Zvezda igrala jedno poluvreme, Benfika odnela pobedu sa Marakane

Smarti

Sportski komentator
Moderator
Poruka
37.072
1726727962284.png

Crvena zvezda imaće priliku večeras da ispiše novu stranicu istorije trijumfom nad na papiru skupljim timom Benfike u Ligi šampiona. Da li je portugalski velikan i bolji pokazaće 90 minuta na stadionu „Rajko Mitić”.

Okršajem sa lisabonskim Orlovima crveno-beli započinju odiseju u kojoj će za prolaz u narednu fazu da im bude potrebno verovatno devet bodova. Možda do prva tri boda naš prvak dođe već večeras protiv Di Marije i drugova. Kako se otelo juče treneru Zvezde Vladanu Milojeviću kad su mogli da padnu Van Dajk i ostali, zašto ne mogu Portugalci.

- Ponosan sam na plasman u Ligu šampiona, to nam je bio cilj. Uvek je teško kad morate iz kvalifikacija da dođete do eminentnog takmičenja. S druge strane, nov je format, svi se navikavamo na novu fudbalsku eru. Zato sam ponosan što je Zvezda učesnik prve sezone drugačijeg formata takmičenja. Borili smo se za ovo, želeli da budemo sa najboljima i velika je čast da ćemo ugostiti velike timove. Rekao sam igračima da treba da uživaju u ovakvim utakmicama, oni su doveli ove ekipe u naš grad. Ovo je veliki uspeh za državu, nismo velika zemlja, možemo ponosno da nosimo grb kluba. Svi koji budu došli na mečeve moći da se uvere u lepote Beograda. Predstavljamo Srbiju, državu na Balkanu koja će se takmičiti sa najboljima u Evropi. Imaćemo priliku svi da uživamo – rekao je Milojević u uvodnom izlaganju.

Navijači priželjkuju najjači tim od prvog minuta, ali da li će tako da bude odlučiće Milojević posle konsultacija sa medicinskim timom.

- Imamo male probleme zbog igrača koji fizički nisu na nivou i nedavno su došli u klub. Biće fizički zahtevna utakmica. Moraću sa medicinskim timom da vidim koliko koje igrače možemo da koristimo i na koga možemo da računamo. Ne razmišljam samo o prvih 11, utakmica traje 90 i više minuta, ne bih voleo da izgubim nekog zbog minutaže na dugi period.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde ne misli da nedavna promena trenera u Benfici može da utiče na igru najtrofejnijeg kluba Portugalije.

- Klubu iz Lisabona je veliki. Znate da uvek dolazi do problema tokom sezone, nekad na početku, nekad pri kraju. Ne bih rekao da je portugalski tim u krizi. Benfika spada u one kod kojih su takve situacije kratke, nevidljive i nemaju uticaja na igru. Novi trener Laž je povratnik, odlično poznaje sistem funkcionisanja kluba. Prethodnika Šmita dobro poznajem, jer je ostavio veliki trag u Benfiki.

Odbija Milojević da veruje da na izdanje učinak Portugalaca može da utiče činjenica da ne igraju na domaćem terenu.

- Ne mogu da ulazim u taktiku njihovog trenera, njima ništa ne menja da li igraju kod kuće ili na strani. Ne mogu da nas iznenade, niti mi možemo njih.

Ne želi šef stručnog štaba Crvene zvezde da svoju ekipu proglasi favoritom.

- To je priča za vas novinare. U svakom takmičenju morate da budete fokusirani i date sve od sebe. Skloni smo da pričamo šta jeste, šta nije, ali to nije moja filozofija. Da li će i ko osvojiti bodove, to su priče za vas. Igračima ću reći da treba da veruju u sebe, da smo dobar tim i da na terenu treba da damo maksimum. Igramo protiv ogromne Benfike, ništa manji neće da budu ostali klubovi koji su se kvalifikovali. Trudićemo se da odradimo posao na najbolji mogući način. To su pravci u kojima razmišljam sa igračima od početka takmičenja.

Posle prvog dana u Ligi šampiona u kojem su favoriti ostvarili ubedljive pobede, od kojih se izdvojila najubedljivija - Bajerna nad Dinamom iz Zagreba (9:2), Milojević je upitan da li se plaši da šampion Srbije ne doživi istu sudbinu.

- To ste me pitali i pred Liverpul, a pobedili smo 2:0. Dobro pamtim. Ne razmišljam u tom pravcu. Iako izgubimo, šta će se desiti? Hoćemo da igramo fudbal i uživamo. Tu smo, gde smo, malopre je vaš kolega iz Portugalije postavio pitanje o malim državama, mi treba da pričamo o tome, igramo kao mala država među velikim. Mi tek sad počinjemo, kaskamo što se tiče sporta. Prekjuče sam gledao stadione, strašni su Karađorđe, Lučani, imamo tri stadiona koje je država napravila. I ta Alijans arena nije napravljena tek tako, jer je neko dao pare. Mogu da vam odgovorim kontrapitanjem kakvi su nam budžeti, ali to ne postoji u sportu.

Za kraj Milojević je skinuo odgovornost sa svojih izabranika:

- Ne plašim se nijednog rezultata, želim da moji igrači izađu hrabro i bore se od početka. Treba da se pogledamo u oči, ima mnogo faktora na jednom meču, taktika, kakav će biti protivnik, kome je dan, male sitnice će odlučiti, možda neki aut i faul. Želeli smo da budemo deo Lige šampiona, predstavićemo se na najbolji način, nemamo koga da se plašimo, veliki smo klub, igramo u našem gradu. Šta god bude bilo posle 90 minuta odgovornost je moja.
https://www.zurnal.rs/sr/clanak/195...rabro-i-borbeno-do-prvih-bodova-18-45-sastavi

Mislim da Benfika nije onaj klub od prošle sezone, najbolji igrači su otišli, tako da nije iznenađenje i neki pozitivan rezultat.

U svakom slučaju uvek navijam za naš klub.
Svi iole normalni ljudi koji prate fudbal onako kako bi trebalo da se prati to znaju samo što su neki i dalje ubeđeni da Zvezda ne može ni sa kim da igra nego samo sa timovima iz naše lige i uz pomoć sudija da osvajamo titulu.
Najsmešnija stvar je što si ti isti ljudi posle jave i kažu kako je zvezda igrala sa laganim timom a par dana pre toga pričaju kako će zvezda da bude isprašena od tog istog tim.

Zvezda objavila važno saopštenje: Ovo je sve što treba da znate pred odlazak na Marakanu

FK Crvena zvezda objavila je saopštenje pred meč sa Benfikom na startu Lige šampiona.
"Pun stadion znači i zagušenje prilaza oko stadiona, te stoga klub poziva navijače da što ranije dođu na utakmicu"

Jeste i onda Muta, Ćora, Smrda, Slina, Balavi, Ćelavi, Klempavi i Kreza dodju ranije i od dosade počnu da prave sranja prema moždanim kapacitetima i pokupi ih interventna i posle prate utakmicu iz Majke Jevrosime uz "čiko, čiko, aj vidi koji je rezultat dok me pendrekate"

"Pun stadion znači i zagušenje prilaza oko stadiona, te stoga klub poziva navijače da što ranije dođu na utakmicu"

Jeste i onda Muta, Ćora, Smrda, Slina, Balavi, Ćelavi, Klempavi i Kreza dodju ranije i od dosade počnu da prave sranja prema moždanim kapacitetima i pokupi ih interventna i posle prate utakmicu iz Majke Jevrosime uz "čiko, čiko, aj vidi koji je rezultat dok me pendrekate"
Čisto sumnjam da će biti takvih problema nego je meni više problem zbog toga što se priča da će ovi iz torcide da dođu pa da ne bude zbog toga nekih nepogoda.

Čisto sumnjam da će biti takvih problema nego je meni više problem zbog toga što se priča da će ovi iz torcide da dođu pa da ne bude zbog toga nekih nepogoda.
Nemoj nikad da sumnjaš u snagu budale u većoj grupi.

I sad šta?
Ako je Zvezda dala gol - oni pendrek osećati neće ali ako je Benfika dala gol e onda boli duplo više

Back