Zvezda igrala jedno poluvreme, Benfika odnela pobedu sa Marakane

Pogledajte prilog 1612462

Crvena zvezda imaće priliku večeras da ispiše novu stranicu istorije trijumfom nad na papiru skupljim timom Benfike u Ligi šampiona. Da li je portugalski velikan i bolji pokazaće 90 minuta na stadionu „Rajko Mitić”.

Okršajem sa lisabonskim Orlovima crveno-beli započinju odiseju u kojoj će za prolaz u narednu fazu da im bude potrebno verovatno devet bodova. Možda do prva tri boda naš prvak dođe već večeras protiv Di Marije i drugova. Kako se otelo juče treneru Zvezde Vladanu Milojeviću kad su mogli da padnu Van Dajk i ostali, zašto ne mogu Portugalci.

- Ponosan sam na plasman u Ligu šampiona, to nam je bio cilj. Uvek je teško kad morate iz kvalifikacija da dođete do eminentnog takmičenja. S druge strane, nov je format, svi se navikavamo na novu fudbalsku eru. Zato sam ponosan što je Zvezda učesnik prve sezone drugačijeg formata takmičenja. Borili smo se za ovo, želeli da budemo sa najboljima i velika je čast da ćemo ugostiti velike timove. Rekao sam igračima da treba da uživaju u ovakvim utakmicama, oni su doveli ove ekipe u naš grad. Ovo je veliki uspeh za državu, nismo velika zemlja, možemo ponosno da nosimo grb kluba. Svi koji budu došli na mečeve moći da se uvere u lepote Beograda. Predstavljamo Srbiju, državu na Balkanu koja će se takmičiti sa najboljima u Evropi. Imaćemo priliku svi da uživamo – rekao je Milojević u uvodnom izlaganju.

Navijači priželjkuju najjači tim od prvog minuta, ali da li će tako da bude odlučiće Milojević posle konsultacija sa medicinskim timom.

- Imamo male probleme zbog igrača koji fizički nisu na nivou i nedavno su došli u klub. Biće fizički zahtevna utakmica. Moraću sa medicinskim timom da vidim koliko koje igrače možemo da koristimo i na koga možemo da računamo. Ne razmišljam samo o prvih 11, utakmica traje 90 i više minuta, ne bih voleo da izgubim nekog zbog minutaže na dugi period.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde ne misli da nedavna promena trenera u Benfici može da utiče na igru najtrofejnijeg kluba Portugalije.

- Klubu iz Lisabona je veliki. Znate da uvek dolazi do problema tokom sezone, nekad na početku, nekad pri kraju. Ne bih rekao da je portugalski tim u krizi. Benfika spada u one kod kojih su takve situacije kratke, nevidljive i nemaju uticaja na igru. Novi trener Laž je povratnik, odlično poznaje sistem funkcionisanja kluba. Prethodnika Šmita dobro poznajem, jer je ostavio veliki trag u Benfiki.

Odbija Milojević da veruje da na izdanje učinak Portugalaca može da utiče činjenica da ne igraju na domaćem terenu.

- Ne mogu da ulazim u taktiku njihovog trenera, njima ništa ne menja da li igraju kod kuće ili na strani. Ne mogu da nas iznenade, niti mi možemo njih.

Ne želi šef stručnog štaba Crvene zvezde da svoju ekipu proglasi favoritom.

- To je priča za vas novinare. U svakom takmičenju morate da budete fokusirani i date sve od sebe. Skloni smo da pričamo šta jeste, šta nije, ali to nije moja filozofija. Da li će i ko osvojiti bodove, to su priče za vas. Igračima ću reći da treba da veruju u sebe, da smo dobar tim i da na terenu treba da damo maksimum. Igramo protiv ogromne Benfike, ništa manji neće da budu ostali klubovi koji su se kvalifikovali. Trudićemo se da odradimo posao na najbolji mogući način. To su pravci u kojima razmišljam sa igračima od početka takmičenja.

Posle prvog dana u Ligi šampiona u kojem su favoriti ostvarili ubedljive pobede, od kojih se izdvojila najubedljivija - Bajerna nad Dinamom iz Zagreba (9:2), Milojević je upitan da li se plaši da šampion Srbije ne doživi istu sudbinu.

- To ste me pitali i pred Liverpul, a pobedili smo 2:0. Dobro pamtim. Ne razmišljam u tom pravcu. Iako izgubimo, šta će se desiti? Hoćemo da igramo fudbal i uživamo. Tu smo, gde smo, malopre je vaš kolega iz Portugalije postavio pitanje o malim državama, mi treba da pričamo o tome, igramo kao mala država među velikim. Mi tek sad počinjemo, kaskamo što se tiče sporta. Prekjuče sam gledao stadione, strašni su Karađorđe, Lučani, imamo tri stadiona koje je država napravila. I ta Alijans arena nije napravljena tek tako, jer je neko dao pare. Mogu da vam odgovorim kontrapitanjem kakvi su nam budžeti, ali to ne postoji u sportu.

Za kraj Milojević je skinuo odgovornost sa svojih izabranika:

- Ne plašim se nijednog rezultata, želim da moji igrači izađu hrabro i bore se od početka. Treba da se pogledamo u oči, ima mnogo faktora na jednom meču, taktika, kakav će biti protivnik, kome je dan, male sitnice će odlučiti, možda neki aut i faul. Želeli smo da budemo deo Lige šampiona, predstavićemo se na najbolji način, nemamo koga da se plašimo, veliki smo klub, igramo u našem gradu. Šta god bude bilo posle 90 minuta odgovornost je moja.
https://www.zurnal.rs/sr/clanak/195...rabro-i-borbeno-do-prvih-bodova-18-45-sastavi
kaze uzivo

kaka bre zvjezda!
partizan zakon !

Svi iole normalni ljudi koji prate fudbal onako kako bi trebalo da se prati to znaju samo što su neki i dalje ubeđeni da Zvezda ne može ni sa kim da igra nego samo sa timovima iz naše lige i uz pomoć sudija da osvajamo titulu.
Najsmešnija stvar je što si ti isti ljudi posle jave i kažu kako je zvezda igrala sa laganim timom a par dana pre toga pričaju kako će zvezda da bude isprašena od tog istog tim.

I dalje mislim da uz pomoć sudija uzimate titulu i da je jezivo šta ste napravili od lige... Kao i da se Partizan ciljano uništava prećutno preko 10 godina, to su sve činjenice.

Ali niko ne može da ospori i to da kad igrate takmičenja u Evropi da je to druga stvar.

I dalje mislim da uz pomoć sudija uzimate titulu i da je jezivo šta ste napravili od lige... Kao i da se Partizan ciljano uništava prećutno preko 10 godina, to su sve činjenice.

Ali niko ne može da ospori i to da kad igrate takmičenja u Evropi da je to druga stvar.
Niko ? Pa upravo svi ti koji misle da je titula Zvezdi podarena kao poklon misle i da u Evropi nekako nešto možemo da uradimo uz pomoć AV-a

U kojim navratima je država do te mere podržavala bilo koji klub u zemlji?

Od toga da joj se za ruku dovodi uprava, da joj se daje lova, da joj se popravlja stadion, otpisuju dugovi, itd?

Jel me stvarno zezaš da ovo pitaš ?

CSKA, Lokomotiva i Torpedo Moskva, Dinamo Kijev, Steaua Bukurešt, Zamalek, itd. itd.

Pričam o Srbiji.

A i svi klubovi koje si naveo su imali period kad su bili i veći nego što je Zvezda trenutno. Dinamo će i sad da namuči Zvezdu čak.

U Srbiji ti je Partizan bio pod kontrolom JNA, zar ne ? Čiji je bio Obilić ? Ne tako davna prošlost, priznaćeš

Isto tako, nije Vučić predsednik Zvezde kao što je Berluskoni bio predsednik Milana ... e onda bi već moglo da se nešto upoređuje ...

Isto tako, Vučić pomaže i Partizanu kao i Zvezdi a to što komšije ne znaju da unovče novac kako treba nego gube od nekih 'ebivatarskih timova, to je već druga priča i druga tema (da ne kvarimo ovu)

---------------

Što se tiče drugog dela, kakve sad ima koliko su bili veliki ili mali ? Ti si rekao ...
U kojim navratima je država do te mere podržavala bilo koji klub u zemlji?

Od toga da joj se za ruku dovodi uprava, da joj se daje lova, da joj se popravlja stadion, otpisuju dugovi, itd?
... i ja sam ti samo odgovorio na pitanje ... Nisi čak ni rekao Srbija nego zemlja uopšte.

U Srbiji ti je Partizan bio pod kontrolom JNA, zar ne ? Čiji je bio Obilić ? Ne tako davna prošlost, priznaćeš

Isto tako, nije Vučić predsednik Zvezde kao što je Berluskoni bio predsednik Milana ... e onda bi već moglo da se nešto upoređuje ...

Isto tako, Vučić pomaže i Partizanu kao i Zvezdi a to što komšije ne znaju da unovče novac kako treba nego gube od nekih 'ebivatarskih timova, to je već druga priča i druga tema (da ne kvarimo ovu)

---------------

Što se tiče drugog dela, kakve sad ima koliko su bili veliki ili mali ? Ti si rekao ...

... i ja sam ti samo odgovorio na pitanje ... Nisi čak ni rekao Srbija nego zemlja uopšte.

Vučić je više predsednik Zvezde nego što je Berluskoni bio Milana. Čovek naređuje da se renovira stadion, ko će da sedi u upravi, zove igrače na telefon, radi šta mu padne na pamet.

To koliko pomaže Partizanu znamo, nemoj da se za*ebavamo stvarno.

Meni je veći smeh ta vaša negacija cele situacije sad.

Pa, pričamo o Zvezdi, logično da te pitam kome to država ovde pomaže toliko osim Zvezdi? Čukaričkom ne da dozvolu da grade novi stadion, Partizanu ne treba ni da pričam šta sve rade, jedino u TSC što ulažu Mađari i to je to.

Vučić je više predsednik Zvezde nego što je Berluskoni bio Milana. Čovek naređuje da se renovira stadion, ko će da sedi u upravi, zove igrače na telefon, radi šta mu padne na pamet.

To koliko pomaže Partizanu znamo, nemoj da se za*ebavamo stvarno.

Meni je veći smeh ta vaša negacija cele situacije sad.

Pa, pričamo o Zvezdi, logično da te pitam kome to država ovde pomaže toliko osim Zvezdi? Čukaričkom ne da dozvolu da grade novi stadion, Partizanu ne treba ni da pričam šta sve rade, jedino u TSC što ulažu Mađari i to je to.

A šta ćemo u vezi novca koji je Zvezda zaradila igrama u Evropi koji ni jednom drugom klubu u Srbiji nije osporeno jer nije Zvezda jedini klub u Srbiji koji igra u Evropi i predstavlja Srbiju u Evropi.

A šta ćemo u vezi novca koji je Zvezda zaradila igrama u Evropi koji ni jednom drugom klubu u Srbiji nije osporeno jer nije Zvezda jedini klub u Srbiji koji igra u Evropi i predstavlja Srbiju u Evropi.

Vidiš, to je problem nas Srba, mi samo vidimo posledicu, nikad uzrok.

Zvezda se pomaže i Partizan se uništava sistemski, a onda nakon više od 10 godina toga, Zvezda dođe u situaciju da stoji nikad bolje i da je konkuretna, a Partizan dođe u situaciju da ga je*e ko kako stigne.

A onda umesto da se priča šta je dovelo do toga, priča se samo "eto, mi igramo Evropu, a vas je*e OFK".

Pa, super, a kako dođosmo do toga to nije bitno?

Kao što vidiš i sam, ja prvi kažem voleo bih da pobedite, nisam ostrašćeni Grobar, ali je činjenica činjenica.

Vidiš, to je problem nas Srba, mi samo vidimo posledicu, nikad uzrok.

Zvezda se pomaže i Partizan se uništava sistemski, a onda nakon više od 10 godina toga, Zvezda dođe u situaciju da stoji nikad bolje i da je konkuretna, a Partizan dođe u situaciju da ga je*e ko kako stigne.

A onda umesto da se priča šta je dovelo do toga, priča se samo "eto, mi igramo Evropu, a vas je*e OFK".

Pa, super, a kako dođosmo do toga to nije bitno?

Kao što vidiš i sam, ja prvi kažem voleo bih da pobedite, nisam ostrašćeni Grobar, ali je činjenica činjenica.
Razumem sve što kažeš ali taj Partizan je mogao svima u Srbiji da 'ebe mater tako što odigra u Evropi super i da te pare budu prosto u klubu i da se klub diči nečim

Ovako, pričati kako Zvezdu podržava država (AV) više ili pak da se Partizan raspada ... to nije tačno .. lično sam prošle godine gledao par utakmica Partizana i video da se oni ipak bore da izvuku neke bodove iz utakmica, bore se i bez navijača na domaćem terenu, navijači ih bodre na gostujućim terenima ... znači nije baš da je Partizan g...o koje svi izbacuju nego prosto Partizan mora da se obračuna i da prosto krene od tačke br. 1 a to je uprava i rešenje uprave po cenu ispadanja iz lige jer ovako je samo takav klub predmet sprdnje u narodu.

Pričam o Srbiji.

A i svi klubovi koje si naveo su imali period kad su bili i veći nego što je Zvezda trenutno. Dinamo će i sad da namuči Zvezdu čak.
Партизан је имао сву помоћ државе и ФСС у периоду када су председници осталих клубова (већина) били и потпредседници у ФК партизан, када је Толе мрачио српским фудбалом и када је дос дошао на власт. Када је ЕПС био генерални спонзор, када ни фудбалери ни кошаркаши Црвене звезде нису имали ни за шампон, сапун, бандаже итт, када је забрањивано спонзорисање Звезде.
Када сте певали “ ***** умире, ***** гаси се”!
Све се враћа! Све се плаћа.

Razumem sve što kažeš ali taj Partizan je mogao svima u Srbiji da 'ebe mater tako što odigra u Evropi super i da te pare budu prosto u klubu i da se klub diči nečim

Ovako, pričati kako Zvezdu podržava država (AV) više ili pak da se Partizan raspada ... to nije tačno .. lično sam prošle godine gledao par utakmica Partizana i video da se oni ipak bore da izvuku neke bodove iz utakmica, bore se i bez navijača na domaćem terenu, navijači ih bodre na gostujućim terenima ... znači nije baš da je Partizan g...o koje svi izbacuju nego prosto Partizan mora da se obračuna i da prosto krene od tačke br. 1 a to je uprava i rešenje uprave po cenu ispadanja iz lige jer ovako je samo takav klub predmet sprdnje u narodu.

Kako će, bre, da je*e mater svima u Evropi kad nema dinara, uprava nameštena da uništava Partizan sa predsednikom u ostavci koji neće da ode, na tribinu država i služba instalirala ekipu koja je ra******* sve što ima veze sa navijanjem... I dalje govorim, pravite se slepi i ludi, jer vam tako odgovara, a sramota je to iskreno.

Naravno da se bore da dobiju bilo kakve bodove, to što se klub raspada i što prodajemo za siću i najbolje što imamo jer je uprava instalirana nesposobna i sa ciljem da uništi to, to je drugo.

Kako će, bre, da je*e mater svima u Evropi kad nema dinara, uprava nameštena da uništava Partizan sa predsednikom u ostavci koji neće da ode, na tribinu država i služba instalirala ekipu koja je ra******* sve što ima veze sa navijanjem... I dalje govorim, pravite se slepi i ludi, jer vam tako odgovara, a sramota je to iskreno.

Naravno da se bore da dobiju bilo kakve bodove, to što se klub raspada i što prodajemo za siću i najbolje što imamo jer je uprava instalirana nesposobna i sa ciljem da uništi to, to je drugo.
A šta ćemo u vezi ovoga što reče cetka ?

Партизан је имао сву помоћ државе и ФСС у периоду када су председници осталих клубова (већина) били и потпредседници у ФК партизан, када је Толе мрачио српским фудбалом и када је дос дошао на власт. Када је ЕПС био генерални спонзор, када ни фудбалери ни кошаркаши Црвене звезде нису имали ни за шампон, сапун, бандаже итт, када је забрањивано спонзорисање Звезде.

Ovoliku pomoć nije imao niko, nikome predsednik države nije doveo upravu za ruku, nikome nije otpisivao dugove, niko nije ugasio KK klub kao Zvezda i opet im se preneli svi trofeji.

Pusti...

Ne kažem ja da se nije navlačiilo i za Partizan u vreme Toleta, to je takođe bila katastrofa, ali ovo što se dešava Partizanu niko nije doživeo.

Plus ste vi bar menjali upravu i vas je više vaš Piksi s*ebao kad je prodao sve i raspustio omladinsku školu, nego neko sa strane. Nas su s*ebali poslušnici, Vučela i Vazura, a to niti ima veze sa fudbalom, niti sa bilo čim.

Back