Obucavali su decu od malih nogu

Max Hardcore

Primećen član
Banovan
Poruka
673
Odsecali glave Srbima
E. R., 5. oktobar 2007

HAG - Na suđenju bivšem komandantu Armije BiH Rasimu Deliću pred Haškim tribunalom, svedoci optužbe Velibor Trivićević i Krstan Marinković potvrdili su juče da su mudžahedini iz sastava Armije BiH u leto 1995. odsecali glave srpskim zarobljenicima.
General Delić optužen je za zločine mudžahedina nad hrvatskim i srpskim zarobljenicima i civilima 1993. i 1995. u srednjoj Bosni.
Svedoci Marinković i Trivićević bili su sastavu Prve lake pešadijske brigade iz Prnjavora Vojske Republike Srpske, kada su ih mudžahedini zarobili krajem jula 1995. u okolini Zavidovića.
Trivićević, koji je tada radio u sanitetu, ispričao je da su ga mudžahedini sa još dvojicom zarobljenika 21. jula 1995. prebacili u selo Livade.
Opisao je kako je jedan vođa mudžahedina na njima pokazivao "kako treba klati četnike", a da su se zatim spolja začuli uzvici: "Alahu akbar!"
- Mudžahedin koji je bio stražar kod nas izašao je i ubrzo se vratio noseći odsečenu glavu Momira Mitrovića, vojnika prnjavorske brigade koga sam poznavao. Noseći glavu s dve ruke ispred sebe, pitao nas je da li je prepoznajemo... Bojao sam se, pa sam odgovorio da je nisam prepoznao - posvedočio je Trivićević.
Prema njegovim rečima, mudžahedin je Mitrovićevu glavu stavio u kartonsku kutiju i izneo je iz magacina.
- Nije prošlo dugo, a stražar se vratio noseći drugu ljudsku glavu... I iz te glave je curila krv... Pitao nas je znamo li to lice... Ja ga nisam znao, ali sam upamtio svaku njegovu crtu... Posle rata sam ga prepoznao na fotografiji koju mi je pokazala njegova sestra. To je bio Predrag Knežević, takođe vojnik prnjavorske brigade VRS - rekao je Trivićević.
U logoru, poznatom kao Kamenica, Trivićeviću je, prema njegovim rečima, uši nožićem zasecao dvanaestogodišnji dečak za koga su mu mudžahedini rekli da je došao iz Saudijske Arabije. Svedok je tog dečaka identifikovao na filmu iz logora koji su tužioci pustili u sudnici.
Trivićević je kazao i da su ranjenog Gojka Vujičića mudžahedini pred njegovim očima ubili i zatim mu odrubili glavu, u noći između 23. i 24. avgusta 1995, koju su zarobljenici proveli vezani napolju.
- Gojko nije mogao više da izdrži bolove, tražio je vode i opsovao, između ostalog i Boga... Mudžahedini su nam prethodno više puta zabranili da psujemo... Jedan od njih je uzeo automatsku pušku i pucao u Gojkovu slepoočnicu, a zatim je mačetom u nekoliko udaraca odsekao njegovu glavu - opisao je Trivićević.

TERALI DA LjUBE
DRUGI svedok Krstan Marinković opisao je da je te noći čuo Vujičića, koji je ležao kraj njega, kako psuje i zapomaže: "Dajte mi vode, pa koljite."
- Zatim je odjeknuo pucanj... Ujutro, kad su me podigli i skinuli mi traku s očiju, prvo što sam ugledao ispred sebe bila je Gojkova glava... Terali su me da je poljubim, rečima: "Ljubi brata." Ja sam to i učinio, a onda su nas sve vratili u sobu. Gojkovu glavu su okačili na jednu kuku na zidu - izjavio je Marinković.
 
Užasno, bolesno...Poremećeni umovi...
Mudžahedini su "uveženi" iz arapskih zemalja (uglavnom), nisu Bošnjaci...
Tako i textu piše...Ali su bili pod komandom Alije i njegovih komandanata, dakle potpuno odgovorni za zločine mudžahedina po komandnoj odgovornosti. Biti u prilici da sprečiš zločin - a ne sprečiš ga - postaješ saučesnik u istom !
Zato Rasim Delić nikad više ne bi trebalo da proživi dan na slobodi !
 

Back
Top