Nije baš "rutinski", može da se iskomplikuje (sa druge strane a šta ne može da se iskomplikuje što spada pod "rutinsko).
Pre jedno mesec dana vadim 5-icu gornja vilica i pukne krunica (takav predosećaj mi je i bio na pameti svo vreme).
Krunica je bila u lošem stanju, popravljan i plombiran zub X puta, tako da nije teško predvideti.
Ovaj moj zubar maltene mi se popeo na grudni koš i vuče na sve strane, levo, desno polukružno...tako da razumem o kojoj tehnici pričaš.
E sad...ali muškarac ako ništa ne komplikuje. Sedi ako smeš da snosiš posledice jer:
- zub nije snimljen- pod jedan
(To je bio uslov kod zubarKE: prvo snimi zub, da ja vidim koren i u kakvom je stanju i položaju, moram priznati
logično ali ko će još ići da snima, ako može da se preskoči...)
Drugo- imam izuzetno jak koren svih zuba i s'obzirom da bi mi krunica pukla ona bi me poslala kod onog hirurga da mi seče desni i na taj način izvadi zub
civilizovano
Ali, pusti civilizaciju, ja sam divljak i nemam živaca da se slepo držim pravila, tako da izabrah ovog: tek pre 2 sedmice povadih sve sitne parčiće koji su (pre)ostali od vađenja. Ali izvadio ga je, bez cimanja da idem da snimam, ovo, ono...
Vidiš kod mene je veći problem bio što žena
nije htela da mi vadi tako "napamet", a ovaj muškarac i ja se ne zna ko je luđi 🤣 Cepaj care, po kratkom postupku (više volim uopšte doktore muškarce jer su fleksibilniji, ne drže se slepo tamo nekih pravila).
Znači, tehnika zahteva i snimanje zuba, snaga ne zahteva ništa, osim muda 🤣
Trebalo je anketu da postavim...e jbga sad