Znate li ko je unistio srpski jezik?

Ali, zašto se to tako i ne kaže?
Zbog ljudskih prava i zato što je obavezna osnovna škola, pa pa bi neki morali da podnesu ostavku zato što ne rade dobro svoj posao. U Finskoj su negde 80-ih godina našli jednog mladog čoveka koji je nepismen pa je ministar prosvete podneo ostavku. Helikopterom je učitelj išao i opismenjavao mladića koji čuva sobove gore negde na severu Finske. Čoban.

hrvac.png

Znate li kako smo govorili nekad pre 300 godina?

Pre nego je prokleti mason vuk karadjic unistio Srpski jezik u Srbiji se govoriloovako:

Из Житија Светог Симеона (Свети Сава)

"Иже хощет по мње ити, да отовержет себе, и возмет крест свој, и по мње грядет."

Aj sad sta to znaci?

vidite sramota unistili su nas i odvojili od nas samih ti prokletimasoni. Amerikanac iako je amerika mala beba u odnosu na nas Srbe po istoriji da se neki neglez vrati u proslost pre 300 godina razgovarace normalno sa ljudima iz tog doba. A kad bise bilo ko od nas vratio u proslost 300 godina ne bi mogo da govori sa Srbima iz onog doba bio bi potpuni stranac. Ko je kriv, ko nas je Rasrbio i odvojio od predaka , epa zna se vuk karadzic. A vi ga i dalje slavite.
Meni ovo lici na ruski.
Da nije staroslovenski?

Znate li kako smo govorili nekad pre 300 godina?

Pre nego je prokleti mason vuk karadjic unistio Srpski jezik u Srbiji se govoriloovako:

Из Житија Светог Симеона (Свети Сава)

"Иже хощет по мње ити, да отовержет себе, и возмет крест свој, и по мње грядет."

Aj sad sta to znaci?

vidite sramota unistili su nas i odvojili od nas samih ti prokletimasoni. Amerikanac iako je amerika mala beba u odnosu na nas Srbe po istoriji da se neki neglez vrati u proslost pre 300 godina razgovarace normalno sa ljudima iz tog doba. A kad bise bilo ko od nas vratio u proslost 300 godina ne bi mogo da govori sa Srbima iz onog doba bio bi potpuni stranac. Ko je kriv, ko nas je Rasrbio i odvojio od predaka , epa zna se vuk karadzic. A vi ga i dalje slavite.
a što bi netko razgovarao sa netkim od prije 300 godina?

Jezik se u narodu menja i zato su neophodne reforme.

Staroslovenski IX do XII veka - Ćirilo i Metodije
Srpskoslovenski XII do XVIII veka - Savina reforma
Ruskoslovenski XVIII vek - reforme nastale pod uticajem ruskih učitelja
Slavenoserbski XVIII i XIX vek - Dositejeva reforma
Srpski jezik XIX vek - Vukova reforma
E,ovo nisam znala.Hvala na objasnjenju.:)

Posle popisa 2022 RTS je objavio da je 357. 000 stanovnika Srbije bez ili sa nepotpunom osnovnom školom. Stanovnika, a ne Srba...Roma ima oko 150.000, oni tvrde da ih ima mnogo više, oko pola miliona, ali to nije važno. Saberi, oduzmi zvanične podatke i dobiješ prosek kao u bilo kojoj državi u okruženju, usudila bih se reći Evropi. Imam utisak da se ovakve informacije namerno preuveličavaju...kome je to od koristi, ne znam....
kome je to od koristi, ne znam....
Neotitoistima kao što je on.

Posle popisa 2022 RTS je objavio da je 357. 000 stanovnika Srbije bez ili sa nepotpunom osnovnom školom. Stanovnika, a ne Srba...Roma ima oko 150.000, oni tvrde da ih ima mnogo više, oko pola miliona, ali to nije važno. Saberi, oduzmi zvanične podatke i dobiješ prosek kao u bilo kojoj državi u okruženju, usudila bih se reći Evropi. Imam utisak da se ovakve informacije namerno preuveličavaju...kome je to od koristi, ne znam....
To lažeš sebe ili mene? 🤔

Нико није "уништио" српски језик . Напротив, сачувао га је. Узети су дијалекти српског језика којем је причао народ у Србији и то из Рашке и Подриња а не тзв. виши језици (цркво-словенски и слични). Тај нови језик се у Загребу назвао "хрватски односно српски" а у Београду књижевни српски језик. Касније су комунисти од тога направили израз српско-хрватски иако у науци нема равноправности већ или је нешто тачно или не...

Poslednja izmena:
Jezik se u narodu menja i zato su neophodne reforme.

Staroslovenski IX do XII veka - Ćirilo i Metodije
Srpskoslovenski XII do XVIII veka - Savina reforma
Ruskoslovenski XVIII vek - reforme nastale pod uticajem ruskih učitelja
Slavenoserbski XVIII i XIX vek - Dositejeva reforma
Srpski jezik XIX vek - Vukova reforma

До Вукове реформе ниједан од тих језика није се говорио у народу већ си имао бројне дијалекте као сада што имаш ако не и више... То су тзв. "виши језици".

Ja sam ti rekla zvaničan podatak RZS, ako oni lažu, lažem i ja....verovaćemo blicu. Hajde drugom logikom koliko znaš osoba koje nisu završile OŠ. Ja ne znam nijednu....
Evo ti rts i oni lažu? Pa zar je moguće da ima 850.000 roma nepismenih ili tako zoveš sve nepismene srbe? 🤔

Ima i video.
https://www.rts.rs/lat/vesti/drustv...ako-da-odrasli-dodju-do-obavezne-diplome.html

U Srbiji osnovnu školu nije završilo oko 850.000 ljudi – kako da odrasli dođu do obavezne diplome​

Procene su da u Srbiji oko 850.000 ljudi nije završilo osnovnu školu. Uprkos tome što je osnovno obrazovanje obavezno, troje od stotinu dece ni ne upiše osnovnu školu. Iz Škole za osnovno obrazovanje odraslih "Đuro Salaj" navode da je obrazovanje odraslih besplatno i da se završava za tri godine, kao i da polaznici zahvaljujući saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje imaju mogućnost za zaposlenje.

Direktorka Škole za osnovno obrazovanje odraslih "Đuro Salaj" Ljiljana Petrović rekla je da je to najstarija škola za osnovno obrazovanje odraslih u Srbiji i da tu školu svake godine upiše 34 odeljenja, ali i da u celom Beogradu imaju 32 izdvojena odeljenja.

Back