zvecanska je puna dece kojoj treba ljubav

mala_crna

Početnik
Poruka
34
zvecanska je puna dece kojoj treba ljubav kao i domovi sirom srbije.
zasto se izbegava usvajanje dece?
mnogi parovi u srbiji a i sire ne mogu iz raznih razloga da imaju decu-zasto izbegavate usvajanje.
ovo govorim iz licnog iskustva, ja sam jedno srecno usvojeno dete koje moje roditelje nebih menjala nizasta na svetu a za svoje bioloske roditelje ne zelim ni da pitam da li postoje-majka je ona koja voli, cuva i izvede na pravi put a ne ona koja te rodi.

to se i ja pitam.....
nisam se setio da pokrenem tu temu.....
nisu mi jasni ljudi koji zive sami ili u paru i kupuje psa koga pretvaraju u ljudsko bice, nemam nishta protiv kuca, ali mislim da bi bilo mnogo lepshe da usvoje neko dete.....ja se toga ne bi libio....shta vishe kada budem bio u situaciji to cu i uraditi..... :wink: :D

goodday:
to se i ja pitam.....
nisu mi jasni ljudi koji zive sami ili u paru i kupuje psa koga pretvaraju u ljudsko bice, nemam nishta protiv kuca, ali mislim da bi bilo mnogo lepshe da usvoje neko dete.....ja se toga ne bi libio....shta vishe kada budem bio u situaciji to cu i uraditi..... :wink: :D
drago mi je da jos neko deli moje misljenje

Zloća:
Potpuno se slažem sa vam, ali sam čula da je ovde jako teško usvojiti dete. Tu prvenstveno mislim na sam postupak koji kažu da traje jako dugo, zatim sama administracija kao i uslovi za koje sam čula da je jako teško ispuniti ih.
da, moras ici kod psihologa, onda ti ispituju materijalno stanje, traze razne potvrde iz supa i neznam odakle vec pa onda tek mozes da provedes sa detetom neko vreme u domu ono kao navikavanje a kad ti daju da vodis dete opet te mislim neko vreme nadgledaju-ovo znam iz price mojih roditelja i verujte to se sve isplati, ko izdrzi sve to dobija nagradu-jedno malo detence koje ce ga voleti celog zivota, kao sto je slucaj opet samnom, ja sam najsrecnije i najvoljenije dete na svetu.

mala_crna:
Zloća:
Potpuno se slažem sa vam, ali sam čula da je ovde jako teško usvojiti dete. Tu prvenstveno mislim na sam postupak koji kažu da traje jako dugo, zatim sama administracija kao i uslovi za koje sam čula da je jako teško ispuniti ih.
da, moras ici kod psihologa, onda ti ispituju materijalno stanje, traze razne potvrde iz supa i neznam odakle vec pa onda tek mozes da provedes sa detetom neko vreme u domu ono kao navikavanje a kad ti daju da vodis dete opet te mislim neko vreme nadgledaju-ovo znam iz price mojih roditelja i verujte to se sve isplati, ko izdrzi sve to dobija nagradu-jedno malo detence koje ce ga voleti celog zivota, kao sto je slucaj opet samnom, ja sam najsrecnije i najvoljenije dete na svetu.
Ja jeste da sam udata ali jos uvek nemam dece(mislim da sam jos uvek mlada - mada je to diskutabilna stvar :lol: ). Ako iz ko zna kojih razloga (nedaj Boze)nebudemo ja ili moj muz mogli da imamo dece svakako da bi se odlucili na usvajanje bez razmisljanja. Zivim pored jednog doma za nezbrinutu decu i svaki put kad ih vidim srce mi se cepa. Od usvajanja dece nepostoji nista plemenitije. Ljudi koji se odluce na to - svaka im cast, jer nema deteta koje nezasluzuje ljubav i paznju.

Zloća:
mala_crna:
Zloća:
Ja jeste da sam udata ali jos uvek nemam dece(mislim da sam jos uvek mlada - mada je to diskutabilna stvar :lol: ). Ako iz ko zna kojih razloga (nedaj Boze)nebudemo ja ili moj muz mogli da imamo dece svakako da bi se odlucili na usvajanje bez razmisljanja. Zivim pored jednog doma za nezbrinutu decu i svaki put kad ih vidim srce mi se cepa. Od usvajanja dece nepostoji nista plemenitije. Ljudi koji se odluce na to - svaka im cast, jer nema deteta koje nezasluzuje ljubav i paznju.
u pravu si to je najplemenitija stvar koju neko moze da ucini. deca su ukras sveta....

Drage moje mame i tate ( i one buduci roditelji)!
Dugo sam i ja bila ubedjena da je kod nas pojam "usvajanja" jedna procedura koja je izuzetno mucna, dugacka i teska - maltene neizvodljiva, koja traje i traje... I znate sta sam saznala ovog meseca? Postoji jedan casopis kod nas i zove se MAMA. Ja ga kupujem od 99 god. redovno i mnogo su mi pomogli svi ti clanci pedijatara, decijih pedagoga, njihovi saveti, igrice i sl.i sl.... i u ovom novom "aprilskom" broju, upravo na par stranica su sve napisali i opisali na temu "usvajanja dece". Da li verujete da je to mnogo jednostavnije, nego sto mi mislimo? U razgovoru (nakon tog clanka) sa jednom komsinicom, koja je socijalni radnik (sa kojom sam inace bila na "Dobar dan", pa sam radoznalosti radi zapocela temu u liftu, znate ono: Izvinte, nikada vas to nisam pitala, a vi ste soc. radnik, da li mogu da vas zadrzim na par minuta....), dobila sam potvrdu celog tog teksta napisanog u MAMI. Sustina je da dete mozete da dobijete za oko 4 -6 nedelja maximum!!!!
Ako neko nije u mogucnosti da kupi MAMA casopis, neka ostavi e-mail, pa cu mu poslati tekst...
I eto...nadam se da ce nekome ove informacije dobro doci!

...izvinite pored "dobijete dete", trebala sam da napisem da "dobijete dete na usvajanje" ( da neko pogresno ne shvati!)

I jos nesto...Postoji i onaj oblik tzv "Hraniteljskih porodica", gde mozete NEpotpuno usvojiti dete. Sta to znaci? Javite se centru za soc. rad (pri vasoj opstini), kazete da ste raspolozeni da primite dete u svoju porodicu, i ta procedura traje ne vise od 7 dana. Dete je kod vas, uz vas, vi brinete o njemu...Nakon par godina ukoliko se steknu odredjeni uslovi, to dete mozete usvojiti.

goodday:
to se i ja pitam.....

pa nije isto kuche ili dete...ne dobije se isto
ko hoce dete taj ga obicno napravi :I

Popa:
Ja sam video tu sirotu dechicu,dok sam sa devojkom ishao da ona polaze doktorat na temu"kuga novog doba-sirochad".Meni se plakalo kad sam video jedno malo tuzno stvorenje,ono je ochima suze pustalo,grcajuchi hvala vam chiko,a ja stacu dao sam mu snikers,mislim onako iz shale poklon,kad on zagrli meni pantalone i viknu chiko ocu da mi budete tata,da uvek imam chokolade.Gde bre da usvojim to pashce nedonoshce,malo kopile,nezna se ni chiji je,dodushe zaista deca su uzkrachena i za bombona i chokoladi,
Tebi ocigledno fali neka daka u glavi. To dete kojem si ti "velikodusno" dao cokoladicu verovatno bolje poznaje pravopis i gramatiku svog jezika. Kad smo vec kod toga imena drzava pisu se valikim pocetnim slovom. Vrati se u prvi razred osnovne skole.

Bas dobro sto se neko zaiteresovao i za ovu temu.
Moj suprug i ja podneli smo zahtev za usvajanje
deteta 2001g,prosli smo sve moguce zdravstvene,
psiholoske preglede.Provere stambenih uslova,materijano stanje tj prvereni smo uzduz i popreko i konacno nakon nakoliko meseci dobili saglasnost od centra za socijani rad da smo podobni kao usvojitelji.Do sada nismo usvojili dete jer
navodno koji god dom za nezbrinutu decu kontaktiramo upucuju nas na nas centar za soijalni rad a ovi na
domove i sve tako u krug.Stvarno vise neznamo kome
da se obratimo.

mala_crna:
goodday:
to se i ja pitam.....
drago mi je da jos neko deli moje misljenje
Ma puno ljudi deli vaše mišljenje, ali ljudi često odustaju zbog UŽASNE administracije oko svega toga. imam prijatelje koji su se maltretirali gotovo godinu dana oko papirologije i gluposti. Tu bi trebalo malo poraditi i pojednostaviti.

Popa:
Ja sam video tu sirotu dechicu,dok sam sa devojkom ishao da ona polaze doktorat na temu"kuga novog doba-sirochad".Meni se plakalo kad sam video jedno malo tuzno stvorenje,ono je ochima suze pustalo,grcajuchi hvala vam chiko,a ja stacu dao sam mu snikers,mislim onako iz shale poklon,kad on zagrli meni pantalone i viknu chiko ocu da mi budete tata,da uvek imam chokolade.Gde bre da usvojim to pashce nedonoshce,malo kopile,nezna se ni chiji je,dodushe zaista deca su uzkrachena i za bombona i chokoladi,mimo sanitarnih uskuga,samo vodovod da vidite.Tavan prashina,tu ima zaraze,dole podrum ko srednjovekovna tamnica bastilja.Dole su kao dechije lutke stare jos iz vremena broza.Zaista ako imate sto od starih stvari,makar krpe ono sto vam je ostalo od roditelja i biki,moze sto bilo makar i kecelja za sudoperu,preshichese moze se i to odenuti malishanima.Zimi su djechica vrlo
neugodna,nema mazuta i hepo kocki,te ugalj pale shibicama.Zamislite da neradi trfika jedan dan,ta deca se mrznu,skidaju zavese i umotavaju se da nenazebu od vetrometine kuolara krila gde su smeshtena.Kakvih blokova ima,to neznate.U jednom apartmanu odvojeno za decu koja su ipak stipendirana od bivshih roditelja koji ostavili odbachene,recimo ima i sony playstation 1 i 2,ali tv portabl da deca gube vid.Znate li kolika je ta rezidencija sirotista.Ulaz postoji sa severne i zapadne strane,stepeniste ko pred julija cezara da idete,gore i balkon,sve se sija fasada juvelirska zgrada,staro jezgo josh dok je Beograd bio singidunum kome sada slavimo 600 godina od vekova nastanka na balkanu erope kontineta.Ja bih krv vadi za tu decu,ima i sa h.i.v-a.i.d.s oboljenjima,canser,sifilis sve ostalo od roditelja sto su ih zato i odbacili da neplachaju skupe troskove lechenja.
Najteze je kad ih teraju napolje i odatle,ona izlaze posle kao odrasli ali naseljavaju se sve u nove stanove skupa ko izbeglice koji za razliku barem plachaju kupovinu.To je veliki socijalni problem SCG pa i bivshe SFRJ.Evropa nas neche da primi u Evropsku Uniju jer imamo 9364 josh nereshenih sluchajeva,i 11.456 zbrinutih za zivot i stan.Eto od takvim moze postati i ugledna javna lichnost kao poznati estradni umetnici,glumci,pa i politichari.Ja sam se frpirano zgranuo cuvshi od tog malog da ih iz stare ljubavi poshechuju Lepa Brena,Djej,Karamela,poznata glumica Tanja Boskovich,Sergej trifunovich,Zoran Cvijanovich a tu su i cenjeni i vrlo uspeshni Ivica Dachich,zamenik lidera SRS Tomislav Nikolich i josh puno lica kao Bebi Dol,Stoja,Viki,Jashar,Sherif,Shaban.
Ja vas sve molim da ovo neshirite,nasha zemlja mora da taji pred svetskom zajednicom o nereshivom problemu sirochadi,dok preko pulta demokratskog cenra trebamo sve ukrasiti bon-ton,bizhuterija,samo da nas prime i skoche plate na procek minimalno 500-900 eura,a posle mogu da nas uvate,mi smo srbija majka boginja,ovde jashe sila cara lazara dinastija vizantija,mi smo potomci kraljeva pred kojima su uzmisali i lavovi.Ljudi posetite sirotiste da se uverite da se shali ono naepostoji,pricha je vos kos ovk,vojno pitanje dekripcije infotopa,namene
lociranja zlochinaca koji zele iz sirotista oteti dete i u lancu trgovine belim robljem ga podvoditi prostituciji pedofilije,plus da ga zlostavlju te zavrshi u ruci otmichara, Sekta crna ruzha na crnoj misli silovano i zaklano.
To je manipulacija mind sferom,zarad mamca sektash da razvezu jezik te budu zarobljeni u pokushaju.Nebrinite nacijo dao sam vam tajnu drzavane bezbednosti,ovo je world top secret info,mozete uchi u razgovor i prijatelju savetovati da nestrepi ja i ubice iz drzvne bezbednosti neutalishemo zlochince na samu njihovu pomisao.zdravo
stvarno mi nije jasno kako te nije mrzelo ovolike gluposti da kuckas.

Anonymous:
Popa:
Ja sam video tu sirotu dechicu,dok sam sa devojkom ishao da ona polaze doktorat na temu"kuga novog doba-sirochad".Meni se plakalo kad sam video jedno malo tuzno stvorenje,ono je ochima suze pustalo,grcajuchi hvala vam chiko,a ja stacu dao sam mu snikers,mislim onako iz shale poklon,kad on zagrli meni pantalone i viknu chiko ocu da mi budete tata,da uvek imam chokolade.Gde bre da usvojim to pashce nedonoshce,malo kopile,nezna se ni chiji je,dodushe zaista deca su uzkrachena i za bombona i chokoladi,
Tebi ocigledno fali neka daka u glavi. To dete kojem si ti "velikodusno" dao cokoladicu verovatno bolje poznaje pravopis i gramatiku svog jezika. Kad smo vec kod toga imena drzava pisu se valikim pocetnim slovom. Vrati se u prvi razred osnovne skole.

ova osoba je mozda "jadna" ali ti si jos jadnija osoba jer se brines oko gramatike a ne oko toga sta je napisao.nigde ne vidim saucesce za decu koju je opisao.mislim da se svi mi trebamo pokopati u jamu od srama.prvo roditelji koji ostavljaju decu,a posle njih i mi odrasli koji se samo mislimo oko nasih problema i nista ne poduzimamo da toj deci bude bolje.oni su nevina bica koja nisu trazila da se rode. kladim se da svako ima u cosku neku stvar ili robicu koju vise ne koristi.mogli bi to oprati i dati toj deci kojoj to mnogo znaci.sto se tice cokoladica i slatkisa-mogli bi se setiti da se ne prejedemo za krsne slave ,Bozic i Uskrs kao i za Novu Godinu i da 1000 dio dademo tim sirocicima svi i oni se ne bi osecali napusteno kako se osecaju. Nasu Vladu i ljude u politickom zivotu trebamo samo pobiti jer su toliko zagrizli u kradju i neinteresovanje za narod koji ih izabrao da je to preslo svaku meru.trebamo izabrati nove pa ako i oni kradu i njih pobiti i tako do kraja dok nas sve ne pobijemo jer smo tako jadni da mi se ponekad povraca kad vidim kako nas narod zivi u Srbiji u odnosu na civilizovane zemlje koje posjecujem ponekad.

sidarta:
Bas dobro sto se neko zaiteresovao i za ovu temu.
Moj suprug i ja podneli smo zahtev za usvajanje
deteta 2001g,prosli smo sve moguce zdravstvene,
psiholoske preglede.Provere stambenih uslova,materijano stanje tj prvereni smo uzduz i popreko i konacno nakon nakoliko meseci dobili saglasnost od centra za socijani rad da smo podobni kao usvojitelji.Do sada nismo usvojili dete jer
navodno koji god dom za nezbrinutu decu kontaktiramo upucuju nas na nas centar za soijalni rad a ovi na
domove i sve tako u krug.Stvarno vise neznamo kome
da se obratimo.

otidjite u Zvecansku pa uzmite jedno dete i ne izlazite dok vam ne odobre da ga usvojite.derite se dokle god mozete a po mogucnosti pozovite TV ili radio pa im objasnite sta radite.evo njih za minut. ali ne zovite drzavni TV.

Anonymous:
Mamice objavi te informacije o usvajanju na forumu, zasto da te svi cimamo sa mailovima. Ja bas razmisljam na temu usvajanja ali ne mogu da nadjem taj casopis, valjda je sve rasprodato.[/quoteEvo bas imam aprilski broj u rukama pa da vam ukratko prenesem tekst o usvajanju dece.
Pravo na usvajanje imaju bracni parovi ali i vanbracni po izvrsenoj proceni zrelosti njihovih medjusobnih odnosa,pojedinci najcesce zene takodje po utvrdjivanju podobnosti ali prilikom donosenja konacne odluke o usvajanju prednost imaju parovi.
Ne postoji pravilo o trajanju procedure.sama procena i priprema za roditeljstvo traje oko dva meseca.Pojedini parovi dobiju potvrdu o podobnosti,i prodju obuku u centru ali cekaju i do dve godine dok se ne pojavi dete podobno za usvajanje.
Dete se moze usvojiti do navrsene 18 god.zakon utvrdjuje da razlika u godinama izmedju usvoioca i deteta treba da bude izmedju 20 i 30 god.ali se ta granica pomerila na35 i 40 god.Sasvim male bebe se daju mladjim parovima a starija deca starijim.Idealan uzrast za usvajanje detetda jeste godinu do godinu i po dana jer se tada najbolje mogy odrediti njegovi razvojni i zdravstveni aspekti.
Ukoliko vam treba jos neka informacija rado cu je preneti.

Anonymous:
goodday:
to se i ja pitam.....

pa nije isto kuche ili dete...ne dobije se isto
ko hoce dete taj ga obicno napravi :I
da, a ko hoce kuche i njega napravi :roll:
a da, ne moze :roll:

Back