Zvezdin dres za Pančeva

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
74.523

Zvezda donela Pančevu u Skoplje dres iz Barija: Pogledajte kako su ga preplavile emocije kad ga je obukao​


Crveno-beli posetili svoju legendu koja im je pre 33 godine donela titulu prvaka Evrope​

FK Crvena zvezda, Darko Pančev
Printskrin: Youtube/Crvena zvezda
Na današnji dan je Crvena zvezda postala šampion Evrope i ostvarila je najveći uspeh u svojoj istoriji kada je osvojila titulu u Bariju 1991. godine.
Jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je Darko Pančev, zlatna kopačka Evrope u to vreme.

Mnogim navijačima Zvezde svakog 29. maja kroz glavu prođu reči čuvenog komentatora Milojka Pantića pred penal koji je Pančev izveo.
- Darko, Darko, Darko, zlatna kopačka Crvene zvezde pozlatila je naš crveno-beli tim - urlao je Milojko Pantić tokom prenosa, kada je Pančev matirao Olmetu.
Sećanja su navirala i samom Pančevu na ovaj dan, pošto je delegacija Crvene zvezde otišla u Skoplje da ga poseti i tom prilikom mu je uručena replika dresa iz Barija, koji je Pančev odmah i obukao, a onda je evocirao uspomene uz emocije koje su ga preplavile.

- Kako sam obukao ovaj prelepi dres, vratile su mi se uspomene na trenutak kada smo 1991. pokorili Evropu, a i moram priznati da je veoma udoban, dok pored svetog grba, na broju "devet" na leđima stoji i moj potpis, a ima i oznaku da sam osvojio zlatnu kopačku te čuvene godine. Drago mi je što se na ovaj način čuva sećanje na našu generaciju. Veliki broj navijača nas je tada pratio, a u narednim godinama su ti ljudi verovatno prepričavali svojim potomcima kako je sve to izgledalo, dok sada mogu dodatno da se približe i našoj generaciji i Zvezdi kao klubu.
- Kada sam obukao dres, dobio sam veliku želju da istrčim na teren, ali godine čine svoje. Veoma mi je drago što sam ponovo u crveno-belom i uvek je lepo obući za mene sveti dres, koje god da je marke. Sigurno ću iznenaditi prijatelje, velike zvezdaša sa replikom dresa iz Barija, a verujem da će se oduševiti.

Čuveni napadač Zvezde je uporedio njegovo vreme sa sadašnjim i smatra da je mnogo teško ponoviti uspeh iz Barija.

- Mnogo je teško ponoviti naš uspeh, jer su vremena skroz drugačija. Potrebno je mnogo novca, jer mladi i talentovani igrači odlaze u inostranstvo čim se ukaže prva prilika. Moja filozofija jeste da mlad igrač uvek ostane u Zvezdi par sezona, odigra minimum 150 utakmica, sazri i vrati klubu sve što mu je pružio, ali ne može se lako protiv evropske politike koja se promenila i zbog toga je teško da se naš uspeh ponovi, ali smo na dobrom putu da ga donekle približimo, što je zadovoljavajuće u ovakvim okolnostima.
Darko Pančev je otkrio i sa kojim je saigračima iz Zvezde u kontaktu.
- Svako od naše šampionske generacije živi na različitom mestu, okružen svojim prijateljima, ali poštovanje i iskren odnos između nas je ostao do današnjeg dana, tako da održavamo kontakt i veoma često se čujemo. Skoro sam se čuo sa Robijem i čestitao mu kada je postao selektor Crne Gore, pored njega, čujem se i sa Piksijem, Dejom, Maretom, Dikom... Veoma mi je drago što je to tako - zaključio je Pančev.

izvor Telegraf.rs
 

Back
Top