zvezda-authentic serbian club???

goocha

Zainteresovan član
Poruka
410
Opozicija zdravoj pameti

Koliko puta ste čuli od nekog navijača C.zvezde (ako uopšte možete da razgovarate sa tim smorovima) kako je zvezda stub srpstva, kako je stvorena u "inat" da prkosi komunističkoj tvorevini (što će reći nama), da je to klub prave građanske klase, itd, itd... I to tako traje već 60 godina. Suviše dug period pun nebuloza, laži i demagogije. Ne želeći da menjam istoriju i činjenice, pokušaću samo da vam opišem šta se događalo i da razgolitim genezu tih ciganskih laži.

SD "Crvena zvezda" osnovano je 4. marta 1945. godine kao studentsko sportsko društvo. Kao što se zna, rat je u to vreme još trajao (kod nas je završen tek 15. maja te godine), a omladinski rukovodioci grada Beograda odlučili su da u sportskom smislu organizuju omladinu. Dakle, govna nisu osnovali Slobodan Jovanović, Dimitrije Ljotić ili Dragoljub Mihailović, kao što bi želeli da nas ubede, već rukovodioci KPJ. To je, doduše i bilo normalno za ono vreme, jer je komunistička partija imala potpunu i apsolutnu vlast u državi. Glavni osnivači bili su Isa Jovanović i Slobodan Ćosić koji su imali dilemu oko imena. Pljuštali su razni predlozi, neki su išli tako daleko da su tražili da se klub zove Staljin ili Lenjin, ali je u najuži izbor ušao predlog da se društvo zove Plava zvezda. Sve dileme je razrešio upravo S. Ćosić koji je rekao: "Ako će već da bude zvezda, onda neka bude crvena"... I tako, zvezda, i to još crvena postade simbol antikomunizma?! Da, da, kako da ne...

E, onda se završio rat. Sloboda... Vojska se vratila sa fronta, pa je i ona željna sporta i zabave odlučila da formira klub. Kako je u to vreme apsolutni uzor i autoritet bio Sovjetski savez, odlučeno je da se i kod nas formira vojni klub, po ugledu na CSKA. Zadatak da stvore naše čedo, ljubav i sve najdraže na svetu dobili su generali Otmar Kreačić (zvani KULTURA!!!) i Svetozar Vukmanović Tempo. I tako se 4. oktobra 1945. godine rodio PARTIZAN!!! Mi se svoje prošlosti ne stidimo, već smo ponosni na svoje osnivače upravo zbog toga što su želeli da od Partizana naprave klub koji je najbolji u svakom pogledu.

Ali, ono što je važno tiče se datuma. Sama činjenica da su cigani osnovani čak sedam meseci pre nas pobija cigansku tvrdnju da su osnovani u inat nama. Jer, po toj logici, oni su morali unapred znati da će se kroz sedam meseci osnovati neki Partizan koji će biti toliko grozan da oni unapred (ali u inat) osnuju zvezdu!!! Toliko o njihovoj pameti.

Onda su govna uvidela da im preti nova opasnost. Partizan kao vojni klub imao je veliki ugled, a vojska je, za ono vreme, obezbeđivala vrhunske uslove za rad. Šta sad? Normalno - smisliti novu laž!

Odjednom se sa komunizma prelazi na nacionalizam. Te Partizan su osnovali Hrvati, a mi ćemo braniti srpstvo od njih, sve su to komunjare, ne slave slavu, ne krste se... Nasuprot tome u zvezdi igraju isključivo Srbi (Bela Palfi, Tulio Roklicer, Srdan Mrkušić, Nusref Musemić, Leo Lerinc... sve same srbende), deca iz finih građanskih porodica, očešljani, umiveni... Ne mogu da sporim da se pelcer laži primio i da se mnoge generacije već 60 godina primaju na to. Ako mit o lažnoj istoriji i veličini, i jednako lažnom poreklu i čistoti, za trenutak i splasne, ispod šanka izroni neki Bogdan Tirnanić i napiše knjigu "Beograd za pocetnike" i sve lepo nanovi objasni.

A zaboravljaju ***** kako su gradili stadion, kako je Krcun Penezić uništio stambeni fond Beograda od 1961. do 1963. godine zbog cmarakane, kako je Draža Marković jebavao sudijama mater, kako su potplaćivali novinare ne da pišu dobro za njih već loše o nama... A sve uz laž da nisu državni i policijski klub, već da su opozicija. Kome? Šta ćemo sa Bugarčićem, Lekom Rankovićem, Slobinim ministrom Cvetkovićem, Banetom Ivkovićem... Jesu li oni bili u Partizanu? Jesu li oni bili ta opozicija vladajućem establišmentu?

Koliko cigani nisu bili državni klub i koliko im nije trebala ničija pomoc govori i njihov skor u periodu od raspada države i uvođenja višestranačkog sistema naovamo. Nagradno pitanje glasi da li su drage komšije osvojile više trofeja u poslednjih 15 godina ili u istom periodu pre toga? Nestankom jednopartijskog sistema titule sve ređe osvajaju a para nigde. Ali i dalje uporno pevaju tu svoju istu pesmicu.

Ovo je tek uvod. Nadam se da će čitaoci PUP-a u narednim brojevima dobiti i bliža pojašnjenja ciganskih laži. Taksativno... A nema ih malo. Ovaj tekst je samo pokušaj da se objasni temelj na kojem počiva zvezdina strategija u proteklih 60 godina.

Nema odmora dok traje obmana!!!


preuzeto iz fanzina ''The PUP'' ...
 
Једино тачно је да смо и ми и мишеви у старту били комунистички клубови...

...то потврђује и црвена звезда у грбовима оба клуба (ма ипак је и гробарима Црвена Звезда у срцу:) )...

...е сад, остаће записано да гробара нигде није било кад се деведесетих бранило српство, кад је пандурска стока млатила само делије...

А ту је и Марјановић...човек који је саградио Земунело, купио многе титуле Партизану...док су се делије бориле против Слобе и режима...јесте вас човек задужио...нема шта...
 
Ljuba82:
...е сад, остаће записано да гробара нигде није било кад се деведесетих бранило српство, кад је пандурска стока млатила само делије...
Ja znam najmanje 5 gobara koji su dobili batine od policije tako da ti ta priča ne pije vodu. Samo što oni nisu išli pod obeležjima kluba da bi se tu nešto tu dokazivalo kako je neko hrabar, već su išli i mlatili se sa policijom u to vreme kao i sav normalan svet. To kićenje obeležjima kluba da bi se navodno pokazalo kako su se samo cigani mlatili s policijom je samo dobar marketinški trik.
Izgleda da u ovom tekstu iz fanzina The PUP ima i te kako istine. A i sam naslov teme se nameće kao odgovor na tvoj komentar.
 
E secam se izjave onog vodje Partizana, sad sam i zaboravio kako se zove... u emisiji ZAMKA na Pinku..kad se pricalo o Zvezd i Partizanu i rivalstvu...i doslos e na temu koliko ko voli svoj klub i taj vodja (GROBAR) je izjavio kako VISE MRZI ZVEZDU NEGO STO VOLI PARTIZAN.... toliko o njihovoj iskrenoj ljubavi prema klubu!
 
bojan86:
E secam se izjave onog vodje Partizana, sad sam i zaboravio kako se zove... u emisiji ZAMKA na Pinku..kad se pricalo o Zvezd i Partizanu i rivalstvu...i doslos e na temu koliko ko voli svoj klub i taj vodja (GROBAR) je izjavio kako VISE MRZI ZVEZDU NEGO STO VOLI PARTIZAN.... toliko o njihovoj iskrenoj ljubavi prema klubu!

Takvih kod vas nema?
Ajde pogledaj potpis ovog lika majke ti ,pa nam nešto pričaj...
 
Procitao sam samo prve tri reci i deprimirao se ka da sam video koliko je ovaj ubogi decko potrosio reci i vremena upinjuci se da dokaze drugima,a pre svega sebi da FK Partizan nije osnovao Franjo Tudjman i da isti taj FK Partizan nije imao najvise muslimana i shiptara u svom klubu...posle FK Pristina i FK Novi Pazar. Ali postu su dva navedena kluba uglavnom bili drugoligasi,onda je FK Partizan klub sa ubedljivo navecim brojem shiptara i muslimana u prvoj ligi ondasnje,a i sadashnje prve lige.
A Fadilj Vokri je predsednik FS Kosova i kaze kako ima odlicnu saradnju sa svojim bivsim klubom.
Tako da FK Partizanu spravom stoji poklic..."Partizan je muslimanski tim" !
 
STEVAN STOJANOVIC,
DUSKO RADINOVIC,
SLOBODAN MAROVIC,
REFIK SABANADZOVIC,
MIODRAG BELODEDICI,
ILIJA NAJDOSKI,

ROBERT PROSINECKI,
VLADA STOSIC,
DARKO PANCEV,
DEJAN SAVICEVIC,
SINISA MIHAJLOVIC,
DRAGISA BINIC I
VLADIMIR JUGOVIC.


Sve same Srbende...:roll:

Pozdravio vas je Đokaj... :D
 
E kad me vucete za jezik...ponovicu opet:

DREAM TEAM:
FK. PARIZAN 60 godina 1945-2005.
1. Fahrudin Omerovic
2. Sead Masic
3. Fahrudin Jusufi
4. Bajro Zupic
5. Jusuf hatunic
6. Kjutim Salja
7. Admir Smajic
8. Mustafa Hasangic
9. Refik Kozic
10 Dzevad Prekazi
11 Fadilj Vokri
REZERVE: Isa Sadriu, Idriz Hosic, Ismet Ugljanin, Ajadzi Nuhi, Resad Kunovac, Ljuan Prekazi, Damir Cakar
TRENER: Abdulah Gegic
DOKTOR: Sead Malicevic
EKONOM: Hasani
PREDSEDNIK: Muharem Muharemagic
POCASNIK PREDSEDNIK: Franjo Tudjman
HIMNA: Ljiljiani, ljiljani cvatu...
NEOSTVARENA ZELJA: REFIK SADANADZOVIC
 

Back
Top