testovi opste informisanosti.........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice testa opste informisanosti veoma je tesko 'spremiti' se za njega, jer pitanja mogu da itekako variraju. Najcesca pitanja koja se postavljaju na testovima (na prijemnom za psihologiju) imaju sledecu vezu:

1) Skorasnja desavanja u svetu (u tvom slucaju to bi bilo iz 2007-e i 2008-e, za ovo se mozes spremiti gledajuci dnevnik RTS-a :lol:)
2) U poslednjih nekoliko godina testovi su sadrzali po nekoliko pitanja iz FON-ove zbirke testa opste informisanosti. Pogledaj FON-ov sajt za pitanja
3) Vecina pitanja je iz gradiva jezickog smera gimnazije

Broj pitanja varira svake godine i zavisi gde polazes. Sve je moguce - od 15 pa do 60. (za primer - 60 pitanja je bilo u Nisu ove godine). Pitanja su zatvorenog tipa i broj ponudjenih odgovora varira od 4 pa do 6.

Sto se tice testa znanja iz psihologije broj pitanja moze takodje da varira. Pitanja mogu biti samo zatvorenog tipa, a mogu da se dele na grupe, kao naprimer: grupa pitanja sa 4 ponudjena odgovora, grupa pitanja sa dopisivanjem, grupa pitanja sa povezivanjem itd. Sve zavisi gde i kada polazes.

Sto se tice gradiva, Rotova knjiga (najranije 1996. izdanje ako se ne varam). Pitanja su u najvecem broju slucajeva sastavljaju tako sto se izabrane obavestajne recenice iz Rotove knjige prebace u upitnom obliku. Ovo takodje zavisi kada i gde polazes, ali do sada je na skoro svim mestima ovako bilo. Na fakultetu u Nisu i na nekim drugim mestima dosta se naglasava znacaj naziva psihologa i koji psiholog sta tvrdi i za sta je opredeljen, te ti preporucujem da na to obratis posebnu paznju.

Imam testove opste informisanosti iz poslednjih nekoliko godina koju su bili na prijemnom u Nisu. Ako ih budem pronasao, poslacu ti ih preko p.p. ;)
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top