"Zukorlić čekao u redu da ga primi Milošević"

Poruka
3.617
"Zukorlić čekao u redu da ga primi Milošević"

Aida Ćorović, direktorka nevladine organizacije "Urban-in" iz Novog Pazara i aktivista za ljudska prava, koja je oštro napadnuta posle svog teksta "Hidžab, marama kao politika“, nastavlja, kako kaže, da se obračunava i raskrinkava ono što Muamer Zukorlić radi u Sandžaku. Ćorovićeva kaže da muftija "nadzire sve i pod nekom vrstom prisile drži sve pod kontrolom pripremajući mehanizme za stvaranje male džamahirije".

131233_aida_f.jpg

Aida Ćorović nastavlja obračun sa muftijom

"Nisam samo ja žrtva, već možda samo najglasnije pričam i najdalje idem u obračun i raskrinkavanje onoga što Muamer Zukorlić radi. On pokušava da predstavi kao da se ja obračunavam sa Islamskom zajednicom, kao paradigmom Alaha na zemlji, što nije istina. On ističe da sam ja protiv islama, što je ordinarna laž. Ja raskrinkavam samo njega", rekla je Aida Ćorović u intervjuu za "Politiku".


Posle njenih tekstova u kojima naziva manipulacijom praksu javnog pokrivanja maramama devojaka u Sandžaku, u organizaciji muftije Islamske zajednice u Srbiji Ćorovićevoj je odgovoreno javnim pismom u kojem se iznosi niz diskvalifikacija i uvreda na njen račun.

Optužili ste muftiju za političku zloupotrebu?

Muamer Zukorlić je na čelu Islamske zajednice Sandžaka bio od 1993, pa do pre tri godine kada je nastala Islamska zajednica u Srbiji. A vi mi recite kada ste prvi put čuli za njega? Sve do oktobarskih promena 2000. godine on je bio tihi čovek iz senke. On je školovan od Sulejmana Ugljanina i onih koji su stajali iza njega, i nije tajna da su bezbednosne službe Slobodana Miloševića napravile tu kreaturu, u vidu Ugljanina kao neprijatelja sistema.


Mislite da je i Zukorlić sarađivao sa Miloševićem?

Zukorlić ne samo da je sarađivao sa njim, već je naprosto čekao u redu da ga Milošević primi, ne bi li ga inaugurisao za reisa. Koliko znam, lično se nije susretao sa Miloševićem, ali samo zato što Miloševića to nije interesovalo. U međuvremenu se preporučivao Miloševiću i preko Vojislava Šešelja. A odmah posle demokratskih promena pokušavao je da obrlati i Zorana Đinđića pričom kako je bio žrtva.


Iz okruženja gospodina Zukorlića kažu da vi pripremate javno mnjenje za novi genocid?

Koristeći reč genocid on manipuliše i obezvređuje stvarne žrtve genocida, a on je čovek koji je 13 godina ćutao o Srebrenici da bi tek pre dve godine progovorio. Za mene on nije muftija, već manipulant, čovek koji gazi sve vrednosti islama. Neko ko govori o genocidu u Srebrenici, ode na dženazu mrtvim kostima sa četiri džipa od po 200.000 evra i sa naoružanjem do zuba. To ne bi uradio ni najveći neprijatelj Bošnjaka, a ne neko ko je njihov muftija.Kažete da ima svoju malu armiju?


Ima svoju malu vojsku. Odavno već kruže priče o tim njegovim streljanama, ali moram da priznam da ih nisam videla. U poslednje dve i po godine podneto je više od 50 krivičnih prijava protiv njegovih ljudi, koje su date tužilaštvu u Novom Pazaru, ali nijedna nije procesuirana.


Nazvali ste ga "svevidećim Velikim bratom" i optužili da gradi svoju džamahiriju?

On nadzire sve, na ključna mesta je stavio najbliže rođake i pod nekom vrstom prisile drži sve pod kontrolom. Priprema mehanizme za jednu malu džamahiriju. I to usred Srbije koja je bajagi sekularna država. Sa druge strane, nekim krugovima, pre svega mislim na bezbednosne službe, to sve odgovara. Da se Bošnjaci, koja su druga po veličini manjina u Srbiji, prikažu kao mala verska skupina, jer onda oni nisu ozbiljni pregovarači sa državom. E, to nije tako. U Sandžaku ima ljudi koji su ozbiljni intelektualci.


Da li vas čuva neko? Imate li policijsku zaštitu?

Sada ne, ali ću tražiti zaštitu od predsednika države i ministra unutrašnjih poslova. Sada mi treba zaštita i iskoristiću ovo vreme dok sam u Beogradu da je tražim.

Na skupu povodom godišnjice rođenja proroka Muhameda, na kojem je vlasti u Srbiji upozorio na moguće "egipatsko prloće", muftija Muamer Zukorlić se dotakao i Aide Ćorović.

"Vlast u Srbiji uvrede na račun islama i muslimana naziva slobodom govora, a kada muslimani podignu glas onda se to naziva govorom mržnje", rekao je Zukorlić povodom uvreda koje je Muslimanski omladinski klub nedavno uputio Aidi Ćorović u tekstu "Aida Ćorović sa ravnogorcima i Ljajićem".


http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/118032/Zukorlic-cekao-u-redu-da-ga-primi-Milosevic


:mrgreen::hahaha:
 

Top