Velika srca vole, mala traže da budu voljena
uvek trazi nemoguce da bi dobila ono shto zelish
samo da napomenem da kupovno lisnato testo na koje sam ja nailazila nije posno
ako ima neko porvereno posno, volela bih da znam![]()
Napravi odmah veliki korak.
Sa dva mala ne možeš preskočiti ponor
Ja mislim da je to mleko od prosa
ja imam ovo:
Kupljeno u nekoj od tih prodavnica "zdrave hrane" a stavila sam navodnike jer je meni mleko - mleko. Ovo sve može samo da liči, bude zamena i sl. Malo mi je besmisleno nešto što se dobija industrijskom preradom biljaka zvati imenom mleko.
Vidiš kako teta Ira zna![]()
Velika srca vole, mala traže da budu voljena
Marge,srce si.
pitanje mi jedno davno na um pade,moj debeli lade zasto ljudi rade...
A stvarno, kuca je extra lik.Vidi kako me gleda![]()
Osmeh je najjače oružje!
svaka vam čast![]()
Jadan ti, pored toliko koka ti zeljan za bombonce.
Spagete sa sosom
Spagete skuvati uobicajeno, isprati vodom i ocediti.
SOS: na ulju uprziti 2 glavice crnog luka, 2 rendane sargarepe, 250 gr. seckanih sampinjona (moze i vise), 250 gr.graska iz konzerve, 100 gr. sojinih ljuspica (poparene, ocedjene), doliti vode i kuvati oko 20 min.Napravite zaprsku od 1-2 kasike brasna, prokuvati sa zaprskom i dodati vegete, bibera, persuna.
PIHTIJE OD POVRĆA
Potrebno je:
1-2 kg raznog sezonskog povrća (po 100 -200 gr boranije, graška, šargarepe, kelja, kelerabe, karfiola...)
2 kašike vinskog sirćeta
8 listova želatina
2 manja kisela krastavca
1 kuvana cvekla
peršunov list
ulje i so
Priprema: Povrće oprati, očistiti i obariti u slanoj vodi. Svu zelen, osim graška iseći na rezanca i kolutove i ostaviti da se ocede u đerđivu.
U staklenu činiju, po želji okruglu ili duguljastu, slagati zelen. U sredinu staviti boraniju, pa okolo praviti venčiće od ostalog povrća. Preliti uljem. Želatin potopiti u vodu da bi se opustio. U vodu od povrća dodati sirće i želatin, pa preliti povrće. Staviti u friz da bi se steglo. Pre serviranja ukrasiti swkuvanom iseckanom ili izrendanom cveklom, seckanim krastavčićima i peršunovim listom.
Pošalji link