Zukorlic zajedno sa Cericem rusi ustavnopravni integritet drzave Srbije

Da li treba uhapsiti Muamera Zukorlica zbog aktivnog delovanja na rusenju Srbije?

  • DA

  • NE

  • NE ZNAM


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Tihi-

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.712
Cerić: Verski značaj posete Kosovu
7. avgust 2009. | 00:41 | Izvor: B92
Priština -- Vrhovni poglavar Islamske zajednice u BIH Mustafa Cerić izazvao burne reakcije objavom da odlazi u posetu "Islamskoj zajednici Republike Kosovo".

Nakon susreta sa kosovskim muftijom Naimom Trnavom, Cerić je za B92 izjavio da njegova poseta ima isključivo verski značaj, a ne politički prizvuk i objasnio zašto je je na sajtu Islamske zajednice u Sarajevu korišćena formulacija "Republika Kosovo"

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=08&dd=07&nav_category=640&nav_id=375227

-------------

Sa Cericem u poseti "Republici Kosovo" je i muftija Muamer Zukorlic, koji je ovom posetom jasno pokazao da ne postuje drzavu Srbiju njene granice i ustavnopravni integritet .

Mene interesuje dokle ce drzava Srbija i njena vlast na celu sa Tadicem da trpi ovog islamskog fundamentalistu ? Zasto ne reaguje ? Odmah da napomenem da nemam nista protiv muslimana i Bosnjaka, ali imam sto sta protiv onih koji rade na rusenju moje drzave i ne postuju njen ustav i zakone. Za pocetak drzava bi mogla da zatvori Zukorlicev "internacionalni univerzitet" u Novom Pazaru koji pomenuti koristi za pranje para od sverca droge i kao izvor ilegalnog finansiranja i za fabrikovanje "sopstvenih kadrova" . Za pocetak po optuzbi Sulejmana Ugljanina Zukorlic ne placa drzavi Srbiji porez na skolarine koje placaju studenti tog univerziteta, a organizator ove kriminalne utaje poreza je Zukorlic kao rektor , i samim tim ima vise nego dovoljno osnove da se pomenuti uhapsi zbog krivicnog dela teske utaje poreza.

Postavlja se pitanje, ko u Srbiji dozvoljava ovom Zukorlicu da ovako rovari protiv interesa nase drzave i naroda, i zasto se u Srbiji ne sprovodi zakon i zasto se pomenuti kriminalac Zukorlic ne uhapsi?

Kad ce u Srbiji zakon postati isti za sve?
 
Poslednja izmena:
-------------

Sa Cericem u poseti "Republici Kosovo" je i muftija Muamer Zukorlic, koji je ovom posetom jasno pokazao da ne postuje drzavu Srbiju njene granice i ustavnopravni integritet .

Mene interesuje dokle ce drzava Srbija i njena vlast na celu sa Tadicem da trpi ovog islamskog fundamentalistu ? Zasto ne reaguje ? Za pocetak drzava bi mogla da zatvori Zukorlicev "internacionalni univerzitet" u Novom Pazaru koji pomenuti koristi za pranje para od sverca droge i kao izvor ilegalnog finansiranja i za fabrikovanje "sopstvenih kadrova" . Za pocetak po optuzbi Sulejmana Ugljanina Zukorlic ne placa drzavi Srbiji porez kao rektor , i samim tim ima vise nego dovoljno osnove da se pomenuti uhapsi zbog krivicnog dela teske utaje poreza.

Postavlja se pitanje, ko u Srbiji dozvoljava ovom Zukorlicu da ovako rovari protiv interesa nase drzave i naroda, i zasto se u Srbiji ne sprovodi zakon i zasto se pomenuti kriminalac Zukorlic ne uhapsi?

Ovo je tvoj licni stav,a svako ko pogleda teme koje ti otvaras sve ce mu biti jasno..bez uvrede..
 
Ovo je tvoj licni stav,a svako ko pogleda teme koje ti otvaras sve ce mu biti jasno..bez uvrede..

ne to nije moj licni stav vec je zukorlicev stav.

da on ne podrzava "republiku kosovo" ne bi ucestvovao u toj poseti zajedno sa c ericem i ne bi drzao politicki sastanak sa predsednikom siptara fatmirom sejdiuuom...

ocigledno da bosnjaci predvodjeni zukorlicem zajedno sa bosnjacima predvodjenim cericem , u sadejstvu sa kosovskim albancima planiraju odredjene akcije na stetu drzave srbije i republike srpske.
 
ne to nije moj licni stav vec je zukorlicev stav.

da on ne podrzava "republiku kosovo" ne bi ucestvovao u toj poseti zajedno sa c ericem i ne bi drzao politicki sastanak sa predsednikom siptara fatmirom sejdiuuom...

ocigledno da bosnjaci predvodjeni zukorlicem zajedno sa bosnjacima predvodjenim cericem , u sadejstvu sa kosovskim albancima planiraju odredjene akcije na stetu drzave srbije i republike srpske.

Svako ko krsi Ustav i zakone Republike Srbije treba biti uhapsen.Neki nisu uhapseni zbog ekonomskog interesa (tu mislim na politicare i tajkune(oni NA ZALOST nisu uhapseni)),i zbog VISEG nacionalnog interesa (tu mislim na pomenute bosnjake(i ako bi ih ja radije nazvao Srbima muslimanske veroispovesti)),za koji smo mi sitni i ne bitni da bi nam sad bilo dozvoljeno da vidimo taj interes.
 
Diplome kod inspektora!
UPIS brucoša na isturena odeljenja univerziteta i fakulteta zakonom je zabranjeno! Studenti koji se upisuju, to čine na sopstvenu odgovornost. Diplome koje se stiču od 2006. godine nisu validne i mogu biti poništene, kaže prof. dr Radivoje Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete. On ističe da će prosvetna inspekcija preduzeti sve neophodne mere kako bi se odredbe Zakona o visokom obrazovanju striktno poštovale.
Otvaranje isturenih odeljenja postalo je poslednjih godina hit u Srbiji. "Škole" se otvaraju kao nekada radnički univerziteti. Iako se očekivalo da će akreditacija koja je u toku uvesti neki red u ovoj oblasti, ostao je "status kvo". Nijedna visokoškolska ustanova nije odbijena, a onima koje su dobile "akt upozorenja" dozvoljen je upis nove generacije brucoša.
Iako je to zakonom zabranjeno, Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru upisao je novu genereciju brucoša u Beogradu, Pančevu, Nišu i Subotici. Odeljenje u Beogradu nalazi se u Udruženju novinara Srbije, gde se odvija nastava smerovima za engleski jezik, diplomatiju i međunarodne odnose i žurnalistiku. I dok na univerzitetu tvrde da imaju sve neophodne dozvole, u Komisiji za akreditaciju to demantuju.
- Univerzitet je tek u postupku akreditacije, a isturena odeljenja, koja imaju su ilegalna
- kaže prof. dr Vera Dondur, član Komisije za akreditaciju. - Nije izdata nijedna dozvola za rad isturenog odeljenja, niti će. Jer, niko ne može da ima isturena odeljenja van mesta gde je sedište fakulteta.
Rešenjem nadležnih od 13. 10. 2003. godine odobren je rad ovog Univerziteta, a tadašnji ministar prosvete Gašo Knežević se, kako piše u obrazloženju, "rukovodio se interesima studenata, potrebama za obrazovanjem kadrova u ovom delu, kao i činjenicom da je osnivač podneo dokaze da ispunjava uslove u pogledu opreme, prostora i kadra".
Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, inače, osnovao je muftija Muamer Zukorlić, uz pomoć donatora. A, zahtev za osnivanje univerziteta Ministarstvu prosvete podnelo je preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge "Refref" d.o.o iz Novog Pazara, specijalizovano za prodaju garderobe.
SediŠte Univerziteta je u upravnoj zgradi Tekstilnog kombinata "Raška" u Novom Pazaru, koju je muftija Zukorlić preuzeo pod nejasnim okolnostima. Zgrada je više puta doziđivana i više ne liči na stari objekat. Muftija je preuzeo i ceo kompleks oko upravne zgrade i glavni parking "Raške".
U Novom Pazaru se javno govori da muftija deljenjem diploma, magistratura i doktorata kupuje lojalnost i podršku dela Bošnjaka, ali i podmićuje druge ljude. Neki su na ovom univerzitetu, za samo godinu-dve magistrirali, doktorirali i stekli zvanja profesora. I sadašnji rektor je brzo prošao taj put.

GDE SU PARE?
U OTVORENOM pismu koje je reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić više puta upućivao reisu Islamske zajednice BiH dr Mustafi Ceriću između ostalog se ističe:
- Za sedam godina rada univerziteta, muftija, odnosno rektor Zukorlić, ni jednom nije podneo izveštaj o poslovanju univerziteta, a znamo da se samo za jednu godinu studija u sve četiri generacije zaradi između 2,5 i 3 miliona evra, što za četri godine iznosi 12 miliona evra.

PROFESORI
NA Internacionalnom univerzitetu rade ili su radili: Enver Petrovci, Branislav Lečić, Irfan Mensur, Andrijana Videnović, Abedin Ferović, Živorad Đorđević, Zoran Jeftović, Velimir Sotirović, Branislav Egić... Školarine su, u zavisnosti od fakulteta i smera, od 800 do 2.200 evra. Trenutno studira oko 5.000 studenta.

http://www.novosti.rs/code/navigate...add=univerziteti, zakon o visokom obrazovanju

--------------

ZASTO SE ZUKORLICU TOLERISE OVA MILIONSKA UTAJA POREZA?
 
KRIMINAL SA UNIVERZITETA
REIS-UL-ULEMA Adem Zilkić optužio je Muamera Zukorlića, inače, rektora Internacionalnog univerziteta, u Novom Pazaru da je ova institucija leglo najvećeg kriminala na našim prostorima:
- Ako 2.000 do 3.000 studenata ovog univerziteta godišnje za školarinu izdvoji po 1.000 evra, za četiri godine stvara se profit od 12 do 13 miliona evra. Koliko ta ista institucija državi uplati poreza? Ni centa!


http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=110969&datum=2007-11-09

------------

Zukorlic je za 4 godine ostvario profit od 12-13 miliona evra , i na to nije platio ni dinara poreza drzavi Srbiji!

Ovo je utaja poreza od najmanje 3-4 miliona evra i drzava Srbija sve to tolerise i ne salje poresku inspekciju u ovaj univerzitet i islamsku zajednicu koju predvodi Zukorlic!
 
Cerić: Privilegovan sam što sam došao na slobodno Kosovo
"Naš i vaš narod su ratovali da bi slobodno živjeli i zahvaljujući Bogu to je danas realnost", kaže reisu-l-ulema...

06.08.2009. 17:45

Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu pozvao je danas poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemu Mustafu ef. Cericha da nastavi da radi na priznanju nezavisnosti Kosova u zemljama islamskog svijeta kod kojih može direktno da utiče.

Kako je saopšteno nakon razgovora Sejdiua i Cerića, poglavar IZ je istakao da će Kosovo i BiH "graditi prirodne odnose, kao dvije zemlje sa muslimanskom većinom".

On je istakao da je na Kosovo došao na poziv kosovskog muftije Naima Trnave sa željom da "odnosi dviju zemalja budu poboljšani" i da se bliskost albanskog i bošnjačkog naroda, ali i drugih naroda u regionu, još više ojača i produbi, "kako nove generacije ne bi preživjele tragedije i genocid koji su preživjeli njihovi prethodnici".

"Republika Kosovo je sekularna država koja poštuje prava i slobode svih vjerskih zajednica", rekao je predsjednik Kosova.

Sejdiu je čestitao predstavnicima vjerskih zajednica dviju zemalja na saradnji i istakao da institucije Kosova visoko cijene rad i doprinos IZ Kosova na daljem učvršćivanju demokratske države Kosovo.

Tokom susreta sa kosovskim muftijom Trnavom, Cerić je istakao da je privilegovan što je došao "na slobodno Kosovo" i istakao da je tu da "podrži pravo naroda Kosova da živi u punoj slobodi".

"Naš i vaš narod su ratovali da bi slobodno živjeli i zahvaljujući Bogu to je danas realnost. Mi smo nekada živjeli u zajedničkoj državi, međutim, na nesreću, uništenje te države naši su narodi najskuplje platili. Stoga smo danas ovdje da vidimo mogućnosti ponovnog uspostavljanja prirodnih veza koje su ukinute bez naše volje", rekao je Cerić.

On je istakao da je došao kako bi pomogao "slobodi kretanja", što je osnovno ljudsko pravo.

"Želim da stavim do znanja svima da se od Sarajeva slobodno može kretati po Balkanu i da slobodno posjećujemo našu braću i sa njima razgovaramo o boljoj budućnosti", kazao je.

Sve ovo naravno podrzava i Zukorlic
 
Poslednja izmena:

Back
Top