Popovi prebijanjem leče narkomane

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da bismo otkrili sta to moze pomoci narkomanu da donese odluku,moramo znati zasto je poceo da koristi droge.
Сваки грех почиње заборављањем Бога.

U vecini slucajeva je to zato sto izgube cilj u zivotu.
Коме Бог није циљ, упосли га у тражењу непомјаник.

Fizicki rad pomaze u razbistrivanju misli.
Да, + молитва (Исусова) обавезна духовна компонента. Њом се слива просвећујућа благодат на молитвеника. Што више Исусове молитве то веће олакшање. У ово не сумљај.
Samim tim se i novi ciljevi sami od sebe postavljaju.
Ништа се само од себе не поставља. Све је у рукама Творца свега видљивог и невидљивог. И дешавања и циљеви, једном речју све. Неможе ништа да се деси без Божије воље(или допуштења које је исто ко и воља).

Pa da bismo otkrili sta to moze pomoci narkomanu da donese odluku,moramo znati zasto je poceo da koristi droge. U vecini slucajeva je to zato sto izgube cilj u zivotu. Fizicki rad pomaze u razbistrivanju misli. Fizickim radom se mozak oslobadja pritiska i omogucava se kreativnost. Samim tim se i novi ciljevi sami od sebe postavljaju.

ne
ne izgube cilj
Cilj im je droga.
Stvar je u izvitoperenim vrednostima života.
Narkoman će uvek za sebe reći da je "predodređen" za takav život.
I tu ne pomaže fizički rad, barem ne u početku lečenja.
A ozbiljno lečenje traje godinama, kada je reč o psihičkoj zavisnosti. Na svaku godinu narkomanskog staža otprilike dve godine uzdržavanja od droge.

Moje lično porodično iskustvo,nerado pričam o tome..jedini efikasan način izlečenja je
blokada=Moskva..
Danas je živ,zdrav ima porodicu i lepo živi..nikakve represije nisu urodile plodom..

Koja sredstva je koristio, tj zloupotrebljavao? Je li u pitanju heroinski, kokainski ili amfetaminski tip zavisnosti...:neutral:
Pošto pominješ Moskvu, rekao bih da je morfinsko-heroinski tip...:neutral:

Сваки грех почиње заборављањем Бога.

Коме Бог није циљ, упосли га у тражењу непомјаник.

Да, + молитва (Исусова) обавезна духовна компонента. Њом се слива просвећујућа благодат на молитвеника. Што више Исусове молитве то веће олакшање. У ово не сумљај.

Ништа се само од себе не поставља. Све је у рукама Творца свега видљивог и невидљивог. И дешавања и циљеви, једном речју све. Неможе ништа да се деси без Божије воље(или допуштења које је исто ко и воља).

hehehe,dobro,prijatelju,ja nisam toliki vernik,ali rekao bih da smo mislili na isto.

ne
ne izgube cilj
Cilj im je droga.
A ozbiljno lečenje traje godinama, kada je reč o psihičkoj zavisnosti. Na svaku godinu narkomanskog staža otprilike dve godine uzdržavanja od droge.

U početku je zaključavanje i izolovanje od starog društva lek izbora, dok organizam ne prevaziđe tkz. fizičku zavisnost...:(
Nakon toga dolzi lečenje psihičke zavisnosti kada pomaže rad...

ne
ne izgube cilj
Cilj im je droga.

Zapravo,da. Izgube cilj. Ne veruju ni u sta i nikome. Ne zele nista,ne zele pomoc. Hoce da ih ceo fu*king svet ostavi na miru,da provedu vecnost u misjoj rupi. Misle da ne vredi,raditi da bi se skupilo sredstava za porodicu. Misle da je glupo raditi bilo sta da bi se nesto postiglo,jer za njih nista nema vrednost osim droge,koja im pokazuje PRAVI svet.

I veruj mi,varas se. Fizicki rad je MNOGO dobra stvar. Ja se posvadjam sa ocem do tacke kljucanja. Dodje mi da ga ubijem nozem u kuhinji. Onda odem u plastenik koji imam iz kuce i pocnem da se bakcem oko paradajza. Posle toga kao da se nista nije desilo. Sedim sa caletom i pijemo pivo dok gledamo tenis.

Pa da bismo otkrili sta to moze pomoci narkomanu da donese odluku,moramo znati zasto je poceo da koristi droge. U vecini slucajeva je to zato sto izgube cilj u zivotu. Fizicki rad pomaze u razbistrivanju misli. Fizickim radom se mozak oslobadja pritiska i omogucava se kreativnost. Samim tim se i novi ciljevi sami od sebe postavljaju.
Жеђ за духовношћу.Или очајање.Мада има и других узрока.Душевна анестезија.

horseshoe.jpg

Cattle Shoe from the Kingussie Collection :bye:

o izvinjavam se onda moja greska....moje znanje nije tako jako iz te oblasti i ono malo sto znam je cisto teoretski....ovo nam profa nije nikad reko a i nema u knjizi...a i mene ne interesuje nesto preterano tako da nisam se ni informisala nesto narocito....evo sad proguglah na tu temu i vidim da postoji i potkivanje krava.... krave koje sam ja videla nisu bile potkovane

fala :hvala:

ps: dosta smo spamovali...

da, disulfiram....stvara neizdržljiv osećaj mučnine i dovodi do toga da se čoveku bukvalno zgadi alkohol...:D

Али Света вода из Острога наместо првокласне лозоваче.Па кад ти се пије помолиш се Светом Василију.И ето омрзнеш алкохол.(Свети Василије је био ИПХришћанин).

Али Света вода из Острога наместо првокласне лозоваче.Па кад ти се пије помолиш се Светом Василију.И ето омрзнеш алкохол.(Свети Василије је био ИПХришћанин).

Sveti Vasilije Ostroški je bio episkop SPC, vrlo cenjen među pravoslavnim, ali i katolicima, tako da je često posredovao u njihovim sporovima oko Crkava u primorju, među Paštrovićima i Boki...:worth::worth::worth:

U početku je zaključavanje i izolovanje od starog društva lek izbora, dok organizam ne prevaziđe tkz. fizičku zavisnost...:(
Nakon toga dolzi lečenje psihičke zavisnosti kada pomaže rad...

Zapravo,da. Izgube cilj. Ne veruju ni u sta i nikome. Ne zele nista,ne zele pomoc. Hoce da ih ceo fu*king svet ostavi na miru,da provedu vecnost u misjoj rupi. Misle da ne vredi,raditi da bi se skupilo sredstava za porodicu. Misle da je glupo raditi bilo sta da bi se nesto postiglo,jer za njih nista nema vrednost osim droge,koja im pokazuje PRAVI svet.

I veruj mi,varas se. Fizicki rad je MNOGO dobra stvar. Ja se posvadjam sa ocem do tacke kljucanja. Dodje mi da ga ubijem nozem u kuhinji. Onda odem u plastenik koji imam iz kuce i pocnem da se bakcem oko paradajza. Posle toga kao da se nista nije desilo. Sedim sa caletom i pijemo pivo dok gledamo tenis.

Na ovo ću odgovoriti primerom iz moje porodice.
Već sam o tome pričala na jednoj staroj temi na Kultnim, koja se zvala "Od droge do Boga".
Dakle, reč je o heroinskom zavisniku sa 8 godina narkomanskog staža.
U periodu od kad datira ova priča nije bilo ugradnje blokatora; lečenje se sprovodilo metadonskim terapijama (kućnim), i lekom "Heptanon" , ili zatvaranjem u neuropsihijatrijske ustanove gde se pribegavalo "skidanjem na suvo" i, neretko, batinama.
Član moje porodice nije imao ni najmanju želju za izlečenjem. Smatrao je da je to njegov život, karma ... i da smo svi mi ludi što ga uopšte tretiramo kao bolesnog. Imao je nekoliko apstinencijalnih kriza: jedanput mu je stalo srce, drugi put je došlo do teških opekotina jer je, u groznici, legao u kadu punu vrele vode (gde se i onesvestio).
Na svaki nagoveštaj krize, bivao je izuzetno agresivan.
Onda je pristao da se leči, ali se svako lečenje završavalo neuspehom.
Ali, jednog dana je izvršena velika racija ... pohapšeni su glavni dileri, među kojima je bilo i njegovih snabdevača. Ostao je bez droge, iskrizirao i otputovao van grada, u jedno malo mesto, kod prijatelja, gde je proveo mesec i kusur dana u potpuno drugom ambijentu i u drugačijem društvu.

Od tada je prošlo 24 godine. Danas ima porodicu i radi.
Nerado se seća vremena svoje zavisnosti, i ne voli da priča o tome.
Kada sam ga jednom upitala zašto i kako se desilo da prekine, rekao je: "Zaboravio sam da se može živeti bez heroina. Kao da sam sve vreme bio u snu, pa sam se iznenada probudio."
Po meni, ključni momenat je bio kada je ostao sam, bez dotadašnjeg društva, bez snabdevača, i kada je promenio sredinu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back