Zrtva Gospoda Isusa Hrista iz poslusnosti, podredjenosti... ili neceg treceg?

Žrtva Hristova nije ni iz poslušnosti, ni iz podređenosti već iz nečeg trećeg: iz ljubavi.
Znao je Hristos da jedino sopstvenom žrtvom može postići uspeh poslanstva s kojim je došao među ljude. (A to je zavetovanje novim zavetom, preko ispunjavanja i napuštanja starog zaveta.)
Iz ljubavi, jer nema veće ljubavi do one koja se sopstvenim žrtvovanjem pečati. Samo ko jako voli, spreman je na žrtvovanje. Takvu ljubav prema ljudima, prema Svojim stvorenjima, niko nije pokazao kao Hristos svojom zrtvom.

Žrtva Hristova nije ni iz poslušnosti, ni iz podređenosti već iz nečeg trećeg: iz ljubavi.
Znao je Hristos da jedino sopstvenom žrtvom može postići uspeh poslanstva s kojim je došao među ljude. (A to je zavetovanje novim zavetom, preko ispunjavanja i napuštanja starog zaveta.)
Iz ljubavi, jer nema veće ljubavi do one koja se sopstvenim žrtvovanjem pečati. Samo ko jako voli, spreman je na žrtvovanje. Takvu ljubav prema ljudima, prema Svojim stvorenjima, niko nije pokazao kao Hristos svojom zrtvom.
Hajd objasni ovaj stih, Isaija 53,
10 Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh, videće natražje, produžiće dane, i šta je Gospodu ugodno napredovaće Njegovom rukom.
Gde je ovde ljubav , :?:

ja to nigde nisam tvrdio.

„I kad On dođe, pokaraće svet za grijeh, i za pravdu, i za sud. Za grijeh, dakle, što ne vjeruju u Mene; Za pravdu pak, što idem Ocu Svojemu, i više Me nećete vidjeti; A za sud, što je knez ovoga svijeta osuđen.

Za sud,jer je knez(đavo) ovoga sveta osuđen.El tako?Ti kažeš da se tu radi o đavolu,knezu ovoga sveta.Znači Sveti Duh će da izgrdi svet jer je Isus osudio đavola na Krstu po tebi.To je čista implikacija tvoje tvrdnje da je knez đavo,suvi silogizam.I što bi svet bio kriv kad je Hristos zbog toga i došao,da osudi i pobedi đavola,greh i smrt?Totalna šizofrenija od tumačenja...

10 Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh, videće natražje, produžiće dane, i šta je Gospodu ugodno napredovaće Njegovom rukom.
Možda je vrreme da naučiš da postoji i NZ:

Još se niste do krvi usprotivili boreći se protiv greha, 5 i zaboravili ste opomenu, koja vam kao sinovima govori: »Sine moj, ne preziri karanja Gospodnjeg, niti kloni kad te on kara; 6 jer koga Gospod ljubi, onoga kara, a bije svakoga sina koga prima«. 7 Ako podnosite *******, Bog postupa sa vama kao sa sinovima. Jer koji je to sin koga otac ne kara? 8 Ako ste pak bez karanja, u kom su svi dobili deo, onda ste kopilad a ne sinovi. 9 Dalje, ****** su nas naši telesni očevi i mi smo zazirali od njih; nećemo li se mnogo radije potčiniti Ocu duhova i tako poživeti? 10 Jer oni nas karahu za malo dana kako im se svidelo, a on nas kara na korist - da dođemo do učešća u njegovoj svetosti. 11 Svako *******, naime, u sadašnje vreme ne izgleda da je na radost nego na žalost, ali kasnije daje miran rod pravednosti onima koji su njime izvežbani. 12 Zato »ispravite klonule ruke i iznemogla kolena, 13 i poravnite staze nogama svojim«, da ono što je hromo ne iščaši nogu, nego da se radije izleči.

Znači Sveti Duh će da izgrdi svet jer je Isus osudio đavola na Krstu po tebi.To je čista implikacija tvoje tvrdnje da je knez đavo,suvi silogizam.I što bi svet bio kriv
po jevandjelju, a tako ga tumaci i sveti Jovan Zlatousti; problem nastaje kada vi menjate licnosti, ali ne Ipostasi kao Joca, vec Lucifer/Luconosa vam postaje Hristos po Andreju kESARIJSKOM, a po avvi Justinu, knez ovoga sveta nije ni osudjen, vec je po nJemu Hristos taj knez koga je svet osudio. Totalna perverzija i dezavuisanje umesto da se prizna da je djavo/satan osudjen. Sutra se samo pozovete na te vase ucitelje i kazete da je djavo kriv, a kriv vam je potreban kao alibi za zlodela koja se rade po svetu i dalje. Djavo je opet centralna figura/akter u famoznom OTKRIVENJU, a to ste mu dozvolili upravo vi koji negirate istinu jevandjelja - Duh istine grdi svet jer svet ne veruje da je ARHIneprijatelj concemned and casted out [opet citat sv. zlatoustog, a koji se savrseno poklapa sa jevandjeljem].
Vi onda nominalno zauzimajuci pozicuju satane, braneci je kao da nije osudjena, postajete satanisti, ali ja znam da ste ''samo'' prelasceni.
I što bi svet bio kriv kad je Hristos zbog toga i došao,da osudi i pobedi đavola,greh i smrt?Totalna šizofrenija od tumačenja...
svet je kriv sto kljucna mesta u jevandjelju izopacuje, pa vi tako kazete da je Hristos taj osudjeni knez, a znamo da nije [ti cak rece da je postao]. Moj zadatak je da vam otvorim oci, da priznate da ste prelasceni jer za taj isti stih kazete da je Hristos osudjen i izbacen,a ne knez ovoga sveta. A zasto izvrcete? zASTO SI TI DVA PUTA IZNOSIO LAZI PROTIV MENE, DOK KONACNO NISI UKAPIRAO STA JE MOJ ZADATAK I STA TVRDIM. zASTO SI IZMISLJAO, UMESTO DA PRIMIS KAR[kako i sam navodis u diskusiji sa istrazivacem?

To je čista implikacija tvoje tvrdnje da je knez đavo,suvi silogizam
knez ovoga sveta, zasto bezis od istine jevandjela, kako ne vidis da Hrista pravis lazovom, narocito kada se pozivas na ko zna koje knezove... prilicno je naivno tvoje dezavuisanje, a zna se vrlo dobro, citirali smo ko je knez ovoga sveta, i sam znas

zasto onda ne poslusas svetog Jovana Zlatoustog koji kaze OPONENT? A KO JE OPONENT, ko su sinovi protivljenja?

Poslednja izmena:
ti si u principu u pravu, ali ovakav naslov na koji repliciras je postavio moderator izdvojivsi temu sa druge teme gde se skrenulo od zadatog toka. Da si pored naslova procitao jos nesto, shvatio bi, verovatno, jer sam diskutovao sa Jovanom prezviterorm koji je zamenio Ipostasi Oca i Sina - odatle moje insistiranje na razlucivanju podredjenosti od poslusnosti, a sto se tice zrtve tu smo de sisti i ja insistirali na pitanju arijani ko zrtvuje i kome zrtvuje.

Još se niste do krvi usprotivili boreći se protiv greha, 5 i zaboravili ste opomenu, koja vam kao sinovima govori: »Sine moj, ne preziri karanja Gospodnjeg, niti kloni kad te on kara; 6 jer koga Gospod ljubi, onoga kara, a bije svakoga sina koga prima«. 7 Ako podnosite *******, Bog postupa sa vama kao sa sinovima. Jer koji je to sin koga otac ne kara? 8 Ako ste pak bez karanja, u kom su svi dobili deo, onda ste kopilad a ne sinovi. 9 Dalje, ****** su nas naši telesni očevi i mi smo zazirali od njih; nećemo li se mnogo radije potčiniti Ocu duhova i tako poživeti? 10 Jer oni nas karahu za malo dana kako im se svidelo, a on nas kara na korist - da dođemo do učešća u njegovoj svetosti. 11 Svako *******, naime, u sadašnje vreme ne izgleda da je na radost nego na žalost, ali kasnije daje miran rod pravednosti onima koji su njime izvežbani. 12 Zato »ispravite klonule ruke i iznemogla kolena, 13 i poravnite staze nogama svojim«, da ono što je hromo ne iščaši nogu, nego da se radije izleči.
Ovo nije odgovor na moje pitanje, razmisli i odgovori svojim recima, :)

Ljubav je tu.
Ljubav podrazumeva brigu i angažovanje da ljubljena osoba dođe poznanju istine. Da stekne neophodne uvide. Pravilna znanja. A da bi postigla sve to, osim ljubaznog zamoljavanja, ukoliko ono ne urodi plodom, NEOPHODNE su i jače mere, opisane u tvom citatu.
Kao što brižan roditelj nameće svom detetu ispravne nazore i usađuje pravilne navike, pa ponekad, po potrebi, kada on oceni, posegne i za prisilom, tako i Bog.
Ljubav koja nam prepušta da se mi sami vaspitavamo u skladu sa nasim zeljama, jeste propast. Siguran put da upropastiš dete jeste da mu dopustiš da sve bude po njegovoj volji.
Bog je naš vaspitač. Zato sto mu je stalo do nas, zato nas vaspitava. Zato što ima ljubavi prema svojim stvorenjima on ih izlaže nevoljama, teškoćama, bolestima, neduzima. "Onog sina koga prima, onoga kara" - ovako stoji u Novom Zavetu.
*
Ako ovo nije jasno, onda si ili veoma mlad, ili te niko nije izlagao nikakvim ograničenjima, i ti si tako sam sebe vaspitao.

Duh istine grdi svet jer svet ne veruje da je ARHIneprijatelj concemned and casted out
Samo što ne stoji jer svet ne veruje već: „I kad On dođe, pokaraće svet za sud,za sud što je knez ovoga svijeta osuđen.
Koprcaš se ko riba na suvom iz meni totalno nejasnih razloga...valjda sujeta ne može da podnese da si totalno omanuo....

Samo što ne stoji jer svet ne veruje već: „I kad On dođe, pokaraće svet za sud,za sud što je knez ovoga svijeta osuđen.
Koprcaš se ko riba na suvom iz meni totalno nejasnih razloga...valjda sujeta ne može da podnese da si totalno omanuo....
jel sam ja slagao kao ti 2x ili nesto izopacio kao justin? - citirao sam ti vec, treba li opet?

to sto sada na kraju kazes da ne stoji ''jer svet ne veruje'', da sam ja dodao to, to je legitimna opaska, a evo ti i na to odgovor, citaj pazljivo

da svet veruje da je knez ovoga sveta vec osudjen, ne bi verovao da taj isti knez ima vlast da ubija i dalje, ili da se posle 1000 godina razresuje i opet zlotvori, kao nekakav finalni test - sve po knjizi otkrivenja. To je prosta logika, ili je satana osudjena i svezana i ne moze vise da zlotvori, ili nije osudjena,, ne moze i jedno i drugo. Ko razresuje svezanu satanu, lepo sam pitao, jel Bog razresuje vec osudjenu satanu da nas finalno testira? - to je umobolna logika, to nije moj Bog, vec vas djavo prelascuje da ruzite mog Boga, a u stvari zastupate poziciju satane jedanput osudjene i svezane. I izopacivanjem, i lazima, pa citirao sam vec, sta jos hoces?

Treba vam satana koja nije osudjena i svezana, jer vam treba alibi, a meni adamu ne treba, neka sam kriv za sve, kao covek, ali ja cu kao covek da naycim da budem odgovoran, ako vec nisam. Kada cete vi da budete odgovorni, umesto sto se vadite na satanu. Kada ces ti da budes covek i kazes meni coveku - izvini sto sam lagao protiv tebe, nisam te razumeo?

već: „I kad On dođe, pokaraće svet za sud,za sud što je knez ovoga svijeta osuđen.
da svet veruje kao ja i sveti Jovan Zlatousti, Utesitelj ne bi morao da kara svet, vec bi samo tesio.

Poslednja izmena:
Zato i ide sud na ovaj svet kroz sve veca zla, jer vi necete da slusate, napravili ste alibi uz pomoc satane umesto da poverujete da je satana SVEZANA - OSUDJENA, da nema vise nikakvog dejstva, ni sad ni za 1000 godina, a vi, mi ljudi da preuzmemo odgovornost za dobrobit ove zemlje i njenih stanovnika.

Ja Adam cu se obracunati sam ako treba sa svim neprijateljima, tesko vama, jer vam se nece dozvoliti ovo bezakonje.

Poslednja izmena:
Zrtva Gospoda Isusa Hrista iz poslusnosti, podredjenosti... ili neceg treceg?
Tema jeste meni sa starim nikom vcbccbc vcbcvb otvorena, ali naslov nisam ja birao.
Kada govorimo o zrtvama, jos od vremena KAINA I AVELJA, MOJIH, ADAMOVIH SINOVA,
mi moramo da pravimo razliku izmedju u kojoj funkciji su zrtve, tj. za koju svrhu, a to sam se setio jer smo skoro naisli na
Burnt offering (Judaism) - Wikipedia
zrtve paljenice, koje se prvi put pominju kod noe

mi imamo razne klasifikacije zrtvoprinosenja, npr.
What are the 5 types of sacrifice?
Terms in this set (5)
  • Burnt Offering. -Everything goes to God. ...
  • Purification Offering. -To cleanse from sin and specifically designed for atonement. ...
  • Reparation Offering. -Subcategory of Purification offering. ...
  • Fellowship Offering. ...
  • Significance: How to live life as a Christian.
zrtvoprinosenja klasifikacije, ali opet se vracamo na kaina i avelja, znajuci da je jedan imao zrtvu, a drugi plodove, jel, tek kasnije mi imamo razjasnjenje kako treba - plod usana nasih... sta to znaci, osim sto vidimo podelu na zrtvu stada, i plod zemljoradnje, podelu na ratare i pastire?

kada kaze rodite rod dostojan pokajanja, mi tu vise ne vidimo zrtvu, van coveka, i kada kaze, skinite okrajak sa srca, to se odnosi na nase srce, a ne na zivotinjsko - dakle otvara se put za prestanak zrtvoprinosenja. ALI, kako i zasto je uopste doslo do zrtvoprinosenja? TO JE VAZNO DA NAUCIMO DA NE BI IMALI HOLOKAUST OPET [a i da naucimo zasto smo ga vec imali].

The Hebrew noun olah (עֹלָה) occurs 289 times in the Masoretic Text of the Hebrew Bible. It means "that which goes up [in smoke]".[3] It is formed from the active participle of the Hiphil form of the verb alah (עָלָה), "to cause to ascend." It was sometimes also called kalil, an associated word found in Leviticus, meaning "entire".[3][4]

Its traditional name in English is "holocaust",[3] and the word olah has traditionally been translated as "burnt offering.

UGODAN MIRIS se, jel'te uzdizao kao dim u nebo, praveci sponu ovozemaljakog sa nebesnim, sto jeste religija [jedno objasnjenje].
DRUGO OBJASNJENJE je da mi zemljani u interakciji sa BOGOM, trazimo, molimo za nesto, a takodje i nudimo BOGU, PA SE NA KRAJU ZAHVALJUJEMO...

https://www.seedbed.com/5-offerings-old-testament/
analizirajuci koliko je bilo potrebno da se zrtvuje, da li prvenac iz stada, da li i zasto cela zivotinja, da li se delila

the Burnt Offering, the Grain Offering, the Peace Offering, the Purification Offering, and the Reparation Offering—should not be viewed as legalistic rites one must perform to earn God’s grace. The Prophet Samuel said, “to obey is better than sacrifice,” (1 Sam 15:22) and Jeremiah likewise negates Burnt Offerings for atonement and says that disobedience results in calamity (Jer 44:23). Rather, the sacrificial system in the Old Testament was a means of grace by which one who unintentionally sinned might make reparations for that sin without paying with his or her life, or with the life of his or her child. The system was an outward expression of a person or community’s inward desire to restore the broken relationships between humanity and God and humanity and the world.

Zato i ide sud na ovaj svet kroz sve veca zla, jer vi necete da slusate, napravili ste alibi uz pomoc satane umesto da poverujete da je satana SVEZANA - OSUDJENA, da nema vise nikakvog dejstva, ni sad ni za 1000 godina, a vi, mi ljudi da preuzmemo odgovornost za dobrobit ove zemlje i njenih stanovnika.

Ja Adam cu se obracunati sam ako treba sa svim neprijateljima, tesko vama, jer vam se nece dozvoliti ovo bezakonje.
Je li ovo napad shize? Jovo Tamburic onaj koji je
kucno vaspitanje, a sta ti zagovaras, da ulica vaspitava decu? vidis da su i skole digle ruke, sad je in home schooling; nece sigrno mama da uci decu, tata vise zna
Jos jedan od tvojih pogodaka u sredinu.
Bravo vidovnjak

Kome se rugam ? Liku koji ce sam protiv cjela svjeta? Jovi ?
Prestanite maltretirati ljude i potrazite pomoc katolickih svecenika oni vam mogu pomoci.
Isus kaze da nema svoje nista vec sto vidi od tate radi.
Divno za razvoj individua.
kakve veze taj tvoj jova ima sa Isusom, i jel nam ti to preporucujes katolicke svestenike, jer su i tebi pomogli?

Bas lepo, ti si se povinovao ono sto su Irinije Lionski pokrenuo,a Anastazije Aleksandrijski zavrsio, tj. pod njegovim autoritetom prvobitno katolicansto je ozvanicilo knjige koje treba citati. A ostale takozvane apokrife, njih treba ozvaniciti kao laznjake. Otac duhova, jel to dokaz da je u Jovan 4,24: a Bog jeste i Duh, :?:

Back