- Poruka
- 44.288
Malo i ti proguglaj 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti si načisto promašio adresu. Ovo treba da pitaš @bezimeni1 a ne mene.Nije te nikada zanimalo da pronikneš u iskustva tih Pokvarenih ljudi ?
Mene to uvek zanima, a niko nije rođen pokvaren. Za sve postoji razlog,.. problem koji nije dobro rešen. Ako ne mislimo na bolesne ljude (zavisnike,.. ).
Ako me neko zezne, mislim se zbog čega je to uradio... sigurno da ima i moje krivice - ako smo se ranije družili.
Zašto o nekom pomisliš da je loš ?
Znači tvoja pokvarenost tebi nije problem,.. ni tvoje mišljenje... jer nisi napisala da je zasnovano na tvom iskustvu... i njihovom iskustvu sa tobom (kojeg ti nisi svesna).
Kada budeš imala vremena, pogledaj čime se bavi neuropsihologija (ne psihijatrija).. recimo kognitivna neuropsihologija u novijim studijam (naučno priznatim) dokazuje čak i da se IQ može menjat tokom života... (Tehnička intiligencija,... neko reče ovde " logička")Empatija je jedna komponenta emocionalne inteligencije, ne možeš da je naučiš, rodiš se sa njom
Inteligencija se ne uči, nego od inteligencije zavisi koliko ćeš brzo učiti.Empatija je jedna komponenta emocionalne inteligencije, ne možeš da je naučiš, rodiš se sa njom
Naravno da ti se inteligencija menja sa godinama, zavisi od iskustva, ne može dete od 15 godina i čovek od 45 da imaju isti nivo inteligencije, jer nemaju ni ista iskustva, ali ti se menja i granica inteligencije.Kada budeš imala vremena, pogledaj čime se bavi neuropsihologija (ne psihijatrija).. recimo kognitivna neuropsihologija u novijim studijam (naučno priznatim) dokazuje čak i da se IQ može menjat tokom života... (Tehnička intiligencija,... neko reče ovde " logička")
i to čak i naviše... i čak i u starijim godinama
On mi je vrlo čudan... Nisam još stekao nikakvo mišljenje,.. ne znam u čiju fioku da ga uvrstimTi si načisto promašio adresu. Ovo treba da pitaš @bezimeni1 a ne mene.
Ljude ne smatram ekstremno pokvarenom vrstom, šta god to značilo.
Nisi razumela....Naravno da ti se inteligencija menja sa godinama, zavisi od iskustva, ne može dete od 15 godina i čovek od 45 da imaju isti nivo inteligencije, jer nemaju ni ista iskustva, ali ti se menja i granica inteligencije.
Satisfakcija je nezavisnost i sloboda uma.Која је сатисфакција за људе који су мање битне вештине (знање) стицали на тежи начин, а да психички не прсну од лошег пролажења и туђих стајања на муку и на најосетљивије место?
Upravo, zato se pazi s kim se druže deca.Mene to uvek zanima, a niko nije rođen pokvaren. Za sve postoji razlog,.. problem koji nije dobro rešen. Ako ne mislimo na bolesne ljude (zavisnike,.. ).
Ako me neko zezne, mislim se zbog čega je to uradio... sigurno da ima i moje krivice - ako smo se ranije družili.
Zašto o nekom pomisliš da je loš ?
A ja sam dobila svoju fijoku?On mi je vrlo čudan... Nisam još stekao nikakvo mišljenje,.. ne znam u čiju fioku da ga uvrstim..
Не мораш ни толико да банализујеш.Ne mozes da posmatras te stvari kao pravdu i nepravdu. To je malo nezrelo. Kao kada bih ja sad rekao "nepravedno je sto imam manji penis nego Ron Dzeremi"![]()
Izjednačuješ uspeh sa dobrim prolaženjem u životu. Da li je bolje prošao zdrav siromah ili bolesni bogataš?За успех је потребно имати и знање и социјалне вештине. Социјалне вештине су чак и битније за успех. Да није тако, интелигентни аутистични људи пуни знања о некој теми би били једни од најуспешнијих људи. Али нису, они су инвалиди и јако лоше пролазе у животу.
Мислим да је то огромна неправда. Да ли више волите да учите или да се дружите и забављате? Већина више воли то друго, учење је углавном смор и нужно зло.
Где је ту неправда? Знање се добија на непријатан начин а социјалне вештине се углавном добијају на пријатан начин. Социјалне вештине су битније од знања за успех. Испада да неко ко се мучио и стицао знање да ће лошије проћи у животу од оног ко је уживао дружећи се. Испада да су социјално невешти људи неуспешни у животу јер се нпр. нису проводили, имали љубав, и слично, јер нису уживали са другима.
Још већа неправда је, јако неподношљива, да се социјално вешти људи изд*кавају над социјално невештима у смислу "ја сам се мучио да бих успео", што је полуистина која се представља као апсолутна истина, и каже им се да се нису довољно трудили, што је лаж, јер заправо јесу, много више су се мучили. Људи свесно или подсвесно обожавају да друге гледају како се они труде без успеха и уживају у туђим фрустрацијама (јер то је можда једна од најгорих ствари у животу) да би се осећали још успешнијим, јер људе од животиња једино разликује то што су само похлепнији, кварнији, и знају да причају људским језиком. А када неко себи каже "НЕЋУ више труд за џабе" такве јако осуђују и буквално терају те људе да поново праве грешку из које су научили, да би кварна већина могла да се слади и уздиже јер они тако доживљавају фрустрације на које су вербалним насиљем приморани. Лењост се сматра лошијом стварју од преваре, и коју треба максимално осуђивати, а то је само оштећен систем награде и казне и начин заштите од даљих фрустрација које настају узалудним мучењем. Људи су екстремно покварена врста, то су чињенице.
Која је сатисфакција за људе који су мање битне вештине (знање) стицали на тежи начин, а да психички не прсну од лошег пролажења и туђих стајања на муку и на најосетљивије место?
I još nešto: ne znam ko može da mi stane na muku i na najosetljivije mesto. Niko ne zna šta mi je muka i gde sam osetljiv. Zaista ne razumem otkuda ljudi znaju tvoje osetljive tačke.За успех је потребно имати и знање и социјалне вештине. Социјалне вештине су чак и битније за успех. Да није тако, интелигентни аутистични људи пуни знања о некој теми би били једни од најуспешнијих људи. Али нису, они су инвалиди и јако лоше пролазе у животу.
Мислим да је то огромна неправда. Да ли више волите да учите или да се дружите и забављате? Већина више воли то друго, учење је углавном смор и нужно зло.
Где је ту неправда? Знање се добија на непријатан начин а социјалне вештине се углавном добијају на пријатан начин. Социјалне вештине су битније од знања за успех. Испада да неко ко се мучио и стицао знање да ће лошије проћи у животу од оног ко је уживао дружећи се. Испада да су социјално невешти људи неуспешни у животу јер се нпр. нису проводили, имали љубав, и слично, јер нису уживали са другима.
Још већа неправда је, јако неподношљива, да се социјално вешти људи изд*кавају над социјално невештима у смислу "ја сам се мучио да бих успео", што је полуистина која се представља као апсолутна истина, и каже им се да се нису довољно трудили, што је лаж, јер заправо јесу, много више су се мучили. Људи свесно или подсвесно обожавају да друге гледају како се они труде без успеха и уживају у туђим фрустрацијама (јер то је можда једна од најгорих ствари у животу) да би се осећали још успешнијим, јер људе од животиња једино разликује то што су само похлепнији, кварнији, и знају да причају људским језиком. А када неко себи каже "НЕЋУ више труд за џабе" такве јако осуђују и буквално терају те људе да поново праве грешку из које су научили, да би кварна већина могла да се слади и уздиже јер они тако доживљавају фрустрације на које су вербалним насиљем приморани. Лењост се сматра лошијом стварју од преваре, и коју треба максимално осуђивати, а то је само оштећен систем награде и казне и начин заштите од даљих фрустрација које настају узалудним мучењем. Људи су екстремно покварена врста, то су чињенице.
Која је сатисфакција за људе који су мање битне вештине (знање) стицали на тежи начин, а да психички не прсну од лошег пролажења и туђих стајања на муку и на најосетљивије место?
Jasna treba možda nežnije sa čovekom. Lep je post napisao i lepo je objasnio. Jednostavno, ima ljudi koji nisu napravljeni da stave robu u izlog. I onda kupac ne zna da robe ima i da je radnja puna.Pa eto sam si rekao razlog. Misliš o ljudima loše i zapravo ne želiš sa njima
da se družiš.
Empatiji te uče ili ne uče roditelji. Na određeni način se odnose prema tebi. Onda ti sa svoje dve ili tri godine počneš na isti način da se odnosiš prema sebi. Zatim počneš da se na taj način odnosiš prema drugima.Empatija je jedna komponenta emocionalne inteligencije, ne možeš da je naučiš, rodiš se sa njom
Mislim da su ljudi prilično komična vrsta. Podsećaju me na štenad. Samo što štenad sazrevanjem po pravilu razviju, a ne iskvare, karakter. Ali su smešna i draga.Ti si načisto promašio adresu. Ovo treba da pitaš @bezimeni1 a ne mene.
Ljude ne smatram ekstremno pokvarenom vrstom, šta god to značilo.
Čitao sam neuropsihologiju pre tridesetak godina. Tada se njome bavio Kaličanin. A kod bolesnih jedan moj prijatelj, nedavno preminuli Bojanin. Mora da je od tada mnogo napredovala.Kada budeš imala vremena, pogledaj čime se bavi neuropsihologija (ne psihijatrija).. recimo kognitivna neuropsihologija u novijim studijam (naučno priznatim) dokazuje čak i da se IQ može menjat tokom života... (Tehnička intiligencija,... neko reče ovde " logička")
i to čak i naviše... i čak i u starijim godinama
Brt pod hitno vataj Zapise iz podzemlja Dostojevskog.За успех је потребно имати и знање и социјалне вештине. Социјалне вештине су чак и битније за успех. Да није тако, интелигентни аутистични људи пуни знања о некој теми би били једни од најуспешнијих људи. Али нису, они су инвалиди и јако лоше пролазе у животу.
Ništa nemam protiv čoveka, već protiv nekih njegovih negativnih uverenja.Jasna treba možda nežnije sa čovekom. Lep je post napisao i lepo je objasnio. Jednostavno, ima ljudi koji nisu napravljeni da stave robu u izlog. I onda kupac ne zna da robe ima i da je radnja puna.
Mislim da su ljudi prilično komična vrsta. Podsećaju me na štenad. Samo što štenad sazrevanjem po pravilu razviju, a ne iskvare, karakter. Ali su smešna i draga.
To se nauči pre svega u porodici.Empatija je jedna komponenta emocionalne inteligencije, ne možeš da je naučiš, rodiš se sa njom
U kojoj ti stariji brat lupa čvrge do punoletstva..To se nauči pre svega u porodici.
Такво је 90% људи, а ја бих да будем са оних 10%, да их пронађем, и да не мислим само лоше о људима као врсти јер то мислим јер сам усамљен па сам нон-стоп изложен "друштвеном тржишту" и морам да гледам већину која о мени мисли све најгоре. Онај ко има блиске људе уопште не размишља о људима као врсти и брига га за мишљења народа. Ту је проблем у упознавању нових људи, а ако имаш постојеће људе са њима си добар и не сврставаш их у ту гомилу. Мени зато уопште не иде упознавање са новим људима, али и људи ништа не чине да бих променио мишљење о њима, нон-стоп ће лицемерно осуђивати и стварати неправде.
То би требало да буде, али независност не постоји у овом друштву а због слободе ума те третирају као будалу. Моја конкретнија сатисфакција би можда била алкохолизам јер би ме то чинило срећним, или смрт, али неће људи ништа дозволити.Satisfakcija je nezavisnost i sloboda uma.
То је скроз поредљиво. Сиромах тешко да ће бити психички скроз здрав. Људи који су физички болесни добијају емпатију, подршку, има се разумевања према њима, док људи који су психички болесни или који су само неуспешни добијају додатно уништавање психичког здравља, насиље.Izjednačuješ uspeh sa dobrim prolaženjem u životu. Da li je bolje prošao zdrav siromah ili bolesni bogataš?
Имати душевни мир је и већи успех од ових класичних успеха. Сви јуре успех да би били поштовани, да би били слободнији, да би мање имали проблема. Ако си неуспешан биће ти угрожен душевни мир. Ја сам некад био скоро потпуно неамбициозан, чак је и то проблем јер се осуђују неамбициозни људи.U pravu si da je za uspeh potrebno imati socijalne veštine. Ali, da li svako želi da postigne uspeh? Poznajem dosta ljudi kojima je više stalo do duševnog mira nego do uspeha.
Огромна је разлика између тога учити нешто из хобија и учити на начин како неко други хоће. Ја обожавам да читам о разним стварима, када сам ишао у школу свашта сам знао унапред, али увек сам мрзео школу јер ауторитети нису поштени и јер треба бити комуникативан.Pišeš da je sticanje znanja neprijatno. Nije za svakoga. Ja bih radije sada učio francuski ili albanski nego što bih bio ministar ili direktor.
Зато друштво и треба да олади према осуђивању појединаца ако они не чине штету ником. Нико не може да зна зашто је неко овакав или онакав. Али то људи нон-стоп раде.I još nešto: ne znam ko može da mi stane na muku i na najosetljivije mesto. Niko ne zna šta mi je muka i gde sam osetljiv. Zaista ne razumem otkuda ljudi znaju tvoje osetljive tačke.
Мене људи баш и подсећају на псе (које исто не волим а волим иначе животиње), исто онако лају на слабије и улизују се јачима, и заједничка агресивност. То сам одавно сконтао. Није ни чудо што су људи и пси тако повезани као врсте, сличности се привлаче.Mislim da su ljudi prilično komična vrsta. Podsećaju me na štenad. Samo što štenad sazrevanjem po pravilu razviju, a ne iskvare, karakter. Ali su smešna i draga.
Ја тражим девојку, убих се потребом да се зближим са неким, и ништа. Али наслушап сам се безброј осуда које нисам тражио, ја од тога бежим а немам начина, људи ће сами да те нађу за то. То је проблем.Svako nađe samo ono što traži
Друштвено тржиште је односи између непознатих људи који желе неку размену и која функционише по законима понуде и потражње. Нпр. ја тражим девојку, морам негде да је тражим, значи да бих се с неким упознао ја морам да дајем опис себе, да показујем све оно што имам да бих привукао неког, то показујем свима који су у истој ситуацији као ја али и многим другима. То је "љубавно тржиште", буквално је то - тржиште, толико лоше и понижавајуће као и било које тржиште, ти углавном добијаш не само одбијања него и критике гратис, а ти мораш даље и даље да будеш изложен том тржишту да би нашао некога. Слично као и тржиште рада, само оваква друштвена тржишта функционишу по неписаним правилима и са екстремном дозом разних дуплих аршина. Бити сам који тражи некога је прави пакао.Ne znam na šta konkretno misliš. Kako si na "društvenom tržištu"? Zašto misliš da većina ljudi o tebi misli sve najgore?
Ја и даље морам да будем изложен том тржишту да бих нашао неког ко је добар. Никако ето нећу наћи девојку, али пошто су такве ствари прожете дуплим стандардима ја имам јако пуно материјарала да то откривам другима, тако можда не повећавам себи шансу али могу да повећам себи сличнима.Da li još uvek misliš isto? Ako misliš...kako onda da pronađeš nekog poznanika koji će vremenom postati prijatelj? Kako ćeš sa stavom da mrziš žene, pronaći devojku?
Никад нисам ни стигао до конкретне приче, једино до лекова. Али само прича и не може да ми помогне.Da li si razmišljao da odeš kod lekara i da razgovaraš sa njim o tome kako mrziš sve ljude i da misliš da većina o tebi misli sve najgore?
Хвала, желим и ја тебиIskreno želim da poslušaš bar jedan savet i želim ti da budeš srećan...
Ti tražiš devojku kojoj je bitno da ti imaš stan, da budeš uspešan, da joj plaćašЈа тражим девојку, убих се потребом да се зближим са неким, и ништа. Али наслушап сам се безброј осуда које нисам тражио, ја од тога бежим а немам начина, људи ће сами да те нађу за то. То је проблем.