Zoran Djindjic Beogradski Kvisling

Verujem ti za Milosevica, nego zasto ponavljas stvari koje ti je Mila Stula plasirala?
Djindjicev doktorat, zivot ( nekoliko godina) u Nemackoj dokumentovan je, nema tu nikakvih zackoljica
niti izmisljenih stvari, tako je, kako je. Zasto bi neki filozofi iz Frankfurtske skole ( a jedan od njih je bio njegov mentor)
lupetali nesto, lagali, mazali, a ljudi su najveci filozofi dvadesetog veka, Djindjic je za njih bio obican doktorand kakvih
je u to vreme bilo na stotine.

Ne znam za Nemacku. Za Srbiju znam. Za Nemacku cu da ti verujem (i da promenim misljenje), jer te citam godinama. :ok:

_nobody_

Djindjicev doktorat
Врло осредњи рад, натрпана гомила цитата, слабо повезаних у логичку целину, без ма и једне оригиналне мисли; не много различито од савремених Мегатренд- доктората.
Али, њега су подржале врло утицајне личности из сиве зоне немачке реалне власти, био је врело "кооперативан", употребљив и спреман на "компромис", што је најзлоупотребљенија флоскула последњих неколико деценија у савременој политици.
Кад је схватио како су га намагарчили- знамо шта се десило.

Ne znam za Nemacku. Za Srbiju znam. Za Nemacku cu da ti verujem (i da promenim misljenje), jer te citam godinama. :ok:

_nobody_
I ja bre ucim, kad shvatim da sam pogresno informisana, lepo kazem da je tako, pa niko od nas ne moze sve da zna, ali stvarno
za Djindjica ( barem ovaj njegov deo zivota u Nemackoj sve znam iz ovih i onih razloga, uglavnom zbog te Frankfurtske skole koja
je odvratna jer je jedan gori Marksista od drugoga, ali mladi ljudi vole socijalizam/marksizam pa tako i on, ali i ja "nekada").
Dosao je kao slepac u taj Konstanze, bez neke stipendije od neke NVo ( tada to nije ni postojalo), njegov je nemacki
bio "oskudan", ali je bio uporan, doktorat je pisao na nekoj Adler pisacoj masini, bio je "ilegalac" u studentskom domu,
uskakao kroz prozor, ali je doktorirao, onda je bio godinu, dve u Frankfurtu, yebavao ale, dzobovao tu i tamo, ali je
za mene to zaista prava stvar za mladog coveka.

- - - - - - - - - -

Врло осредњи рад, натрпана гомила цитата, слабо повезаних у логичку целину, без ма и једне оригиналне мисли; не много различито од савремених Мегатренд- доктората.
Али, њега су подржале врло утицајне личности из сиве зоне немачке реалне власти, био је врело "кооперативан", употребљив и спреман на "компромис", што је најзлоупотребљенија флоскула последњих неколико деценија у савременој политици.
Idi begaj, ti si citao taj njegov "doktorat":D
Pa uzmi onda Nebojsin pa uporedjuj:zcepanje:

(barem ovaj njegov deo zivota u Nemackoj sve znam iz ovih i onih razloga, uglavnom zbog te Frankfurtske skole koja je odvratna jer je jedan gori Marksista od drugoga, ali mladi ljudi vole socijalizam/marksizam pa tako i on, ali i ja "nekada")

Vecito popularne teme u Srbiji (u prevodu: hleba i kolaca bez motiqe, ljopate i pijuqa)... Evergreen! :lol:

zar ne bi bilo bolje da je sve lopove iz proslog rezima strpao iza resetaka.

Trebalo mu je 100x vise zatvorskih kapaciteta, nego sto trenutno Srbija ima! :cepanje:

_nobody_

Не знаш ти, госпоџо, шта сам ја све читао, писао или надгледао.
А не знаш и да знам и тебе.:mrgreen:

Знам ја шта си надгледао трула комуњаро :

Као Члан ДБ-а ти си Нама свима,поштеним грађанима радио о глави?

Признај комуњаро

]zar ne bi bilo bolje da je sve lopove iz proslog rezima strpao iza resetaka[/B]

on je umesto toga oformio troclana ministarstva

https://sr.wikipedia.org/wiki/Влада_Миломира_Минића
On nije imao nikakvu moc, nikoga nije mogao da trpa iza resetaka, slucajno je iz nekog idealizma zalutao u politiku,
njega ni biracko telo nije yebavalo za suvu sljivu, obozavaoci Milosevoa bili su ushiceni ( a to je 90% Srba)
kada je bio ubijen. I o cemu, kome mi ovde diskutujemo?

Ево мало штива о дотичном...:lol:

ЗОРАН ЂИНЂИЋ – скривани прилози за биографију

Превод докторске дисертације Зорана Ђинђића, која је под насловом "Карл Маркс и проблеми утемељења социјалне критике" одбрањена 1979. године на Универзитету у Констанзу, СР Немачка. У књизи "Ко је ко у Србији", у биографији Зорана Ђинђића, из наслова дисертације изостављено је име Карла Маркса.
Зоран Ђинђић је дао лажне податке о својој докторској дисертацији коју је одбранио у Немачкој.
Ђинђић је у публикацији "Ко је ко" (издање из 1991. године), навео да је одбранио докторску дисертацију на тему "Проблеми утемељења критичке теорије друштва". Међутим, у својој књизи "Јесен дијалектике" (објављеној 1986. године), Ђинђић наводи да је назив његове дисертације "Карл Маркс и проблеми утемељења социјалне критике".
Сакривајући чињеницу да је докторирао на марксизму, Ђинђић је поступио исто као када је сакрио своју припадност терористичкој организацији РАФ "Бадер-Мајнхоф", о чему постоје докази у књизи "Покрштавање петокраке", (издање 1994. године), аутора Ненада Стефановића, који се односи на биографије водећих лидера ДОС-а.
У тим биографијама посебно занимљив је овај детаљ који се односи на актуелног српског премијера Зорана Ђинђића (страна 147): "(Зоран Ђинђић) провео је анархоидну младост на голом асфалту Новог Београда. Отац официр, који је напустио традиционалне вредности, а није прихватио званичне, комунистичке, што значи да је Ђинђић био предодређен за криминалца или левог дисидента. Бистар и брзорек завршава факултет пре рока, постаје омиљени генијалац праксисоваца. За своје духовне менторе узима професоре Мићуновића и Тадића. Хапшен као организатор левичарских група. Стипендиста код Хабермаса. Члан студентских комуна на Западу и повереник марксистичко-терористичке групе Бадер-Мајнхоф за Југославију. Крио их је у Београду кад су се пребацивали у Ирак".
Наиме, ради се о периоду живота лидера ДС који је претходио стварању вишестраначја у Србији, у коме је овај у дужем временском раздобљу формирао своје политичке ставове и остављао јавне трагове о њима у својим научним радовима.
Да би се судило о значају делова Ђинђићеве биографије који се прикривају од јавности (у који спада и поменута сарадња са марксистичко-терористичком групом Бадер-Мајнхоф) погледајмо како изгледа једна од званичних биографија Зорана Ђинђића, на пример, она објављена у лексикону "Ко је ко у Србији" (издање из 1991. године). У тој биографији налазе се и ови подаци:
"Ђинђић Д. Зоран, председник извршног одбора Демократске странке и посланик у Народној скупштини Републике Србије; виши научни сарадник у Центру за филозофију и друштвену теорију Београду и професор на Филозофском факултету у Новом Саду (р. 1. августа 1952., Босански Шамац). Србин, атеиста. Дипломирао на Групи за филозофију Филозофског факултета у Београду (1974.). У периоду 1977-90. боравио у СР Немачкој на више универзитета и института друштвених наука (Констанц, Бон, Франкфурт). Докторирао 1979. одбранивши дисертацију "Проблеми утемељења критичке теорије друштва" на универзитету у Констанцу, где је радио као асистент. (…)".
Чињеницу да се у "Ко је ко у Србији" декларисао још 1991. године као атеиста, Ђинђић је покушао да избрише ових дана: на питање новинара о вези његовог атеизма са честим одласцима у цркву након избора за премијера, Ђинђић је одговорио да су податке о њему као атеисти уредништву лексикона "Ко је ко у Србији" дали људи који нису били упознати са његовим верским опредељењем. Дакле – Ђинђић демантује чињеницу да се 1991. године изјашњавао као атеиста.Ову нашу тврдњу јасно доказује и текст из поменутог лексикона насловљен са "Напомене издавача" у коме се налази и оваква напомена:
«Уважавајући искуства добро уходане светске "Wхо ис Wхо" продукције, одлучили смо да основ за биографску грађу буду упитници, попуњени и потписани од самих личности које смо узели у обзир. (…) Неуспех првог, а потом другог обраћања једном мањем броју личности није нас, међутим, поколебао. (…) Слали смо зато и трећи и четврти допис, а потом се некима и лично обраћали, све док број недостајућих биографија нисмо свели на прихватљивих пет процената.»
Дакле, Ђинђић је попунио упитник и потписао га. У њему је уписао и податак да је атеиста. Ево шта каже о таквом изјашњавању уредништво лексикона: "Зачудио нас је, испрва, број личности које су се декларисале као припадници ове или оне конфесије, но касније смо били склони да верујемо како већину ових исказа не треба схватити буквално, него више као сведочење о жељи за васпостављањем континуитета са традицијом. Исказ "атеиста" разумели смо као свесно изражавање погледа на свет и зато смо га наводили".
Данас, Ђинђићу очигледно смета што је 1991. године атеизам навео као свесно изражавање свога погледа на свет. Тај поглед на свет требало би што пре заборавити да би данашње премијерово задржавање у близини српског патријарха, у свакој погодној прилици, изгледало као искрено! Атеизам треба избрисати из премијерове биографије и због тога да његово залагање за увођење веронауке у школе не би деловало као лажно. При томе, треба избрисати из сећања и чињеницу да Ђинђић пуних једанаест година није ни покушао да демантује ни реч из своје биографије објављене у лексикону "Ко је ко у Србији".
Све ове чињенице сведоче да је Ђинђић, после бучно најављене своје реформаторске улоге у српској историји приликом преузимања премијерске функције (ја сам трећи реформатор у српској историји – тврдио је Ђинђић и пре почетка његових чувених реформи!) која је довела и до реформе изборног система у Србији (народ даје мандате а Премијер их посредством Президијума ДОС-а одузима свакој странци која не подржава владу – ДСС-у их одузима суштински а СРС-у забрањује улазак у Скупштину, што се своди на исто), приступио и наставку реформе своје биографије, реформе започете још 1991. године акцијама које ће у наставку текста бити детаљно описане.
У "Ко је ко у Србији" читамо да је Ђинђић 1979. године на универзитету у Констанцу одбранио докторску дисертацију под насловом "Проблеми утемељења критичке теорије друштва". Такође, читамо и то да је Ђинђић 1986. године објавио књигу "Јесен дијалектике", не наводећи никакву њену везу са поменутом докторском дисертацијом. Важно је напоменути да је Ђинђић за лексикон "Ко је ко у Србији" дао податке из своје биографије у време настајања вишестраначја, када је већина политичких партија демократске оријентације у своме програму имала реформу политичког система у Југославији и раскид са комунистичким наслеђем. Ова напомена може да послужи као кључ за дешифровање читавог низа разлога који су навели Ђинђића да из наслова своје дисертације избаци име филозофа на чијим делима су се учили не само он, већ и већина његових учитеља, укључујући и ментора његове дисертације, професора Албрехта Велмера (Албрецхт Њеллмер).
За почетак приметимо да у "Ко је ко у Србији" није наведен потпуни назив поменуте Ђинђићеве књиге "Јесен дијалектике". Наиме, њен потпуни наслов гласи "Јесен дијалектике – К. Маркс и утемељење критичке теорије друштва". Наравно, Ђинђић је сматрао да у својој биографији треба да прикрије, осим везе ове књиге са марксистичком филозофијом, и њену везу са својим докторатом. Ево, међутим, како изгледа та веза описана у уводној напомени у књизи "Јесен дијалектике…": "Ова књига у основним цртама представља дисертацију коју је, под насловом "К. Маркс и проблеми утемељења социјалне критике", у лето 1979. прихватио Филозофски факултет у Констанцу (СР Немачка). Без свесрдне помоћи ментора, професора Албрехта Велмера, хаотични текст никада не би попримио форму која одговара презентовању научној јавности; захваљујући његовој консеквентној критици био сам принуђен да одустанем од низа поставки које би – сада сам у то више него уверен него пре седам година – непотребно оптерећивале аргументацију". Дакле, нема сумње да књига "Јесен дијалектике – К. Маркс и утемељење критичке теорије друштва", према тврдњама њеног аутора, у суштини представља докторску дисертацију "К. Маркс и проблеми утемељења социјалне критике". Ова чињеница се подвлачи и у овим речима из поменуте напомене из књиге "Јесен дијалектике …": "Институт за филозофију Филозофског факултета у Београду је ово истраживање укључио у један од својих пројеката и тиме финансијски олакшао писање његове српскохрватске верзије". Очигледно – немачка верзија књиге је Ђинђићев докторат. Остаје нејасно како је могуће да Институт за филозофију Филозофског факултета у Београду "укључи у један од својих пројеката" дисертацију која је у том тренутку била стара равно седам година!

:rotf:

Признај комуњаро
Ali vidi, lik kaze da on i mene poznaje, zna, da me je kao "nadgledao".
Covek se stvarno zapita sta je od te Srbije ostalo. Mozda je uvek i bila takva, a sudeci po njemu
i ostala je.

Aha, znaci ako pratimo ovu paralelu, saznanje o namagarcenosti je momenat pred smrt? Oni te namagarce, ali nece da te ubiju dok to ne shvatis, a onda metak, hriscanski, da ne odes neinformisan na onaj svet?

Izgleda da je jos jedan shvatio da je namagarcen...

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Признај комуњаро
Ти још и мање знаш, још трулија комуњаро, и не ђипај, нисам трес'о твој кафез...:lol:

Сређујеш досијеа,жена ти коурва,дете ти наркоман
па да им даш жличицу хлеба нашао си овде да се пресераваш,
гоувно једно комунистичко,литерарно надарено :D

да ли је тебе и теби сличне уопште срамота твог животног дела?

Aha, znaci ako pratimo ovu paralelu, saznanje o namagarcenosti je momenat pred smrt? Oni te namagarce, ali nece da te ubiju dok to ne shvatis, a onda metak, hriscanski, da ne odes neinformisan na onaj svet?
Слабо си ти то скапирао.
Треба човек да буде информисан, и да прати све, и да зна детаље.
Босанац се узјогунио, почео да се прави Премијер...

Паћениче, не прекидај терапију, видиш како се губиш?:lol:
Тебе као клинца силовао неки комуниста, канда, или ти је само рекао да је комуниста?
Пошто, видим да си мало конфузан гледе тих подела...?:mrgreen:

Слабо си ти то скапирао.
Треба човек да буде информисан, и да прати све, и да зна детаље.
Босанац се узјогунио, почео да се прави Премијер...

Све вас треба запалити..
горећете и Ви..као и он лутка у Новом Саду
али ће тада битри касно за Вас

ПРИЈАВИ МЕ --гоувно једно!

On nije imao nikakvu moc, nikoga nije mogao da trpa iza resetaka, slucajno je iz nekog idealizma zalutao u politiku,
njega ni biracko telo nije yebavalo za suvu sljivu, obozavaoci Milosevoa bili su ushiceni ( a to je 90% Srba)
kada je bio ubijen. I o cemu, kome mi ovde diskutujemo?

procitah na brzinu , dosta se slaze sa mojom percepcijom kao i sa onim sto se desavalo nakon i do sada

https://www.*****************/2014/...lo-5-oktobra-2014-godine-iza-kulisa-prevrata/

Ja ovaj forum i piskaranje drzim za neku svoju razonodu, razbibrigu, ali kada vidim da covek kaze da on mene
poznaje ( a ne bih znala kako moze da me poznaje, izuzev po nekoj udbaskoj liniji) onda ce svako od nas
ko ima bar 2 grama mozga u glavi i prestati ovde da se javlja. Ne iz straha, ja se nicega i nikoga ne bojim, ali
strah ima mnogo lica, manipulacijama nikad kraja, a meni licno to ne treba.

Ja ovaj forum i piskaranje drzim za neku svoju razonodu, razbibrigu, ali kada vidim da covek kaze da on mene
poznaje ( a ne bih znala kako moze da me poznaje, izuzev po nekoj udbaskoj liniji) onda ce svako od nas
ko ima bar 2 grama mozga u glavi i prestati ovde da se javlja. Ne iz straha, ja se nicega i nikoga ne bojim, ali
strah ima mnogo lica, manipulacijama nikad kraja, a meni licno to ne treba.
:mrgreen:
Велика си ти цвећка...

ма ти си гоувно бре једно најобичније ,олоше ДБ-овски.

јел ти то већ неко рекљао,уштво једна срмдљива пиучка ти материна која те одгојила тако поквареног? :D
Ух, од српског си само ово схватио?:lol:

Да видимо колико ћеш бановине за ово да добијеш, или ћеш да додаш мало на тас?:rotf:

Back