Zovem na druženje da preblejimo svako uz svoj mobilni telefon

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
13.875
Autorska...

Rođaka se najavila:"Ej, kuvaj kafu, dolazim za neki minut!"
I, ja skuvala kafu, otvorila čokoladu, kupila onu Kapri torticu, Štraus, spremila čak i Somersby u frižideru, unapred se obradovala kvalitetnom vremenu "zajedno", kad ono...
Otkako je sela i počela da pije kafu, obavila je nekoliko telefonskih poziva, prezevala na telefonu i bila odsutna, sve skupa čitav sat, a možda i duže.
U nekom trenutku mi je bilo neprijatno da blejim u nju i prisustvujem njenim razgovorima, pa sam i sama uzela telefon, išla po kući, izlazila napolje, radila neke svoje poslove.
Kafa se nekako popila, čokolada pojedena... Sedimo tako, i ona me pita, prvo pitanje otkako je sela: "Kako si zadovoljna telefonom?", pošto sam ga skoro kupila.
"Telefon k'o telefon. Vidi kako smo presedele, svaka na svom telefonu."
Opet telefon. Nešto skroluje... Žuri, mora da ide...
Sutradan me je pozvala da se izvini zbog svog ponašanja-obaveze su velike, morala je da skocka sve, pa čak nije ni uspelo...; Iznenađujuće, ipak se u nekom trenutku osvestila po pitanju toga šta je izvela! Neverovatno!
:zcepanje:
Lajk... Gde se dede onaj BONTON da u društvu svoj telefon odložiš, naročito ako negde svojevoljno prisustvuješ, javiš se na kratko-samo ako moraš i odložiš razgovor za kasnije?
Sedim sa klinkicom od 3 godine, pa kad zazvoni tel., ja se javim, ali kažem: "Zovem za pola sata/sat, trenutno sam zauzeta!"

1695765368473.png

Телефон користим заиста из нужне потребе, порука и позив и ћао. Кад ми дође неки ортак гајби могу евентуално да узмем да пустим неку песму са тјуба ако нам је до исте. Ал' да га дркам до бесконачности док ми је неко у друштву сматрам врхунцом безобразлука!

Tako je sada nažalost...
Bila sam u ovakvoj situaciji koju si opisala ihahaj puta.
A moram biti iskrena, i ja previše vremena provodim na telefonu.
Staviti neku kutiju u koju ćemo odlagati telefone pre druženja, drugacije čini mi se ne vredi. :D
Vidiš, ista osoba kad god je dolazila sa "nerešivim" problemom i jadikovkama, nije se svog telefona setila ni za tren. Pomno me je slušala i zapitkivala za mišljenje.
To na stranu, mislim da ovakvim ponašanjem omalovažavamo osobu preko puta sebe. Grozno!
Imala sam stranku danas, i zazvonio mi je telefon. Ko god da je bio, stavila bih zvono na "mute" ili odbila poziv. Hiljadu puta sam to do sad uradila.
Ljudi koji su trenutno sa mnom su mi najvažniji.
Vreme za telefoniranje treba da se organizuje za trenutke kad smo sami.

Secam se pre pre par godina par drugova i ja smo izasli u jednu kafanu,i sad preko puta nas za secijom/separeom,kako god...Dolaze njih 5-6 prelepih devojaka,narucuju neka ona zenska pica,i sve se vataju telefona,slikaju se snimaju se itd....I desi se da sam jednu od njih pratio na instagramu,a ona je fino izbacila silu slika,sa opisom "ludiloooo" "devojacko vece" itditd,a u realnosti su 2-3h samo sedele i buljile u telefon :sad2:

Ja imam naviku kad god sam s nekim u drustvu,ili kada god sam sa devojkom,da ne uzimam telefon u ruke uopste
Prvo kad sam sa nekim u drustvu,ono retardirano mi je da tipkam po telefonu i da nekom aiii prvenstveno sebi kvarim vece zbog toga
Drugo kad sam sa devojkom ono hocu da sam fokusiran na nju a ne na neku plastiku.....Zbog cega ona misli da je varam ili da krijem nesto od nje 🥴:sad2:

Zvuči glupo, ali TI si svet, čoveče, meni svet veći od tebe nije potreban! Ako sam već sa tobom, nema tog telefonskog poziva koji će da me spreči da se ispričamo, da imamo naše fino zajedničko vreme. Nema! Na tvoje oči ću da se javim i odložim razgovor.
"Izvinite, na važnom sam sastanku!"
Da, ti si "važan sastanak".
Krajnje je mizerno da se javiš na 6 telefonskih poziva dok sedimo zajedno. Time poručuješ-svi ovi ljudi su mi važniji od tebe! Saberi-oduzmi, ti si mi poslednja rupa na svirali!

Ja ne nosim telefon, tako da nemam tih problema, ali tu su drugi problemi..

Kakav si ti ludak kad ne nosis telefon.
Kojim se poslom bavis kad ti ne treba telefon, jok 90% ljudi koristi telefon u vezi posla, ma hajde, sve direktori a ne prodavacice u buticima i marketima ili manekenke na pisti ili konobarice..
Ili ko zna koliko cura imas sa strane, totalno glupo pitanje, pa bar polovina cura su zavisnici od net svaleraja, tj totalno su neupotrebljive kao real svalerke..

Ili cuveno , sta bi bilo da ti se dete povredilo , a ti nemas telefon uz sebe..

Pa i ja sam se povredjivao i nije bilo nikog pored mene....pa se nekako to resi i prezivi..

Inace za to su krive tarife.....da je minut 14 dinara, i poruka 7, ne bi toliko ljudi visilo na telefonu , ups pa jesu tolike cene ali u prepaidu...

Ja imam telefon koji ima sve one drustvene mreze...
Ali kad sam kuci i kad nemam neke obaveze onda se ljudi jave i onda razgovor moze i da traje...nemacka, austrija, belgija, malta, grcka...
Ali ako se ne javim onda nisam kuci ili nisam tada dostupan...

Ne na pisah da ja ne vidim nekulturu u tome sto koriste mobilni dok piju kafu sa drugaricama...
To isto rade i u kaficima , gde su kao dosle da se socijalizuju , tako da vidim doslednost u tome...
To rade i kod svog seksualnog zivota i emotivnog, tako da i tu vidim doslednost...
Jel treba da napisem da sam masa puta seksao devojku koja to komentarise na chatu, jednostavno je lozi to sto ovi ostali sline za njom a ona se rastura sa mnom, a meni svejedno ako smo izabrali takav seks ....
Ili je ne lozi , pa pogleda poruke posle seksa ali pre odlaska....

Digitalne devojke, kratko i jasno...
One i razmisljaju i ponasaju se chaterski.....tesko da ce takva da se upusti u vezu a da je neko realan pridje , uplasi se...
Ili da nije bodovan po chaterskom principu, tj kola check, jak mobilni check, radi na dobrom mestu jaka plata, check, lep check,

Vidite, nema nigde ljudskih osobina sve su properties, jos jedna osobina digitalnih devojaka..
A i prica sa njima je cisti chat kad je i u realu..
Logika je chaterska takodje...
komunikacija je takodje chaterska, sta je trac sta nije, sta je interesovanje a sta hobi..

Cak i seks je uslovljen time, preferencija u seksu...
Ceo zivot je dosledno digitalan..

Poslednja izmena:
sve je početku osmišljeno sa dobrim namerama, ali vremenom se to izmesti u deo biznis svere gde vidimo da svakim danom ima pi neka opcija koja kao da nam nešto olakša, a ustvari nas još više vezuje za ono što nam serviraju
ipak, ovako otvorena tema daje nadu da ipak nije sve otišlo u tom pravcu i da još uvek razmišljamo svojom glavom

Ja ne pamtim kada sam kvalitetno proveo vreme sa nekim. Uvek sagovornik pokrene teme koje me ne zanimaju ili se jednostavno u nečemu ne slažemo, pa nastane bespptrebna tenzija. To mi je bilo zanimljivo dok sam bio mlađi jer mi je druženje bio podsvesni izgovor da izlazim među ljude, to tek sada shvatam.

Blagosloven onaj ko je izmislio internet pa sada ljudi mogu čitati i pratiti teme koje ih zaista interesuju. :)

Poslednja izmena:
Ja ne pamtim kada sam kvalitetno proveo vreme sa nekim. Uvek sagovornik pokrene teme koje me ne zanimaju ili se jednostavno u nečemu ne slažemo, pa nastane bespptrebna tenzija. To mi je bilo zanimljivo dok sam bio mlađi jer mi je druženje bio podsvesni izgovor da izlazim među ljude, to tek sada shvatam.

Blagosloven onaj ko je izmislio internet pa sada ljudi mogu čitati i pratiti teme koje ih zaista interesuju. :)
živa reč naspram virtuelne svesti , hm interesantno

Pa upalim televizor da se čuje neka priča. :)
Svašta!
Naotvarao si tema kao čovek sa bogatim životnim iskustvom i neko ko zna odgovore na sve zamke života, a to je sve hipotetčki sa tvoje strane.

@tema,
I ja često odem sa prijateljicama ali se stvarno družimo i ćaskamo.
Desi se da budem u društvu kao što je Indigo opisala, tu nema šta da tražim.
Uhvati me nervoza i gledam što pre da se raziđemo.

Svašta!
Naotvarao si tema kao čovek sa bogatim životnim iskustvom i neko ko zna odgovore na sve zamke života, a to je sve hipotetčki sa tvoje strane.

@tema,
I ja često odem sa prijateljicama ali se stvarno družimo i ćaskamo.
Desi se da budem u društvu kao što je Indigo opisala, tu nema šta da tražim.
Uhvati me nervoza i gledam što pre da se raziđemo.
ove sadašnje generacije nisu od istog materijala kao mi, msm na mentalni sklop

Back