Гледао сам снимке масе која се одједном „разгрће”, из чиста мира, из мени нејасних разлога, а онда се све смирује тј. „враћа у нормалу” веома брзо. Нешто се свакако десило, нешто томе мора бити узрок.
LRAD (Long-Range Acoustic Device) – који се најчешће помиње отпада, то се и те како чује као низ пиштећих продорних сигнала, а ни на једном снимку који сам гледао не чује се ништа ни налик томе.
ADS (Active Denial System) – такође отпада, то је врста уређаја која би се најтачније (а просто) могла описати као усмјерено зрачење микровалне пећнице, ти таласи продиру плитко у организам и изазивају осјећај нагло повећане температуре, као да те запахне нека врелина, а тако нешто није ни поменуо нико од присутних који су описивали шта су осјетили.
Негдје на некој теми нађох да је
@Paula описала шта је осјетила, а била је (ако сам добро запамтио) негдје код Југодрпа. По свему што је поменула, моја прва асоцијација је била ИНФРА, дакле ниске, а не УЛТРА тј. високе фреквенције тог нечега (питање је да ли се уопће ради о звучним таласима).
Циљ ове теме је техничке природе, да мало претресемо сјећања, прочачкамо неке поузданије изворе на нету и пробамо ишчепркати о чему би се могло радити. Дакле, техничка страна овог догађаја, никаква политика.