Zvezda, Partizan, Vojvodina i TSC - Koliko su bodova na UEFA listi doneli Srbiji ove sezone?

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
1607699939022.png

Završene su grupne faze takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, a Srbija je još krajem leta ostala sa samo jednim predstavnikom, posle eliminacija TSC-a, Vojvodine i Partizana.

Zvezda je uspešno završila i takmičenje u grupi Lige Evrope, plasirala se u nokaut fazu, a šta to znači kada su u pitanju bodovi za klupski i nacionali koeficijent?

Za sada crveno-beli su osvojili 13.5 bodova na UEFA listi ove sezone, Partizan se zaustavio na 3.5, TSC na 2.5, a Vojvodina je osvojila samo 0.5 bodova.

Sve ukupno, to je 20 bodova, a za nacionalni koeficijent Srbije računa se prosek, pa se 20 deli sa brojem klubova učesnika (4) i taj prosek trenutno iznosi 5.0.

Srbija je na nacionalnoj listi i dalje na 16. poziciji, i dalje jurimo to famozno 15. mesto koje bi olakšalo evropski put našim klubovima i eventualno donelo i dva predstavnika u Ligi šampiona u narednim godinama.

Koeficijent Srbije je sada 26.250, a ispred nas na 15. mestu je Kipar sa 27.750.

https://www.sportske.net/vest/domac...fa-listi-doneli-srbiji-ove-sezone-426762.html

Однос између Лиге Европе и Лиге Конференције је као некада што је био између Уефа Купа и Купа Купова. Та прича да је Лига Конференције никакво такмичење уопште не стоји и ту причу потенцирају углавном људи који су или необавештени или острашћени. Разлика у квалитету између ЛК и ЛЕ је у свега пар клубова и то тек од групне фазе, а квалификације за ЛК су једнаке тежине као у прошлогодишњој Лиги Европе. Циљ овог новог система није био да се смањи разлика између ЛЕ и ЛШ већ напротив - да се отежа пут у Лигу шампиона мањим клубовима и да у ЛШ играју најбогатији из најјачих лига, а да се остали задовоље са два такмичења приближног квалитета и да на тај начин буде места у групним фазама за много клубова без негативног утицаја на квалитет најјачег такмичења - Лиге Шампиона.

Циљ је ући минимум међу првих 15 лига. Наша лига ове сезоне брани 2,875 бодова које смо узели у сезони 2016-2017. Све остале лиге које нас угрожавају морају да бране минимум 5 бодова што нам даје предност у односу на њих тако да ако ове године освојимо 4-5 бодова можда будемо и на већој позицији од 13. места али то ће све важити тек од сезоне 2023-24. Кад би Партизан и Звезда ушли у било коју групну фазу имали би то загарантовано 13.место са додатном могућношћу да се попнемо још више. Звезда ће сигурно играти групну фазу неког такмичења јер скоро је немогуће да учесник квалификација за Лигу шампиона остане без неке групне фазе ова три такмичења. Остаје да се види шта ће остали наши клубови да ураде, а било би добро да догурају што даље.

Poslednja izmena:
Ваљда можемо минимум 15 место да остваримо јер ионако нема разлике између 14 и 15 места али 13 место је сан снова за наше услове јер има једну врло битну предност, а то је да вицешампион и трећепласирани тим у лиги квалификације за Лигу шампиона и Лигу Европе почињу од плеј-офа.

Дакле тренутно је овако:

1. 2.Коло квалификација за Лигу шампиона, шампионски (лакши) део
2. Плеј-оф квалификација за Лигу шампиона, не-шампионски (тежи) део (ако се испадне у овој фази директно се улази у групе ЛЕ)
3. Плеј-оф квалификација за Лигу Европе, не-шампионски (тежи) део (ако се испадне у овој фази директно се улази у групе ЛК)
4. 2.Коло квалификација за Лигу Конференција, не-шампионски (тежи) део
5. 2.Коло квалификација за Лигу Конференција, не-шампионски (тежи) део

Ево листе https://kassiesa.net/uefa/AccessList2021.html

Дакле практично би имали обезбеђена МИНИМУМ 3 ТИМА у групним фазама европских такмичења !! То би нам омогућило да кроз свега пар сезона добијемо и директног учесника у ЛШ кроз лигу.

Ако ове сезоне издржимо на 13 позицији онда ћемо од сезоне 2023-24 имати практично 3 тима у групним фазама Европских такмичења. Дефинитивно историјска прилика за овај луди српски фудбал.

Ja ovu Uefa konferencijsku glupost ne bih igrao.
Није баш глупост. Прошле сезоне је у групним фазама оба европска такмичења играло 80 клубова. Ове сезоне ће у три такмичења играти 96 клубова што значи да су отворена места за 16 нових клубова (и то су углавном клубови из најјачих лига који заврше ниско на табели). Није се квалитет изгубио само се поделио на 3 нивоа. Мала је разлика између ЛЕ и ЛК по квалитету.
И ја сам на почетку мислио да ће бити хаос али кад сам видео како су организовали све ово....скидам капу :worth: Одличан систем такмичења.

Poslednja izmena:
Па Звезда ће сигурно да уђе у неке групе. Партизан има добре шансе али биће густо. Са два клуба у групама ми смо обезбеђени, а што се Чуке и Војводине тиче нека прођу бар ово једно коло и нека откину бар по бод у наредном. Доста смо у доброј математичкој позицији мало нам фали и треба угасити српски фудбал ако завршимо испод 15 места..

Па Звезда ће сигурно да уђе у неке групе. Партизан има добре шансе али биће густо. Са два клуба у групама ми смо обезбеђени, а што се Чуке и Војводине тиче нека прођу бар ово једно коло и нека откину бар по бод у наредном. Доста смо у доброј математичкој позицији мало нам фали и треба угасити српски фудбал ако завршимо испод 15 места..

доста зависи од осталих хрватских клубова поред Динама, такође од грчких, шкотских, видећемо, Војводина од 17:30 и Литванији пренос на РТС 2 и Арени 1

Имамо једну велику предност у односу на све лиге које нас угрожавају. Ове сезоне се бришу бодови из сезоне 2016-17, а ми смо тада освојили убедљиво најмање бодова од свих што значи да најмање бодова треба да одбранимо ове сезоне

vFC89kt.png

Ми реално можемо да одбранимо ових 2.875 поена, а остали ће имати тежи задатак да одбране своје поене, нарочито турци.
Са овим резултатима закључно са победом Партизана већ смо узели 0.625 поена.
Ако сви наши тимови победе у реванш мечевима имаћемо 1.625 поена ако сам добро израчунао

FilHEf0.png

Имамо класичан математички зицер да будемо минимум 15-и, а ја се надам да можемо да задржимо 13 место.

Poslednja izmena:
Мислим да смо први пут у историји у једном колу квалификација имали ситуацију да сви наши клубови победе и то без примљеног гола....што је довело до тога да прескочимо Белгију на листи...макар на кратко :mrgreen:

rXx7x3w.jpg

Лиге које нас прате немају више максималан број клубова на распролагању што нама даје добру предност

Однос између Лиге Европе и Лиге Конференције је као некада што је био између Уефа Купа и Купа Купова. Та прича да је Лига Конференције никакво такмичење уопште не стоји и ту причу потенцирају углавном људи који су или необавештени или острашћени. Разлика у квалитету између ЛК и ЛЕ је у свега пар клубова и то тек од групне фазе, а квалификације за ЛК су једнаке тежине као у прошлогодишњој Лиги Европе. Циљ овог новог система није био да се смањи разлика између ЛЕ и ЛШ већ напротив - да се отежа пут у Лигу шампиона мањим клубовима и да у ЛШ играју најбогатији из најјачих лига, а да се остали задовоље са два такмичења приближног квалитета и да на тај начин буде места у групним фазама за много клубова без негативног утицаја на квалитет најјачег такмичења - Лиге Шампиона.

Циљ је ући минимум међу првих 15 лига. Наша лига ове сезоне брани 2,875 бодова које смо узели у сезони 2016-2017. Све остале лиге које нас угрожавају морају да бране минимум 5 бодова што нам даје предност у односу на њих тако да ако ове године освојимо 4-5 бодова можда будемо и на већој позицији од 13. места али то ће све важити тек од сезоне 2023-24. Кад би Партизан и Звезда ушли у било коју групну фазу имали би то загарантовано 13.место са додатном могућношћу да се попнемо још више. Звезда ће сигурно играти групну фазу неког такмичења јер скоро је немогуће да учесник квалификација за Лигу шампиона остане без неке групне фазе ова три такмичења. Остаје да се види шта ће остали наши клубови да ураде, а било би добро да догурају што даље.
Pitanje je koliko je cilj juriti Ligu Evrope kada su novčane nagrade u Konferenciji slične. Poenta je igrati rasterećeno, zarađivati i stvarati kvalitet. Konferencija dodaje još 32 kluba koji će biti finansijski podržani. A sad ako hoće Ligu Šampiona to ne može na ovaj način kako rade Partizan i Zvezda.

Partizan mora duže da zadrži tačentovane bebe i da ih prodaje kada budu imali po 23-4 godine a ne sa 17.

Back