Zoran Đinđić-Da li će mu ime u srpskoj istoriji biti ispisano svetlim ili tamnim?

Kakav stav imate o Zoranu Djindjicu?


  • Ukupno glasova
    113
  • Anketa je zatvorena .
te bombe je prizvao tvoj maloumni predsednik Milošević koji je mislio da može da prkosi celome svetu sakrivajući se u svome bunkeru i žrtvujući svoj narod, isti onaj koji se kleo u jugoslaviju, koji nije znao da Srbija i Srbi uopšte postoje i čija se žana danas pravi velika srpkinja jugoslvaneske provinijencije sakrivajući se ko belosvetska klošarka

Budi malo pristojnija... to nije recnik jedne dame...:metla:
 
Dobar clanak,vec tri dana nista retardiranije i gluplje nisam procitao...Steta sto ga nemam na papiru bila bi dobra WC literatura....

Zaboravio je da pomene da je Djiki naterao Vlajka Stoiljkovica da izvrsi samoubistvo,naucio je vudu magiju,i naterao njegovu ruku da prisloni pistolj na slepoocnicu...



koji clanak?! http://www.guardian.co.uk/world/2003...serbia.comment
covek je postavio nepostojeci link i komentar Milovana Brkica ispod toga:mrgreen:
 
А како то,
да још немају деце?
:confused:

Имају једно
baby_mickey_050206.jpg
 
pa nista , covek je budala koju niko ne shvata ozbiljno , bas kao ni Krstana ,tako da se noiko ne bi spustao na taj nivo da ga tuzi za bilo sta ,jednostavno moze covek da pise sta oce niko ni ne pobraca paznju na njega , kao da neuracunljiv

Ма да класика ко год не пише онако како ми одговара је будала,пијандура...
 
Ево овако, ти лепо иди на овај линк:

http://www.haaretz.com/hasen/pages/arch ... gArt.jhtml

И ту упиши опсег датума 3 мај 1999 до 3 мај 1999. А као кључне речи упиши "Serbian opposition" (пази на велика слова, дакле "Serbian opposition").
pa ti si reko da si licno slusao Djindjica iz Nemacke dok su padale bombe i dok ste trcali u skloniste , pa te samo pitam gde si ga slusao :think: a ne za linkove koji su se pojavili par godina kasnije
 
Pa ovde je normalno da se bave svime i svacim. Taj mafijas odavno je vec istruleo isto ko i onaj Milosevic pa se bave i jednim i drugim i dalje. Bolje da se pozabave ovim zivim bitangama koji su na vlasti

Мислиш да се позабавимо веселим банкарима са електричним гитарама,што ваљају све птт,цементаре а Бог те пита где су све те паре нестале.
 
:dontunderstand:Ajde navedi sta je on "dobro" radio?

Hmmm...Pa ima puno toga,odakle da pocnem... Recimo sve ono sto ti mislis da je lose uradio tipa privatizacija i otpustanja,eto pocni od toga... Pokusao je da nauci Srbe da ne mogu da imaju poslove u propalim firmama,i da ne mogu da postoje banke koje ne mogu da naplate svoja potrazivanja...To za pocetak....
 
http://www.guardian.co.uk/world/2003...serbia.comment

Beogradski Kvisling

Ubijeni srpski premijer bio je ozloglašeni zapadni podrepaš čije su ekonomske reforme donele očaj

• Nil Klark
• Gardian,
• Petak, 14. mart 2003

Odavanje pošte Zoranu Đinđiċu, premijeru Srbije na koga je izvršen atentat, pristizala su sa svih strana. Predsednik Buš je bio prvi, hvaleċi ,,snažno predvodništvo", dok je portparol kanadske vlade veličao ,,vesnika demokratije", a Toni Bler je govorio o energiji koju je Đinđiċ posvetio ,,reformisanju Srbije".
U zapadnim čituljama Đinđiċ je bio skoro opšte priznat kao bivši studentski aktivista koji je hrabro vodio popularni ustankan protiv tiranskog diktatora i težio da svoju zemlju uvede u novo demokratsko doba.

Ali osim CNN-ove evrzije svetske istorije, karijera Zorana Đinđiċa izgleda sasvim drugačije. Oni koji se protive doktrini promene režima trebalo bi da upamte da je Irak daleko od prve zemlje gde su SAD i druge zapadne vlade pokušale da smute svrgavanje vlade koja nije odgovarala njihovim strateškim interesima. Pre tri godine došao je red i na Jugoslaviju Slobodana Miloševiċa.

U svojoj skorašnjoj biografiji Miloševiċa, Adam LeBor otkriva kako su SAD slile 70 miliona dolara u kofere srpske opozicije u svom nastojanju da 2000. svrgnu jugoslovenskog lidera.
Po naređenju Državne sekretarke Medlen Olbrajt, uspostavljena je tajna Kancelarije SAD za jugoslovenske poslove kako bi pomogla u organizaciji ustanka koji bi svrgao autokratskog Miloševiċa s vlasti.
Istovremeno, postoje dokazi da su grupe iz podzemlja, pod kontrolom Zorana Đinđiċa I povezane sa obaveštajnim službama SAD-a, sprovele niz atentata ključnih pobornika Miloševiċevog režima, uključujuċi Ministra Odbrane Pavla Bulatoviċa i Žiku Petroviċa, direktora JAT-a.

Sa konačnim padom Slobe i njegove socijalističke stranke, SAD su dobile ,,reformatorsku" vladu u Beogradu po svojoj želji. Novi Predsednik Vojislav Koštunica dobio je bukete, ali čovek Stejt Dipartmenta, Zoran Đinđiċ, je bio taj u čijim je rukama bila vlast - i stvarno nije izneverio svoje vašingtonske sponzore.
Prvi prioritet bio je upuštanje u program ,,ekonomskih reformi” – izraz novog svetskog poretka za rasprodaju državne imovine zapadnjačkim multinacionalistima po bagatelnim cenama. Preko 700.000 jugoslovenskih preduzeċa ostala su društvena svojina, a veċina je baš uvek bila pod kontrolom samoupravnih odbora, sa samo 5% kapitala u privatnom vlasništvu. Kompanije su se mogle prodati samo, ako se 60% deonica prenese na radnike.

Đinđiċ se je brzo bacio na promenu zakona, pa je velika rasprodaja sada mogla da počne. Nakon dve godine u kojima su prodate hiljade preduzeċa u društvenom vlasništvu (mnoge kompanijama iz zemalja koje su učestvovale u bombardovanju Jugoslavije 1999), prošlomesečni izveštaj Svetske banke raskošno je hvalio Đinđiċevu vladu i njeno ,,uključenje međunarodnih banaka u procesu privatizacije”.

Ali Đinđiċ nije dobio naređenja da proda samo državnu imovinu. I Miloševiċ je morao da ode, za obeċanih 100 miliona dolara, čak i ako je to u suštini značilo da treba prekršiti jugoslovenski zakon kidnapujuċi ga i poslati ga u Hag mlaznjakom RAF-a na političko suđenje, koje su platile SAD. Kada čovek rasproda imovinu svoje države, njenog bivšeg predsednika i njegove glavne političke suparnike, šta još ima da se proda? Jedino sama zemlja. A januara ove godine Đinđiċ je upravo to i uradio. Uprkos protivljenju veċine njenih građana, ,,vesnik demokratije” sledio je zahteve ,,međunarodne zajednice” i posle 74 godina ime ,,Jugoslavija” nestalo je sa političke mape. Strateški cilj njene zamene nizom slabih i podeljenih protektorata najzad je ostvaren.

Ponekad se, međutim, čak i najbolji planovi izjalove. Uprkos zapadnjačkih hvalospevima, malo njih ċe u Srbiji žaliti Đinđiċa. Za ogromnu veċinu Srba, biċe upamċen kao kvisling koji se je obogatio prodavši svoju zemlju onima koji su samo nekoliko godina ranije tako nemilosrdno vodili rat protiv nje. Đinđiċeve tako veličane reforme dovele su do rasta cena komunalija, nezaposlenost je naglo porasla za 30 %, realne plate su pale čak do 20% I preko dve treċine Srba sada živi ispod linije siromaštva.
Još uvek je nejasno ko je ispalio hice koji su ubili Zorana Đinđiċa. Po svoj prilici je to bila operacija podzemlja, njegove veze sa organizovanim kriminalom su ga konačno sustigle. Međutim, mada zvuči okrutno, mnogo je njih u Srbiji, koji bi rado povukli obarač. Tokom nedavne posete Beogradu, bio sam zapanjen ne samo nivoom ekonomskih poteškoċa, veċ mržnjom koju su skoro svi koje sam sreo oseċali prema premijeru, čiji su rezultati anketa pali ispod 10%.

Srpska lekcija današnjim serijskim menjačima režima je jednostavna. Možete probati da potčinite ljude sankcijama, rovarenjem i bombama. Možete, ako hoċete, da zbacite vlade koje vam nisu po volji i težiti da nametnete svoju volju ustoličavanjem Hamida Karzaija, Generala Tomija Frenksa ili Zorana Đinđiċa da deluje poput carskog konzula. Ali nemojte misliti da ċete onda moċi da primorate ponižene ljude da im odaju poštu.

Nil Klark piše knjigu o skorašnjoj istoriji Jugoslavije

Bas nadahnuto pisanje ,samo mi nesto izrazi nisu ni malo primereni engleskom jeziku....
Ili je u pitanju "nadahnuti prevod " ili falsifikat.
Link nije radio malopre-sad cu da proverim ponovo, a google ne nalazi "eminentnog znalca" Nil Klarka.....
Toliko
 
Pozarevac u Moskvi ,da.pomrese od gladi,a po kuci im se siri Joca Amsterdam.Drugar njihovog drugara.Cuva kucu.Brise prasinu usisava i kosi travu.....

Brankovici su ocuvali srpsku drzavu jos 70 godina posle kosovskog boja.

Eto,zasto me ne cudi sto branis Brankovica?:think:

Haha pa eto i Cobe je ocuvao srpsku drzavu - kad je skrajnut, ode i Kosovo a i Crna Gora.

:ok:

Koliko nisko je isao vidi se i po ovim izjavama:

SPIGL-DJINDJIC: SUDJENJE MILOSEVICU JE SKUPI CIRKUS

HAMBURG, 23. februar 2002. (Beta-AFP) - Srpski premijer Zoran Djindjic ocenio je sudjenje bivsem predsedniku SRJ pred Haskim tribunalom kao skupi "cirkus". "Tribunal dozvoljava Milosevicu da koristi svoju demagogiju i vodi sudjenje.
"Mnogi ljudi (u Srbiji) su ubedjeni da je (Milosevic) uspeo da predstavi NATO kao glavnog krivca.

Cemu ovakve izjave...:dontunderstand: zar nato nije glavni krivac...zasto ga uopste boli Miloseviceva odbrana ?

Izdajnik.

Ova tema je dokaz da je Djiki dobro radio, da nije, ne bi vam bio toliki trn u oku :mafijas:

To mu automatski dodje i kao dokaz da je Milosevic veci i bolji vladar od Lazara pa svih do danas :mrgreen:

.


Ako je toliko nebitan pok. Zoran Djindjić zašto se toliko bavite njegovim likom i delom ?

.

Naravno da je nebitan.
Ko se bavi njegovim likom?:hahaha:
Ovo je jedina tema o njemu u zadnjih par godina,a i lose je posecena
.:mrgreen:;)
 
Bas nadahnuto pisanje ,samo mi nesto izrazi nisu ni malo primereni engleskom jeziku....
Ili je u pitanju "nadahnuti prevod " ili falsifikat.

A da nisu samo u duhu srpskog jezika? :think:

Link nije radio malopre-sad cu da proverim ponovo, a google ne nalazi "eminentnog znalca" Nil Klarka.....
Toliko

Nije radio zato sto je neko ,,slucajno'' iskopirao skraceni link sa foruma kao tekst, a ja naseo.

Keshirani link sigurno uvek radi, tako da tu nema vrdanja. ;)

Sto se tice Nila Klarka, mozda je trebalo da probas kao Neil Clark.

I ako ne znas ko je i nisi ga nasao na Google-u, ne znam na osnovu cega si zakljucio da je ,,eminentni znalac''.

Napravi mi spisak ,,eminentnih znalaca'' medju stranim novinarima da znam cije clanke smem da citiram. ok? :ok:
 
Kad se neko poziva na komentare Milovana Brkica onda sa njim nesto nije u redu.Pa njemu su u lazi Lazarevicu vec udarili inventarni broj,samo ga prepisu u nove liste na kraju godine.Podleze popisu.:))

То нису коментари,већ чланци објављени у новинама,ако неко сматра да су лаж нек изволи тужити новине у којима су објављени.
 
Ova tema je dokaz da je Djiki dobro radio, da nije, ne bi vam bio toliki trn u oku :mafijas:

:dontunderstand:Ajde navedi sta je on "dobro" radio?

sto neki ponekad napisu... cim si ti ademe protiv njega, mora da je bio dobar...
sto znaci, cim ste vi patriote protiv djindjica, mora da je bio dobar covek:rtfm::rtfm:
 

Back
Top