STARE FOTOGRAFIJE sa naseg podrucja Automobilizam - Saobracaj

Lebga-1.jpg

Poslednja izmena:
@MilosB

odusevile su me ove slike IK6 i IK5B, to su moji omiljeni busevi, steta sto ih vise nema.Ja sam zadnji put video 1997 godine IK5B na Karaburmi, od tada nikada vise.

To je bio garazni broj 01007 koji je trebalo da bude sacuvan kao muzejski eksponat. Posle je prebacen u trolejbuski depo na Dorcolu. Postoje oprecne price o njegovoj sudbini: jedna je da je izgoreo u pozaru, druga da je isecen.

Poslednja izmena:
Crvene table su bile na sluzbenim automobilima , ali su ih ukinuli i ostavili samo na nekim teretnim vozilima ...
... tako da su ondasnji direktori & soferi opet mogli neometano loviti zeceve (i zecice) ... neupadljivo , bez bojazni da ce ih radnicki savet prijaviti ...

Ovaj je recimo morao da pazi gde se krece nocu i nije smeo da lovi zeceve (tek tako)

125 & 125 :
pz2-1.jpg

Poslednja izmena:
Vidim da se stavljaju slike starih vozila koja su koriscena na nasim putevima, a da li je neko stavio sliku auta koji je bio kod njega u porodici, recimo dedin, pradedin itd...

Ako nije onda bi ja zapoceo postavku takvih slika (za sad jednu cekam druge da uzmem od babe).

Ovo je recimo slika nekog Shevroleta i mog pradede Bogoljuba Pandurova iz Kule koji ga je cini mi se kupio negde 192?.

slikeauto-1.jpg

Nisam siguran ni koje je godine slikano, a ni koji je model auta u pitanju. Pitao sam babu ali ona se nazalost vise toga neseca. U svakom sucaju "sveze je pristigao u avliju jer se vidi da jos ni registraciju nema na sebi" :ok:

Videcete i sami, bice tu jos zanimljivih primeraka, tipa Chrysler, Citroen, ovaj Shevrolet i jedan lepi Rolls Royce

Poslednja izmena:

Back