Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alex.L:
Ne bih rekao da su shvatili kao šalu, ali nisu hteli da kazne da ne bude ono "istina boli"
Slažem se u potpunosti!!! Najprije će biti da su procijenili da bi bilo kakva njihova reakcija dolila ulje na vatru i privukla pažnju svih svjetskih medija na dotičan slučaj!!! Puno su medijski mogli da izgube pa su stisnuli zube i napravili su se mutavi!!!
U svakom slučaju bio je to pun pogodak pošto se ne sjećam da ih je ikada iko osim Bosmana ovako javno "pičnuo u žicu"!!! :roll:

Kastiljo vodič kroz Beograd!

ŽIVOT se promenio preko noći. Većina je stigla na drugi kontinent, a Crvena zvezda, Beograd i Srbija, do ovog leta, sigurno nisu bili ni na kraj pameti Lukašu (Portugal), Salasu (Ekvador), Bronovickom (Poljska), Barkosu (Argentina) i Molini (Kolumbija) kao nova fudbalska stanica.
Srpski šampion ovog leta pojačao se isključivo iz uvoza. Stigli su igrači iz pet različitih zemalja, sa drugačijim životnim i fudbalskim navikama, koji tek prave prve korake po Beogradu. Na prvi pogled pomalo su izgubljeni. Sve im je nepoznato, a pogledi saigrača, javnosti, uskoro i navijača, usmereni su „duplim očima“ samo ka njima.
Mnogo se očekuje. Svi bi odmah da Salas pokaže zbog čega ga zovu „čarobnjak“, od Barkosa traže da „cepa“ mreže... A još je prerano za bilo kakav sud, sezona nije počela.
Na treninzima, pripremama, u karantinu... stranci su uglavnom uvek zajedno. Laknulo je i Kastilju, prvenstveno zbog pojačanja sa španskog govornog područja, jer konačno sa nekim može da popriča. Sam se nije trudio da uči srpski, ali mu to nije smetalo da, po oceni navijača, već u prvoj sezoni bude najbolji fudbaler Crvene zvezde. Kastiljo je sada „vodič“ kroz Beograd i Srbiju novim saigračima.
- I nisam baš neki vodič - uz večiti osmeh kaže Kastiljo. - Poznajem malo centar grada i još neke delove. Nisam im od velike koristi, jer sam prošle sezone uglavnom znao za stadion i kuću, gde provodim najveći deo vremena i odmaram se između obaveza.
Šta pitaju novajlije, gde izlaze, šta ih najviše zanima?
- Tek su stigli. Bili smo na pripremama, nije bilo vremena za upoznavanje Beograda - prenosi Kastiljo. - Lukaš je u od juče u iznajmljenom stanu, ostali su smešteni u klupskom hotelu pored stadiona, dok im klub ne pronađe odgovarajući smeštaj. Tu se zajedno hranimo. I meni to odgovara. Nemoćan sam u svojoj kuhinji pošto Brenda (lepša polovina) još nije stigla.
Dok ne dođe Brenda, obavezno će Kastiljo da „šapne“ novim fudbalerima Crvene zvezde da u Beogradu ima mnogo lepih devojaka, preporučiće im neki restoran, kafić...

„PETICA“ LEVADIJE

LEVADIJA grabi ka novoj tituli u Estoniji. Rival Crvene zvezde juče je, bez problema, savladao ekipu Tulevika u nacionalnom šampionatu - 5:0, golovima Šišova u 30, Zelinskog u 40, Andrejeva u 57. i 90. i Dovidenasa u 86. minutu.
Posle 22 utakmice Levadija ima 18 pobeda, tri remija i samo jedan poraz, uz gol razliku 72:10.

RAŠKOVIĆ SE ŽENI

VREME je da Milanko Rašković kaže - „DA“. Napadač Crvene zvezde venčaće se danas u 16.00 sa Ivanom Mekenjišac, a sve najbolje poželeće mu stručni štab i saigrači, koji nažalost neće moći da prisustvuju kompletnom slavlju. Razlog više nego jak: večeras crveno-bele čeka prijateljska utakmica sa beogradskim Hajdukom.

GENERALNA PROBA

HAJDUK sa Liona, koji je prethodne sezone izborio ulazak u Prvu Telekom ligu Srbije, testiraće večeras (20.30) fudbalere Crvene zvezde, na pomoćnom stadionu na „Marakani“. Biće to generalna proba pred duel sa Levadijom u sredu (20.15) i prava prilika da Boško Đurovski definitivno izabere startnu postavu za prvu utakmicu u sezoni.

TRAŽI SE NAPADAČ

ARGENTINAC Ernan Barkos i Filip Đorđević trenutno su jedini klasični napadači u Zvezdi. Klub želi da pojača najofanzivniju liniju tima, ali ne na brzinu i po svaku cenu, već traži fudbalera koji bi bio pravo pojačanje. Često se u poslednje vreme pominjao Danijel Ljuboja, ta priča je utihnula, a ime novog napadača Crvene zvezde je tajna.

(Večernje novosti 28. jul 2007)

SPREMNI I GLAVA I TELO

Dušan Basta tvrdi da maksimalno motivisan dočekuje start sezone. Nema nikakvih problema i nesuglasica. Ukoliko se pojavi dobra ponuda otići ću, ako je ne bude tu sam da se maksimalno stavim na raspolaganje Crvenoj zvezdi

Crvenoj zvezdi je nesumnjivo potreban dobar, pravi Dušan Basta, a s obzirom na činjenicu da je konkretnih ponuda za plavokosog fudbalera iz inostranstva sve manje kako se bliži početak sezone jasno je da je i njemu prioritet prava,jaka Crvena zvezda.

Pre dolaska na austrijske pripreme i tokom desetodnevnog rada u Bad Tacmansdorfu evidentna je bila zaokupiranost mladog fudbalera zovom inostranstva. Činjenica da se njegova generacija uveliko “osamostalila” širom Evrope i da je saborac iz najranijih crveno-belih dana Dejan Milovanović u kombinacijama za odlazak neminovno je uticala na psihičku , samim tim i fizičku pripremljenost.

-Poslednjih nekoliko dana sam uspeo da sredim misli, sve je u najboljem redu – kaže Basta.

U zaključivanju desetodnevnog rada u Austriji šef struke Crvene zvezde Boško Đurovski je apostrofirao ono što je i laik krajičkom oka mogao da primeti.

-Basta nije spreman psihički. Mislima je u inostranstvu i dok ne bude rešio te stvari u glavi nećemo moći da računamo na njega u pravom izdanju.

Dobra partija na trijagonalu u Bergamu je najavila da desni spoljni srpskog šampiona izlazi iz krize i da bi već protiv Levadije mogao da zauzme svoje standardno mesto uz desnu aut liniju.

-Nema tu nikakve posebne filozofije, niti nesuglasica. Ukoliko dođe dobra ponuda otići ću, ako je ne bude tu sam da se maksimalno stavim na raspolaganje Crvenoj zvezdi.

Na psihičkom planu dakle sve ide u željenom smeru. Kakva je situacija sa fizičkom spremom.

-Spremni su i glava i telo. Maksimalno sam spreman i željan igre. Ponavljam da sam fudbaler Crvene zvezde i mislima sam trenutno vezan samo za ono što očekuje moj klub.

Basta pomenutu tvrdnju potkrepljuje analizom učinka u odigranom poluvremenu protiv Atalante.

-Zadovoljan sam kako sam igrao. I ekipa je bila na visokom nivou, protiv Porta nismo imali sreće. Verujem da i period aklimatizacije stranih fudbalera neće biti dug. Čini mi se da sve već polako dolazi na svoje, Levadija je na pragu, a sa njom nadam se i potvrda mojih reči. U svakom slučaju ima vremena da se uigramo za ono jače što kasnije sledi– zaključio je Basta.

LEVADIJA NEPOZNANICA

OVERA VEĆ NA MARAKANI

Estonska Levadija se u dvomeču sa Pobedom iz Prilepa pokazala kao čvrst protivnik, koji je prevashodno zainteresovan da sačuva sopstvenu mrežu. Basta kao i ostali fudbaleri Crvene zvezde ne poznaje protivnika koji već u sredu stiže na Marakanu.

-Kakav god da su protivnik moraćemo da igramo maksimalno ozbiljno, jer bilo kakvo iznenađenje u ovoj fazi takmičenja nije dozvoljeno. Mislim da je realno da zapnemo iz sve snage i da već u prvom meču rešimo pitanje učesnika narednog kruga kvalifikacija.

ESTONCI UBEDLjIVI U PRVENSTVU
PETARDA LEVADIJE

Protivnik Crvene zvezde u drugom krugu kvalifikacija Lige šampiona, Levadija iz Talina juče je nastavila pobednički niz u nacionalnom šampionatu. Najnovija žrtva lidera prvenstva je sedmoplasirani Tulevik, koji je “raznet petardom” - 5:0 (2:0).

Strelci za Levadiju bili su Šišov u 30, Zelinski u 40, Andreev u 57. i 90. i Dovidanas u 86. minutu.

U TALINU 1.AVGUSTA
REVANŠ OD 17

Poznat je i termin revanš meča između Levadije i Crvene zvezde. Srpski šampion će prolaz u poslednji filter Lige šampiona tražiti na stadionu od 17 časova (18 po lokalnom) 1.avgusta.

ZATVORENA GENERALKA
HAJDUK POSLEDNjI TEST

Poslednju proveru pred start na evropskoj sceni Crvena zvezda imaće večeras na pomoćnom terenu protiv Hajduka sa Liona. Utakmica je zatvorena za javnost, a početak je planiran za 20.30.

VESELA UVERTIRA ZA HAJDUK
RAŠKOVIĆ STAJE NA LUDI KAMEN

Fudbaleri Crvene zvezde danas imaju veselu uvertiru za poslednji test meč. Napadač srpskog šampiona Milanko Rašković danas se ženi izabranicom srca Ivanom. Kompletan igrački kadar će ispratiti Raškovićevo stajanje na ludi kamen, a zatim se zaputiti ka Marakani i odigrati prijateljsku utakmicu sa Hajdukom.

STRANCI NA MARAKANI PUNO OČEKUJU OD EKVADORCA
KASTILjO VODI NAS!

Kolonija inostranih pojačanja na Marakani je u istoj situaciji u kojoj je Segundo Kastiljo bio prošlog leta kada je “pravo niotkuda” stigao u Beograd. Barkos, Lukaš, Salas i Molina imaju tu prednost u odnosu na ekvadorskog reprezentativca što i bez prevodioca mogu da saznaju sve što ih zanima o klubu i načinu života u beogradskoj prestonici.

Kako je Kastiljo za godinu dana naučio tek nekoliko reči srpskog jezika sa te strane im nije od velike pomoći. Po sopstvenom priznanju ni drugi zadatak koji su pred njega postavile kolege iz Južne Amerike za sada nije najuspešnije rešio.

-Bili smo na pripremama u Austriji, tako da nisam stigao mnogo da im pokažem od Beograda. Nisam ja baš neki vodič, kada mi je Brenda tu, ne idem nigde, tako da osim Merkatora i centra grada malo šta poznajem.

S obzirom na odsustvo lepše polovine Kastiljo je više upućen na nove saigrače.

-Lukaš je prešao u iznajmljeni stan, dok su ostali u hotelu pored stadiona. Mogao bih da kažem da su više oni meni od pomoći, jer se u odsustvu Brende i ja hranim sa njima. U kuhinji se baš nikako ne snalazim – završio je uz karakterističan osmeh, po ocenama navijača Crvene zvezde, najbolji fudbaler kluba u prethodnoj sezoni.

MUKE SA TERENOM
ORANICA UZ AUT-LINIJU

Veći problem od imena rivala crveno-belima bi na startu nove evropske avanture mogao da predstavlja izgled terena na našem najvećem stadionu. Posledice koncerta Zdravka Čolića su i dalje primetne, a najkritičnije je pored aut linija, gde su bukvalno nastale oranice. Vreme ističe, a na Marakani se radi punim gasom kako bi se teren koliko-toliko osposobio za sredu.

(Sport)

Znao sam da će me neko pitati tako nešto!!! Yebiga, nisam ja kriv što su današnje novine krcate naslovima, ali je normalno, kad već diskutujemo o Zvezdi, da pred sobom imamo i najsvježije informacije iz medija!!! Dakle, Ova dva posta su stavljena tek da svi koji obiđu temu mogu da se upoznaju sa aktuelnostima iz štampe!!! Ništa novo, samo što su tekstovi malo obimniji nego što je to uobičajeno!!!

Ljuboja u Sijeni

Ništa od dolaska Danijela Ljuboje u Crvenu zvezdu! Napadač Štutgarta, za koga se spekulisalo da bi mogao da bude pojačanje osvajača „duple krune” za Ligu šampiona karijeru će nastaviti u Seriji A. Kako prenose italijanski mediji, 28-godišnji Ljuboja je dogovorio sve detalje ugovora sa Sijenom i sada se čeka samo „zeleno svetlo” iz Štutgarta kako bi njegov prelazak u italijanski klub bio i ozvaničen. Danijel Ljuboja u dosadašnjoj karijeri branio je boje Sošoa, Strazbura, Pari sen Žermena, Štutgarta i Hamburgera.

Црвена звезда – Хајдук Лион 2:0 (1:0)
Играо велики број играча

Фудбалери Црвене звезде победили су екипу Хајдука са Лиона 2:0 у последњој провери пред старт у квалификацијама за Лигу шампиона. Голове за црвено-беле постигли су Кастиљо у 45. и Тришовић у 81. минуту.

Тренер Бошко Ђуровски поново је пробао велики број играча. Изостали су Салас због повреде и Рашковић који се у недељу оженио.

Црвена звезда: Ранђеловић (Бановић 45), Баста (Пантић 45), Туторић (Бајалица 31), Гај (В. Ђорђевић), Анђелковић (Броновицки 45), Кастиљо (Станчић 45), Миловановић (Трајковић 45), Лукаш (Бурзановић 45), Милијаш (Тришовић 45), Короман (Молина 60, Богдановић 85), Баркос (Ф. Ђорђевић 45)

Juhuuuu, nismo gol primili ! :-D

NA GOREM TERENU NISAM IGRAO!
Igor Burzanović više strahuje od trave Marakane nego od rivala

MARAKANA_03.jpg

Prošao sam mnogo loših terena u karijeri, ali ovako nešto još nisam video. Zaista je u katastrofalnom stanju.

Imaćemo problema da razvijemo pas igru, ali očekujem da ćemo se ipak dobro snaći.

Prvo, po mnogo čemu najznačajnije evropsko iskušenje Crvene zvezde je na pragu, a glavna tema razgovora na Marakani i oko nje nije snaga Levadije, niti rezultat koji se priželjkuje za miran put u Talin, već izoran travnati tepih našeg najvećeg stadiona. Prvotimac crveno-belih je na pitanje novinara da prokomentariše očajno stanje terena iskreno rekao:

-Teren je u katastrofalnom stanju. Prošao sam mnogo loših terena u karijeri, ali na gorem sigurno nisam igrao. Imaćemo problema da razvijemo pas igru, ali očekujem da ćemo se ipak dobro snaći.

Kada se izuzme minus koji neminovno donosi loš teren, po Burzanovićevim rečima Crvena zvezda potpuno spremno dočekuje početak vojevanja na evropskoj sceni.

-Nema sumnje da je dvomeč sa Levadijom najvažniji u sezoni. Trijumf nad Estoncima nam je prozor u Evropu, što je strateški izuzetno važan cilj kluba kao što je Crvena zvezda .

Poređenje srpskog šampiona i Levadije je izlišno u bilo kom kontekstu.

-Ne poznajemo ih i logično najviše gledamo sebe, jer znamo da od nas zavisi razvoj događaja na terenu. Kvalitetnija smo ekipa od Levadije, sada to treba na terenu i dokazati.

Vezista crveno-belih veruje da će podrška sa tribina biti značajna, ali isključivo u granicama dozvoljenog.

-Svi znamo da bi samo jedna baklja mogla da nam predstavlja veliki problem. Nadam se da neće biti problema i da će navijači sjajnim ambijentom napraviti uvertiru za ono što nas čeka u nastavku takmičenja.

Dve utakmice protiv makedonske Pobede jasno ukazuju na osnovni princip estonskog šampiona. Levadija nije primila gol za 180 minuta i sigurno će i na Marakani u većem delu meča biti u krilu svog golmana.

-Estonci su svesni da dolaze na veliki stadion . Sumnjam da će se otvoriti, ali ukoliko to učine sigurno će se vratiti kući sa bar tri lopte u mreži – optimistički je završio momak koji sa Nenadom Milijašom ravnopravno konkuriše za mesto u timu.

STATUS
MOGU I SA KLUPE

Jedna od dve dileme Boška Đurovskog pred sastavljanje tima za utakmicu sa Levadijom odnosi se na Milijaša i Burzanovića. Crnogorski reprezentativac se, utisak je, uopšte ne opterećujem izgledom startne postave.

-Odradio sam maksimalno pripreme, spreman sam, a ko će početi odlučiće šef. Ukoliko ne budem među najboljih 11, nemam problem da sa klupe čekam šansu.

(Sport)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back