Званично саопштење СПЦ: Лажно извештавање крајње неморално

Poruka
27.467
http://www.spc.rs/
Coat_of_arms_of_Serbian_Orthodox_Church.png


Деманти
19. Новембар 2020 - 14:27
Деманти

Поводом лажних вести о наводном упокојењу Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, обавештавамо јавност да је, према званичном извештају конзилијума лекара који се стара о здрављу Предстојатеља наше Цркве, његово стање неизмењено у односу на извештај који смо јутрос објавили.

Сматрамо крајње неодговорним и неморалним овакво лажно извештавање и свесно обмањивање и узнемиравање целокупне јавности, чак и од стране појединих црквених личности, као и неких медија којима се до сада могло колико-толико веровати.

Позивамо све да се помоле за здравље нашег Патријарха и да се о његовом здравственом стању информишу из званичних саопштења Конзилијума лекарâ и на званичној интернет-страници Информативне службе Српске Православне Црквe.


Информативна служба Српске Православне Цркве

Такође и:
 
Vučić mora da je nešto veseo danas , možda i pripit i sve mu smešno ... pa ne može već 2 sata da napravi onu tužnu facu pa da saopšte vest ...
Остало је прибележено како је и "чувени" др Менгеле испољавао ту врсту приземног хумора.
 
https://rs.sputniknews.com/vesti/20...-patrijarh-je-u-teskom-stanju-lekari-se-bore/
Патријарх се налази у тешком стању, интубиран је, лекари се боре, рекао је председник Србије Александар Вучић о стању поглавара Српске православне цркве.
„Разговарао сам са др Гораном Стевановићем, лекари после интубирања покушавају да окрећу патријарха и изведу дренажу. Тешко је било шта прогнозирати, остаје да се молимо за његово здравље, реч је о великом човеку који је задужио српски народ“, рекао је Вучић на показној вежби српске полиције која је одржана на Новом Београду.
 
Vučić mora da je nešto veseo danas , možda i pripit i sve mu smešno ... pa ne može već 2 sata da napravi onu tužnu facu pa da saopšte vest ...


Ako Patrijarh umre, teško da će Vučić da nađe novog Patrijarha kojim će moći da talo manipuliše i dobija crkveno ordenje kao od Irineja.
 
Ja sam se bas potresao kada sam cuo. B92 je objavio vest. Onda je posle demantovao i iskritikovao lazne vesti taj isti B92.
Ево како су се ДРУГОСРБИЈАНСКИ ГОМНАРИ посипали пепелом,
а први су били који су пустили лажну вест - Слушај багру NovаS :
 
Тако је било и са Амфилохијем.Прво вест о његовој смрти, онда демантиј СПЦ, а сутра ујутро званична објава о његовој смрти.

Медији у Србији јесу дно дна, али што би неко објавио лажну вест о патријарховој смрти, за то нема никаквог разлога?
 
Ево како су се ДРУГОСРБИЈАНСКИ ГОМНАРИ посипали пепелом,
а први су били који су пустили лажну вест - Слушај багру NovаS :
Има и у Ц.Гори НОВА М, у саставу исте групе као и Нова С.Тамо нису за опозицију, већ свим срцем за Мила, и баш су грдили црногорску опозицију.
 

Back
Top