Mont Everest kada bi finalu napravili tri poena! Zadovoljan sam. Igrali su fenomenalan tenis. Nije bilo jednostavno dobiti dva meča pod pritiskom. Ako bude salatara svi se šišamo na nulu, izrekao je vremešni Pilić, a njegove reči zabeležilo je više kamera.

Prvi ga je podržao Nenad Zimonjić.

"I Boba i Niki, i moji ćale i keva i svi će se šišati", dodao je Janko.

Onda smo malo uozbiljili. Finalni meč sa Francuzima je tek za mesec i po dana, ali moramo da pitamo i o tome.

"Prerano je razgovarati o Francuzima. Ko dođe u Beograd nije favorit, pa makar imao najbolje singl igrače na svetu. Opet smo dokazali da i sa 1:2 i pod pritiskom možemo da dobijemo. Najbolje u celoj priči je da imamo mladu reprezentaciju, na čelu sa mladićem Nenadom Zimonjićem", našalio se i Novak Đoković.

Selektor Bogdan Obradović setio se i predstavnika medija, koji su samo u nedelju više od sedam sati proveli u Beogradskoj areni:

"Hvala što ste vi ovde ostali ovako kasno. Bili ste nam velika podrška", rekao je Obradović dok mu je Tipsarević duvao u šiške.

"Janko me stalno maltretira", požalio se popularni Boća.

"Još tri pobede i neće biti problema", uzvratio je Zimonjić.

Da li je bilo teže igrati ili gledati Jankov meč, glasilo je naredno pitanje.

"Gledati Janka! Ne možete da shvatite, ako se ne bavite profesionalno tenisom, koliko je teško igrati, a još teže gledati. Drago mi je što je ostao hladne glave. On je heroj ovog meča. Arena je neosvojiva tvrđava, tako će i ostati", rekao je Đoković, a onda se obratio timu:

"Pa dobro, moramo da imamo samopouzdanje".

"Nije bilo lako u svlačionici Novaka. A posle odigrati tako kao što je odigrao", pohvalio je i Zimonjić Tipsarevića.

Janko je u šali rekao da je otkazao turnire u Mecu i Kuala Lumpuru. Evo i zašto.

"Otkazao sam u naredne dve nedelje turnire da bih stigao da puštam muziku. Ako ne večeras, onda sutra – Braun dolazimo!"

Teniseri nisu želeli da otkriju gde će slaviti pobedu. Ali pročuće se već. Mali je Beograd.

I za kraj su se zagrlili i zapevali: "Devojko mala, pesmo moga grada..."

:D:vatromet::vatromet::vatromet:
33wv3v4-1.gif

Poslednja izmena:

Back