Znate li ko je unistio srpski jezik?

Не вјерујем да ти који куцају ошишаном латиницом уопће бирају писмо па је њихов избор латиница (ошишана). Најчешће их мрзи, а није их ни брига тј. не смета им па их зато и мрзи да било шта кликћу.
Имамо појаву да настаје цијела „поезија” (која се штампа у облику књига, дакле није само куцкање по нету) без иједног великог слова, то је као некакво „приближавање поезије новим технологијама” и сл. будалаштине, ал ајд сад, да не ширим тему...
Тема избора писма и поштовања правописа на нету је занимљива, ако те не мрзи, отвори је. Језички форум је, на моју велику жалост, потпуно умро током короне, али удјени је већ негдје, то је занимљива појава и имало би се шта рећи о томе...
Mislim da takva tema ne bi imala zanimljiv razvoj, ovde su odrasli ljudi koji su već odabrali svoj način pisanja, koji bi samo izneli.
Primedba koju sam nabacila je bila onako usputna, namestile se lenje bube da napadaju i brane Vuka. Inače baš nemam volju da se nadgornjavam oko toga.
A i verujem da je takvih tema već bilo.

A zli Vuk reko Abra Kadabra i nepismeni Srbi su svi progovorili srpski.

Karadzic neki demon izgleda.

Ja izkreno mislim da li covek koji moze da upravlja kompjuter i da pise na forumu je stvarno toliko glup ili se samo pravi da provocira.

Konstantine, zelim ti srecu...
Zaodjeni se u Serbule i progovori na crkvenoslavonskom...

Odbaci kravatu...
Odbaci hrvatski...

.

Znate li kako smo govorili nekad pre 300 godina?

Pre nego je prokleti mason vuk karadjic unistio Srpski jezik u Srbiji se govoriloovako:

Из Житија Светог Симеона (Свети Сава)

"Иже хощет по мње ити, да отовержет себе, и возмет крест свој, и по мње грядет."

Aj sad sta to znaci?

vidite sramota unistili su nas i odvojili od nas samih ti prokletimasoni. Amerikanac iako je amerika mala beba u odnosu na nas Srbe po istoriji da se neki neglez vrati u proslost pre 300 godina razgovarace normalno sa ljudima iz tog doba. A kad bise bilo ko od nas vratio u proslost 300 godina ne bi mogo da govori sa Srbima iz onog doba bio bi potpuni stranac. Ko je kriv, ko nas je Rasrbio i odvojio od predaka , epa zna se vuk karadzic. A vi ga i dalje slavite.
Podržavam vas u kampanji da vratite u uporabu svoj srpski jezik, tako da vas što manje razumijemo. Što manje, to bolje. I prestanite koristiit latinicu! :mrgreen: :D

Back