Zvezdara Teatar - Scena Danilo Bata Stojković - repertoar za novembar 2020.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Lada

Legenda
Poruka
52.237
Navedene predstave su otkazane objavljeno je na sajtu, radi epidemije korone...


DANVREMEPREDSTAVA

6.novembar19.30BERAČI SNOVA
7.novembar19.30BERAČI SNOVA
9.novembar19.30BERAČI SNOVA
10.novembar19.30DOBRO VEČE U POZORIŠTU - koncert Lene Kovačević
11.novembar19.30OSAMA-KASABA U NjUJORKU
12.novembar19.30OSAMA-KASABA U NjUJORKU
14.novembar19.30BAJKA O POZORIŠTU
15.novembar19.30BERAČI SNOVA
18.novembar19.30VOZ
19.novembar19.30HIPNOZA JEDNE LJUBAVI
20.novembar19.30HIPNOZA JEDNE LJUBAVI
22.novembar19.30ARZAMAS
23.novembar19.30VEČERA BUDALA
25.novembar19.30KLAUSTROFOBIČNA KOMEDIJA
27.novembar19.30BERAČI SNOVA
28.novembar19.30KOREŠPODENCIJA
29.novembar19.30TRE SORELE
30.novembar19.30TRE SORELE
 

Lada

Legenda
Poruka
52.237
“Berači snova” – predstava o malinarima u Zvezdara teatru


Glumac Branislav Tomašević ocenio je da je neobično igrati pozorišne predstave pod epidemiološkim merama, ali da se i glumci i publika navikavaju u nadi da će biti bolje.

Tomašević je gostujući u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S najavio da premijeru predstave “Berači snova” 6. novembra u Zvezdara teatru.

“Reč je o socijalnoj drami o ljudima, koji rade kao berači malina. Oni istovremeno žele da napredjuju na društvenoj lestvici i da postanu gazde. U tom im, kako oni misle, pomaže kum, koga ja tumačim, a ustvari im odmaže i koči ih na tom putu” objasnio je Tomašević.

Govoreći o predstavama koje je veći igrao u Narodnom pozorištu pod epidemiološkim merama, ocenio je da je pomalo tužno i čudno.

“Nekako je tužno igrati, nema te interakcije između gledaoca i glumca kao ranije. I publika kao da je malo stisnuta zbog tih mera i ne reaguje kao kad je puna sala. Međutim, svi mi igramo u nadi da će se to ipak promeniti” zaključio je Tomašević.

NEBO_APRIL.jpg
 

Lada

Legenda
Poruka
52.237
Osama kasaba u Njujorku


Reč reditelja
Darko BajićPredstavi „Osama – Kasaba u Njujorku” prišao sam iz jednog drugog ugla u odnosu na onaj ugao iz kojeg se toj istoj priči prilazi u romanu. To je za mene, pre svega, bila priča o generaciji meni bliskoj, koja je iz bezbrižnog odrastanja u Jugoslaviji ušla pravo u krvavi rat. Neke je poslao direktno u smrt, neke u emigraciju, a neke ostavio ovde da žive suočeni s posledicama tragedije koju su preživeli. Kroz ovu predstavu sam pokušao da dođem do odgovora, da li za moju generaciju postoji mogućnost pročišćenja od rana ili do tog pročišćenja mogu da dođu tek sledeće generacije. Naša deca.


Reč pisca
Vladimir Kecmanović

Kao što je Andrićev nesrećni junak umislio da je turski sultan i tu iluziju platio životom, Bajazid-Bajo iz romana Osama umišlja da je terorista Osama Bin Laden i završava jednako tragično. Obojica skončavaju u prokletoj avliji – jedan u turskoj apsani, iz koje, u metaforičnom smislu, niko nikada nije izašao, a drugi u globalnom zatvoru iz kog ni metaforično ni fizički pobeći nije moguće. Dramski tekst OSAMA-Kasaba u Njujorku, koji predstavlja slobodnu adaptaciju mog romana, ovu istinu otelovljuje na nešto manje žestok način. Možda zato što publika ne voli da se suočava sa mučnim istinama. Možda i zato što vladare današnjeg sveta nije mudro izazivati direktnim poređenjem sa osmanlijskim zulumćarima. A najverovatnije je da su ta dva razloga duboko i čvrsto povezana.
Show must go on

Reč pisca dramatizacije
Kosta PeševskiOsama – Kasaba u Njujorku možda je i najveći izazov s kojim sam se do sada susreo kao dramaturg. Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana ispričana je na takav način da je njena transformacija u pozorišnu dramu bila prilična enigma. Imala je potencijal da oživi na sceni, ali trebalo je naći način kako da se glavni tok priče i njegovi najvažniji rukavci prebace u drugi kanal, onaj dramski. Rešenje je zapravo bilo sve vreme pred očima. Glavni junak romana, u svom njujorškom baru, zapravo sve vreme izvodi predstavu prepričavajući nekome svoje uspomene. Tu je bio i ključ kojim se dolazi do dramatizacije i predstave. Celu tu njegovu solo tačku i sve likove i događaje sa kojima živi u mislima trebalo je izneti na scenu. Nadam se da je dramatizacija sačuvala snagu likova i njihove tragedije i da će joj to doneti dug život na sceni Zvezdara teatra.

osama-kasaba-u-njujorku-474-279-5120.jpg
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.