Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
У праву, али ипак се удавача потрудила, бар како пише блиц. Проблем су наши неписмени и аљкави чиновници.
Ja znam da su takvi pa sve proveravam, ta zena naravno nije znala pa je nadrljala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У праву, али ипак се удавача потрудила, бар како пише блиц. Проблем су наши неписмени и аљкави чиновници.
Добро си рекао изговор, у ствари, све се ради смишљено.Дакле, незнање, незаинтересованост и безвољност само једног човека у Народној банци Србије се користе као изговор за обесправљивање читавог народа и његово довођење пред свршен чин.
Тадићев дух и даље лебди над Србијом.
"ЕБАНКИНГ" МОЖЕ, ЋИРИЛИЦА НЕ МОЖЕ
НЕЗНАЛИЦЕ ВЛАДАЈУ НАРОДОМ
Поштовани,
Из апликације за електронско банкарство физичких лица је крајем предходне недеље избачен ћирилични фонт на захтев Службе платног промета Српске банке. Служби платног промета је ово наложено од стране Народне банке будући да њихов Коре систем, који обрађује све пакете налога, не препознаје ћирилични фонт. Будући да сте Ви користили ћирилични фонт приликом попуњавања налога, систем није могао да га прихвати.
И
.
Pa lepo kazu da imaju nekakav sistem koji ne prepoznaje cirilicne fontove.
Skupo su platili i taj sistem, a sada bi trebalo zbog dvadesetak korisnika da narucuju specijalne sisteme za oba pisma.
Tako je online bankingom.
"#
А то што ћирилицом раде "само 20 људи" (којим методом сте дошли до баш те цифре?), то само показује колико су наши сународници - самосталне личности
Da li tii koristis onlajn banking? Da korstis ne bi se uopste zamarao oko cirilce jer i Kinez mora da korsti latiinicu kada pravi uplatu na neciji racun po belom svetu.
IBAN (recimo) postoje samo na latiici.
Pa lepo kazu da imaju nekakav sistem koji ne prepoznaje cirilicne fontove.
Skupo su platili i taj sistem, a sada bi trebalo zbog dvadesetak korisnika da narucuju specijalne sisteme za oba pisma.
Tako je online bankingom.
Ma, videćeš i ćirilicu jednog dana, ali pare - jok.А што би то мене било брига, ја плаћам порез и хоћу да видим ћирилицу.
Кинезу уопште не треба латиница да би вршио плаћања у својој земљи. Ни мене не занимају плаћања по белом свету, него у мојој земљи!
.
E, vidis, mene zanimaju, a zanimaju i veliku vecinu mladih ljudi koji bi da pazare, ali i da prodaju nesto u inostranstvu.
Ti i tako odes na salter ispunis upllatnicu, a to mozes jel i cirilicom.
I kako cu ja kada svojoj banci u Nemackoj dajem nalog da isplati nekome u Srbiji neku sumu novca?
.
Драга Rayela,
Ви сасвим лепо можете да користите латинично писмо за Ваше потребе које сте навели, и због тога уопште нећете бити "позвани на одговорност" нити имати било каквих "неприлика". Кинез, Грк, Јеврејин, Арапин, Рус... сасвим лепо користе своја писма за те послове.
Овде су само Срби "шугаве овце" и "беле вране" и једино они могућност коришћења свог писма немају. "Заслугом - самих Срба.
Ето, то је "мала разлика".
Када су партизани узели власт и почели да уређују државу по својим потребама, један активиста је говорио народу: "Сви људи ће бити једнаки, па и мушкарци и жене. Остаће само једна мала разлика", нашалио се мислећи на разлику у гаћама. Један из народа је узвикнуо:
"Живела мала разлика"!
У случају електронског банкарства ја узвикујем:
"Доле мала разлика"!

Dragii Zeljko,
ja sam dobro sto i tebi iz sveg srca zelim
Ne mozes ti od NBS da zahtevas da pazari dva programa za bankarstvo pri cemu je to sve uzasno skupo, a Srbija jel, jako siromasna.
Znacilo bi to da treba odvojiti zito od kukolja, a u bankarstvu to nije (danas) vise moguce.
Je li te pitam nesto, Zeljka ne mogu jer on nema kreditne kartice, ali ih ti dochim , imas.Упрaво зaто српском језику двa писмa нису потребнa.
A aко неко мисли дa је то богaтство, некa плaћa двa софтверa, некa штaмпa публикaције дупло итд.
Не користим карице, живим скромно и не трошим више него што зарадим, не дајем за некакве џукеле него то што могу улажем у своју децу. И немам ништа против енглеског језика који говорим веома добро.Je li te pitam nesto, Zeljka ne mogu jer on nema kreditne kartice, ali ih ti dochim , imas.
Da li da i Visa, Master Card ( oni sitni detajcici oko vaznosti karte takodje) budu cirilicom i naravno na srpskom ili im
tu gledas malo kroz prste? Zasto se ne buune Nemci ili Francuzii, Italijani ako su njihove kartice iskljucivo na engleskom jeziku?
Не користим карице, живим скромно и не трошим више него што зарадим, не дајем за некакве џукеле него то што могу улажем у своју децу. И немам ништа против енглеског језика који говорим веома добро.
Kakve pa sada ima veze besmisleno trosenje para ( koje covk nea) sa kreditnim karticama?
Nego da li je tvoja kartica ( ona bankarska) a kojom uzimas pare iz bankomata na cirici?
Ja to zaista ne znam ( poznato je da ne ziviim u Srbiji).
Zbog tebe i Zeljka ce verovatno menjati i bankomate, a na kojima i ja i svaki covek ovog sveta sa svojom bankarskom karticom moze da uzima lovu.Није, бaш пре неки дaн сaм после вaљдa 10 годинa морaо дa узмем нову кaртицу у поштaнској штедионици, добио сaм је ковертирaну, и кaд сaм је кући отворио, видео сaм дa је све нa лaтиници, чaк и моје лично име. Ових дaнa плaнирaм дa се побуним због тогa и дa трaжим д aми дaју кaртицу нa којој је све нaписaно ћирилицом. Дa, претходно су ми дaли уговор који је цео био нa ћирилици.

Zbog tebe i Zeljka ce verovatno menjati i bankomate, a na kojima i ja i svaki covek ovog sveta sa svojom bankarskom karticom moze da uzima lovu.
A nase su bankarske kartice latinicom pisane. I sta cemo sada?
Zbog tebe i Zeljka ce verovatno menjati i bankomate...