излазиш ти касно увече некад? нема града у западној Европи где се масовно не лоче. стани испред било које кафане, паба, бодеге или бара па гледај ко излази и у каквом су стању, само пази да не станеш тамо где се неко од веселника већ исповраћао или можда штиклом некоме на руку.
Схваташ да није кажњиво напити се у кафани? Није кажњиво ни попити два пива после којих ниси пијан, али такође више не смеш да возиш. Пребацивати одговорност за безбедност у саобраћају на конобаре је нешто најглупље што сам целе године до сад чуо, али то је вероватно зато што нисам обраћао никакву пажњу на вести из Србије до данас.
Sasvim si ti ovde u pravu, ali sam sigurna da i na zapadu postoji neki zakon iz kojeg ovi naši prepisuju. Jer, znaš i sam, oni ipak PREPISUJU.
Cilj je ovde preventiva, pojačani oprez onih koji služe alkohol i njihovo zastrašivanje. Nema neke velike štete od toga, a neće je ni biti.
Drugo, recimo u Italiji, ima TOLIKO POLICIJE I KARABINJERA, posebno u kasnim satima, posebno na frekventnim mestima, da ni vozači nisu ludi da previše rizikuju i da morka pijani sednu u kola. Čak i kada sednu blago pripiti šanse su ogromne da će policija to da provali, a njih skupo da košta pre nego što učine štetu.