Zohran Mamdani je novi gradonačelnik Njujorka: Politički zamljotres u najvećem gradu Amerike: Mladi musliman odneo pobedu, evo šta je poručio Trampu

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
92.698

ZOHRAN MAMDANI JE NOVI GRADONAČELNIK NJUJORKA Politički zamljotres u najvećem gradu Amerike: Mladi musliman odneo pobedu, evo šta je PORUČIO TRAMPU​

5. novembar 2025.07:250
Najnovija

Blic

Zakletvu će položiti na Novu godinu, prema izveštajima "En-Bi-Si njuz"

U svom govoru istakao je potrebu za promenom i pristupačnim gradom"
Slušaj vest
0:00/0:00

Demokrata Zohran Mamdani, koji je sebe opisao kao "najgoru noćnu moru predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa" pobedio je na izborima za gradonačelnika Njujorka.

Mamdani (34) će biti prvi musliman, prvi Južnoazijac i najmlađa osoba u proteklom veku koja je izabrana za gradonačelnika Njujorka.

Zakletvu ce položiti na Novu godinu, piše "En-Bi-Si njuz".

- Budućnost je u našim rukama, prijatelji moji, srušili smo političku dinastiju - rekao je Mamdani pred publikom u Bruklinu.

U pobedničkom govoru Mamdani je poručio da su građani Njujorka "izdali mandat za promenu" i "grad koji mogu sebi da priušte".

Obratio se i predsedniku Donaldu Trampu rečima: "Donalde Trampe, pošto znam da gledaš - imam četiri reči za tebe: Pojačaj zvuk".

- Njujork će ostati grad imigranata, grad koji su izgradili imigranti, koji pokreću imigranti - i od večeras, predvođen imigrantom - naglasio je Mamdani, uz poruku da će nova gradska administracija "ispuniti visoka očekivanja".

(Tanjug)

https://www.blic.rs/vesti/svet/zohr...ujorka-politicki-zemljotres-u-americi/7qz2f25

Честтике господину Зорану на победи за градоначелника престонице света.

Иако смо републиканци, даћемо му прилику да покаже шта зна.

који су резултати избора?

ChatGPT said:​

Ево званичних резултата избора за градоначелника New York City од 4. новембра 2025. године:

• Zohran Mamdani (демократа) је освојио 50,4 % гласова. The Guardian+3New York Post+3Wikipedia+3
  • Andrew Cuomo (независни кандидат) је добио око 41,6 % гласова. Wikipedia+1
  • Curtis Sliwa (републикански кандидат) је добио око 7,1 % гласова. New York Post+1

Čestitke novom gradonačelniku Velike Jabuke, Zoranu Srbijancu! Em naš SRBIJANAC (pazi Zoran)...
Srbi ne zovu sebe Srbijanci nego upravo Srbi. Kako te ne mrzi da se lažno predstavljaš.🤔

Čovek je dao toliko nerealna obećanja sirotinji da će ta ista da se vrlo brzo razočara. Lik obećao da će da zamrzne plaćanje kirije?🤣🤣🤣 Mislim druže ne znam kojim zakonom je to moguće i gde je to realno ali ajde ameri poslednjih decenija pogotovo ovi iz velikih gradova veruju u razne gluposti.

Čovek je dao toliko nerealna obećanja sirotinji da će ta ista da se vrlo brzo razočara. Lik obećao da će da zamrzne plaćanje kirije?🤣🤣🤣 Mislim druže ne znam kojim zakonom je to moguće i gde je to realno ali ajde ameri poslednjih decenija pogotovo ovi iz velikih gradova veruju u razne gluposti.
Što no kažu, pre izbora lažu svi, a posle izbora samo onaj koji je pobedio.

E to je pravi populista. Obećava nerealne gluposti zarad glasova.
Taj New York je stvarno legno najgoreg smeća.

E to je pravi populista. Obećava nerealne gluposti zarad glasova.
Taj New York je stvarno legno najgoreg smeća.
Obećao i besplatan javni prevoz. Ne znam samo kojom matematikom je to moguće u Njujorku. Takodje rekao da će dodatno da oporezuje bogate. Sta bogate sprečava onda da zatvore svoje poslove tu i odu negde drugde? Kako on misli da kao gradonačelnik spreči odlazak firmi i kapitala kad to nije u njegovoj nadležnosti. Čovek se nalupao kao naš Aljek za sve pare. Još jedan dokaz da u najvećim gradovima populizam ima najbolje uporište.

Obećao i besplatan javni prevoz. Ne znam samo kojom matematikom je to moguće u Njujorku. Takodje rekao da će dodatno da oporezuje bogate. Sta bogate sprečava onda da zatvore svoje poslove tu i odu negde drugde? Kako on misli da kao gradonačelnik spreči odlazak firmi i kapitala kad to nije u njegovoj nadležnosti. Čovek se nalupao kao naš Aljek za sve pare. Još jedan dokaz da u najvećim gradovima populizam ima najbolje uporište.
Bravo i to medju neradnicima, narkomanima, migrantima i ostalim lezilebovićima.
Logično da je ovakva kreatura izabrana za gradonačelnika, to se i očekivalo.

Što no kažu, pre izbora lažu svi, a posle izbora samo onaj koji je pobedio.
Ja razumem da ljudi lažu ali ovo svuda u svetu poprima razmere epidemije. Čekam samo nekog kandidata negde u svetu da vidim šta je sledeći nivo nerealnih obećanja. Tipa nešto kao obećavam da ću da skupim sve zmajeve kugle ili nesto tako.🤣🤣🤣 A onda masa da svrši na neku tako glupost.

Back