NA GOREM TERENU NISAM IGRAO!
Igor Burzanović više strahuje od trave Marakane nego od rivala
Prošao sam mnogo loših terena u karijeri, ali ovako nešto još nisam video. Zaista je u katastrofalnom stanju.
Imaćemo problema da razvijemo pas igru, ali očekujem da ćemo se ipak dobro snaći.
Prvo, po mnogo čemu najznačajnije evropsko iskušenje Crvene zvezde je na pragu, a glavna tema razgovora na Marakani i oko nje nije snaga Levadije, niti rezultat koji se priželjkuje za miran put u Talin, već izoran travnati tepih našeg najvećeg stadiona. Prvotimac crveno-belih je na pitanje novinara da prokomentariše očajno stanje terena iskreno rekao:
-Teren je u katastrofalnom stanju. Prošao sam mnogo loših terena u karijeri, ali na gorem sigurno nisam igrao. Imaćemo problema da razvijemo pas igru, ali očekujem da ćemo se ipak dobro snaći.
Kada se izuzme minus koji neminovno donosi loš teren, po Burzanovićevim rečima Crvena zvezda potpuno spremno dočekuje početak vojevanja na evropskoj sceni.
-Nema sumnje da je dvomeč sa Levadijom najvažniji u sezoni. Trijumf nad Estoncima nam je prozor u Evropu, što je strateški izuzetno važan cilj kluba kao što je Crvena zvezda .
Poređenje srpskog šampiona i Levadije je izlišno u bilo kom kontekstu.
-Ne poznajemo ih i logično najviše gledamo sebe, jer znamo da od nas zavisi razvoj događaja na terenu. Kvalitetnija smo ekipa od Levadije, sada to treba na terenu i dokazati.
Vezista crveno-belih veruje da će podrška sa tribina biti značajna, ali isključivo u granicama dozvoljenog.
-Svi znamo da bi samo jedna baklja mogla da nam predstavlja veliki problem. Nadam se da neće biti problema i da će navijači sjajnim ambijentom napraviti uvertiru za ono što nas čeka u nastavku takmičenja.
Dve utakmice protiv makedonske Pobede jasno ukazuju na osnovni princip estonskog šampiona. Levadija nije primila gol za 180 minuta i sigurno će i na Marakani u većem delu meča biti u krilu svog golmana.
-Estonci su svesni da dolaze na veliki stadion . Sumnjam da će se otvoriti, ali ukoliko to učine sigurno će se vratiti kući sa bar tri lopte u mreži – optimistički je završio momak koji sa Nenadom Milijašom ravnopravno konkuriše za mesto u timu.
STATUS
MOGU I SA KLUPE
Jedna od dve dileme Boška Đurovskog pred sastavljanje tima za utakmicu sa Levadijom odnosi se na Milijaša i Burzanovića. Crnogorski reprezentativac se, utisak je, uopšte ne opterećujem izgledom startne postave.
-Odradio sam maksimalno pripreme, spreman sam, a ko će početi odlučiće šef. Ukoliko ne budem među najboljih 11, nemam problem da sa klupe čekam šansu.
(Sport)