Zrtvovana ambasada Amerike???!!!

Meni je chudno shto niko nije dirao Albansku ambasadu...

I meni, ali verovatno zato sto je daleko, a i unapred je izrezirano da to mora biti americka ambasada, i jos les pronadjen u njoj.

ne zove se on CIA nego kostunica...ako nije opet menjao prezime :roll:

Nije Kostunica, on ni mrava ne bi zgazio, zar ti nije bilo dovoljno 1000 puta da vidis? Ali, ne vredi objasnjavati ponekima...

Nije bilo policije ispred americke ambasade kako je javio b92 kada su demonstranti poceli da se okupljaju. Da li su uopste dosli?

Ovakvi skupovi kao sto je bio ovaj danas predstavljaju uvek veliki rizik po bezbednost. Ja uopste ne sumnjam da je policija znala da ce meta biti i ambasade drzava koje su priznale nezavisno Kosovo. Mislim da samo debil nije to mogao znati nakon nedeljnih protesta i vandalizama. Gotovo da nema dileme da je ovo bilo planirano, bar ne za mene. A za vas?

Pa nemam nista protiv toga i da jesta,kazem kada gori nesto Americko osecam se isto kako i kada gori nesto sto je pripadalo TRECEM RAJHU..mada sam nacelno protiv nasilja a ovu temu bi trebalo da premeste pod...ZAPALJENA AMERICKA AMBASADA!

Ја куцам цело јутро МУП је најодговорнији! Па чим је кренуо разлаз са митинга видело се лепо како се део одваја и не иде улицом Краља Милана према Славији и храму већ су скренули у Кнеза Милоша. И највећој будали је било јасно шта следи. С бине је неколико пута речено да се иде булеваром, али...
Кад смо стигли до Славије, већ навелико весеље, МекДоналд тотално уништен!

naravno da je isplanirano zrtvovana
"pustite ljude nek se iskale, to je samo zgrada, pa da teramo dalje"
i tako ce im sagraditi novu
pa secate da su im prodali tri puta jeftinije od tržišne vrednosti plac na topcideru
pa su o trosku srbije rascicavali to zemljiste, a da ovi jos nisu ni poceli da ga placaju
ma muka mi je vise

Slovenska televizijska postaja POP-TV objavila je danas snimke sigurnosnih kamera u slovenskom veleposlanstvu u Beogradu na kojima su zabilježeni događaji prilikom njegova demoliranja u nedjelju navečer poslije proglašenja neovisnosti Kosova.

Kadrovi koje je zabilježila kamera ispred veleposlanstva, jedna od devet kojima je zgrada opremljena, zabilježili su i trenutak ulaska demonstranata u zgradu ambasade oko 19.30 sati, nakon kojih se vrlo brzo povukao kordon od dvadesetak policajaca koji su štitili veleposlanstvo. Jedan od policajaca na snimci vraća se nakon povlačenja i razgovara s nekim od demonstranata.

Iako je demonstranata bilo više od policajaca, snimke zapravo dokazuju da se policija povukla i da nije štitila veleposlanstvo koje je kasnije demolirano a materijalna šteta iznosi oko 40.000 eura. Kako navodi POP-TV, slovenske vlasti vjerojatno su snimke uzele kao potvrdu da vlasti u Srbiji nisu u skladu s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima zaštitile stranu diplomatsku misiju zbog čega je slovensko Ministarstvo vanjskih poslova već u nedjelju oštro prosvjedovalo, a slovenski predsjednik Danilo Tuerk od srbijanskog predsjednika Borisa Tadića zatražio je ispriku i kompenzaciju nastale štete.
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ob...era-slovenskog-veleposlanstva-u-beogradu.html

:dontunderstand:To je bila KOLATELARNA STETA i zato nemoj da se uzbudjujes.Policija i nije mogla da reaguje kako bi to Ameri hteli, samo na stotinak metara od ambasade je Savezni Sup koji su gadjali. pa su im vozila blokirana od silnog porusenog betona a nasi policajci izginuli u odbrani grada i stanovnika Beograda.Na drugu stranu, na stotinak metara od ambasade je bio i SSNO, porusen do temelja. Ni vojska nije mogla da reaguje kako bi "lepa slika o nama otisla u svet".
Bez obzira, ipak smo u trendu, nismo usamljeni u svetu kad su u pitanju drzavni simboli, mislim na zastavu SAD-a.
Sorry!

U ambasadi SAD stradao Zoran Vujović (21), odličan student i sportista koji je morao da beži iz Prištine od Šiptara i Amerikanaca

image.jpg

Kako nije mogao da pobegne od vatre?!

Dragan Prelvić, koordinator udruženja „Opstanak" koje okuplja raseljene sa Kosmeta u Vojvodini, za Press kaže da je Zoran bio izuzetan momak, dečko koji nije niti pio, niti pušio, niti se drogirao.

- Momak potiče iz jedne od uglednijih prištinskih porodica Vujovića, koji su kao mnogi od nas, pre devet godina proterani sa Kosmeta. Imao je samo 11 godina kada je sa roditeljima, mlađim bratom i ostalom rodbinom morao da napusti rodnu Prištinu. Proterali su ga Šiptari i ti isti Amerikanci koji sada tvrde da su im „razbojnici" demolirali ambasadu u Beogradu - ne skriva Prelević ogorčenje i dodaje: „Nadam se da će njegova mučenička smrt biti detaljno istražena, jer dosta je sumnjivo da on, kao sportista, nije mogao da pobegne od vatre i da iskoči iz zapaljene prostorije".

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=30641&sectionId=37

Још једна Српска жртва....докле бре Србијо......ДОКЛЕ!!!!

Ko je trebao da naredi da policija osigura ambasadu?
Onaj kome odgovara da se miting na kome nije bio njegov predsednik zabasuri a divljanje prikaze svetu.
Simple as that.8-)
Тачно тако....убили су момка...и никоме ништа...е то је демократија..мени демократија није неопходна...како рекоше..има да те прогута демократски мрак

Nije bilo policije ispred americke ambasade kako je javio b92 kada su demonstranti poceli da se okupljaju. Da li su uopste dosli?

Ovakvi skupovi kao sto je bio ovaj danas predstavljaju uvek veliki rizik po bezbednost. Ja uopste ne sumnjam da je policija znala da ce meta biti i ambasade drzava koje su priznale nezavisno Kosovo. Mislim da samo debil nije to mogao znati nakon nedeljnih protesta i vandalizama. Gotovo da nema dileme da je ovo bilo planirano, bar ne za mene. A za vas?

Verovatno je u pitanju teorija zavere, pitaj Brankicu iz Insajdera, ili urednika Trećeg oka, na kraju mu dođe na isto. :lol::lol::lol::lol::lol:

Zar se uopste postavlja pitanje kvaliteta odbrane ambasada i drugih objekata od strane policije. Ko je bio - video je i sam, neposredno pred napad na ambasadu SAD-a policija je bacala suzavace na rulju nakon cega su dosli specijalci i huligane nonsalantno pustili da prodju sa sve tri prsta uvis u znak podrske i odobravanja (kao da je uopste dodatni podssticaj i bio potreban).
I deb*l je znao sta ce se desiti, koji ce objekti biti ugrozeni a ne drzavne institucije i oni koji su za to zaduzeni. Da smo hteli da ih zastitimo - zastitili bi ih, ali ne mi smo ipak odlucili da racionalno zrtvujemo Ne americku ambasadu vec nas grad i ljude kao i same pandure koji su zavrsili u urgentnom jer su bili onemoguceni da odgovore na neophodan nacin. I sta smo od toga dobili - trud pola miliona ljudi ode bestraga. Bitno da smo sacuvali one koje cemo i postedeti - diku i priliku srpskog naroda. Sve jedno stetu cemo iovako sami platiti... bitno da je Kostunica uspeo da se bar za noc pridigne iz mrtvih podgrevajuci situaciju ali istorija je davno potvrdila da cilj ne bira sredstva, pogotovo ako je licne prirode.

Back