Žreb LŠ - Zbog čega Juve gotovo da zna u koju će zemlju putovati i zbog čega se Barsa plaši nove "osmice"?

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
32.832
Jasno, ponedeljak će doneti odluku kada je u pitanju žreb za LŠ, ali postoji verovatnoća, ne samo zbog šešira već zbog činjenice da za razliku od četvrtfinala i kasnijih faza u top 16 i dalje nije moguće sastati se sa klubom iz iste zemlje, kao i naravno sa onima sa kojima ste igrali u grupnoj fazi.

Tako nemački timovi od kojih su dva nosioci, Bajern i Dortmund i dva u drugom šeširu, RB Lajcig i Gladbah, imaju samo pet opcija za žreb.

Kada to prevedemo u procente, Bajern ima oko 50% šansi da izvuče jedan od dva španska tima, Sevilju ili Barselonu, a mogu još samo na Lacio, Atalantu i Porto.

Uzmite primer Juventusa. Oni takođe ne mogu da igraju sa Italijanima, ali ni sa Barsom, pa je procenat da će izvući Gladbah čak 25%, a verovatnoća da će igrati protiv jednog od dva nemačka tima, Borusije ili Red Bul Lajciga takođe oko 50%.

Ako bi verovatnoća radila za Bajern i Juventus, onda bi dva para bila, Bajern protiv Barselone, Juve protiv Menhengladbaha, dok bi drugi nemački nosilac Dortmund, izvukao verovatno Sevilju, ili možda Atalanta...

Engleski timovi imaju po šest mogućnosti, sigurno je da će neko igrati sa Gladbahom, ako ih ne izvuče Juventus.

Najviše neizvesnosti je oko PSŽ (ni Englezi nemaju nijednog predstavnika u slabijem šeširu, jer nijedan jedini Francuz nije prošao dalje, pa oni, osim Lajpciga sa kojim su igrali u grupi nemaju nikakvih ogranićenja.

Nema sumnje, sa Barsom i Atletikom u drugom šeširu, kao i opasnim timovima poput Lajpciga, sjajne Atalante, Sevilje, čeka nas mnogo uzbuđenja već u februaru...

https://www.sportske.net/vest/medju...g-cega-se-barsa-plasi-nove-osmice-426734.html
 

Back
Top