Лујку-плавушу Зорану Михајловић ХИТНО РАЗВЛАСТИТИ И УКЛОНИТИ ИЗ ВЛАДЕ :
ZORANA OSTAVLJA 300 PORODICA BEZ HLEBA Proevropska ministarka menja Zakon i zabranjuje konkurenciju!
AUTOR: M.K. : 26.10.2018.
Ministarka Zorana Mihajlović predloženim izmenama Zakona o prevozu putnika hoće da uzme hleb od više od 300 porodica koje se izdržavaju zahvaljujući kompaniji „CarGo” i još nekoliko hiljada ljudi koji zavise od tog biznisa, tvrde u toj kompaniji.
Usvajanjem izmena tog zakona, koji je u skupštinskoj proceduri, kompaniji „CarGo“ bio bi onemogućen rad.
Vuk Guberinić, direktor „CarGo“, kaže za „Alo!” da je jedina poenta izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju da se zabrani „CarGo" i bilo kakav vid konkurencije. Navodi i da će nakon usvojenih izmena građane moći da prevozi samo taksi, a time će biti oštećeni korisnici, jer će kvalitet usluge opasti, a cena prevoza skočiti.
- Lično nemamo ništa protiv ministarke Zorane Mihajlović, ali profesionalno imamo štošta da kažemo. Nije nam jasno kako neko ko se deklariše kao proevropski političar može da zabranjuje konkurenciju. Nama i našim partnerima se zabranjuje pravo na rad, što je direktno kršenje Ustava Republike Srbije - navodi Guberinić i poziva poslanike da glasaju po svojoj saveti.
On naglašava da „CarGo” ne traži nikakve ustupke od države, ni subvencije.
- Mi samo tražimo da nas puste da radimo! Kao što taksisti mogu da rade, tako i mi tražimo fer i jednake uslove za rad. Ministarki poručujemo da još jednom razmisli da li je ovo pravi smer za vladu koju ona predstavlja i da li se slaže sa prioritetom broj jedan Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić, a to je digitalizacija Srbije, gde smo mi kao svetao primer digitalizacije pokazali kako neke stvari mogu da funkcionišu. Kao firma koja je uspešno gradila biznis tri godine, ne želimo da se ugasimo kao sveća. Želimo da nastavimo da radimo u zakonskom okviru kao što smo to radili do sada - navodi Guberinić, koji poziva ministarku Mihajlović i druge nadležne da svi zajedno sednu za sto kako bi se našlo odgovarajuće rešenje.
Taksisti nas napadaju
Guberinić ističe da oni traže i bezbedan ambijent za svoje vozače, a upitan da li to znači da je bilo pretnji, rekao je: „Bilo je incidenata, napada na naše vozače, fizičkih obračuna i do danas ne znamo da li je za to neko odgovarao.” Kako je dodao, napadali su ih taksisti.
Guberinić ističe da će, ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona, svi partneri kompanije „CarGo” i vozači ostati bez posla, a samim tim i bez primanja zahvaljujući kojima hrane svoju porodicu. Tako bi i bez posla ostala Jovana Vićentić (47), majka dvoje dece, od kojih jedno boluje od cerebralne paralize.
- Zbog obaveza koje imam prema detetu sa cerebralnom paralizom, ne bih mogla da radim sa punim i fiksnim radnim vremenom, a rad u kompaniji „CarGo” mi omogućava da se uskladim sa svojim obavezama oko deteta, a da opet radim i zaradim. Ukoliko bi „CarGo” prestao da postoji, ostala bih bez prihoda od kojih živimo - kaže Vićentićeva.
„CarGo” je juče predstavio nove hibridne automobile japanske proizvodnje koji će prevoziti korisnike aplikacije „CarGo”.