Eru
Aktivan član
- Poruka
- 1.098
Zasto ovaj Linuks distro naplacuje oko 50 dolara ili evra, ne secam se, za Pro verziju? Sta to imaju vredno tog novca, a da drugi distroi nemaju?
@Dr.Jackson
@RIA77
@Dr.Jackson
@RIA77
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto ovaj Linuks distro naplacuje oko 50 dolara ili evra, ne secam se, za Pro verziju? Sta to imaju vredno tog novca, a da drugi distroi nemaju?
@Dr.Jackson
@RIA77
Video sam na sajtu. Prakticno ti dobijas sminku i preinstaliran softver da se ne cimas iako to mozes instalirati samostalno.
Jesi li testirao core verziju, cisto da vidis sta imaju?
Iz radoznalosti pitam. Necu menjati Linux Mint, bar ne u skorije vreme jer me sve dobro sluzi.
Ali Zorin OS zaista deluje kao Windows user friendly.
Cini mi se da sam cak i testirao ZorinOS na par sati. Ali to sto je jako slicna sminka kao win me iritira. Kad sam vec presao na neki linuks distro, bolje nesto drugacije, ispasce da se ne umem odvojiti od windowsa xD
Vidiš, to mi nije jasno - zašto bi neki korisnik Linuxa sređivao GNOME "da izgleda kao Windows?"Dobar je ZorinOS Core kao početni distro. Često se preporučuje kao prvi distro ali to samo za ljude koje ne znaju da srede GNOME da izgeda kao Windows...

Nude i da izgleda kao macOSVidiš, to mi nije jasno - zašto bi neki korisnik Linuxa sređivao GNOME "da izgleda kao Windows?"
Da li to implicitno znači da je Windows bolji nego GNOME?![]()
Dobro, i u tom slučaju ostaje isto pitanje... Čini se kao da nisu izgradili vizuelni identitet.Nude i da izgleda kao macOS

Vidiš, to mi nije jasno - zašto bi neki korisnik Linuxa sređivao GNOME "da izgleda kao Windows?"
Da li to implicitno znači da je Windows bolji nego GNOME?![]()
Ne bih sada odjednom da menjam. Losa mi je navika u zivotu da pocnem nesto, dosadi mi i promenim. Krenuo sam sa Mintom i da vidim do kada nece biti ozbiljnijih problema.

Ubuntu MATE takođe ako voiiš nešto što je drugačije. MATE je forkovan GNOME 2. Inače prvi Ubutnu je imao GNOME 2
Ovako izgleda na početku:
Pogledajte prilog 1847233
A ovako izgleda kad ga sredim...
Kao što možeš da primetiš svuda se primenio istu temu (Andromeda) i ikonice (Zafiro-nord-grey) kako bi jasno ukazao na vizualnu razliku između desktop-ova u Linux-u. MATE je lagan da se sredi pomoću MATE Tweaks gde u dva klika instaliraš nove ikonice i teme, međutim ako si picajzla, pa želiš da promeniš "start" ikonicu pa šta piše pored nje, pa gde će da ti se search za to je potrebno malo da se tvikuje... Ja ga lično obožavam svoj svoji alata i zato što deluje robusno...
Stvar je u tome što je za nekog koje stalno bio na Windows ili ne daj bože Macu kastomizacije ti je bukvalno da se promeni pozadina, evenutalno debljina taskbara kod Windows-a i to ti je to... NA LINUX-U SVE MOŽEŠ DA MENJAŠ. To je lepota i sloboda Linux-a.
Pogledajte prilog 1847236
Ако ти одговара дистрибуција нема потребе да је мењаш само зато што желиш да промениш радно окружење. То што нуди ЗоринОС је просто реклама за кориснике виндовса да им буде "лакши" прелазак на нешто што није виндовс.Iskreno, nisam isprobavao nikakve customizacije osim što sam 2 puta probao instalirati neke teme, čisto da probam. Nije promenilo sve ili je izgledalo nekako čudno. Kada budem kupovao novi PC u skorijoj budućnosti, videću šta da instaliram. Do tada ću probati live boot različitih distroa.