Трагедија за целу Европу

Istocni Vetar

Domaćin
Poruka
4.571
Било је индикативно када сам 1998. па све до 2 000. из разговора са италијанским хирурзима који обављају трансплатацију органа, у државним и приватним клиникама дознала да је цена на тржишту органа нагло пала.Предочили су да је „ велика понуда”.Одакле, питала сам се, баш у време косметске и српске голготе

Карла дел Понте својом књигом „ Лов” у којој у једном делу говори о чињеници да су Срби одвођени у логоре уАлбанији само је њен покушај да опере своју нечисту савест, љагу и да ублажи незаконитости којима се у раду руководила. Лично не признајем легитимност ХашкогТрибунала, јер се тамо суди вашим војницима, политичарима, правим патриотама. Тамо се прогањају Срби који бранећи истину бране свој народ, војску, државу.Бране слободу и они свакако нису никакве убице, нити су починили злочине који им се приписују и за које су, наводно, оптужени.Трговина људским органима и сва невиђена монструозна дела која су албански екстремисти чинили недужним Србима, цивилима, младим људима одводећи их у војне логоре уАлбанији, према мом сазнању, били су Понтеовој познати још 2000. године. И шта је од тада до данас учинила по том питању? Зна се – каже др Марија Лина Века , уважени италијански интелктуалац, са звањем двоструког доктора наука, историје и Римског права, говорећи о врло озбиљном проблему, трговини људским органима о којем она редовно информише италијанску јавност истражујући, онолико колико је у могућности.

Др Лина Века је осведочени пријатељ нашег народа . Од бомбардовања Србије до данас била је у свим српским , како она каже, логорима, увек носећи помоћ за најугроженије.Пре свега , за децу и старе.Била је својевремено и код српског патријарха Павла који јој је захвалио за све што чини за наш напаћени народ у Јужној покрајини.Од тада се не зауставља. Од септембра прошле године иницирала је и организовала боравак у Риму око 40 малишана ОШ „ Бранко Радичевић” из Цернице, којима је детињство ограничено на 200 метара простора. Њихови домаћини су ђаци школе „ Едуардо де Филипо”.Тако су се збратимиле две школе, деца два народа.Али, др Марија Лина упоредо бије битку , чак много волшебније од српски дипломата и политичара - да у свет, у њену земљу, путује истина о страдању српског народа..До сада је објавила две књиге, а годинама истражује и проблем трговине људским органима- српским.

Кажете да је суд у Хагу донекле заташкавао истину, дакле, да се она није сазнала у право време, и никако, у правој мери?

„ Све то што сте прочитали у дел Понтеовој књизи, је вероватно само мали делић истине, али са циљем да се оправдају.Запитајте се, како је могуће, да један суд који себе проглашава „неприкосновеним” и који „брани”угњетене, „бори” се против злочина може онда из затвора да пусти најокорелије злочинце.Оне који су зверски убијали Србе, на стотине, на хиљаде недужних.Понтеова је за ужасну причу о убијању Срба, зарад вађења њихових органа, како бисе трговало мртвим Србима, занала још пре осам година.Шта ју је то спречавало да 2000. то каже!?

Ви сте још крајем 1989. године посумњали да нешто „ није у реду”, а то сте дознали у Италији.

„ Било врло индикативно када сам те године, па све до 2 000. из разговора са италијанским хирурзима који обављају трансплатацију органа, а запослени су у државним и приватним клиникама дознала да је цена на тржишту органа нагло пала..Предочили су да је „ велика понуда”.Одакле, питала сам се, баш у време косметске и српске голготе.Када Срби нестају!Убрзо су се моја страховања обистинила. Казали су ми да људских органа за трансплатацију има много. Од тада то пратим, и пишем , путујем, питам, истражујем. Посећујем породице киднапованих и убијених на Косову и Метохији. Добро познајем и Симу Спасића и много других унесрећених фамилија. Све записујем.Понекад и по десет пута одем до одређених породица.Испричаћу вам један случај, који може да буде доказ за ову ужасну зверску работу где су многи прсти уплетени.

Ипак, кажете да мора истина да исплива и да за то сигурно постоје путеви!

„Пре свега, ваша држава мора много активније да се укључи у решавање, раскринкавање злочинаца, ма ко то био.Нека нико од ваших званичника не мисли да ће то неко други уместо њих да уради.Шта мислите, како би у сличној ситуацији поступила било која друга демократска земља у свету?! Не желим никоме да држим лекције, али мора се кренути од ваших стручних људи, тимова, који су истински заинтересовани, и пре свега, храбри, јер овде имате посла са окорелим криминалцима, али карика је прилично дуга, чврста и тајанствена. П итање је ко је све у њој.Ту лежи и одговор, зашто се после сазнања о постојању логора у Албанији где су били заточени Срби, који су масакрирани, а њихово тело добро уновчено, тапка у месту. Србија мора да се повеже са сличним међународним организацијама, јер нису сви „ продане душе”. Да и она направи свој лаац истраге, да се открије где је и које године извршено, обављено много више транспалатација од уобичајеног броја. Шта је са донаторима.да ли су то НН лица, или са пуним именом и презименом.Одакле су...То се вероватно дешавало у Немачкој, Швајцарској, чујем и Турској и другим западним државама.Логика је да су постојале специјалистичке, бројне екипе из различитих области медицине.Јер, људски орган, извађен из човека има „ своје време употребе”. Дакле, будите уверени да је ту била ангажована, наравно, плански, тајно читава армија- зликоваца, који су на сву несрећу и лекари.Питам их коме су се и зашто заклели, по свршетку студија да ће лечити све људе без обзира на расу, веру и да не набрајам. Погазили су Хипократа.Верујем да ће се у некима убрзо пробудити савест.
 
Интересовали сте се за ценовник услуга, односно пресађивања органа у Италији, Европи и дошли до одговора коме је одлазио новац. Помињете , у том смислу, сведока К-144 (2003.) који је сведочио у Хагу.

„ Желим пре тога да кажем, да огромну одговорност за највећи злочин у 21. веку и то према Србима, сносе међународне институције које су биле ангажоване на Косову и Метохији. Ту, у првом реду, мислим на УНМИК и КФОР.Они су знали где су ти логори у Албанији лоцирани, знали су много шта, али ни прстом нису мрднули. Напротив! Кривицу сносе и сва војна лица, Шиптари , страни војници, која су на било који начин помагали трговину.Одвозили недужне, киднаповане, нестале.Знали су где их воде и од тога зарађивали. Када ме питате за К- 144/2003, он је својим сведочењем много тога рекао.Као учесник , је признао да је локална команда ОВК обављала несметано киднаповања.Све се, како је обелоданио сведок К-144 , обављало под генералном командом Хашима Тачија.Према његовим речима, Срби, млади, здрави ишли су прво на лекрске контроле, па онда одвођени у логоре, у Албанију.У такозвани камп кодТиране.Још је објаснио да је видео књигу, да она постоји. У њој се уредно водила евиденција о зарадама од трговине људским органима. Да је она у Тачијевим рукама.Постојале су тарифе, за бубрег од 10 до 30 хиљада евра, за јетру 50 хиљада, а за срце по нагодби, јер је то био најскупљи и најуноснији посао.Питам се како је могуће да се после таквог сведочења није покренула озбиљна лавина. Зарада је наравно, и то чак 80 одсто, ишла у главну команду ОВК, а 20 одсто на преостеле учеснике ланца трговине органима.Знам, такође, да је у Албанији у близини Бурина била јама од преко стотину српских лешева , која су 2003. пренета . Мртви , нажалост, не могуда говоре, не могуда се бране.Када причам о овом сведоку, па он је био директни учесник, део УЧК. Албанац. Све вам је јасно!! Тела других несрећника су или закопана, или су места бетонирана, или су уграђивана у бетон.Тако је много лакше сакрити злочин.

Тврдите да у Приштини постоји мртвачница у којој су тела наших сународника, али нико нема приступ!!

„Још 2000. годинео о томе сам говорила са представницима Координационог центра за Космет. Онда су ми чак и неки Албанци рекли да има двоструко више Срба у тој мртвачници..То су неидентификована тела.Може да се уеђе у траг, постоји ДНК анализа.Јасно је да Срби и српске институције ту намају приступ.Обраћала сам се неколико пута са захтевом да одем тамо, али наилазила сам на зид ћутања и забране.Ишла сам у Истраживачко криминалистички центар који је подконтролом НАТО-а, али узалуд.Нису ми дозлолили приступ.Сада када је стигао ЕУЛЕКС, којег не признајем јер они признају мимо међународног права независност КиМ, за Србе ће, страхујем, бити много горе.До истине о трговини људским органима тешко да ће до ћи уз помоћ ЕУЛЕКС-а.Нису они ту да штите Србе!Трговина људским органима је велики пораз за цивилизовану, демократску Европу, и трагедија са несагледивим последицама.Јер оно што не желиш себи, немој ни другом чинити.Враћа се као бумеранг.А, нема те тајне на свету, која није постала истина, јавна.Ово ће бити велика срамота за све Европљане који имају иоле савести!

Поменули сте трагедију породице Ристић!

„ Случај Драгана Ристића, младог инжењера , који је рођен у Гњилану 1963. године никада нећу заборавити, баш као и агонију фамилије Спасић, нестанак Жарка, брата Симе Спасића.Драган је киднапован 22. јуна 1999. године у Гњилану и никада га више породица није видела.У потрази за одговором често сам одлазила у кућу његове мајке Гордане.Драган је, наиме, у селу крај Цернице избегао са супругом која је тада била у другом стању.Дом у Гњилану су оставили, и пошто је изгубио и посао у фирми у којој је радио као врстан стручњак, елктроинжењер, кренуо је у родни град по неке ствари . Сутрадан на Горданина врата покуцао је амерички војник који јој је реако да је ОВК ухапсио њеног сина, да КФОР то зна и да ће за два дана бити сигурно пуштен.Гордана и супруга су чекале.Следећег дана исти сценарио са другим америчким војником..Онда јој је на врата зауцао Ахмет Кадруи, комшија Албанац, који јој је саопштио да је видео да Драгана амерички војници одвозе према Гњилану.Долазили су, КФОР-ови војници код Гордане уз лажна обећања и сваки пут тражили Драганову фотографију.Тако је мајка дала све синовљеве слике, а сина никад није видела.Кадрију јој је убрзо рекао да треба хитно да сакупи 60 хиљада немачких марака и да уде у Скопље ,преда новац, да би јој син био жив.Успели су јадни да сакупе две хиљаде и упутили се у Македонију.Чекали су на одређеном месту цео дан, али се нико није појавио.После три месеца други Шиптар је рекао Ристићима да је сигуран да је видео Драгана у Албанији, иза решетака у војном логору у близини Тиране.Оно што је индикативно, ОВК је убрзо том Шиптару запалио камион, и он се неким чудом извукао, остао жив.Последњи пут сам видела Гордану прошле године.Има унука.Снаја и дете су у Србији, на сигурном.Сваки пут кад би ме видела питала ме је да ли могу да јој помогнем.За њеног сина су многи касније причали да је трагично завршио у Албанији, као и Жарко Спасић.Његов брат Симо је чак видео снимке на којима је очигледно да је Жарко мучен и да то није на познатој локацији.Најстрашније од свега је што сви ти јадни љиди више не гаје наду, поготово после отворене приче о касапљењу Срба и трговини људскикм органима, него желе да дођу до тела својих најмилијих, да знају за њихове гробове.Таквих је случајева много. Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији води евиденцију, мада нисам сигурна да је и то коначан број.Ужас, то ни живитиње не чине!



Биљана Живковић
 

Back
Top