Zrtva Gospoda Isusa Hrista iz poslusnosti, podredjenosti... ili neceg treceg?

Da ne bi ostalo nejasno u vezi izraza pokornost...u vezi Sina prema Ocu ono je Biblijsko i jasno. Sin jeste u odnosu na Oca u položaju sluge koji se pokorava Ocu. Pokornost je problem nekima za razumevanje jer odmah misle da ovo implicira neku vrstu robovanja od strane Sina Ocu. Naravno da to ne znači već predstavlja poslušnost Ocu i predavanje sebe u službu Ocu.

Sad, ono što proizilazi iz ovoga jeste da je Isus kao Sin svakako "inferiorniji" tj. onaj koji sluša..a Otac je nadređeni tj. onaj koji predvodi. To je poredak o kome pričam i Isus ga je potvrdio svojim rečima kada sam kaže da je Otac veći od njega...da On sluša Oca. Zaista je sve jasno.

Međutim, razumem zašto je ovo nekima problem da prihvate. Zato što se Hristovo Božanstvo želi potvrditi preko Sinovstva..što je nemoguće. Antitrinitarci pak ističu Hristovo Sinovstvo kao dokaz da nije Bog. Jedni greše što preko Sinovstva pokušavaju da potvrde Božanstvo a drugi što ističu Sinovstvo kao večni poredak pa na osnovu toga(što je samo jedan segment u razumevanju Hrista ali ne i ceo) zaključuje da nije Bog.

Međutim, pravilno razumevanje je da se Sinostvo mora razdvojiti od preegzistencije Božanstva i ne stavljati to u isti koš.

Zato Sinovstvo nam ne služi da potvrdimo Božanstvo već da se vidi upravo podređen odnos Sina u odnosu na Oca..naravno dobrovljno podređeni odnos koji jeste realnost u kontekstu Sinovstva. To Hristos sam potvrđuje na mnogo mesta. Zato se antitrinitarcima nikako ne treba i ne može objasniti da Božansko pravo i poreklo Hristovo dolazi iz sinovstva. Antitrinitarcima treba objasniti da Hristovo Božanstvo ima osnovu u preegzistenciji Hrista kao Boga a da je Sinovstvo nastalo u procesu našeg spasenja te je time dobrovljno "pokoren" i "inferioran"(ni jedan izraz nije nikako neadekvatno obraćanje) jer jedino tako je mogao učiniti spasenje svima nama preko koga smo i mi "usinjeni" tj. omogućio nam da postanemo sinovi Božiji.

Zato je Hristovo Sinovstvo nama važno i jedino spasonosno. Ali moramo razumeti samo pravi kontekst ovih pojmova.
Ovo sto si napsiao nije sija nego vrat.
Omasio si sto posto.
Prvi deo.

Kazes da Isus kaze da je Otac veci od njega.
Ali zaboravljas kada on to kaze.
Dok je ovde jos na zemlji.
SUz sve skroz zapostvljas kontekst teksta koji govori o podrejdenosti.
I cisto nam nudis kao argument.
Jja znam, ja sam kompetentan i zato treba da mi verujete na rec.
I neznam ko to hristovo bozanstvo zeli potvrditi preko sinovstva?
Kako se to Hristovo Biozanstvo potvrdjuje sinovstvom?

Ako u tekstu koji navodis o Hristovoj pokornosti jeste rec o tome sto gore navodis, onda je to jasno da je Hristos podlozan jer je stvoren.
Nema druge.
Ali tekst ne govori o tome, ceo post sam pisao o cemu govori.
Problem je egu.
Sveznajuci ego ne moze da se pokori drugacijem tvrdjenju iako je istinito.
Pokorice se samo lazno, da bi se laskalo sagovorniku kao zamka u kojoj ce ga uhvatiti i ucutkati, razoruzati, a posle toga opet se nastavlja sa istim tvrdjenjem i motkom koja se krije iza ledja.

aha, sad sam pogledao, i posteno da ti kazem, ja nikada nisam na taj nacin razmisljao, cije je vlasnistvo i ko ima pravo, vec sam uvek isao logikom i pravom jaceg... tek sada pocinjem tako da razmisljam, i evo pratim tvoj tok, mozda te i poslusam, nemam ja predrasuda uopste.

e, pa ako je tako, samo mi reci ko pusta sotonu iz tamnice posle 1000 godina da opet vara covecanstvo, koji ludak bi to uopste i zamislio da uradi? ako je tako kako kazes, da su sotoni oduzeta sva prava i na nebu i na zemlji, onda te drzim za rec, i odgovaraj, zasto sve ovo u poslednja 2 milenijuma, ko zlotvori, kako, zasto? kako sotona onda moze da ucenjuje sa zigom, da ratuje na nebu, na zemlji da zlotvori, da nece niko mocu ni da kupi ni da proda, kako moze jos da ubija svete, kako ovo , kako ono? neko je vec prevario, slagao covecanvo, i taj neko vam je vec uvalio lazno otkrivenje - antihrist za koga vi kazete da ce tek da dodje, njega cekate umesto Hrista, eto ti objasnjenje.

Ovo sto si gore pitao je pitanje kada neko ne poznaje tematiku o kojoj pita.
Inace nebi mogao ovo da pita.
Zato je ovo za mene gubljenje vremena i enregije uzlud, pa cu gledati da vise ne gubim vreme kada neko ne zeli da uci.
Jer od kada sam te stavio na ignor, vidim da jos nisi naucio nista.

To je kao da pitas sledece.

Primer:
Recimo d a je Kosovo medjunarodno ponovo vraceno Srbiji i priznato kao deo Srbije.
Ti se javljas na diskusiji politika i pitas.
Ako je Kosovo vraceno srbiji, zasto siptari i dalje zive na kosovu i ucestvuju u svum drustvenim slojevima i funkcijama?
Znaci da nije vraceno?

I kao i ovde na religiji, sta god da ti neko objasni, nece vredeti.
Pa si zato kod mene bio na ignor, jer je to samo trosenje vremena i energije uzlud.

Videli smo u biblijskom tekstu jasno napisano kako je cela vladavina nad planetom vracena u Hristove to jest Boazsnke ruke.
Nisam ja to izmisljao stihove tamo.

Videli smo da Bog nije diktatorski, na silu uzeo sotoni vlast nad zemljom i pravo na nebo, vec je to platio skupo, svojom krvlju.

Ali nije rec samo o sotoni vec i o njegovim sledbenicima.
Bog i njih ne vraca sebi na silu, vec im daje vreme, osvedocenje, da mnogi uvide i sami promene stranu.

Dakle Bozja milost ih jos trpi nebi li se vratili.
I kada bi poznavao pismo, onda bi znao i ovo i onda nebi mogao da postavljas ovakva pitanja kao gore u postu:

Jezekilj 33,11Reci im: tako bio ja živ, govori Gospod Gospod, nije mi milo da umre bezbožnik, nego da se vrati bezbožnik sa svoga puta i bude živ; vratite se, vratite se sa zlijeh putova svojih, jer zašto da mrete, dome Izrailjev?

Tako Bog dozvoljava i njihovom vodji da jos postoji kako bi i njegova dela razkrinkao i pokazao ljudima pa i nebu, gde zivot bez boga vodi.

Dogadjaj sa 1000 godina je dogadjaj posle drugog Hristovog doalska gde je vec svako doneo odluku na koju ce stranu.
Ali svi koji su odbacili boga, su uvek tvrdili, da kada bi ga videli verovali bi.
Posle 1000 god imamo drugo vaskrsenje, i to kada bi znao da stoji u bibliji, nebi postavljao takva pitanja.
Otkrivenje 20,6Blažen je i svet onaj koji ima dijel u prvom vaskrseniju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s njim hiljadu godina.

Svi koji su odbacili boga i tvrdili su da bi verovali kada bi videli.
Sada vaskrsavaju.
Sada mogu da vide sotonu, i grad sveti koji silazis a neba i samog Hrista i sve sapsene.
Nema vise sumnje.

Sta oni tada rade?
Oni jurisaju da uniste grad, da uniste Hrista i tada u samoodbrani bivaju sami unisteni.

Otkrivenje 20,7I kad se svrši hiljada godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,
Otkrivenje 20,8I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojijeh je broj kao pijesak morski.
Otkrivenje 20,9I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše oko svetijeh, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.

Oni ne odbijaju da napadnu grad, oni to cine.

Ti da si bog ti bi ih koliko vidim, sve odma pobio pa ti zato nije jasno sve ovo jer bog nije ucinio tako.
Isto i ovaj primer sa kosovom bi ocigledno resio tako, i onda bi mogao da shvatis da je kosovo vraceno kada na njemu zive samo Srbi i to da su samo tvoje vere.
Inace ti je sve drugacije nejasno i neobjansjivo.
Sto znaci da diktatorski nacin razmisljanja ne moze da shvati svaki drugaciji nacin razmisljanja i postupanja.
Niti se takvom umu moze ista drugacije objasniti iz biblije ili politike, osim kada bi svaki postupak bio resen na diktatorski nacin.

Pa verovatno i ne diktatorski nacin razmnisljanja nikako nebi mogao da shvati i prihvati diktatorski nacin postupanja.

I kada taakav um koji resava doktatroski, dodje na vlast, onda nam istorija govori sta se desi.

Samo svet treba da saceka kada ce diktatorski um ponovo doci na vecu vlast.

Sada u svetu na srecu, imamo neke regionalne uticaje takvih umova.
Ovi globalni se u senci jos bore dok dodju na vecu vlast.

Jedan od takvih umova ce biti antihristov um, samo sto ce to biti religozno politicka sila ne samo politicka.

Poslednja izmena:
Ovo sto si napsiao nije sija nego vrat.
Omasio si sto posto.
Prvi deo.

Kazes da Isus kaze da je Otac veci od njega.
Ali zaboravljas kada on to kaze.

To ti misliš da zaboravljam. Ne, ne zaboravljam. To je relanost odnosa Otac-Sin. Isus ne zbunjuje ljude da kada kaže jedno misli na drugo. On jasno kaže Otac je veći od Sina..ili na drugim mestima gde On sam kaže da je vlast njegova od Oca i da je potpuno zavisan od Oca.

Isus dakle govori o realnosti ovog odnosa Otac-Sin. I ništa ne priča dvolično ili skriveno.

Dakle, Isis to kaže "kada"? Ne kada ne go "kako" to je pravo pitanje. On to govori "kao" Sin. A kao Sin On je od trenutke pojave na zemlji. Zato On i govori o svom odnosu prema Ocu u ovoj relanosti sinovstva.

SUz sve skroz zapostvljas kontekst teksta koji govori o podrejdenosti.

Ne, opet pogrešan zaključak. Isus govori to u kontekstu sinovstva...evo ti tekst:

"A Isus odgovarajući reče im: Zaista, zaista vam kažem: Sin ne može ništa činiti sam od sebe nego šta vidi da Otac čini; jer šta On čini ono i Sin čini onako", Jovan 5,19

Isus jasno kaže kakav je odnos u tom poretku sinovstva i očinstva. Sve potpuno jasno.

I cisto nam kao argument.
Jja znam, ja sam kompetentan i zato treba da mi verujete na rec.

Daleko od toga ja sve znam..ja samo iznosim argumentaciju a to što se toga držim jeste zato što vidim jasne argumente za to. Ne meni na reč već već prosudi sam.

I neznam ko to hristovo bozanstvo zeli potvrditi preko sinovstva?
Kako se to Hristovo Biozanstvo potvrdjuje sinovstvom?

Pa ti ne znaš to ali ja sam to video kao suštinu argumentacije onih koji to zastupaju.

Ako u tekstu koji navodis o Hristovoj pokornosti jeste rec o tome sto gore navodis, onda je to jasno da je Hristos podlozan jer je stvoren.
Nema druge.

Ne, upravo jasno je da je Hristos pokoran od momenta dolaska na zemlju. To je suština...

to rece brat moj ISUS, Spasitelj covecanstva, za naseg Oca Gospoda neba i zemlje, da vas mi prosti dovedemo u red sve, od neba do zemlje i od zemlje do neba.

Kako si ti Adam, možeš li da nam objasniš? To te nikako ne pitah a vidim provlačiš ovu tezu stalno a vidim ni drugi te ne pitaju...možda misle da jesi ;)? Šta ti to znači da si ti Adam...je li to neka reinkrnacija ili šta već..u nekom duhovnom smislu? Kako to objašnjavaš?

To ti misliš da zaboravljam. Ne, ne zaboravljam. To je relanost odnosa Otac-Sin. Isus ne zbunjuje ljude da kada kaže jedno misli na drugo. On jasno kaže Otac je veći od Sina..ili na drugim mestima gde On sam kaže da je vlast njegova od Oca i da je potpuno zavisan od Oca.

Isus dakle govori o realnosti ovog odnosa Otac-Sin. I ništa ne priča dvolično ili skriveno.

Dakle, Isis to kaže "kada"? Ne kada ne go "kako" to je pravo pitanje. On to govori "kao" Sin. A kao Sin On je od trenutke pojave na zemlji. Zato On i govori o svom odnosu prema Ocu u ovoj relanosti sinovstva.

Ne, opet pogrešan zaključak. Isus govori to u kontekstu sinovstva...evo ti tekst:

"A Isus odgovarajući reče im: Zaista, zaista vam kažem: Sin ne može ništa činiti sam od sebe nego šta vidi da Otac čini; jer šta On čini ono i Sin čini onako", Jovan 5,19

Isus jasno kaže kakav je odnos u tom poretku sinovstva i očinstva. Sve potpuno jasno.

Daleko od toga ja sve znam..ja samo iznosim argumentaciju a to što se toga držim jeste zato što vidim jasne argumente za to. Ne meni na reč već već prosudi sam.

Pa ti ne znaš to ali ja sam to video kao suštinu argumentacije onih koji to zastupaju.

Ne, upravo jasno je da je Hristos pokoran od momenta dolaska na zemlju. To je suština...
Ope tista stvar.
Bez dokaza i argumenata.
Cisto tumacnje teksta izvan kontesta na onsovu predubedjenja.

Jedan tekst navodis gde kazes da Isus to kaze na osnovu sinovstva.
Pa u tome je stvar.

Tio ne sagledavas sta to sinovstvo znaci.
Znaci da je isdus uzeo ulogu Adama bozjeg sina.
jer kaos to jednog coveka adama dodje smrt na svet, tako je pravednod a kroz drugog Adama dodje spasenje.
drugi adam je Hristos.
U kontestu tog sina je hristos podredjen, ali ne u kontekstu svog Bozanstva.
Zato i kaze da se je sam unizio i govori o tom kontestu.

Filipljanima 2,6On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,
Filibljanima 2,7Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
Filibljanima 2,8Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Vidimo da je bilo potrebno da Hristos ponizi sam sebe, inace je jednak Ocu.
U svom ljudskom oblicju nije jednak, ali u svom Bozanskom.
Inace cemu unizavanje?
On nije odbacio svoje boznstvo, ali je uzeo za jednov reme prirodu sluge.
I u tom kontestu govori Hristos.
Ne kaze nista novo.
Da ovo trebam tebi da odbajsnjavam?
Zato si isao na ignor, jer si poceo cak i da izvrces da bi samo opravdao svoje sveznanje.
I ako treba ponono ces.

Kaži nam ti kao pravoslavni inkvizitor šta je greh po definiciji?
Ono što je dokazao na ovom forumu je suprotno od

41 A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u svom oku ne osećaš?

Dere, delje, pokorava, pobija, uči, negira...i šta već sve ne radi, on je Adam i kriv je što to ne radi jače i bolje. (Naravno sve je to u njegovoj glavi).

Tio ne sagledavas sta to sinovstvo znaci.
Znaci da je isdus uzeo ulogu Adama bozjeg sina.
jer kaos to jednog coveka adama dodje smrt na svet, tako je pravednod a kroz drugog Adama dodje spasenje.
drugi adam je Hristos.
U kontestu tog sina je hristos podredjen, ali ne u kontekstu svog Bozanstva.

A gde sam ja rekao da je Isus u kontekstu Božanstva podređen? Vidiš i sam da ubacuješ nešto što nisam rekao? Dakle, ja govorim o Sinovstvu koje je podeređeno a ne Božasntvo.

Evo nađi mi gde sam rekao da je Božanstvo Hristovo podređeno?

Vidimo da je bilo potrebno da Hristos ponizi sam sebe, inace je jednak Ocu.
U svom ljudskom oblicju nije jednak, ali u svom Bozanskom.
Inace cemu unizavanje?
On nije odbacio svoje boznstvo, ali je uzeo za jednov reme prirodu sluge.
I u tom kontestu govori Hristos.
Ne kaze nista novo.
Da ovo trebam tebi da odbajsnjavam?

Pa ti meni sad objašnjavaš ovo kao da sam antitrinitarac? E Glasnik, da li moguće da ovoliko previđaš stvari? Hristos je jednom rekao...gledaju a ne vide, slušaju a ne čuju...ja zaista ne znam šta ti gledaš i slušaš u mojim rečima ali ovo je baš pogrešno.

Zato si isao na ignor, jer si poceo cak i da izvrces da bi samo opravdao svoje sveznanje.
I ako treba ponono ces.

Samo ti radi svoj posao...ja to ne radim ali tebi je to izgleda u opisu posla ;)

Poslednja izmena:
ti tacno to trazis od mene, da ti dokazem da si ti inferioran mentalno, verski, dogmatski, kako god, a Ja superioran,

Izgleda da je jedino ono što želiš upravo to..da tako misle drugi i ti u odnosu na mene. Nemam problem ja da ti to pustim da misliš. Nego izgleda da je onda problem ući u ozbiljnu raspravu sa tobom jer ti zapravo želiš da pokažeš da si "superioran" a ne argumente..to i ne gledaš koliko vidim. Ok, neka si super-oran! Ja nisam tako "oran" da sam "super" ;). Ja sam više za argumente da su oni super a ne ja.

A gde sam ja rekao da je Isus u kontekstu Božanstva podređen? Vidiš i sam da ubacuješ nešto što nisam rekao? Dakle, ja govorim o Sinovstvu koje je podeređeno a ne Božasntvo.

Evo nađi mi gde sam rekao da je Božanstvo Hristovo podređeno?
Ti govoris o uopsteno o Hristu.
Nisi nigde razgranicavso i obhasnio da u necemu nije podredjen.

Zato sam te stavio na ignor, jer se sluzis blefiranhem da ne kazem neistinom.

Evo gde:

Jovan Prezviter:
Da ne bi ostalo nejasno u vezi izraza pokornost...u vezi Sina prema Ocu ono je Biblijsko i jasno. Sin jeste u odnosu na Oca u položaju sluge koji se pokorava Ocu. Pokornost je problem nekima za razumevanje jer odmah misle da ovo implicira neku vrstu robovanja od strane Sina Ocu. Naravno da to ne znači već predstavlja poslušnost Ocu i predavanje sebe u službu Ocu.

Sada je sve u tvojim rukana oko daljeg ignora.
Ne tolerisem neiskrene tipove.

zasto je uzeo ulogu sina ako je vec imao ulogu sluge? -sluga je podredjeni, zrtveno ajgne je podredjeno, a sin, po mom shvatanju - nije.
u armejskom je ista rec za sluga i jagnje
ti ocigledno imas neke druge probleme, nije moj posao da guram nos u tvoju privatnost i objasnjavam ti razliku izmedju veze otac-sin i veze sluga-gospodar, ali duzan si da nam objasnis ako je po tebi vec imao ulogu podredjenog sluge/jagnjeta, zasto je uzeo i ulogu sina potom.
ti dalje kazes da imas argumete, a ja da nemam
mozes ti da iskopiras ili napises gomilu reci, pa da to bude vece kao Bog Otac sto je najveci, ali ako nemas logiku logiku, LOGOSA i rezon, onda dzaba TI SVE RECI, SAMO JE JEDNA REC - LOGOS. Bog je sveprisutan i svagdaprisutan, ali JEDAN I JEDNOM bi ISTORIJSKI Hristos, i zato je Otac veci i u prostoru i u vremenu.

Sin jeste u odnosu na Oca u položaju sluge koji se pokorava Ocu.
ovo sto te glasnik pita se odnosi na Isaiju koji prorokuje o slugi, a i drugi, mnogo ranije nego sto ti tvrdis za uzimanje uloge sina

sluge vec psotoje, radnici u vinogradu, alli dzaba sluge, sve je bilo dzaba dok nije sin dosao, pa i onda ... dakle nije on jos jedan od mnogih slugu tada uzeo ulogu sina, kako ti kazes, jer bi bio varalica, sluge nemaju pravo na nasledstvo, samo rod rodjeni, sinovi - eto, pa ako ti ovo nie dokaz da gresis, ti se vadi na moju ''superiornost''... nisam ja superioran jer sam mnogo pametan, vec zato sto mi pripada deo nasledstva, a imam titulu - to ti ne znas, pa si ljubomoran i ne verujes mi kada ti kazem da sam superioran, ... i zato mi smeta da mi brata podredjujes, brata Isusa, jer si sluga, a nisi rod rodjeni, i nemas udela u nasledstvu

vi sluge ste podredjeni, a mi sinovi nismo, nase je nasledstvo, a vama nema nista

Poslednja izmena:
Kako si ti Adam, možeš li da nam objasniš? To te nikako ne pitah a vidim provlačiš ovu tezu stalno a vidim ni drugi te ne pitaju...možda misle da jesi ;)? Šta ti to znači da si ti Adam...je li to neka reinkrnacija ili šta već..u nekom duhovnom smislu? Kako to objašnjavaš?
Posebnu temu sam cak otvorio i bas sam se na njoj raspisao, posle je nesto mo obrisao, ali ej dosta ostalo, pa se vidi tamo nadovezi, a ne ovako s neba pa u rebra, nisi ti Bog pa da mi uzimas rebro. U svakom slucaju odgvovor je viseslojan, ne bezim od njega, samo vidi gde je tema... i vidi argumetne da priznas, a ne da budes kao ovaj sale... ti se secas da ja priznajem tudje argmente kada se ponude, nemam predrasuda prema sagovornicima, pa lepo smo razgovarali bar na jednoj temi ranije

to govori ljubomorni sluga koji zna da nece dobiti nasledstvo - razmisli o ovome sto ti kazem, mi sinovi nismo podredjeni, sve ocevo je i nase, a vi sluge ste podredjeni - nemate pravo na nasledstvo.

cak otac prihvata nazad i neposlusnog sina, a drugi biva ljubomoran [vidi jevandjelje, pricu], pa koliko nece vise otac biti u istoj ravni sa sinom [sede s sdesna ocu] koji svagda slusa kao sto je Isus?? Nema sanse da je Isus podredjen Ocu, poslusan da, ali podredjen ne, nikad. Ti ne razlikujes pojmove, ne razlikues naslednika od uzurpatora nasledstva, ne razlikujes skoro nista, i jako je tesko objasniti takvima, mada ima i gorih, koji zamenjuju suprotne pojmove cak, navodio sam primere, cak su neki autoriteti iliti superiori, iza kojih se kriju mnogi inferiori.

Poslednja izmena:
Videli smo da Bog nije diktatorski, na silu uzeo sotoni vlast nad zemljom i pravo na nebo, vec je to platio skupo, svojom krvlju.
'de si bre glasnice lisce stari...,jel stiglo vreme, dosao dan da se koronisete vi armagedonci?

jel ti to mislis sotoni kao jednom od sinova bozijih, to pravo, u kontekstu nasledstva koje pokusavam da objasnim ovome joci, da sluge nemaju pravo na nasledstvo?

Bog platio - KOME BRE
Satani oduzeta - KO JOJ JE ODUZEO

Zasto se krijes iza infinitiva? zASTO NE koristis lica, SUBJEKTE, VEC SAMO OBJEKTE? Koristi i padeze, sa'ce da padne koronisanje, sta ima da vas derem...

Bog i njih ne vraca sebi na silu, vec im daje vreme, osvedocenje, da mnogi uvide i sami promene stranu.

i to ce po tebi Bog da plati krvlju svetih, i krvlju svoga sina ce da otkupi i plat cenu oduzimanja vlasti satani? Videh satanu da pade s neba kao munja, rece SIN, a ti, trazis pravni osnov tog pada. MOREEEEE....

auuu, spremite lomace, za koronisane, kazu da se virus najbolje unistava sagorevanjem, krematorijumi 24/7, pa cemo da vidimo da li Bog kupue i p[rodaje, ili DAJE NASLEDSTVO SVOJIM SINOVIMA, pa cemo da vidimo da li je Bozija vlast i daje je kome hoce, ili mora da je otkupljuje i placa, umesto samo da je oduzme. Da Otac ne moze da lisi nasledstva i vlasti koga hoce, to li ti koronisani tvrdis?
Ti da si bog ti bi ih koliko vidim, sve odma pobio pa ti zato nije jasno sve ovo jer bog nije ucinio tako.
nece biti, vec se vi ljudi ubijate i kazete da je to zato sto sotona jos malo treba da vrslja, a to pakujete u boziju dugotrpeljivost, sa sve krvlju svetih kao cenom
meni trebate zivi, da vide ljudi muke na koje cete biti baceni, jer ste ih varali do sada da je sotona kriva, a ne ja adam za sve, i dalje bi da ubijate, a sotona da vam sluzi kao alibi - PALA I SVEZANA SOTONA, KOJA NE MOZE NISTA DA UCINI, vec vi ljudi sve cinite zlo.
.

Moj Bog kaze koga hocu pomilujem, a koga hocu ogvrdovratim.

Moj Bog uzima i daje zivot, ubia, rani i isceljuje, a ti si djvolji advokat, kada la]kazes d mora pravno da regulise SA SOTONOM.

Poslednja izmena:

i onda sam ja zagovornik diktature, ali ja bar ne varam ljude da ih volim

jeste moj Bog je za vas diktator, i ja sam za diktaturu, jer u diktaturi nema lazi nema prevare

sotona je pala s neba kad Isus rece, kada se i drugi duhovi pokoravase ucenicima koje je poslao, NIJE BILO NICIJE KRVI, vec ti izmisljas,

e, da Bog koji je svemoguci nema pravo da radi sta hoce, da najuri satanu i sa neb i sa zemlje... da ga slucajno ne nazovu neki kao glasnik diktatorom,

BOG TO NIJE URADIO SAMO ZATO DA SE VIDI KO CE SVE DA ZASTUPA SATANU, da mi drugi vidimo
to, pa da znas. INACE BI DOBILA NOGU U D... ODLETELA BI SATANA VEC ODAVNO U NAJKRAJNJU TAMU, nego je sad svezana i ne moze nista da ucini, ceka vas advokate njene da je branite, razresujete za vas milenijum, vase 1000 godisnje carstvo - krunisanje/koronisanje je vec u toku, pocelo je vase carstvo.

Poslednja izmena od moderatora:
Ali nije rec samo o sotoni vec i o njegovim sledbenicima.

I kada bi poznavao pismo, onda bi znao i ovo i onda nebi mogao da postavljas ovakva pitanja kao gore u postu:

Jezekilj 33,11Reci im: tako bio ja živ, govori Gospod Gospod, nije mi milo da umre bezbožnik, nego da se vrati bezbožnik sa svoga puta i bude živ; vratite se, vratite se sa zlijeh putova svojih, jer zašto da mrete, dome Izrailjev?
Tako Bog dozvoljava i njihovom vodji da jos postoji kako bi i njegova dela razkrinkao i pokazao ljudima pa i nebu, gde zivot bez boga vodi.
satanine sledbenike bog vraca sebi?
satani dozvoljava da ubija i zlotvori da bi je raskrinkao?
ma psujem ja tvog boga

ubijace vas jer ce misliti da sluzbu bogu cine - to rece Hristos, nigde ne pominje satanu da treba da se raskrinka, vec naglasava da su ljudi prevareni... po tvojoj logici 2000 godina ubijanja je malo, vec treba da se ubija u nedogled da satana sto bolje bude raskrinkana, jer je to nacin da se ljudi obrate? ja se molim Bogu da sto pre dodje diktatura i vojna uprava i da takve kao ti zakopcamo na ledja i smestimo u ludnice.
Oni jurisaju da uniste grad, da uniste Hrista i tada u samoodbrani bivaju sami unisteni.
svaki ubica koji se ne kaje kaze da se branio

Poslednja izmena:
Nema vise sumnje.
ali sin coveciji hoce li naci veru na zemlji, upita moj Gospod, a ti kazes happy end jer nema vise sumnje.. ma, sve ucis kontra, i smo gkedas da satan ne bude ostecen, dok Boga ogranicavas pravnim zavrzlamama

sta me briga za sumnju, i sta me briga za satanino pravo? - to nije moja religija.
drugi put dodje Hristos, i ti kazes da ce neko da jurisa na njega - ajde bezi bre, djavolji advokatu, idi preti sa ignorE..
Sada je sve u tvojim rukana oko daljeg ignora.
Ne tolerisem neiskrene tipove.
JEL SI OD MENE DOBIO ISKRENU REPLIKU? E, molim lepo, svaki put.

ali sin coveciji hoce li naci veru na zemlji, upita moj Gospod, a ti kazes happy end jer nema vise sumnje.. ma, sve ucis kontra, i smo gkedas da satan ne bude ostecen, dok Boga ogranicavas pravnim zavrzlamama

sta me briga za sumnju, i sta me briga za satanino pravo? - to nije moja religija.

drugi put dodje Hristos, i ti kazes da ce neko da jurisa na njega - ajde bezi bre, djavolji advokatu, idi preti sa ignorE..
JEL SI OD MENE DOBIO ISKRENU REPLIKU? E, molim lepo, svaki put.
Hoces li ti da se uzmes i pamet ili idemo na ignor?
Eto odluci?

Sta oni tada rade?
plagijator
refer imamo i stariji, ali moramo da cekamo da south koji je rekao da zarko zeli da procita knjigu enohovu, to i ucini - evo sa str 106. citiram https://www.academia.edu/14823899/Richard_Laurence_-_Knjiga_proroka_Enoha
Zitnica, staza i grad moga pravednog naroda zaustavice napredak njihovih konja.
Pogledajte prilog 657025Pogledajte prilog 657030

editovao sam, opomenut
Hoces li ti da se uzmes i pamet ili idemo na ignor?
Eto odluci?
ako je ignor odgovor na pitanje o djavoljoj advokaturi, jurisanju na Hrista, itd... kaze da ce im/vam kazati - idite od mene, nikada vas nisam znao - a ti sta kazes? sa tim jurisanjem na Hrista, naravno, kao drugi ce da jurisaju, a ti ces da im advokatises, kao i satani.

Pošto je pravedno u Boga da uzvrati muku onima koji vas muče, a vama stradalnicima spokojstvo sa nama kada se javi s neba Gospod Isus s andjelima sile svoje, u ognju plamenome, koji će osuditi one koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se JEVANDJELJU Gospoda našega Isusa Hrista. Takvi će biti osudjeni na večnu pogibao od LICA Gospodnjega i od slave sile njegove kada dodje u onaj Dan da se proslavi u svetima svojima i pokaže se divan u svima verujućima, jer poverovaste SVEDOČANSTVU NAŠEMU
  • 6 I andela koji ne držaše svoga starešinstva nego ostaviše svoj stan čuva u večnim okovima pod mrakom za sud velikog dana.
A STA TI NAUCAVAS OVDE, zagovaras djavolju advokaturu i demonska prava? i jos bi da neki jurisaju, 'de ce bre da jurisaju, sa kim ce da jurisaju, kada su ovi svi svezani, U OKOVIMA?

Glasnik.:

pusti snovi, satanini, jer satana pade kada i drugi zli duhovi morahu da se pokoravaju 70-orici ucenika, rece Hristos, a raspet je posle toga.

ti bi da branis zle duhe, a joca skljoca bi da se sin pokori - pa ko vas dvojicu zavadi, da mi je znati :zcepanje:
ajde se pomirite pa da vas onako, u paketu ...raskrinkam

ti bi da branis zle duhe, a joca skljoca bi da se sin pokori - pa ko vas dvojicu zavadi, da mi je znati :zcepanje:
ajde se pomirite pa da vas onako, u paketu ...raskrinkam

Jao, jao...ti bi samo da raskrinkaš..šta ću ja sa tobom? :hahaha:. Vidi, sve što je spontano je dobro. Sve što je usiljeno nije dobro. Ako goriš od želje da raskrinkaš izgubićeš u toj jurnjavi možda glavne argumente jer ćeš ih prevideti. Ali ako ideš bez te namere već dopustiš argumentima neusiljeno da te vode...možda nećeš ni biti svestan ali ćeš "raskrinkati" i što je najbolje od svega to će osetiti sagovrnik:).

Tako moj savet..ne trči tome..doći će samo po sebi:ok:

Back