Zukorlic nastavlja da raspiruje mrznju i proziva Borisa Tadica

Тихи

Starosedelac
Poruka
156.258
"Vežba na Pešteru - zastrašivanje"
13. oktobar 2009. | 17:10 | Izvor: B92
Beograd, Novi Pazar -- Mešihat Islamske zajednice u Srbiji iz Novog Pazara osudio je održavanje vojne vežbe Vojske Srbije na Pešteru, saopšteno je na sajtu te verske organizacije.

"Na sjednici održanoj u ponedjeljak 12.10.2009. god, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji razmatrao je zabrinutost pripadnika Islamske zajednice u povodu održavanja višednevnih vojnih vježbi na Pešterskoj visoravni, kao i sve izraženije nacionalističke retorike predsjednika Republike gospodina Borisa Tadića", kaže se u saopštenju.

"Oštro osuđujemo nepoštivanje međunarodnog prava po čijim propisima Vojska nije smjela organizovati vojne vježbe na prostoru gdje pretežno žive pripadnici manjinskog naroda. Nema sumnje da je cilj ove demonstracije sile zastrašivanje sandžačkih Bošnjaka i njihovih predvodnika koji ne prihvataju poltronski odnos prema beogradskom režimu", saopštava Mešihat.

Naziv vojne vežbe "Odlučan odgovor“ zapravo predstavlja poruku Bošnjacima da ih aktuelni režim doživljava kao opasnost, a ne kao ravnopravne građane države Srbije, stoji dalje u saopštenju i dodaje da je "žalosno što su dva bošnjačka ministra u srpskoj vladi svojim prisustvom dali podršku ovom nelegitimnom činu".

Mešihat islamske zajednice u Srbiji ocenjuje kao posebno zabrinjavajućom činjenicu da predsednik Republike, u svojstvu vrhovnog komandanta oružanih snaga, ovu akciju opravdava izjavom "branimo nacionalne interese države i nacionalne interese srpskog naroda."

"Bošnjaci, kao i svi drugi nesrpski narodi u Srbiji, niti su država niti su srpski narod. Znači li to da nemaju pravo biti zaštićeni od strane državnih organa na čelu sa Predsjednikom, ili je u pitanju neposredan rezultat preambule Ustava u kome se Srbija definiše kao država srpskog naroda i ostalih građana?", pita Mešihat.

"Razumijemo pravo države da brine o svojoj stabilnosti i integritetu, ali ukazujemo da se država isključivo brani posredstvom osjećaja ravnopravnosti kod svih građana. Praveći razliku između interesa države i interesa režima, Islamska zajednica će ostati dosljedna svom opredjeljenju faktora stabilnosti, mira i tolerancije na ovom prostoru", zaključuje se u saopštenju novopazarskog Mešihata islamske zajednice u Srbiji.

Na čelu Islamske zajednice u Srbiji je muftija Muamer Zukorlić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=13&nav_category=12&nav_id=386403

-----------------------

Izrazavam ovom prilikom punu podrsku Borisu Tadicu protiv antidrzavnog islamskog fundamentaliste Muamera Zukorlica i pozivam ga da ispita njegovo poslovanje , kao i poslovanje njegovog univerziteta privatnog u Novom Pazaru, na kojem je doslo prema recima srpskog reisa Adema Zilkica do visemilionske utaje poreza - u evrima.

Dokle ce Boris Tadic i vlada Srbije da trpe prozivku ovog pajaca?
 
Zukorlić je odlepio.
Vojska Srbije izvodi vežbu u Srbiji.
I to je to.
kraj.


Nikoga nisu smarali niti maltretirali niti provocirali.

Zukorlić izgleda podžava opciju "Što gore-To bolje"

zukorlic dozivljava rasku oblast kao svoju eksluzivnu teritoriju , ovo sto on radi su vec obrisi otvorenog separatizma

kazem ne mora da ga hapse zbog separatizma neka mu samo posalju finansijsku policiju u mesihat i na njegov privatni univerzitet ima da otkriju utaje poreza vece nego ikada u srbiji
 
Neka se preispita poslovanje i ove "medrese"
K'o bajagi medresa

Četvrtak, 15. Oktobar 2009.| 07:08

Glas islama/Naše viđenje

Klikni za punu veličinuJedan od glavnih ciljeva agresije na Islamsku zajednicu je razaranje njenog obrazovnog sistema. Ovu tajnu otkrio je lično dr. Darko Tanasković u emisiji „Ključ“ na RTS-u nekoliko mjeseci prije početka realizacije plana preuzimanja kontrole nad institucijama i ustanovama Islamske zajednice, potencirajući neophodnost uvida i uticaja na sadržaje nastavnih planova i programa vjersko-obrazovnih ustanova, a posebno medresa. A pošto su rezultati napada na Islamsku zajednicu bili beznačajni, pribjeglo se alternativnim rješenjima.

Dežurna alternativa stavljena na raspolaganje svakom režimu je, svakako, porodica Jusufspahić, kao nezaobilazni kvasac za sve fitneluke vezane za Islamsku zajednicu. „Trojanski konj“ je odigrao svoju ulogu, s tim što ovaj put „Troja“ nije pala. Izum ove poltronske porodice je „medresa“ sa šest učenika i šest kreveta sa zgradom koja izgleda nikada neće biti završena, iako je stigla već jednom da bude zapaljena. Sekundarna svrha ovakve „ustanove“ je prosjačenje novca za zgradu koju treba završavati, kao i dobijanje redovnih dotacija od Ministarstva vjera koje se time hvali kako, eto, pomaže muslimanima.

To što je prošle godine ta navodna škola imala samo jednog učenika, nikome nije smetalo. Naprotiv, samozvani srbijanski „muftija“, inače alfa i omega projekta „paralelne zajednice“, time je ostao bez razloga da navrati među učenike kao predavač nekoliko stručnih predmeta.

Zapravo, što manje djece - to bolje, jer svakako tzv. beogradska medresa je postala glavnim subjektom za pranje državnog novca kojim se pomažu otpadnici od Islamske zajednice. Ipak, primarno, osnivanjem kvazi medresa nastoji se zadati najžešći udarac islamskom obrazovanju, a to znači islamu i Islamskoj zajednici u Srbiji. Namjera je obezvrijediti sam pojam medrese tako što će se omogućiti dobijanje diploma bez ikakvog znanja i kriterijuma, što bi trebalo biti odgovor na činjenicu da su se svršenici „Gazi Isa-beg“ medrese u Novom Pazaru pokazali kao najbolji studenti na svim fakultetima i univerzitetima gdje su se našli.


Koliko i kome može dobro doći posjedovanje pečata medrese najbolje govori činjenica da je sin Adema Zilkića, Kadir, za godinu dana dobio svjedočanstva za drugi, treći i četvrti razred navodne medrese. To smo saznali tako što se dotični babo pohvalio novinarima kako ima uspješnog sina koji se preko Turske ambasade u Beogradu upisao ove godine na studije diplomatije i ekonomije u Turskoj sa, kako kaže, diplomom „beogradske medrese“.

Radi podsjećanja, radi se o onom istom dječaku koji se, prije nekoliko mjeseci u emisiji „Da, možda, ne“, žalio kako je nepravedno istjeran iz Novopazarske medrese, optužujući ovu školu da predstavlja skrovište oružja, upotpunjujući time sliku izdaje u kojoj je tata već duboko gacao. Tata je očito racionalno reagovao pošto je sam dokazao da za prodaju obraza, vjere i naroda nije potrebno znanje, ali za bolju poziciju u tom nečasnom poslu poželjno je što više, pa makar i nečasnih diploma.
Ovih dana mogli smo vidjeti kako nastaje još jedan takav punkt.


U kulturnoj prijestolnici Sandžaka, Prijepolju, bi upriličeno navodno otvaranje ženske medrese. Dobra prilika da se sastanu srodne duše u gradu poznatom po litijama vladike Filareta, čija je fotografija sa mitraljezom na grudima obišla svijet, a koji neprikosnoveno komanduje prijepoljskom policijom i direktorima škola iz kojih se ovih dana istjeruje islamska vjeronauka. Ikona ovoga skupa bio je niko drugi do ideolog i glavni logističar pokušaja razbijanja Islamske zajednice, Sulejman Ugljanin, koji je u nedostatku ministarskog portfelja nakratko mogao uživati u svom nedjelu. Tu se pojavila još jedna sitna duša. Izvjesni Husejn Kansu, Jugo-Turčin, kome je rat u Bosni pomogao da postane poznat, profiterski artikulišući emocije turskog naroda prema stradanju bošnjačkog naroda. Po Filaretovom nalogu pojavio se i predsjednik Opštine Prijepolje kako bi družini dao podršku, inače pripadnik stranke Tomislava Nikolića, kome je Rasim Ljajić, zbog „više politike“, poklonio kormilo vlasti u Prijepolju.


Na izgled, sve to kao da je bilo uspješno. I bilo bi tako da Bošnjaci Sandžaka nisu pokazali visoku svijest i odlučnost da se bore za svoju slobodu i dostojanstvo, a protiv onih koji nam o glavi rade punih stotinu godina.

http://www.islamskazajednica.org/in...ine&task=read&page=2&category=12&article=3012
 
Hmmm...Zikorlic..
taj je vise opasan po same mislimane nego po bilo koga drugog..
Lik je dosta mocan (finansijski pa i uticajno), posebno u arapskim zemljama gde je i studirao teologiju i sve ostale islamske fakultete...
Prema tome, Zukorlica se ne moze da gleda samo kao lika koji daje kojekakve izjave, cak sta vise na njega se mora obratiti psebna paznja ne samo u smislu kojeg ste gore naveli (izjave, napadi, osude, finansijske malverzacije), to je i sitno sta je sve lik spreman i sta u stvari radi..
Cak sta vise, mislim da (to bi bar trebalo da rade, ako i ne rade, bezbedonosne grupe drzave) da gotovo prate svaki njegov pokret, jer Zukorlic nije samo verski poglavar, on je nesto mnogo vise i mnogo vise deluje nego sto se u javnosti prikazuje..
To znaju oni koji treba da znaju u bezbedonosnim strukturama, to znaju i svi muslimani u raskoj (sad neki ga podrzavaju, neki ne) (otuda i stalni sukobi i netrpeljivost u raskoj oblasti), a isto tako, Zukorlic ne zeli dobro, pre svega muslimanima, pa zatim svim ostalim...

Saopstenje koje je navedeno u temi samo po sebi govori mnogo toga..
Sta ima da se neki verski poglavar bilo koje zajednice uopste mesa u to gde vojska drzave u kojoj zivi izvodi vojna vezba, to se jednostavno njega ne tice..
Na kraju, da je iskreni (sto naravno nije) gradjanin ove zemlje, onda nikada ne bi dao izjavu (odnosno saopstenje) koje je dao i naravno vojna vezba bi bila gotovo neprimecena sa te strane, jer ako vojska jedne zemlje (pa i u ovom slucaju Vojska Srbije) izvodi neke vezbe, po njemu je opsanost, a ne procitah da ista ta vojska treba i hoce i da stiti istog Zukorlica i sve muslimane, jer su gradjani drzave srbije..

Ne secam se da je nekada neka verska zajednica "smela" da ospori bilo koju vojnu vezbu JNA u ono vreme, ma gde se neka vojna vezba odvijala..

Cela prica jasno kaze, da Zukorlic nema dobre namere prema zemlji u kojoj zivi..
 

Back
Top