LiveAndLetNik
Ističe se
- Poruka
- 2.232
Kao sto sam naslov kaze, imam mali problem sa znojenjem ispod pazuha. Iako smo svi svesni da je znojenje normalan proces kojim se ljudsko telo hladi i regulise telesnu temperaturu, posebno kad je telo aktivno, problem se javlja upravo kada se ne radi nista. Naime, higijena je na normalnom nivou, znaci svakodnevno tusiranje mlakom vodom, nakon toga dobro obrisem suvim peskirom pazuh da ne bih ostavljao vlagu kako se bakterije ne bi razmnozavale, i nakon toga predjem Nivea silver edge 48h stikom. Kada sam u kuci, znojenja nema, ali ugl. desi se da prilikom neke napete situacije, npr. razgovora sa nekim ili prilikom gledanja nekog filma u kome ima akcije (horor, triler itd), dodje do nekog znojenja, koje ume da zasmeta.
Kada izadjem do grada, kafica, ili sam jednostavno van kuce, odmah po izlasku koza ispod pazuha se malo navlazi. U drustvu, pazuh se na momenat navlazi, oznoji, a to ume da zasmeta iako fleke nisu velike.
Imam druga koji, po mom skromnom misljenju ima hiperhidrozu, koja mu pravi prevelike fleke ispod pazuha, a takodje imam druga koji kao da se uopste ne znoji, jednostavno uvek je suv. Uzmimo u obzir da odrzavaju higijenu obojica i da organizam nije kod svakog isti.
Pretpostavljam da je u pitanju stres znojenje, a mene zanima kako ga se privremeno resiti, ukoliko je nemoguce trajno.
Preporucite neku kremu, kombinaciju dezodoransa(antiperspiranta) i stika. Da li treba kombinovati dez i stik? Sta mislite o nanosenju parferma ispod pazuha, preko nanesenog stika?
Sigurno je bilo dosta ovakvih tema, ali nista u skorije vreme. Ne zamerite.
Kada izadjem do grada, kafica, ili sam jednostavno van kuce, odmah po izlasku koza ispod pazuha se malo navlazi. U drustvu, pazuh se na momenat navlazi, oznoji, a to ume da zasmeta iako fleke nisu velike.
Imam druga koji, po mom skromnom misljenju ima hiperhidrozu, koja mu pravi prevelike fleke ispod pazuha, a takodje imam druga koji kao da se uopste ne znoji, jednostavno uvek je suv. Uzmimo u obzir da odrzavaju higijenu obojica i da organizam nije kod svakog isti.
Pretpostavljam da je u pitanju stres znojenje, a mene zanima kako ga se privremeno resiti, ukoliko je nemoguce trajno.
Preporucite neku kremu, kombinaciju dezodoransa(antiperspiranta) i stika. Da li treba kombinovati dez i stik? Sta mislite o nanosenju parferma ispod pazuha, preko nanesenog stika?
Sigurno je bilo dosta ovakvih tema, ali nista u skorije vreme. Ne zamerite.